Автор |
Съобщение |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Яну 2007 00:22
d-r Jones написа: Правец 8 написа: ScooBy написа: Хах Синовете на бчлата мечка I соти точно срещу главата ми на бюрото при книгите Но ме изпревариха с отговора. Иначе Карл Май-най-добрият писател на приключения(не фентъзи/фантастични,а нормални) според мен.5те книги на "Преследване в ориента" са божествени.А ако някой не е чувал са всеизвестните му герои Олд Файърхенд,Олд Тъндърхенд,Винету не го признавам за човек твърдящ,че е фен на книгите. БГ автор е Марко Марчевски и то заради книгата "Остров Тамбукту"-превъзходна е! Майн Рид си го бива,но прекалява с описанията в книгите си.Ричард А. Кнаак ми е любимецът от модерните автори. Карл Май не пише ли едни индиански разкази? В момента чета "Князът на бледоликите"-от него е. С тях е най - известен.Но има и много други.Например "Из дебрите на Балкана" ( ха сега някой ще се сети ли къде се развива действието) или "Аллах, ил Аллах" са също много сполучливи.И Скуби - Шетърхенд, не Тъндърхенд .
Възможно е да съм съгрешил Дебрите е част от "пътуване из ориента",като се пада 4та част.
бтв част от книгитеса му филмирани,но на немскиединствено ги открих
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Яну 2007 00:23
На първо място слагам Толкин. Зан също много ме кефи. По принцип не се интересувам от автора, а от произведението и затова доста от книгите, които съм прочел не им знам автора. Александър Дюма, Жул Верн няма смисъл да ги споменавам - те са си велики и без това. От българските писатели Вазов ми харесва най-много. Също и кой беше написал Железният светилник ми изскочи от главата, но и той ми хареса. Пък от форума доста ми допадаха писанията на ММ13666, Evil, Изгрев и още няколко, но беше толкова отдавна, че съм позабравил имена
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Яну 2007 11:25
Авторът на Светата Библия ми е най-любим.
Нека Той не бъде бъркан с интерпретаторите на Словата Му,
макар те да заслужават най-више уважение, веднага след Него.
Създателят е един,
всички други сме само интерпретатори.
Е,
някои са по-добри - Шекспир, Достоевски, Толкин, Молкин, Толстой, Моъм, Упанишадите, ...........
Други са средни,
а трети са несръчни писачи.
Но сляп е оня, който вижда и вкусва и харесва плодовете,
а не разпозна техният Създател.
----------------
Бъдете синове на Светлината
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
jones
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Яну 2007 11:29
ScooBy написа: d-r Jones написа: Правец 8 написа: ScooBy написа: Хах Синовете на бчлата мечка I соти точно срещу главата ми на бюрото при книгите Но ме изпревариха с отговора. Иначе Карл Май-най-добрият писател на приключения(не фентъзи/фантастични,а нормални) според мен.5те книги на "Преследване в ориента" са божествени.А ако някой не е чувал са всеизвестните му герои Олд Файърхенд,Олд Тъндърхенд,Винету не го признавам за човек твърдящ,че е фен на книгите. БГ автор е Марко Марчевски и то заради книгата "Остров Тамбукту"-превъзходна е! Майн Рид си го бива,но прекалява с описанията в книгите си.Ричард А. Кнаак ми е любимецът от модерните автори. Карл Май не пише ли едни индиански разкази? В момента чета "Князът на бледоликите"-от него е. С тях е най - известен.Но има и много други.Например "Из дебрите на Балкана" ( ха сега някой ще се сети ли къде се развива действието) или "Аллах, ил Аллах" са също много сполучливи.И Скуби - Шетърхенд, не Тъндърхенд . Възможно е да съм съгрешил Дебрите е част от "пътуване из ориента",като се пада 4та част. бтв част от книгитеса му филмирани,но на немскиединствено ги открих
Ами всички продукции са немско-сръбски .Това обаче не им пречи да са добри.Имам на DVD-та от някакъв вестник доста - около 20сетина.
___________________________________ тук и тук not understanding solitude they will attempt to destroy anything that differs from their own not being able to create art they will not understand art they will consider their failure as creators only as a failure of the world
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Яну 2007 00:48
Много са...
От българските - И. Вазов, Е. Пелин, Н. Лилиев, Т. Траянов, Х. Смирненски...
А чуждестранните - от Шекспир, през Ф. Достоевски, през Е.А. По, през Ч. Буковски, през К. Вонегът...
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
moonyy
|
|
В момента играе: The Witcher
|
|
Заглавие: Публикувано на: 04 Яну 2007 23:03
Аз лично сега се кефя на Робърт Шекли
___________________________________ Freedom is to be who we want to be, to move how we wish, to leave all limits behind and go for our dreams. Free from all boundaries.
|
|
|
|
|
MaKaRoN4O
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 05 Яну 2007 16:53
Дарвин !
|
|
|
|
|
Lo[3]dOFSomEtin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Яну 2007 23:52
Дийн Кунц и Стивън Кинг
___________________________________ Моето семейство беше много перверзно
татко уби мама,
целувах се със сестра си,
татко ми отряза ръката,
после аз отрязах неговата,
и той взя, че умря .
Люк Скайлокър
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 21:47
Тери Пратчет
|
|
Sirius
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Яну 2007 22:45
Започвам с по-известните :
С автори като Пратчет, Реймънд Фийст, Пол Андерсън, Л.М.Бюжолд, Стърлинг Лание, Клифърд Саймък се запознах в последните години. Толкин тук не го поставям изобщо, не храня никаква фенщина към Пръстени, Планини и прочие.
Пак през последните години посегнах към Умберто Еко ( Дан Браун не мога да го гледам ), Оруел, Хъксли, Греъм Грийн, Джон Стайнбек, Джеймс Елрой (Black Dahlia), Борис Виан, както и специализирана литература, основно ориентирана към историята, философията и социологията - Николо Макиавели, Петър Бицилли, Хана Аренд, Хосе Ортега и Гасет, Дмитрий Лихачов, Александър Херцен, дори и...Ницше.
Обичам и руска и английска поезия от епохата на романтизма ( Блейк, Кийтс, Байрон...).
От българските автори с удоволствие посягам към Алеко Константинов, Димитър Димов, Светослав Минков, Владимир Полянов, Валери Петров, Ивайло Петров, Пенчо Славейков, Димчо Дебелянов и особено Атанас Далчев, с когото за жалост се запознах едва преди няколко месеца.
Това са авторите, за които се сещам на prima vista. Май ще се наложи да едитвам по-нататък.
_________
Първи едит : В поста на Firzen мернах Чарлс Буковски, него можем да го прибавим с книгата му "Поща".
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 13 Яну 2007 22:07
Toлкин!
... и Ледник, разбира се
___________________________________ Kuutamo hasta vittu perkele.
|
|
|
|
|
bheil
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Яну 2007 23:24
Пратчет, Гуудкайнд, Джордан, Мартини, Азимов, ЛЕМ, Стивън Кинг .... Яворов, Талев май са това
___________________________________ и видьх, и ето сив кон,
и върху него ездач,
чието име беше Смърт;
и Адът следваше подире му...
|
|
|
|
|
Sashakiss®
|
|
Мнения: 340 Местоположение: Armed Republic of Уестсайдско Село
|
|
|
|
|
|
Darkymir
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2007 20:15
Tолкин
Толкин
Толкин
и пак
Толкин
|
|
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Апр 2007 22:11
Darkymir написа: Tолкин Толкин Толкин и пак Толкин
Забрави да споменеш Толкин!
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2007 02:30
Принципно Пратчет ми е любимият автор. След него са Фред Саберхаген, Маргарет Вайс и сигурно много още, които забравям.
От форума любимият автор на истории ми е Vortex Nomad.
___________________________________ A slight call afar is tempting me Like a whisper sweet or an awful scream I cannot ignore what I've always been I am leaving again - one last time?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2007 02:33
Darkymir написа: Tолкин Толкин Толкин и пак Толкин
+++++
Tolkin fan club! (ако така му се пишеше името на анг.)
|
|
|
|
|
Reaver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2007 02:55
Tolkien. Добре, аз този индивид го смятам за не добър писател, как може да му знам аз името как се пише, а феновете му да не знаят?
___________________________________ A slight call afar is tempting me Like a whisper sweet or an awful scream I cannot ignore what I've always been I am leaving again - one last time?
|
|
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2007 03:07
Пратчет
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Апр 2007 08:28
Едгар Алън По и Толкин.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|