Автор |
Съобщение |
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Писано специално за някого... той си знае Публикувано на: 15 Авг 2007 00:54
Картата се обърна.
„Дама пика” промълви жената и напудреното и до бяло лице с сбръчка в странна гримаса. Толкова странна комбинация не беше виждала отдавна и явната несвързаност между нещата я озадачаваше. Момчето се усмихна.
„Същите карти като при другата гледачка.”
Жената вдигна рамене и му върна парите. То излезе от палатката и се усмихна. Свечеряваше се. Все още беше светло, но погледнеше ли човек към небосвода виждаше неизбежно розовеещите краища на белите облачета разсипани там като листчета накъсана хартия върху бледа синя мозайка. Когато момчето свали поглед видя същото това небе.
„Е, какво ти каза?” попита момичето небрежно.
„Че ще ме вали градушка във вторник.”
„Е, нали ги знаеш тия шарлатани по панаирите, никога не познават.”
„Да.”
Момчето кимна и двамата продължиха да се разхождат между множеството издигнати пъстри шатри. Имаше жонгльори, клоуни, акробати. Имаше и виенски колена, захарни памуци, сладоледи... всичко което отива на един юнски панаир. Цветни лампички украсяваха много палатки или висяха като лиани над главите на посетителите, закачени на големи стълбове, опънати по атракциите и дори обикновените дървени барачки и магазинчета. Сергиите бяха окичени с лъскави гирлянди и знаменца. Жълто, зелено, червено и лилаво се бореха за надмощие в целия този карнавал на цветовете. И някъде между тях само две небесно сини очи имаха значение.
Двамата се разхождаха, смееха се и играеха цял ден. Бяха ходили навсякъде, бяха обиколили всички атракции, Момичето сега гушкаше в ръцете си голямо плюшено мече, което и бе дадено от един висок, но кльощав мъж, с големи завити в края мустаци. Той така и не разбра защо момчето искаше да стреля 12 пъти с пушката след като спечели мечето още с първия си изстрел. Момичето се усмихваше всеки път когато пушката паткаше и когато мустакатия мъж виждаше доволната усмивка пред себе си въпреки, че изстрелът беше далече от целта. Само първият попадна където трябва.
Ядоха и захарен памук. Беше розов и прекалено сладък и лепкав. Беше се залепил за лицата и на двамата и дори за русите коси на момичето. След това миха лицата си много време край един фонтан. И въпреки неприятното лепкаво усещане от памука по лицата им, от тях не слизаше усмивката нито за миг. Играха си край фонтана, пръскаха се като малки деца, все така усмихнати. И все така нищо друго нямаше значение освен небето в двете сини очи.
И сега залязваше. Нямаше повече време. Слънцето се скриваше бавно и все по-малко лъчи осветяваха голямата поляна, на която беше панаирът. И когато и последния лъч се скри зад далечните планини, зад хоризонта, те знаеха, че беше време. Небето беше черно, но все още се виждаше синьо и прекрасно в нейните очи. Момчето беше много бледо.
„Време е.” каза то и се усмихна. „До следващата година.”
Беше последният момент. Когато трябваше вече да тръгва, но когато можеше да си позволи това. Момичето кимна.
„Обичам те.” каза то за пръв път днес.
„Обичам те.” последва отговорът.
Допряха устни. Но не ги разделиха. След няколко секунди момчето просто изчезна. На мястото където стоеше имаше просто един малък камък.
Момичето го взе и тръгна към едно голямо дърво – орех. Под ореха не расте нищо, но там, до голямото дебело стебло, имаше малка купчина камъни и до нея – две цветя – едно жълто и едно червено. Сега те спяха и бяха затворили цветовете си. Жълтото ги отваряше всяка утрин с утрото, но червеното цъфтеше само веднъж в годината, на деня на карнавала. Момичето ги погледна и се усмихна. То остави камъка на върха на купчината и тръгна. Стигна до оградата, която заграждаше мястото на панаира. Беше голяма и стабилна и трябваше да я прескочи за да се прибере. Но вместо това то просто седна на нея и погледна към звездите.
Във вторник валя град.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Авг 2007 02:20
Много ми хареса! Жалко само, че някои неща ще си останат само за теб...
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
Онлайн
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Авг 2007 02:44
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Loose_Cannon
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Авг 2007 03:47
Сигурно е заради настроението ми но ме кара да се замисля над много неща, авторе, Сентри, това нещо има приковаващ ефект, наистина адски сполучливо е, отдавна не бях чел нещо толкова добро, сейфнах си го.....
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Авг 2007 23:04
Благодаря за коментарите
___________________________________ A slight call afar is tempting me Like a whisper sweet or an awful scream I cannot ignore what I've always been I am leaving again - one last time?
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Авг 2007 23:33
The Chameleon написа: Много ми хареса! Жалко само, че някои неща ще си останат само за теб...
Жалко на истина ...
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Zero Endorphine
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Авг 2007 20:42
IceQueen написа: The Chameleon написа: Много ми хареса! Жалко само, че някои неща ще си останат само за теб... Жалко на истина ...
Наистина е хубаво... Само че ми се вижда недовършено. Или по-скоро недостатъчно. Аз обичам такива разказчета, интересно е и е добро, но си го представям по-скоро като повест...
___________________________________ стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Авг 2007 01:13
Въображението е едно от нещата, които предпочитам да стимулирам, отколкото да го оставя недокоснато при четене на една творба. Все пак един разказ става все по-уникален когато човек има собствено виждане върху него.
___________________________________ A slight call afar is tempting me Like a whisper sweet or an awful scream I cannot ignore what I've always been I am leaving again - one last time?
|
|
|
|
|
KNSpirit
|
|
Мнения: 603 Местоположение: Kingdom of Heaven; Метростанция "Интерпред"
В момента играе: На борсата!
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 22:12
Уау!
Знаеш ли колко пъти съм мислел да напиша нещо такова като идея, но все ми се губеше описанието и логическите преходи между картината и действието. Справил си се чудесно!
Поздрави @Shumen Town
___________________________________ Tip: Never surrender
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Авг 2007 23:07
Хей, Кюстендилски, радвам се, че си го прочел и благодаря. Ти си един от хората, чието мнение има голямо значение, радвам се, че ти е харесало. Поздрави!
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
BG-GeorGi
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Авг 2007 03:01
Доста е добро, браво!
|
|
|
|
|
Alien
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Авг 2007 12:12
Помисли за лека кариера на писател .Хареса ми.Бравоооо
___________________________________ Use Google Sucker
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Авг 2007 15:06
Благодаря ви, момчета, особено на теб, Вортекс.
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Авг 2007 21:40
Притежаването на "купчина камъни" подсказва използваческата и плитка същност на момичето?
Извинявай ако съм разбрал грешно, но такава асоциация направих.
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Авг 2007 23:41
Когато критиците говорят и авторите мълчат... не, няма да е така.
Това не е нищо повече отколкото изглежда, няма скрити значения, няма подсказана дълбока психика на героите, няма послания, които не са написани направо... може би само едно.
|
|
|
|
|
bheil
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Авг 2007 16:49
добро много добро, леко недовършено може би или просто не го разбирам изцяло, но много добро
___________________________________ и видьх, и ето сив кон,
и върху него ездач,
чието име беше Смърт;
и Адът следваше подире му...
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Сеп 2007 23:18
Хареса ми, но нищо не разбрах. Много съм тъп.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|