Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 08:20

Цитат:
Много сте ми интересни... Като едно средностатистическо човешко стадо - гледате само в една шибана посока - момчета, бъдещето на операционните системи не е на Уиндоус, както и миналото ( а и настоящето) не са абсолютно Microsoft-ски... Като чета просто такива дебилни постове - "колко се кефех, когато сложих ХП, защото, подчертавам, всичко се оправяше само с един рестарт"... Добре, погледнете малко от разнообразие в други посоки - има поне две операционни системи, които в повечето неща сериозно надминават вашият велик Windows... Не казвам, че например Линукс е перфектен, но определено е по-добър от произведението на Майкрософт. Просто от любопитство се запознайте с Линукс, нищо няма да ви стане.

Честно да си кажа по-смешен пост отдавна не бях чел.

Цитат:
които в повечето неща сериозно надминават вашият велик Windows...

Изброй ми поне 5 такива неща!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 09:41

Нямам думи. Vista има няколко разновидности. Хората от Маикрософт не случайно са направавили тестер който се тегли от официалния сайт на Маикрософт и се пуска и той определя коя от всичките Висти ще върви най добре на ПЦто ви. А относно игрити. Абсолютно всяка игра си тръгва стига да имаш последните драйвери на видео картата ти за Виста и всичко е ОК. ама то като се прави нещо се чете и се търси !!!!!!!!!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 09:56

MMateo написа:
Нямам думи. Vista има няколко разновидности. Хората от Маикрософт не случайно са направавили тестер който се тегли от официалния сайт на Маикрософт и се пуска и той определя коя от всичките Висти ще върви най добре на ПЦто ви. А относно игрити. Абсолютно всяка игра си тръгва стига да имаш последните драйвери на видео картата ти за Виста и всичко е ОК. ама то като се прави нещо се чете и се търси !!!!!!!!!

Lineage 2 C5!!!!!!!!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 11:36

Хах, линукс? Линукс и стабилност? Един път си сложих линукс и няма да повторя грешката. След един ден КДЕ-то просто изчезна. Пък команден интерфейс си има и доса :)
Да не говорим, че прословутият ти стабилен линукс, BiGGie заби дори и когато се опитах да пусна няколко мп3-и наведнъж. Така че от двата си дни опит със линукс аз бях отвратен.
Да, налагало ми се е да преинсталирам 5 пъти 98 и 3 пъти ХР в един единствен ден, но тогава бях с изгорял рам и това го обяснява. Може преди уиндоуса да е имало Уникс и всякакви други ос, но уиндоус е най-user-friendly, има тонове леснодостъпен софтуер за него. Има аутокад... Другото е без значение - за мен е напълно задоволителен като ОС

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 13:07

Limp написа:
Цитат:
Много сте ми интересни... Като едно средностатистическо човешко стадо - гледате само в една шибана посока - момчета, бъдещето на операционните системи не е на Уиндоус, както и миналото ( а и настоящето) не са абсолютно Microsoft-ски... Като чета просто такива дебилни постове - "колко се кефех, когато сложих ХП, защото, подчертавам, всичко се оправяше само с един рестарт"... Добре, погледнете малко от разнообразие в други посоки - има поне две операционни системи, които в повечето неща сериозно надминават вашият велик Windows... Не казвам, че например Линукс е перфектен, но определено е по-добър от произведението на Майкрософт. Просто от любопитство се запознайте с Линукс, нищо няма да ви стане.

Честно да си кажа по-смешен пост отдавна не бях чел.

Цитат:
които в повечето неща сериозно надминават вашият велик Windows...

Изброй ми поне 5 такива неща!

Стабилност, признавате или не - по-стабилен е - възможостта на една програма "да збози цялата система" я няма.
Сигурност - трябва ли да го коментирам?
Цена - повечето Линукс дистрибуции са безплатни - не като 90% с пиратски версии и кракове висящи от всякъде
Наличието на купища (безплатен и с отворен код) софтуер - не някакви калпави пиратски версии, имаш възможност да подобриш програмата, ако нещо в нея ти прави проблеми
Сървъри - абсолютно всички линукс сървъри са по-добри от тези с Уиндоус
От мен да мине и шеста причина - Линукс се развива от всичките си потребители, докато Уиндоус от отделна група разработчици, и в случай че нещо в Уиндоуса не ти харесва, ти трябва да се примириш с него, защото нямаш възможността да го оправиш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 13:17

Phantom, говориш просто смешни работи. Заради твойте неволи теглиш чертата на цяла операционна система.
Да сравняваш командния интерфейс на DOS и bash/zsh/ksh/etc е като да сравняваш трабант с BMW. И двете са коли и двете се движат, ама има малка разлика. А в крайна сметка никой не те кара да ползваш конзолата, за практически всичко има графични аналози (макар, че аз лично смятам, че като добре запознат с конзолата човек бих вършил голяма част от нещата по-бързо, отколкото ти с графични инструменти).

И линукс може да бъде многократно по-стабиелн от Windows, предлагайки не по-малка функционалност. В крайна сметка всичко зависи от задклавиатурното устройство и от желанието му.

За достъпността му грешиш дълбоко. emerge/apt-get/yum и за отрицателно време получаваш точно това, което ти е необходимо стига да му знаеш името. Иначе отделяш 5 минутки да прегледаш repository-то.

Аз мога да говоря много за стабилността на прословутия Windows. В работа машините не се гасят, като си тръгваш просто lock. За всяка има UPS в случай на авария. Опитах се да видя колко време ще ми е максималния Uptime. Машината се ползва практически само за development с VS2005, ICQ, Skype. Първият път се рестартира самоволно на третия ден. Още веднъж на 9 ден, 12 минути преди да станат 10. Веднъж успях да докарам 11 и половина. Сега избутах до 6.
Домашната машина с Gentoo прави по 20-30 дни без проблеми с гледане на филми, музика, торенти, муле, чатове и прочие.

Та мисля, не е хубаво да се изказваш така крайно и така крайно неподготвен.

ЕДИТ: Колкото до другата алтернатива MacOS, там нещата са малко други. Някак си ми е странна идеята, че като искаш компютър те пращат в Apple Store. Искаш колонки: Apple Store. Операционната система е Apple Only, ако решиш, че ти се слуша музика си взимаш плеърът от... Apple Store, а самата музика се сваля от... Apple Online Store. Upgrade на машината се прави с хардуер съвместим с.. Apple. Доста ограничено ми се вижда.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 14:00

dude не знам за какво ги ползвате тези компютри, но аз с ХР SP2 съм изкарвал и по месец ъптайм. Просто всичко зависи от зависи ;)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 17:33

Именно. На сестра ми компа е с ХР и се рестартира средно един път на 3 дни сам. Моя е със същия рилийс на windows и се рестартира ... Е от една година не се е рестартирал сам(оттогава съм с текущата конфигурация), освен като го пържих и му търсих максималната стабилна шина. Изказах се крайно, защото и за уиндоус се изказаха крайно. Но да, на мен не ми върши работа. Трябва ми за игри и чертане, евентуално визуализации завбъдеще. Линукс може да е идеален за разни други работи - сървъри, и тем подобни, ама мен за кво ми е. Според мен Линукс е точно толкова надежден колкото и windows. Просто е безплатен.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 17:44

Phantom написа:
Според мен Линукс е точно толкова надежден колкото и windows. Просто е безплатен.

Moron.Прочети поста на Biggie малко по-нагоре.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 18:00

Blue написа:
Phantom написа:
Според мен Линукс е точно толкова надежден колкото и windows. Просто е безплатен.

Moron.Прочети поста на Biggie малко по-нагоре.
Но именно това прави Windows по-предпочитаната ОС - някой друг, на който му плащат върши работата вместо теб. Ти си просто потребител. Дават ти всичко на тепсия. ПП. Аз калпав крак напоследък не съм срещал - всичко си е бомба. Пък това че една програма не може да накара компа да забие. Конкретен пример - Кнопикс. Играта с рибките дето си ги сглобяваш. Драг на десктопа и целия комп заби. Тъй като кнопикса го бях качил на харда и оттам се занимавах с него - демек не беше livecd вече, после кде-то му отказваше да се зареди. А в това отношение windows си има end process, който в 99 процента от случаите върши перфектна работа. Не съм рестартирал компа заради забила програма от изключително много време. Не мога да съм крайно предубеден, защото нямам много опит с линукс, но не съм срещнал прословутата нестабилност в ХР, която всички линуксчии толкова упорито сочат с пръст.

Да не говорим, че някой, който му плащат е много по-стимулиран да направи качествен продукт, да го тества обстойно и да го обновява редовно, отколкото един доброволец, който я има време, я няма... Елементарна човешка психика. Пример - Photoshop > GIMP :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 18:16

Прав си,но така се помага за развитието на Линукс,всички помагат!

Комунизъм ftw! ^^

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 20:42

Moron, в 1/3 от случайте End Process не убива процеса. В друга голяма част Task Manager-а не зарежда. killall -9 {process_name} е по-силен от всичко ;)

Колкото до стимулът, ами зависи. Вземи KDE4 да речем. Сериозно по него се пише от миналата есен. Вече, година по-късно е практически готов,а предлага доста революционен начин за работа с РС. Ииии да, безплатен е и върви на Линукс/Mac OS/Windows.
Всичко е до екип и нагласа. Следващата (2.4) версия на Gimp ще е не по-лоша от фотошопа, винаги можеш да провериш на developer.gimp.org.
Проблемът на кадовете е един. AutoCAD. Не това, че го има, а това, че се е наложил като стандарт, в което няма лошо, стига да не ползваше абсолютно затворен формат за файловете (Dxg ли, какво беше, не мога да се сетя) и правото да го ползваш в собствен проект се изразява в стабилна пет цифрена сума. Както и да е. Този flame сега е абсолютно излишен, ти смяташ, че си намерил операционна система, която те устройва, нека говорим пак след 11-12 месеца. Ще видим тогава на къде ще духа вятъра.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 22:58

Това си е класически спор (Windows vs. Linux), който е крайно безсмислен. Да ги сравнявате може колкото си искате, но никога няма да сте абсолютно прави в твърденията си. Да! Linux е стабилен за сървъри и мрежи. Безплатен. Други ще кажат, че Windows-a е добър, защото е с лесен за работа потребителски интерфейс и е наложил някакви стандарти в процеса на развитие на цялата серия ОС на бай Бил, с която по-голямата част от потребителите по света са свикнали вече. Или че се "цъкат" яки игрички (DirectX-ове и не знам си к'во си) и прочие и т.н.. То по същата логика някой пич може да каже: "Ми чичо Бил е гола вода 'щото въвежда концепции за мрежите на windows-a, въведени в стуктурата на Novel преди 20 години, да е**." И к'во от това. Windows-a си е достатъчно добър, според нуждите на потребителя. Linux (пак според съотвените потребности) също. Който му е кеф да цъка игрички с directX и да работи на Office, да програмира под Windows и т.н. и тем подобни и да си цъка каквото му душа сака (на Windows-а). Който му е кеф - да си ползва Linux, да си го модифицира както иска и въобще да прави каквото си иска с възможностите, които му дава конкретната система.

Така че, пичове и п*чки на форума, зарежете темата "Кой е по-по-най" а кажете нещо по въпроса (виж. Заглавието на темата).

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Авг 2007 23:46

Griffith написа:
Това си е класически спор (Windows vs. Linux), който е крайно безсмислен. Да ги сравнявате може колкото си искате, но никога няма да сте абсолютно прави в твърденията си. Да! Linux е стабилен за сървъри и мрежи. Безплатен. Други ще кажат, че Windows-a е добър, защото е с лесен за работа потребителски интерфейс и е наложил някакви стандарти в процеса на развитие на цялата серия ОС на бай Бил, с която по-голямата част от потребителите по света са свикнали вече. Или че се "цъкат" яки игрички (DirectX-ове и не знам си к'во си) и прочие и т.н.. То по същата логика някой пич може да каже: "Ми чичо Бил е гола вода 'щото въвежда концепции за мрежите на windows-a, въведени в стуктурата на Novel преди 20 години, да е**." И к'во от това. Windows-a си е достатъчно добър, според нуждите на потребителя. Linux (пак според съотвените потребности) също. Който му е кеф да цъка игрички с directX и да работи на Office, да програмира под Windows и т.н. и тем подобни и да си цъка каквото му душа сака (на Windows-а). Който му е кеф - да си ползва Linux, да си го модифицира както иска и въобще да прави каквото си иска с възможностите, които му дава конкретната система.
:clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap: :clap:

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 31 Авг 2007 17:29

Пичове, нищо лично, но аз тази тема я пуснах за да обсъждаме в нея недостатъците на новия Виста, а не да се храним на тема Линукс... :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Сеп 2007 23:46

http://www.atakmim.com/index.php?action ... =18&n=1642

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Сеп 2007 23:51

Вuddy написа:
http://www.atakmim.com/index.php?action=news&cat=18&n=1642

:?