Автор |
Съобщение |
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2007 07:51
Nattestid написа: АКО НЕ ИЗБЕРА ИЛИ ПРОСТО НЕ РАЗБЕРА ДУМИТЕ НА СПАСИТЕЛЯ ДА ГИ СЛЕДВАМ, ТО ТОГАВА КАКВО ЩЕ СТАНЕ ?
Това са два съвсем различни въпроса.
Но аз те разбрах, де,
всъщност, ти искаш да ме разлафиш,
не че се вълнуваш от отговорите ми.
То така си и требе,
ако знанията си придобивахме успешно в Нета,
сички щехме вече да сме едни Блез Паскаловци и Айнщайнци, нали?
------
Отговорите вече казах,
търси в църквата от отчето, Библията и богослужебната литература;
или ползвай православни сайтове.
Напиши " православие" в Гугъл и ще намериш удачни сайтове, пълни с прекрасна литература.
Но не оставай само в четенето,
щото,
голямото знание без вяра в Господа, е нищо,
да не река, че те превръща в зъл гений, ако ти се удава науката.
--------------
Писва ми, на елементарни наши разлафки,
да получавам гнусни упреци, че проповядвам, деба.
Сам си прочети,
а аз само ще те успокоя с истината, че
независимо дали вярваме, или не,
ще идем на Съд.
Там,
знаещите закона - по закон ще бъдат съдени,
а на незнаещите закона - без закон ще им бъде отсъдена присъда.
------
Княже,
френдове,
възнамерявам да запуша, позволете.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
martinkfreеman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2007 08:45
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Сам си прочети, а аз само ще те успокоя с истината, че независимо дали вярваме, или не, ще идем на Съд.
Там, знаещите закона - по закон ще бъдат съдени, а на незнаещите закона - без закон ще им бъде отсъдена присъда.
Законът: Θελημα
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2007 13:55
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Княже, френдове, възнамерявам да запуша, позволете.
Оценявам, че ти оценяваш. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Апр 2007 17:00
Много исках да пиша тук, да изкарам хиляди аргументи, да задам стотици въпроси, но не намирам думи, за да го направя и се отказвам от това, но не се отказвам да вметна нещичко . Изтъкано всичко от човешка мисъл, всичко ми изглежда изкуствено и подчертава духовната ни нищета. Дори имам чувството, че самите вярващи, а не Сатанил пълнят главата на хората с измислици и противоречив фолклор. Каква ирония, а? При цялото ми уважение към ТРУПОНАРЕЗЕНинс, който си личи, че е решил да си губи времето с този форум и то не с цел забавление, а с някаква идея, което му прави голяма чест! Но ще наруша обещанието си от горе и в ролята на Сатанил ще задам въпроса, който задавам на всички вярващи и се надявам интелигентен човек като ТРУПОНАРЕЗЕНинс да ми разясни, а не да ми дава незадоволяващи ме отговори и искрено се надявам, че ще е така.
"Защо точно нашият (или в случая Твоя) Той е наистина Той, който би трябвало да е НАИСТИНА Той?". И какво ще кажеш за официалните "намесници" на Христос на земята погледнато в глобален аспект не само сега? Не са ли точно това най-мръсните хора на земята? И едно скромно мнение, не очаквам христианството да продължава още дълго, защото много нови източни учения навлизат в света. Няма да е скоро, защото то е пуснало дълбоки корени чрез институции и самите хора като традиции. Всяка идея си има време. Ако преди религията е била основата на една държава, днес не бих казал, защото света се е променил отдавна и желае опресняване на своите илюзии, защото се вижда, че от началото на XX век, христианството рухва малко по малко. Но както едно време боговете са си отишли, макар хората да са вярвали в тях, така и този ще си отиде от умовете на хората, когато се появят нови. Бях крайно толерантен, макар че ме вбесява понякога сляпата вяра, не са и в Бог. Неудачен пример за това са личните драми на едната част от кръстоносците, които са се били заради вярата си, а вярвам, че това е била една съвсем малка част сред ордата от жадни за богатства хора.
The land was then young, I was fighting for it like everyone. Ready to die for the cause, for my King, for my Lord. "Everything ends...Everything dies... Now I know the Legends only lived in his lies" My long and winding road, river and trees by the hills we lived on. The ruins of my life I find, a signet ring on the ashes, I know my Lord betrayed me, my reason to live was taken away.
Аз лично в какво вярвам, то е по-скоро надежда, отколкото вяра... че и утре слънцето ще изгрее
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 07:56
AcTivE, приветско!
Нема лошо, че се съмняваш.
Страшно е безразличието.
Отговорите на супер лесните ти, за мен, въпроси,
са вече хиляди пъти отговорени, и ако да бе искал, щеше вече да си ги прочел.
Френд,
ти не си нито първият, нито последният,
който търси УДОБНИ обяснения за света.
Колко лоши са поповете, колко гадни са каноните, колко е архаична вярата на дедите ти....
Знаеш ли защо е така?
Защото истинната религия ИЗОБЛИЧАВА злото в човека.
Как да обичаш нещо, което те изобличава,
ако не смириш гордостта си?
Невъзможно е.
Тя изисква от човека ТРУД, усилия, усърдие,
и забележи - те да са ПОЛЕЗНИ.
(Щото нали се сещаме, че има неуморни труженици - шпиони, масови убийци, войнолюбци, крадци, професионални убийци, изобретатели на психотропни химикали и т.н.?)
А лъже-учението, за разлика от истинното религиозно знание,
ни мами.
То говори на човеците това, което искат да чуят,
гали ушлетата ни с мазни ласкателства,
разправя ни колко сме добрички, но видите ли, лошият дедо Боже ни е захвърлил, а пък добрият дедо Мраз, ще ни спаси ...
-----------
Спирам, че сега не ми е до това,
а и кой съм, че да ти давам точно на теб съвети и отговори?
По-добре речи едно Приветско,
аз да ти върна едно Хай
и сичко да си движи кротко и готино.
Но нали ме запита, ето ти едно изречение,
което съдържа отговор на всичките ти въпроси, сегашни и бъдещи:
Христовият изобличава ереста, лъжехристовият съди еретиците.
Ще го разчетеш.
Ако не сега, непременно все някога ще го проумееш,
в цялото му великолепие и дълбока премъдрост.
Не се съмнявам, понеже ти не си безразличен към вечните неща. Просто, понястоящем не пиеш от Извора,
а предпочиташ да се давиш с отровите на зеленясали кладенци, копани от човешка ръка.
Мир, френд!
-------
Княже,
радвам се да ви привтствам с добро утро!
-------
martinkfreеman,
това Θελημα като Воля ли да си го преведа,
или като посока към религиозните култове, изповедани от мнозина свързани с понятието?
Пр ден, пичове!
|
|
|
|
|
martinkfreеman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 08:29
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: martinkfreеman, това Θελημα като Воля ли да си го преведа, или като посока към религиозните култове, изповедани от мнозина свързани с понятието? Пр ден, пичове!
Като Воля, без референции към никакви религии.
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 08:31
|
|
|
|
|
martinkfreеman
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 08:36
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:
Ъоу'ре велцоме.
Приятен ден и на теб .
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 09:31
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 10:14
I_Hate_Noise написа: hartieni 4ove4eta... ne vijdate ne6tata, a iskate da gi razberete i izu4ite vijdam, 4e tuk ima hora, koito si mislqt 4e da vqrva6 v bibliqta i da vqrva6 v hristos e edno i sy6to ne6to
А Библията какво е, по вашему? Книга, бумага и тухла, да си подпираме масата ли?
Недейте така, умолявам.
Тук е форум и няма как да се изяви другояче чувство,
освен чрез думи.
Какво сега, да си заскубем косите и да бием чело в земята като креснем Осанна в молитвен екстаз и запеем мощно Аалилууя, ли?
--------------
Сериозно.
Само като повод за размисъл, щото те знам като размислителен и разумяващ от дума човек.
Не знам дали сам съзнаваш, всъщност,
колко голяма тъжна истина изрече.
Знаеш ли, че дяволът е най-религиозното „същество”?
Да,
не се чуди, дяволът също е вярващ, нищо че си вярва „по своему”.
Това е не се нуждае от доказателство, понеже, ако ние не сме видели Христа, и често се терзаем от съмнения,
то, дяволът Го знае много добре.
А трябва да изтъкна, че освен това, дяволът също яко чете Евангелието.
Но именно тук е разковничето,
всички четем, но какво разбираме от прочетеното?
По какво си сверяваме мерките и теглилките?
Ние ли трябва да догонваме Бога,
или Той трябва да стане като нас?
Не мислиш ли, че макар невинно и неволно, неосъзнато дори,
ти величаеш сатаната, като твърдиш, че ние сме книжни плъхове?
Ами ето,
сатаната познава Христа най-добре.
Чете Евангелията, верно - извратено,
но ги чете.
И проповядва
тихинко,
толенатничко,
не дразни с архаизми,
не говори попски,
учен е,
ерудиран,
ползва изобилна научна терминология.
Той именно казва:
” Не четете, оставете тези архаизми, почувствайте Бога в сърцата си.”
Но
как ще различиш, какво точно се е настанило в сърцето ти,
ако не си прочел Божието Откровение в Библията,
и сетне си го сверил с проверени от вековете виждания на свещениците в Църквата?
Как, питам?
Ето това иска Сатаната,
да не четем,
да не полагаме усилия,
за да може той спокойно да си нахлува в нас.
Напомням, че дяволът МОЖЕ да се превъплъщава в образ на светци; докато се усетиш, и вече ще те е хързулнал към адовата пропаст, даже няма да ти остане време да речеш, ох.
Мир!
|
|
|
|
|
I_Hate_Noise
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 10:32
а защо отказвате, вие вярващите в нещо си, да предположите за минутка че Христос е бил смъртен като вас ? Защо го обожествявате, защото не вярвате че можете да постигнете нивото му ? По този начин му се подигравате, всичко което е направил принизявате, включително и желанието му да отстоява себе си до последно... Христос е искал от хората да уважават и обичат живота, не да му палят свещи и да го рисуват по иконите (човешкият облик, човешкият пример !!?)... а Библията е писана от човек, съден по-късно за кръвосмешение, около 150 години след разпъването на Христос, работите дето пише че ги е говорил там дали изобщо ги е говорил и дали точно по този начин ги е казал няма как да знаем...
а впрочем, двете изречения изразяват две различни неща, не влагам някаква смислова връзка в тях а с написаното, по начина който го разбирам, съм съгласен
___________________________________ Ваш путь - золото, наш путь - солнце.
ANTI ANTIFA
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 10:47
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Ние ли трябва да догонваме Бога, или Той трябва да стане като нас?
Догонваме.
Догонваме, пък докъдето стигнем.
Никой никъде не твърди, че добре говорещият думи славни за Христа, е повече спасен от хулещият Го.
Пожелавам попътен вятър.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 12:48
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 13:00
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Апр 2007 13:12
ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа: Княже,
радвам се да ви привтствам с добро утро! :D
Отвръщам с приветско, инструменте за разфасоване на мъртви тела. И мир вам, разбира се.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Апр 2007 22:34
Да, ама той е разклонение на еврейската религия - рационална и консервативна религия. Аз на твое място бих предпочел някоя източна, а не западните религии, каквито са ислямът, юдаизмът и християнството. Там има много повече мъдрост от това да се моля n пъти на ден и да ям баклава.
|
|
|
|
|
Kazim
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Апр 2007 22:40
Тудор написа: Да, ама той е разклонение на еврейската религия - рационална и консервативна религия. Аз на твое място бих предпочел някоя източна, а не западните религии, каквито са ислямът, юдаизмът и християнството. Там има много повече мъдрост от това да се моля n пъти на ден и да ям баклава.
Подценяваш вкусовите качества на баклавата?!!!
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Апр 2007 22:50
Тудор написа: Да, ама той е разклонение на еврейската религия - рационална и консервативна религия. Аз на твое място бих предпочел някоя източна, а не западните религии, каквито са ислямът, юдаизмът и християнството. Там има много повече мъдрост от това да се моля n пъти на ден и да ям баклава.
Виж, просто поставям Исляма в опозиция на Юдаизма и Християнството, защото е по-добрата в моето виждане за Вероизповедание. Не можеш да търсиш перфектния баланс и пълната хармонията с естеството от езическите или пък източните вероизповедания в Авраамовите вери.
|
|
|
|
|
Zero Endorphine
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2007 13:41
Вярвам в извънземни. И в простотията. Не може пустите човеци да са върха на съществуването... Че и на хранителната верига! о.О Има прекрасни, интелигентни, зелени извънземни, изскочили от томчетата ми научна фантастика... :Д Или поне би трябвало.
Бог... Атеистка съм. И това няма нищо общо със Смотаната, с музикалните ми разбирания (!), със средата ми или с каквото и да било подобно... Има общо с фанатизма на баба ми. Сложно е за обяснение, а и ще се разлигавя, а не е хубаво да го правя по такава сериозна тема... Уотева. :Д
P.S.: "Писма от Земята" - Марк Твен
___________________________________ стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|