Автор |
Съобщение |
sergeantrh0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 00:19
ThePower написа: Я един ВЪПРОС С какво снимате вие
Аз снимам с Panasonic DMC-LZ3 ,a Томахоук s LZ5
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 02:52
Между другото... има една програмка Turbo Photo. Много е лесна за употреба и много лесно се подобрява качеството на снимките с нея. Особено ме радва опцията dull colors - прави цветовете много по-"живи". Лошото е, че е 30дневна, пък вече не ми признава серийния номер
|
|
|
|
|
sergeantrh0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 09:28
Phantom написа: Между другото... има една програмка Turbo Photo. Много е лесна за употреба и много лесно се подобрява качеството на снимките с нея. Особено ме радва опцията dull colors - прави цветовете много по-"живи". Лошото е, че е 30дневна, пък вече не ми признава серийния номер
Заповядай + крак
|
|
|
|
zip0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 09:36
___________________________________ ...
|
|
|
|
|
DukeNukem
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 11:10
Phantom в zamunda.net излезе тази Turbo Photo 5.4 :
http://zamunda.net/details.php?id=72807
___________________________________ Чрез омраза ще живея, със омраза ще си спомням за нея, през омраза ще гледам как тя умира и върху тази омраза живота си ще изградя,докато по друга започна да тлея.
|
|
|
|
|
sergeantrh0
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 11:26
Lonely ArchAngel написа: Phantom в zamunda.net излезе тази Turbo Photo 5.4 : http://zamunda.net/details.php?id=72807
Обаче за нея още няма крак.
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 12:47
M174K4 написа: Още снимки от днес: кефат
___________________________________ Кирилица goes Jason
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 21:00
ThePower, първата снимка не е нищо особено, втората кефи.Ама маалко по-друг ъгъл да беше и перфе щеше да е Но моля те, като даваш линк от пиквали копирай "phpbb код с thumbnail" и от там копирай линка
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Публикувано на: 08 Яну 2007 22:49
Много ми бяха харесали тая (:
|
|
|
|
|
Pileto
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Яну 2007 18:15
Човече, като ги качиш в picvalley, там ти казват нещо от сорта на" Снимката ви е достъпна в интернет" и оттам цъкаш да ти я покаже с "код с tumbnail" и тоя линк, който ти даде тогава там, го копваш тука, просто е!
___________________________________ Яко подписи...х
|
|
|
|
|
Pileto
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Яну 2007 18:34
не не ти нещо неможеш да ме разбереш май...то и така става, но по-добре е след като си качил снимката. Значи след като качиш снимката в picvalley и ти покаже, че е готова отдолу имаш 4 бутона "Снимки код","Сложете снимката(ите) във Вашия сайт","PHPBB код със снимка в цял размер" и "PHPBB код с thumbnail". Та цъкаш "PHPBB код с thumbnail"
и ти дава нови линкове! Получава се следното:
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Яну 2007 18:38
Едит: Пилето, защо ти е толкова нисък резултата? Аз със 7300ГТ ДДР2 изкарах 9200 точки. Я дай малко жега и на паметта ... ако не си вече де
|
|
|
|
|
Pileto
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 09 Яну 2007 18:55
Phantom написа: Едит: Пилето, защо ти е толкова нисък резултата? Аз със 7300ГТ ДДР2 изкарах 9200 точки. Я дай малко жега и на паметта ... ако не си вече де незнам, не си го обяснявам...паметта на дефолт е 400мхз...стига до 432 без артефакти и оттам на горе здраво артефакти...ядрото се клоква сравнително добре от 400 стига 570-80, обаче няма смисъл, няма почти никакъв прираст от него или поне аз не виждам...също забелязвам че само малко да барна паметта с 1-2 мхз има огромна разлика...обаче ддр2 не позволява...това е положението, а лошото е, че не е и от прегряване...паметта е студена.
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 00:11
ThePower написа: От днес само туй :
Разгледай http://www.photo-forum.net и http://photo-cult.com - там има наистина добри снимки и можеш да научиш доста само като ги гледаш Пък и смятам, че ще ти е интересно.
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 17:54
ThePower написа: Phantom написа: ThePower написа: От днес само туй : Разгледай http://www.photo-forum.net и http://photo-cult.com - там има наистина добри снимки и можеш да научиш доста само като ги гледаш Пък и смятам, че ще ти е интересно. Да има някой добри снимки но какво да науча ? То да не става с гледане ? Поне можеш да се вдъхновиш за идеи.. защото идеята да снимаш ръката си или количка върху готварска печка (!?!) никак не е добра. Виждам ентусиазма ти и това е много яко, ако започнеш да правиш и готини снимки, кой знае от тебе може да излезе един доста добър фотограф..
Давам пример.. освен че може да снимаш разни пейзажи (за които не е препоръчително на преден план да присъстват разни съвременни неща като коли, мотори, магазини (О.о) и т.н), може да снимаш и животни (диви или домашни) като при домашните, примерно, трябва снимката да набляга на животното, а не на околната среда (демек ако снимаш котка, която е на легло, гледай така да снимаш, че да хванеш колкото се може по-малка част от леглото). Може да снимаш и растения, разни интересни сгради, може натюрморт.. каквото си решиш. Ето затова, хвала на Фантом-а, че ти даде тези два сайта - от тях можеш бая идеи да почерпиш, да осъществиш доста от тях, пък с времето да почнеш да генерираш и сам идеи
едит: ааа то количката не била върху готварска печка, а върху PC-то
eдит2: специално за http://www.photo-forum.net като си избереш някоя категория, за да видиш най-добрите снимки от нея, под бутончето "за нас" има един линк "рейтинг на категорията"
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 18:39
Но пък ся като погледнах 9-та страница.. примерно снимката ти с корабчето (декоративното) е доста добра :>
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 19:49
И аз да ти дам няколко прости съвета - в една снимка композицията е най-важното. Тя не може да бъде променена с разни програми за редакция. За пример ще дам пейзажите, които аз съм снимал и тези във двата сайта. Еми все е природа, наживо все е красива, ама там хората знаят как да си организират снимката, така че да изглежда най-екзотично. Центъра на снимката е най-лошото място за разполагане на обекта върху който искаш да наблегнеш. Прочети за златното сечение. Като снимаш пейзаж с небе има едно универсално правило, което гласи - 1:2 небе/земя или обратното. Естествено с различни отношения могат да се получат също мното интересни композиции в зависимост от идеята, която искаш да изразиш в снимката. И както са писали на много места - дигиталният фотоапарат не е лентов. Можеш да напълниш цялата карта само с един обект под различни ъгли и после да отсееш най-добрите снимки. Все се получава нещо Още някои насоки. Ако искаш да покажеш, че нещо е голямо правиш нисък хоризнот. Демек го снимаш така, че фотоапарата да е под средата му и хотизонта да се пада по-долу. Примерно ако снимаш корабчето, като апарата е близко до бюрото, по-откъм носа и при съответния фон може да се получи много по-интересна снимка.
|
|
|
|
|
DukeNukem
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 20:53
___________________________________ Чрез омраза ще живея, със омраза ще си спомням за нея, през омраза ще гледам как тя умира и върху тази омраза живота си ще изградя,докато по друга започна да тлея.
|
|
|
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 22:51
Макро на пръстен
Ама пак фокусирах и нещо дето не трябва - дънките
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 10 Яну 2007 22:56
Принципно според мен така би трябвало да изглежда.. тоест перфектния фокус си пада върху пръстена, но останалото сигурно не е по силите на апарата за да е фокусирано толкова добре.. знам ли:/
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|