[Безсмислени разсъждения] Дай газ?

Нещата от живота
Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

[Безсмислени разсъждения] Дай газ?

Мнение от Макс Пейн »

И така, идеята за тази тема ми хрумна вчера или оня ден, докато седях без мр3 в трамвая ( бог да ми прости плеърчето, време му беше да се развали ) и се запитах...
Добре бе, защо се казва "Дай газ", когато трябва да натиснеш педалът за...пак тази тъпа газ! Че нали колите стандартно работят с бензин или дизел, от къде дойде тази газ!? Някой да има логично обяснение!?
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
botlik3

Мнение от botlik3 »

Ако се замислиш повечето изрази са така. Аз много се чудих защо се казва "Добър вечер" след като "вечер" е в женски род :?
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
Аватар
---
Обратна връзка:

Мнение от --- »

Вие ме фърлихте в джаза.. за добър вечер.. верно е, преди се е казвало добра вечер, така е.. прабаба ми на село така казва :D

Ма за дай газ.. може би шото като форсираш/ускориш и вредните газове от ауспуха са повечко.. и така :D
Аватар
Disturbеd7470
Обратна връзка:

Мнение от Disturbеd7470 »

Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?
The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
Аватар
2D'

Мнение от 2D' »

Disturbеd написа:Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?
Ахахахаахахахах.... Дъст направо скъса прозорците с това! :13:

Инъче по темата и аз съм си блъскал главата над подобни думи и фрази. Също така ми е било интересно как един лаф се разпространява навсякъде, а не остава на някакво по-локално ниво. Друго също ми е интересно. Къде как викат абитуриентите. В Шумен например викат: Осми, девети, десети, единайсети, дванайсети Ааааааааа. В русе пък разбрах че викат: 12 А има бал (now that's dumb :lol: ) Надявам се да са ме излъгали. В София знам че се брои от 1 до 12 и т.н. Кажете как викат във вашия град. :roll:
LOVE & PEACE!!!
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
Аватар
Бижутера
Обратна връзка:

Мнение от Бижутера »

Disturbеd написа:Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?
а защо като ти кажа,че си тъп наистина излича че си тъп :lol: :lol:
След загубата от Манчестър Юнайтед с 7-1 от Рома изпратили факс на ЦСКА с текст:Не сте сами!!!
Аватар
martinkfreеman

Мнение от martinkfreеman »

Устойчиви фрази "от миналото"?
Така и в английския, защо се използва "God damn you", след като God е трето лице? :)
----------

Мнение от ---------- »

2D написа:

Инъче по темата и аз съм си блъскал главата над подобни думи и фрази. Също така ми е било интересно как един лаф се разпространява навсякъде, а не остава на някакво по-локално ниво. Друго също ми е интересно. Къде как викат абитуриентите. В Шумен например викат: Осми, девети, десети, единайсети, дванайсети Ааааааааа. В русе пък разбрах че викат: 12 А има бал (now that's dumb :lol: ) Надявам се да са ме излъгали. В София знам че се брои от 1 до 12 и т.н. Кажете как викат във вашия град. :roll:
За Русье не е вярно тва, всъщност викат името на училището и "има бал", например "Ботев има бал".
Аватар
Били

Мнение от Били »

Bator Zong написа:
2D написа:

За Русье не е вярно тва, всъщност викат името на училището и "има бал", например "Ботев има бал".
Че Ботев още ли е не завършил? У Казанлък, викат: 8,9,10,11...аз отварям джама и започвам да крещя "МЛЪКНЕТЕ ВЕ ПЕДАЛИ, НЯКОЙ ХОРА ИСКАТ ДА СПЯТ"...12 ааааааааааааааааааааааааааааааааааааа, кои сте вие? НАЙ добрите и тн.
[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко
Аватар
Predator-S

Мнение от Predator-S »

Дядо Коледа?
Fenrir

Мнение от Fenrir »

Predator-S написа:Дядо Коледа?
АХахахаххаа.Да бе!Не се бях замислял за т'ва! :lol: :lol: :lol:
For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа:ave isus e pokemon ve
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

Money™ написа:
Predator-S написа:Дядо Коледа?
АХахахаххаа.Да бе!Не се бях замислял за т'ва! :lol: :lol: :lol:
Ха ха много хубава тема...Ми ето го моето обяснение ...Доколкото си спомням първообраза на Дядо Коледа е Свети Николай... => Дядо Кольо >>>>Дядо Коледа :lol:
Обаче интересно е от къде тогава идва думата коля... "....по коледа, прасетата знаят защо" :lol:

Тук в Пазарджик казваме 1..2...3....4.... така до 12.... и след това ЗАААА.....ВЪР......ШИХ.....МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

В София викахме :
И кой каза : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 АААААААААААААААААААААААААААААААААААААа.
Деба, беше яко.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

martinkfreеman написа:Устойчиви фрази "от миналото"?
Така и в английския, защо се използва "God damn you", след като God е трето лице? :)
ОМГ. Не проклинаш господ, а казваш "Господ да те прокълне!". Тоест напълно коректно второ лице.
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Аватар
2D'

Мнение от 2D' »

Леле, това да викаш от 1 до 12 не е работа. Остава без глас човек. След третия път няма да мога да си кажа името. добре че в гимназията уча само пет години. :lol: Догодина ще ми е по-лесно. Осми, девети, десети, единайсти, дванайсти ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ... :lol:

П.П. Пък ако знаете как се беля. Направо си е оплодило майката...
LOVE & PEACE!!!
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
Аватар
KuzMan
Обратна връзка:

Мнение от KuzMan »

Ей тва ... немам думи! :doh: Как пък не ши седна да го мисля за кво викали "Дай газ" а не "Дай бензин" ... или пък що викали "добър вечер" като е ясно, че вечер е от женски род. Вие нема ли с кво смислено нещо да се занимавате :senile: ами си губите времето в тапотии .... и ако наиситна няма с кво да се занимавате тогава ще ви дам още една тема за размисал. Имах една учителка с фамилия Кожухарова, която идвала от там, че не знам си кой от дядовците и бил много добър кожухар. Айде кажете ми тогава от каде една бивша съученичка има фамилия Куртева! :)
KuzMan is not a name. KuzMan is way of life.
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

KuzMan написа:Имах една учителка с фамилия Кожухарова, която идвала от там, че не знам си кой от дядовците и бил много добър кожухар. Айде кажете ми тогава от каде една бивша съученичка има фамилия Куртева! :)
Кво те притеснява...Кур на старобългарски е петел...А за какво си мислиш ти тва е друг въпрос... :doh:

"Cogito ergo sum" - "Мисля следователно съществувам" - е казал Рене Декарт ...Така че е хубаво понякога да размишляваме и философстваме дори и над пълни простотии...:wink:
Аватар
martinkfreеman

Мнение от martinkfreеman »

LordOfDarkness написа:
martinkfreеman написа:Устойчиви фрази "от миналото"?
ОМГ. Не проклинаш господ, а казваш "Господ да те прокълне!". Тоест напълно коректно второ лице.
Изпит по всякакъв език: кажи ми в изречението "Господ да те прокълне" кой е подлога :lol: .
Ами тогава какво остава за израза "Long live the king" ? :)

Субжунктиве му е майката ;) .
Аватар
JazzJack
Обратна връзка:

Мнение от JazzJack »

прозореца е потен?
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

ама Subjonctif Passe или Subjonctif Imparfait?
Публикувай отговор