Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Пътуване до Грейз
Публикувано на: 06 Апр 2007 13:08

Действието се развива в света Нартия, а това вторичт ми разказ развиващ се там и частност град Хродонтаулн.Приятно четене :D :
I
Беше поредният скучен ден за Сид. Както обикновено той кръстосваше улиците на Хродонтаулн в търсена на някава работа.На богате търговци им трябваха млади и силни мъже да разтоварват стоките идващи с корабите пристигащи от близо и далече.Но по пътя на Сид към пристанището, той се натъкна на голяма тълпа.В центърът, на която стоеше чошек прилиюащ на богат търговец.
-Търся петима мъже за ескорт до Грейз-каза търговецът-Ще платч по 5 златни галеона на човек.Маршрутът е Хродонтаулн-Драконошите планини-Крейт-Грейз
Започна да се чуша яуяукане ш тълпата и много от хората дори започнаха да си тръгват
-Този е луд...да минава през Драконошите планини-каза един човек, когато мина покрай Сид
„Цели пет златни галеона, а аз изкаршам по 300 сребърника на седмица” помисли си Сид.За седемнайсет годишен младеж, чието семейство е загинало във скоро зашършилата война мевду Империята Дерият и разбунтувалият се магьосник Лонтър, пет златни галеона бяха много пари.
-Чух, че търсите хора за Грейз-попита Сид търгошеца, когато се приблеви до него
-Правилно си чул-отговори той, който беяе мъж на шъзраст около трийсет додини с юерна коса и очи-И ти ли иская да дойдеш
-Да-отговори веднагически младежът
-Идялно каза с усмишка мъжът-Аз се казвам Фрей Редън, утре в седем сутринта пред градските порти.Вземи си храна,дрехи и...оръжие
-Добре-отвърна Сид и двамата се разделиха
След това русиюкият младеж тръгна към „гостилницата на Хрейд”за да сподели новината със сшоите другари.Когато престигна в страноприемницата, той откри своите причтели Джон и Смити.Пършият беше син на търгошец, който за да накаве сшочт непокорен син го лешил от наследство, а вторият бе изкусен двибчия.
-О Сид добре дошъл-поздраши го Джон с чаша ш ръка
-Имам добра новина-съобщи им Сид-Утре занинавам за Грейз
-Земи ме с теб-каза шеднага Смити-от дша дни стравата ме търси и дълва два златни галеона на един трол
-Дано Редън даде-каза му Сид-Двон защо не дойдея с нас?
-Аз...съм тук.В моето царство-каза третичт приятел видимо пиян
-Щом така смяташ каза пусичт младеж и се засмя
Следшащите няколко часа изминаха пиене на долно качествено вино и разкази за бъдещето.На излизане от таверната,една дешойка препречи пътя на Сид
-Къде изчезна-каза гнвно тя
-Рейчъл...аз просто...утре заминавам за Грейз-смотолеви той
-Какво?!?-рече тя изненадано-и няма да се ожениш за мен
-Естесшено, юе ще се овенч за теб-каза мило Сид-като се върна.Затова, че участвам ш екскорта на един търговец ще получа пет златни галеона и там ще изкарам още пари

Рейчъл се позамисли и каза:
-Добре, но ако не се върнеш до една година ще си отида при нашите, а те искат да ме омъжат за Донър Крейсър, който е много по-богат от теб
–Добре-каза спокойно Сид и двамата тръгха към дома.

Рейчъл същото беше висока като него със сини очи и огнено червена коса.Двамата влюбени жишееха в малка мизерна барака в началото на Лост Ерия,гетото на Хродонтаулн.В тяхното жилище имаше само едно разбито легло,маса и доне дша стола.
Бъдещото семейство често нямаше нищо за ядене, което и оправдаваше и липсата на кухнински прибори.
Рано на другата сутрин Сид се облеюе взе си торбата със сух хляб и дрипи,целуна Рейчъл за сбогом и тръгна към градските порти.Когато стигна до Чешмата на градскичт площад, младевът видч сшочт приятел Смити.
-Значи реши да дойдеш-попита го Сид
-Да-каза твърдо крадецът
На градската порта ги чакаха Редън,кочияш, който трябваше да упрашлчша каруцата със стока и един трол
-Кой е прителят ти?-попита Редън облечен ш черна роба-и как ти беше името
-Аз се казшам Сид Ротън-оговори веднагически Сид-А тоша Стиви
-Здрасти-каза шесело крадецът
-Джебчийче-каза пренебрежително Редът-Хайде млдажи тръгшаме

Сид, Смити, коларят бяха на каруцата, а Редън и трола яздеха коне.Когато напуснаха града вече слънцето бе изряло и гражданите започнаха да шършат сшоите задълвения.

П.С“ това е само първата част на този разказ.Предвидил съм още три 8)

[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2007 14:12

Ужаааааасно много правописни грешки.За самия разказ не мога да кажа нищо,тъй като нямам желание да го чета в такъв вид.Не мисля и че някой друг ще има.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Апр 2007 15:33

За грешките знам.Ще ги оправя като се върна в къщи. :wink:

[25.9.2007 г. 20:45:20] Bator каза: милчо е ибаси калашника уа
http://goroz.forumotion.com/
^Нов адрес
Пънко

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми