Автор |
Съобщение |
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Юни 2007 22:10
Хъх, ми май царицата е права.
___________________________________ В малки дози алкохолът е полезен във всякакви количества.
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 12:48
Запалих се (отново) по едитора и изтеглих това : http://world-editor-tutorials.thehelper ... p?view=137 - free dota template. Искам да помоля някой от вас,който е по-навътре в нещата,да ми обясни стъпка по стъпка (като за малоумник) как по дяволите да си направя герой,с всичките му умения,статове,дигане на нива и т.н.
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 14:48
ОМГ. Не съм вярвал, че ще видя пак такава тема.
Бях Бог на тоя едитор преди 3 години. Още ги помня нещата горе-долу.
Каквото ви трябва, питайте.
rollside, герой се прави, като отвориш Unit Editor-a с F5 и дадеш да се направи нов unit, ползвайки готов герой като основа (например Mountain King-a). След това можеш да му промениш всички основни характеристики, модел, звуци и пр.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:00
Firzen написа: ОМГ. Не съм вярвал, че ще видя пак такава тема. Бях Бог на тоя едитор преди 3 години. Още ги помня нещата горе-долу. Каквото ви трябва, питайте. rollside, герой се прави, като отвориш Unit Editor-a с F5 и дадеш да се направи нов unit, ползвайки готов герой като основа (например Mountain King-a). След това можеш да му промениш всички основни характеристики, модел, звуци и пр.
Майкооо,колко просто било А аз какво ли не опитвах - през new custom unit,object editor-a,AI editora ... Thanks a lot
Едит: А,още нещо. Как всъщност да поставя новосъздадения герой под мой контрол,след като стартирам картата?
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:02
Aми как се прави така като направиш за комп и той да играе а не да стои на едно място ?
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Graendal
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:09
Ignatio Moebius написа: Aми как се прави така като направиш за комп и той да играе а не да стои на едно място ?
Интересен въпрос... и аз това се чудя всъщност.
Преди година, когато все още играех WarCraft се опитах да направя карта на развитие и да включа расата Naga - стана естествено, направих 4 нови герои, малко промених единиците, естествено згради и работници имаше вече създадени , но така и неможах да накарам компютъра да се бие...развивам се, всичко ок и накрая го гледам оня седи с работниците до главната зграда и не ебава...
Същото е, ако правиш и карта като дота, с участието на компа...епа не мърда и това е...е мърда само, ако се приближиш до него, но не пуска магий...
Правих и фуутман, но като фен на бъгнатите герой стана безразлично дали ще имаш футменчета или не
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:11
rollside, сложил ли си го някъде из картата? Ако си, просто го избери с double click и смени тима му на Player 1 (Red) - стандартния за играч отбор.
Ignatio, не ти разбрах много въпроса - за да започне един компютър да играе както би играл стандартна игра на W3 (строи база, прави единици, напада) - трябва само да си направил златни мини и дървета по картата, и да му сложиш starting point през unit менюто (default shortcut-a му май беше U)
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:14
Firzen написа: gnatio, не ти разбрах много въпроса - за да започне един компютър да играе както би играл стандартна игра на W3 (строи база, прави единици, напада) - трябва само да си направил златни мини и дървета по картата, и да му сложиш starting point през unit менюто (default shortcut-a му май беше U)
Е да да се развива там е има всичко ама не се развива?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:23
Направих си герой,сложих го към Player 1,всичко ок,но когато се опитам да тествам картата,ми изписва "Map test aborted due to script errors". Ideas ?
edit: Оправих се,идиот съм
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 15:40
Ignagio, нормална карта (стандартна през new map) ли си отворил? Пипано ли е нещо в Trigger Editor-a (F4)?
rollside, виж и ти в Trigger Editor-a. Има ли тригери отбелязани в червено (сгрешени)? Героя с ненормални статистики ли е?
|
|
|
|
|
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:10
Vermic написа: Firzen написа: gnatio, не ти разбрах много въпроса - за да започне един компютър да играе както би играл стандартна игра на W3 (строи база, прави единици, напада) - трябва само да си направил златни мини и дървета по картата, и да му сложиш starting point през unit менюто (default shortcut-a му май беше U) Е да да се развива там е има всичко ама не се развива?
Трябва да отвириш AI едитора и да нааправиш цял нов AI(Artificial Intelligence). Да внесеш там Object Data от картата си, да нагласиш кой герой кой скил на кйй левъл да научава, какви сгради да се строят и единици да се обучават и т.н. После трябва да направиш тригър, с който да го приложиш за компите. Фирзен, как точно беше тригера?
___________________________________ В малки дози алкохолът е полезен във всякакви количества.
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:42
[PCMP]†Nhaz'Ul† написа: Трябва да отвириш AI едитора и да нааправиш цял нов AI(Artificial Intelligence). Да внесеш там Object Data от картата си, да нагласиш кой герой кой скил на кйй левъл да научава, какви сгради да се строят и единици да се обучават и т.н. После трябва да направиш тригър, с който да го приложиш за компите. Фирзен, как точно беше тригера?
Default Map ала-бала, май. Ако го е изтрил, може да отвори произволна карта за pvp и да копира (единствения) тригер в trigger editor-a.
Btw има и по-селски начин да вкараш нова раса, и това е да заместиш някоя от основните с нея.
|
|
|
|
|
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:46
Firzen написа: [PCMP]†Nhaz'Ul† написа: Трябва да отвириш AI едитора и да нааправиш цял нов AI(Artificial Intelligence). Да внесеш там Object Data от картата си, да нагласиш кой герой кой скил на кйй левъл да научава, какви сгради да се строят и единици да се обучават и т.н. После трябва да направиш тригър, с който да го приложиш за компите. Фирзен, как точно беше тригера? Default Map ала-бала, май. Ако го е изтрил, може да отвори произволна карта за pvp и да копира (единствения) тригер в trigger editor-a. Btw има и по-селски начин да вкараш нова раса, и това е да заместиш някоя от основните с нея.
Е явно човеко иска пет раси
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:51
Вариант е и да изкарам картите от кампанията с Наги от .mpq файла и да видя как са ги направили да се развиват като пичове... ама да инсталирам цял W3 за това... Най-много да инструктирам заинтересованите как сами да го направят
|
|
|
|
|
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:54
Firzen написа: Вариант е и да изкарам картите от кампанията с Наги от .mpq файла и да видя как са ги направили да се развиват като пичове... ама да инсталирам цял W3 за това... Най-много да инструктирам заинтересованите как сами да го направят
Бтв, Фирзен... да знаеш откъде мога да си намеря модел на котка? Тигъра на прийстеската без нея самата или пантерата на хънтреската без хънтреска. В The Hive Workshop няма, WC3Campaigns не работи.
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:03
Някой правил ли го е до момента, виждал ли си го някъде в карта?
Ако не, трябва да си извадиш текстурата и/или 3D модела, и да обработиш с photoshop/3D studio max.
|
|
|
|
|
Nhaz'Ul
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:05
Firzen написа: Някой правил ли го е до момента, виждал ли си го някъде в карта? Ако не, трябва да си извадиш текстурата и/или 3D модела, и да обработиш с photoshop/3D studio max.
Ами виждал съм го, да, ама в някаква китайска карта, дето нищо не се вижда какво е написано. И я бях видял в някакъв компютърен клуб, та съвсем не мога да я намеря.
Руска мъдрост
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:17
E, лошо тогава. Явно някой си е играл да го направи, ако я намериш пак - лесно ще ти обясня какво да правиш.
Обаче ако не можеш, си е играчка. Особено ако (като мен) нямаш много опит с Фотошоп - доста се измъчих с правенето на един текстура самурай, който го направих и така си остана. В никаква карта не съм го слагал.
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 20:36
Някой питаше как се прави компютър да работи. По принцип не знам доколко нещата са едни и същи в Стар Крафт и УарКрафт-а относто тригерите, защото УарКрафт не съм играл никога. Но ако нещата са подобни за да стартираш компютър ти трябват следните неща - основна база, работници, ресурси и starting point. После правиш Location на базата (или където се намира), отиваш на тригерите и даваш at most 0 miliseconds да прави AI script като примерно пускаш Expansion Terran/Zerg/Protoss Insane. Тоест още в началото на играта имаш нормален, функциониращ компютър. Не знам как нещата стоят в УарКрафт-а но би трябвало да подобни. Надявам се да съм помогнал. По принцип тригерите са лесно функциониращи и лесно се разбира кое, как и защо е. Просто трябва малко повече експериментиране и четене на хелп-а.
Ако някой има въпроси как да прави карти на СтарКрафт-а да се обади. Там знам почти всичко дето има. Като направя няколко карти ще споделя с вас ако имате желание. Колекцията ми от направени мой карти се загуби за съжаление. Но пък за сметка на това имам доста богата колекция от use map settings карти правени от други хора и share-вани в Батълнета в гейт Европа.
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Юни 2007 07:00
Firzen написа: [PCMP]†Nhaz'Ul† написа: Трябва да отвириш AI едитора и да нааправиш цял нов AI(Artificial Intelligence). Да внесеш там Object Data от картата си, да нагласиш кой герой кой скил на кйй левъл да научава, какви сгради да се строят и единици да се обучават и т.н. После трябва да направиш тригър, с който да го приложиш за компите. Фирзен, как точно беше тригера? Default Map ала-бала, май. Ако го е изтрил, може да отвори произволна карта за pvp и да копира (единствения) тригер в trigger editor-a. Btw има и по-селски начин да вкараш нова раса, и това е да заместиш някоя от основните с нея.
НЕ аз искам примерно раса орк да си серазвива? не ща нова раса.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|