[Безсмислени разсъждения] Дай газ?
- Макс Пейн
- В момента играе: на сигурно...
- Обратна връзка:
[Безсмислени разсъждения] Дай газ?
И така, идеята за тази тема ми хрумна вчера или оня ден, докато седях без мр3 в трамвая ( бог да ми прости плеърчето, време му беше да се развали ) и се запитах...
Добре бе, защо се казва "Дай газ", когато трябва да натиснеш педалът за...пак тази тъпа газ! Че нали колите стандартно работят с бензин или дизел, от къде дойде тази газ!? Някой да има логично обяснение!?
Добре бе, защо се казва "Дай газ", когато трябва да натиснеш педалът за...пак тази тъпа газ! Че нали колите стандартно работят с бензин или дизел, от къде дойде тази газ!? Някой да има логично обяснение!?
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
Все агенти сме!
- Disturbеd7470
- Обратна връзка:
Ахахахаахахахах.... Дъст направо скъса прозорците с това!Disturbеd написа:Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?
Инъче по темата и аз съм си блъскал главата над подобни думи и фрази. Също така ми е било интересно как един лаф се разпространява навсякъде, а не остава на някакво по-локално ниво. Друго също ми е интересно. Къде как викат абитуриентите. В Шумен например викат: Осми, девети, десети, единайсети, дванайсети Ааааааааа. В русе пък разбрах че викат: 12 А има бал (now that's dumb
LOVE & PEACE!!!
Барай меча!!! - Touch da Sword!!!
Не спичай - Don't speak/bake
Ни мъ ибе - It doesn't fuck me
Да еба майка ти, да еба! - To fuck yer mother to fuck!
Лайната се случват - Shit happens
- martinkfreеman
-
----------
За Русье не е вярно тва, всъщност викат името на училището и "има бал", например "Ботев има бал".2D написа:Ахахахаахахахах.... Дъст направо скъса прозорците с това!Disturbеd написа:Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?![]()
Инъче по темата и аз съм си блъскал главата над подобни думи и фрази. Също така ми е било интересно как един лаф се разпространява навсякъде, а не остава на някакво по-локално ниво. Друго също ми е интересно. Къде как викат абитуриентите. В Шумен например викат: Осми, девети, десети, единайсети, дванайсети Ааааааааа. В русе пък разбрах че викат: 12 А има бал (now that's dumb) Надявам се да са ме излъгали. В София знам че се брои от 1 до 12 и т.н. Кажете как викат във вашия град.
Че Ботев още ли е не завършил? У Казанлък, викат: 8,9,10,11...аз отварям джама и започвам да крещя "МЛЪКНЕТЕ ВЕ ПЕДАЛИ, НЯКОЙ ХОРА ИСКАТ ДА СПЯТ"...12 ааааааааааааааааааааааааааааааааааааа, кои сте вие? НАЙ добрите и тн.Bator Zong написа:За Русье не е вярно тва, всъщност викат името на училището и "има бал", например "Ботев има бал".2D написа:Ахахахаахахахах.... Дъст направо скъса прозорците с това!Disturbеd написа:Защо казваш "Може ли огънче?" като всъщност искаш запалка, и какво, по дяволите, може едно огънче ?!?![]()
Инъче по темата и аз съм си блъскал главата над подобни думи и фрази. Също така ми е било интересно как един лаф се разпространява навсякъде, а не остава на някакво по-локално ниво. Друго също ми е интересно. Къде как викат абитуриентите. В Шумен например викат: Осми, девети, десети, единайсети, дванайсети Ааааааааа. В русе пък разбрах че викат: 12 А има бал (now that's dumb) Надявам се да са ме излъгали. В София знам че се брои от 1 до 12 и т.н. Кажете как викат във вашия град.
[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко
- Predator-S
-
-Stormrаge-
- Обратна връзка:
Ха ха много хубава тема...Ми ето го моето обяснение ...Доколкото си спомням първообраза на Дядо Коледа е Свети Николай... => Дядо Кольо >>>>Дядо КоледаMoney™ написа:АХахахаххаа.Да бе!Не се бях замислял за т'ва!Predator-S написа:Дядо Коледа?![]()
![]()
Обаче интересно е от къде тогава идва думата коля... "....по коледа, прасетата знаят защо"
Тук в Пазарджик казваме 1..2...3....4.... така до 12.... и след това ЗАААА.....ВЪР......ШИХ.....МЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....
ОМГ. Не проклинаш господ, а казваш "Господ да те прокълне!". Тоест напълно коректно второ лице.martinkfreеman написа:Устойчиви фрази "от миналото"?
Така и в английския, защо се използва "God damn you", след като God е трето лице?
Chris написа:Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучиVermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Леле, това да викаш от 1 до 12 не е работа. Остава без глас човек. След третия път няма да мога да си кажа името. добре че в гимназията уча само пет години.
Догодина ще ми е по-лесно. Осми, девети, десети, единайсти, дванайсти ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...
П.П. Пък ако знаете как се беля. Направо си е оплодило майката...
П.П. Пък ако знаете как се беля. Направо си е оплодило майката...
LOVE & PEACE!!!
Ей тва ... немам думи!
Как пък не ши седна да го мисля за кво викали "Дай газ" а не "Дай бензин" ... или пък що викали "добър вечер" като е ясно, че вечер е от женски род. Вие нема ли с кво смислено нещо да се занимавате
ами си губите времето в тапотии .... и ако наиситна няма с кво да се занимавате тогава ще ви дам още една тема за размисал. Имах една учителка с фамилия Кожухарова, която идвала от там, че не знам си кой от дядовците и бил много добър кожухар. Айде кажете ми тогава от каде една бивша съученичка има фамилия Куртева! 
KuzMan is not a name. KuzMan is way of life.
-
-Stormrаge-
- Обратна връзка:
Кво те притеснява...Кур на старобългарски е петел...А за какво си мислиш ти тва е друг въпрос...KuzMan написа:Имах една учителка с фамилия Кожухарова, която идвала от там, че не знам си кой от дядовците и бил много добър кожухар. Айде кажете ми тогава от каде една бивша съученичка има фамилия Куртева!
"Cogito ergo sum" - "Мисля следователно съществувам" - е казал Рене Декарт ...Така че е хубаво понякога да размишляваме и философстваме дори и над пълни простотии...
- martinkfreеman
Изпит по всякакъв език: кажи ми в изречението "Господ да те прокълне" кой е подлогаLordOfDarkness написа:ОМГ. Не проклинаш господ, а казваш "Господ да те прокълне!". Тоест напълно коректно второ лице.martinkfreеman написа:Устойчиви фрази "от миналото"?
Така и в английския, защо се използва "God damn you", след като God е трето лице?
Ами тогава какво остава за израза "Long live the king" ?
Субжунктиве му е майката
- Till.Lindemann