Автор |
Съобщение |
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юли 2007 11:28
Varggoth ти си на ред
___________________________________ Кирилица goes Jason
|
|
|
|
|
scorpiasss
|
|
В момента играе: С МАЙКА ТИ
|
|
Заглавие: Re: Играе ли ви се? Публикувано на: 16 Юли 2007 12:37
Typical Hero написа: Час. Два. Ден. Седмица. Година след година. Времето изтича и не знаем как да го спрем. Десетилетие минава... две, три, четири. И започваме да търсим отговор. Отговор на въпроса как да избегнем края. И тогава... тогава един ден... един ден сме толкова отчаяни, че се хващаме за последната сламка. За сън. Мит. Легенда. За нещо нереално и неестествено. И все пак... какво ще стане ако тази легенда се окаже реалност?
Книгата на Вековете. Легенда, която блести във времето. Някои вярват, че в нея се крие цялата мъдрост на земята. Други твърдят, че книгата връща обратно изгубения живот. И тази легенда, този мит... това бил сънят на цар Борислав. Когато последните искри живот угасват, той се хваща и за сламката за да продължи напред.
Какво да ви кажа, преписа ми се РПГ. Така, за какво става дума - за форумна игра от разкази с определена цел – Книгата на вековете. За какво ви е нужна тя – сами ще си решите, важното е, че имате нужда от нея. Можете да и приписвате каквито си искате атрибути, само запазвате името и.
Механизъм на игра: Писателите участници се редуват да пишат части от минимум страничка и половина word шрифт 12, и максимум 5 такива. Частите описват приключенията на един единствен главен герой, който по някаква причина търси книгата. Спомагателни герои може да използвате колкото си искате. Поне веднъж на всеки три части героят ви трябва да се срещне с някой друг от героите. Това е за да се създаде някаква алюзия за цялост. Битки между героите ще има под формата на дуели. Резултатите от тях ще се решават с гласуване от играчите.
Светът, в който се развива действието, е почти типично фентъзи, с малката разлика, че тук главни герои ще са същества от славянската и българската митология и фолклор. Тоест тук няма да имате елфи, гоблини и демони, а ще имате самодиви, караконджули и таласъми.
Играеми персонажи:
Юнак – юнаците са изключително силни хора, които са сукали самодивско мляко. В резултат на това те са получили невероятна сила или бързина – 3 броя
Принц – син на знаен или незнаен владетел. Обикновено не е толкова силен, колкото юнака, но използва умът си за да победи и най-злите си врагове – 2 броя
Самодива – Дух на водата и горите, самодивите са деца на природата и притежават необикновени, мистични сили. Самодивата са жестоки и коварни същества, защитават своите извори и гори с цената на кръвта на жертвите си, но ако някой се докаже достоен те стават верни негови приятели. – 2 броя
Стопанин – Това е дух пазител на определени места – лозя, ниви, поляни, гори. Той защитава тези места от зли сили и рядко ги напуска. Въпреки това ако запазването на мястото го изисква той тръгва на път. Стопанинът е много силен дух и често се явява като човек, овен или змия. – 1 брой
Змей – Змейовете са мъже и жени със златни крила под мишниците, с които могат да летят. Те притежават огромна сила и огнен дъх. Живеят в пещери и събират съкровища, ако им хареса някоя девойка може да я отвлекат, но също така те често помагат на селяни в беда. Змейовете мразят халите и ламите. – 1 брой
Чародей – Чародеят се занимава с магии, това мисля, че е ясно. Често той е мразен в градовете, заради това, че е различен. Обредите му могат да включват обреди и жертвоприношения, но в общият случай става дума за чудак, който знае няколко трика и едва една или две магии. Въпреки това се срещат и могъщи магьосници, които могат да смачкат обикновен човек с щракване на пръстите. – 2 броя
Вещица – Вещиците са много подобни на чародеите, но при тях окултните обреди са нещо много по-често. Те също могат да манипулират хората с отвари или прокуби, но най-могъщото им оръжие е убеждението и страхът, който са създали в обикновените хора към себе си. – 1 брой
Вампир – Вампирите са духове, които не са могли да преминат в отвъдното и са останали на земята и са скитали много време докато духът не се е уплътнил и се е формирало тяло около него. Въпреки това те трябва да поддържат това тяло с кръв. Вампирите използват много трикове за да правят това – подаряват пръстени, които им казват къде е жертвата им, ухажват жени или мъже(зависи от пола) и когато те са най-склонни да им вярват се хранят от тях и други такива номерца, сигурен съм, че ще се сетите за много. Вампирите не се страхуват от слънцето, те се разхождат свободно на него, но са изключително раними през деня. Те могат да се хранят единствено през нощта и тогава могат да използват магическите номера, които им дава природата им. – 1 брой
Върколак – Силно същество, което представлява смеска между човек и вълк. През деня той може да бъде или само човек или само вълк, но през нощта може да взима и междинна форма, която е много по-силна и от двете му нормални състояния. Върколакът не може бъде човек по време на пълнолуние и вълк когато няма луна. Той може да бъде ранен от всичко, но смъртоносна рана може да бъде нанесена само от сребро. – 1 брой
Таласъм – Подобно на вампирът таласъмът е дух, който не е можал да мине в отвъдното. С продължение на времето той се е уплътнил и е придобил формата на човек. През нощта обаче тази форма се променя и таласъмът се превръща или в животно или в някакъв изрод(ще ме извинявате, ама е така). През нощта той също може да става невидим и не може да се възпре да върши злини според собствените му представи когато е бил човек.. – 2 броя
Караконджул – Дух като вампирът и таласъмът, но на човек умрял в разстояние на 12 дена след бъдни вечер. През деня както другите няма особени сили, но вечер се превръща смесица между човек и кон с крила. Той често подмамва жертвите си към беди без дори те да го подозират, а след това се храни с телата им. – 2 броя
Играта може да започне когато се заемат една трета от всички възможни места, тоест освен мен са необходими още 5 чоеека.
не ,не ми се играе ,kill your self pls
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юли 2007 13:02
Това беше ненужно...флудър
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юли 2007 17:36
Ghost Rider написа: Varggoth ти си на ред
Добре, очаквайте частта до 2 дни. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Играе ли ви се? Публикувано на: 16 Юли 2007 22:39
scorpiasss написа: ...
Това беше толкова оригинално. Не, сериозно, кажи ми как го постигаш? Сигурно има чалъм.
П.П. Явно нсичко, освен простотията си има граници...
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юли 2007 12:47
Бих искала да помоля да се изкара актуализиран списък със реда, защото в петък през нощта патувам за морето и на 3-6 август се прибирам, да знам какво да правя.
Мерси и успехи там с изпити/курсови работи и от сорта на всички, които се тормозят с тази гняс!
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юли 2007 12:53
За (не)щастие, докато се намираше при дядо Мотзек, чародеят Наз'Ул бе нападнат, одран жив и печен на огън от тринайсет самовили, вследствие на което се пресели в преизподнята... с други думи, нямам време и муза да пиша и съм принуден да се откажа.
___________________________________ В малки дози алкохолът е полезен във всякакви количества.
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юли 2007 21:05
На този етап и аз няма как да се присъединя, защото не ми остава никакво време. А муза... може и да ми се появи в Петък, но време - едва ли...
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Юли 2007 12:29
Аре кво стана ве!
Почваме отначало реда. Shandy ти си на ред.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Юли 2007 12:50
Хум хом, 3 седмици ме нямаше, но като гледам не съм изпуснал кой знае колко..
Отказвам се от вампира си.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2007 23:09
Бива ли такова нещо ся ...
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2007 00:01
Явно е, че Сен няма достъп до компа.. щото от доста време не съм го виждал из скайпа (;
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
The CROW
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2007 02:10
Ваканция, кво да правиш Не е в София -> няма нет вкъщи и не се знае кога ше има.
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2007 08:19
Е, нямах предвид точно за Сентри, то май други хора бяха на ход
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
2D'
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2007 16:25
Да бе, защо всички изведнъж се чупиха. Едва започнахме и...
___________________________________ LOVE & PEACE!!! Барай меча!!! - Touch da Sword!!! Не спичай - Don't speak/bake Ни мъ ибе - It doesn't fuck me Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck! Лайната се случват - Shit happens
|
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2007 17:52
Абе който има възможност да пуска частът веднага. Аз утре ще пусна моята. Ще играем без ред докато Sentry се върне.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2007 10:41
А бе малко съм разочарован, ама какво да се прави... очаквах го, но малко по-късно...
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Авг 2007 15:25
Аз предлагам да обявим ваканция, докат повечето хора се появят, че така нищо не правим.
|
|
|
|
|
Silly Wizard
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2007 16:32
IceQueen, те всички са тука, просто явно не им се пише.
Как мина изпита, btw?
___________________________________ Oh, there're sober men and plenty, And drunkards barely twenty, There are men of over ninety That have never yet kissed a girl. But give me a ramblin' rover, Fae Orkney down to Dover. We will roam the country over And together we'll face the world.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Авг 2007 20:02
Жалко, мен пък ми се пишеше
Мерси, втория мина отлично и тези дни ще се бутам да се записвам ^^
При теб ?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|