Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: За старите приятели и полета на птиците.
Публикувано на: 09 Мар 2007 16:49

за поделените моменти, споделените мечти, разговорите в мълчание, подмятаните шеги. за полета на птиците (все до тоя полет стигам...) и скритият копнеж да притежаваме тяхната свобода. за дългите разходки през лятото, през есента, през зимата... за разменените книги и дискове и панаирите на последния етаж на НДК. за музиката. за малкото останали размазани снимки. за миналото.

за един човек или може би двама. да, нека да са двама. два отпечатъка от длани, четири стъпки в калта. и дъждът си вали. а дърветата остаряват.

за онези двама, които бяха. не могат да са поотделно. затова ми става тъжно, когато минавайки почти ежедневно покрай Надлеза виждам на последната спирка на трамваите бледа самотна фигура. все се разминават, никога не ги виждам заедно.

и все пак не е било напразно, защото нищо не е напразно в крайна сметка. но все пак ме обзема меланхолия, когато си пусна някоя песен, или видя от ония кълбести облаци, или се загледам в гълъбите и заслушам в шума от крилата им. може би донякъде внушена меланхолия в моментите, когато ме обзема типичното за съзряващия човек усещане за отчаяние от настоящето. когато единствен пристан ми остават спомените. а те са винаги хубави, незнайно как. малко печално усмихнати, но все прекрасни, отминали времена. и не съжалявам, че са останали там. съжалявам, че не съм ги уловила навреме, че вероятно не съм си дала сметка какво означават. но пък кой простосмъртен може да прозре в бъдещето си? ако знаехме точния ден на смъртта си, нямаше ли да живеем другояче? ако знаехме, че ще се разделим с някого, нямаше ли да прекараме повече време с него, да направим така, че да не се стигне до кръстопътя? а ако просто престанехме да се оплакваме и да подценяваме щастието...

и за онези двама, които може би ще са. ако преодолеят мълчанието си и осъзнаят, че нищо не е било напразно, че нищо не е било пропиляно, че има и бъдеще, което сами ще оформят от глината наживота си... че птиците все така ще си летят и листата ще капят наесен...

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com