3D модели

Нещата от живота
Публикувай отговор

Харесват ли ви моите 3D модели?

Да, много
93
70%
Горе-Долу
25
19%
Не
3
2%
Баба ми прави по-хубави
12
9%

Общо гласове: 133

Xayzer
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Обратна връзка:

3D модели

Мнение от Xayzer »

От известно време съм се запалил по една много приятна и лесна за използване програмка за правене на триизмерни модели - Google SketchUp. До сега не бях пипал програма свързана с 3D, защото си представях, че е много сложно и извън моето търпение да се занимавам. Но ето че навлязох и в тази сфера (След скулптурите от глина. Сигурно си спомняте за тази тема: клик )

Та, след като направих няколко модела, реших да ги споделя с вас. Ще ги подредя по дата - от най-новите до старите.Всички материали, които ще постна в тази тема са направени от мен - от снимките до клипчетата. Всеки който се съмнява в авторските ми претенции (защото такива винаги се намират) просто трябва да кликне на "Линк към модела".

Anatom X17Z Cyborg

Линк към модела: Тук (Ако дадете по един вот, ще съм благодарен :))

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А това не знам какво е. Когато го правех вчера през 2 часа през нощта си мислех, че е смешно, но сутринта след кафето не бях много сигурен. Вие решете :) (Само за Феновете нa Bender и Futurama. Ако не сте от тях, не се опитвайте да го разбирате :P )

Изображение

Изображение

Изображение

Rolex Oyster Perpetual Watch

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Walther P22:

Рендерирани снимки:

Изображение

Изображение

Нерендерирана:

Изображение

Линк към модела

MATRIX Sentinel:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Линк към модела

-----------------------------------------

MG 42 (Maschinengewehr 42):

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Линк към модела (гласувайте, дееба)

-------------------------------------

Terminator T-800:

Изображение

Изображение

--------------------------------------

"AD 209" робот от филмовата поредица Робокоп:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Нерендерирани снимки (със и без текстури):
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Линк към модела

STEYR AUG A1:

Снимки - това са снимки от различни ъгли на този мой модел:

Рендерирана снимка 1:
Изображение

Рендерирана снимка 2:
Изображение

Нерендерирана:
Изображение

Без текстури и преди да бъде завършен:
Изображение

Видео клипче на този модел - в него можете да видите модела от всякъде:
клик Размер: 2.8МБ

Линк към модела

---------------------------------------------

Desert Eagle

Рендерирана снимка 1:
Изображение

Рендерирана снимка 2:
Изображение

Изображение

Изображение

Видео клипче:
Клик Размер: 3,1МБ

Линк към модела

-----------------------------------------------

М16: Като един от по старите ми модели, качеството му не е като на Desert Eagle-а и AUG-а

Изображение

Изображение

Изображение

Видео клипче:
Клик Размер: 1,8МБ

Линк към модела

------------------------------------------------

М16 Шкаф - нищо особенно:

Изображение

Линк към модела

--------------------------------------------

XAVier Tank (Xayzer Armoured Vehicle):

Изображение

Изображение

Видео клипче:
Клик Размер: 6,7 МБ

Линк към модела

---------------------------------------------

Xayzer Heli - един от най-ранните ми модели, следователно най-необработен и с повече грешки. Но пак си го обичам :)

Изображение

Изображение

Видео клипче:
клик Размер: 5,7 МБ

Линк към модела

Надявам се да споделите вашите мнения в темата. Ако ви харесват моделите, имате Google акаунт и желаете, можете да гласувате за моделите (просто кликнете на "линк към модела"). Последния модел (AUG-a) не е качен, поради проблеми със сайта. Едит: вече е качен.

Също така ще ми е интересно да разбера дали и вие сте се занимавали с 3D моделиране и да видя ваши модели. :)
Благодаря ви за вниманието.
Поздрави :)

_____
Изображение

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6
Аватар
Scar
Обратна връзка:

Мнение от Scar »

Жестоки са...гж
I will stone you,stone you
Wrap my arms around you
I will stone you,stone you
My little halo

a.k.a SoaP
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

Готино, а хеликоптера мисля че вече си го пускал тук по някакъв друг повод.

ПП Google SketchUp фрии ли е или трябва да я издирвам из торентите?
Xayzer
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Обратна връзка:

3D модели

Мнение от Xayzer »

Shadow' написа:Готино, а хеликоптера мисля че вече си го пускал тук по някакъв друг повод.

ПП Google SketchUp фрии ли е или трябва да я издирвам из торентите?

Да, постнах хеликоптера в темата на Самочет за играта Гръчата.

Иначе SketchUp е безплатна програма, освен Pro версията (аз използвах нормалната, нямате нужда от Pro). Ето от тук можете да теглите:

http://sketchup.google.com/intl/en/download.html
Изображение

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Ново хоби, а? Мислил ли си да се занимаваш професионално?
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Sentry написа:Ново хоби, а? Мислил ли си да се занимаваш професионално?

Да, ново хоби :)
Но не съм мислил да се занимавам професианално. Първо - далече съм от това ниво, ще ми трябва още много да уча и да се тренирам, а за това нямам време, второ - далече ми е от специалността (филологии).

Но може да се хвана да помогна на някой любителски проект за игра.
Изображение

27B-6
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Да, за това си мислех. Помогни на момчетата от Сиян, че горките, много са им зле моделите...
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Sentry написа:Да, за това си мислех. Помогни на момчетата от Сиян, че горките, много са им зле моделите...

Не съм чувал за тях, а в Гугъл нищо не намирам. Ако знаеш сайт нещо - сподели, интересно ми е да им видя проекта.

БТВ, не разбрах какво е твоето мнение за моделите ми? :)
Изображение

27B-6
Аватар
Silly Wizard
Обратна връзка:

Мнение от Silly Wizard »

http://siyalbg.com/

Яки са, desert eagle-a ми напомни за ebony и ivory(най-вече заради цветовете и една снимка където някой си е поиграл да си поръча такива)
Oh, there're sober men and plenty,
And drunkards barely twenty,
There are men of over ninety
That have never yet kissed a girl.
But give me a ramblin' rover,
Fae Orkney down to Dover.
We will roam the country over
And together we'll face the world.
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Ален написа:http://siyalbg.com/

Яки са, desert eagle-a ми напомни за ebony и ivory(най-вече заради цветовете и една снимка където някой си е поиграл да си поръча такива)

Мерси за линка, аз пък не се сетих да пробвам siyal вместо сиял :lol:

А като спомена, Игъла наистина напомня на пистолетите от Devil May Cry, особено на първата снимка. Но не съм се опитвал да се доближавам до вида им, въпреки че съм фен на играта.
Изображение

27B-6
Аватар
Sentry

Мнение от Sentry »

Просто цветовете и формата навяват подобни асоциации, иначе няма много голяма база за сравнение, все пак не знаем какви точно биха били двата пистолета на Данте ако бяха истински.
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Sentry написа:Просто цветовете и формата навяват подобни асоциации, иначе няма много голяма база за сравнение, все пак не знаем какви точно биха били двата пистолета на Данте ако бяха истински.

Биха били нещо между Desert Eagle и Берета. Предната част напомня на по-дълъг и леко сплескан хоризонтално Игъл, а задната част - на ръбата Берета. Дръжките обаче не приличат на никое истинско оръжие (въпреки че напомнят малко на дръжки на револвер, но малко по-груби и с по-силно изразени вдлъбнатини)
Изображение

27B-6
Duke

Мнение от Duke »

Поздравления! Честно казано, не съм чувал дори за такава програма, но определено моделите са доста добре пипнати. Лично аз от край време съм си на професионалната - 3ds max, но мисля, че това, с което си се заел, определено е стъпка и към нещо по-професионално.
Успех и продължавай в същия дух.

П.П: Стори ми, че видях cellshading. Това е любимият ми стил, но рядко ми се налага да творя в него. Ето нещо, сглобено за няколко минутки в малките часове на нощта: http://img160.imageshack.us/img160/7264/33163404jn2.jpg

Ето и структурата: http://img123.imageshack.us/img123/7272 ... ireou9.jpg
Brian

Мнение от Brian »

Много са добри. Имаш усет и се е получило страхотно. Продължавай все така. :)
Единственото, което искам е.... ТЯ
Аватар
Disturbеd7470
Обратна връзка:

Мнение от Disturbеd7470 »

Мм, готини са :) Ся ше я изтегля, зариби ме :Р
The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Мнение от THE KING OF TIME »

Ако имаш време за губене си е екстра занимание.
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Sentry написа:Да, за това си мислех. Помогни на момчетата от Сиян, че горките, много са им зле моделите...

Dude,stfu.
А иначе Xayzer,и аз се пробвах да помагам с sketchUp-a там,но просто изходните му формати не могат да свършат работа.Най-много някое филмче да направиш.Иначе дизайна ти е неверотно добър.
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Duke,

Благодаря за поздравленията! :) Виждам, че и ти се справяш страхотно, много готина бомба (ракета).

Duke написа:Лично аз от край време съм си на професионалната - 3ds max, но мисля, че това, с което си се заел, определено е стъпка и към нещо по-професионално.

Ако имаш в предвид, че SketchUp е професионална, не е така. Тя е спрямо 3ds max, като Paint спрямо Photoshop, което означава, че няма никакви ефекти и гъзариики, но в същото време е много лесна за използване от 3D аматьори (Нуубове) като мен :).
След като се зарибих по тази програма, ми се искаше и аз да пробвам нещо по-професионално като 3ds max, но тези програми не тръгват на моя комп :cry:

Duke написа:П.П: Стори ми, че видях cellshading. Това е любимият ми стил, но рядко ми се налага да творя в него.

Не, за съжаления няма cellshading. И мен ме кефи този начин на моделиране, но в SketchUp, както казах, няма такива ефекти. Снимките, на който изглежда, че има, са Export-нати направо от програмата без рендериране с друга програма, тоест в самия SketchUp докато се обработват моделите изглеждат така.

Brian написа:Много са добри. Имаш усет и се е получило страхотно. Продължавай все така. :)

Благодаря за похвалата :)

Disturbеd написа:Мм, готини са :) Ся ше я изтегля, зариби ме :Р

Радвам се, че съм те заинтересувал, това беше една от причините да постна тез неща (освен желанието ми да споделя моите модели и да получа малко похвали :oops: :P ) Чакам с нетърпение да видя нещо направено от теб :)

ScooBy написа:А иначе Xayzer,и аз се пробвах да помагам с sketchUp-a там,но просто изходните му формати не могат да свършат работа.Най-много някое филмче да направиш.Иначе дизайна ти е неверотно добър.

Не разбирам защо не биха свършили работа. Програмата може да изнасся файлове в най-различен формат - .skp (native), .3ds, .dwg, .dxf, .fbx, .obj, .xsi, .wrl. А след като се направи модела, mesh-a може да се обработи по всякакъв начин с друга програма.

ScooBy написа:Иначе дизайна ти е неверотно добър.

Благодаря :)
Изображение

27B-6
Аватар
Вuddy

Мнение от Вuddy »

Стила ти ми напомня XIII :wink:
Аватар
Shady
Обратна връзка:

Мнение от Shady »

|Вuddy| написа:Стила ти ми напомня XIII :wink:

Xayzer написа:
Duke написа:П.П: Стори ми, че видях cellshading. Това е любимият ми стил, но рядко ми се налага да творя в него.

Не, за съжаления няма cellshading. И мен ме кефи този начин на моделиране, но в SketchUp, както казах, няма такива ефекти. Снимките, на който изглежда, че има, са Export-нати направо от програмата без рендериране с друга програма, тоест в самия SketchUp докато се обработват моделите изглеждат така.

Обясни си човека защо :wink:
Публикувай отговор