Някой знае ли как ад вкарам видео вътре ? (т.е аз правя един проект и за целта ми трябва да добавя и видео фаил някои знае ли как да го направя ?)
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 15:26
Нещо не мога д схвана какво точно гониш, като ефект...
Принципно в текстурата на обекта ножеш да поставиш и avi вместо обикновена неподвижна картинка...Така се прави анимирана текстура. Предполагам това може да се ползва и като ефект на вмъкване на видеоклип.
Примерно ако имаш 3Д обект с формата на монитор и ако зададеш анимирана avi текстура в плоскостта на екрана, ще изглежда всякаш този монитор работи...Но трябва да се съобразят и mapping кординатите на тази плоскост, иначе ще се получи нещо неадекватно и въобще няма да се вижда нищо.
Да не би да искат от сцената да генерираш avi файл и после да врежеш в него друг клип?
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
[_xXx_]
Заглавие:
Публикувано на: 20 Дек 2006 19:30
ммм аз отскоро се занимавам с програмата за това ако можеш да обясни как да задам тази анимирана ави текстура в плоскостта на екрана ще съм ти мн благодарен
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Заглавие:
Публикувано на: 21 Дек 2006 13:42
Ми хвани да прочетеш нещо по темата...ако хептен нищо не разбираш от програмата, ще трябва цял роман да ти напиша тук...
Накратко - отиваш в настройките на материала/текстурата на нужния обект и почваш да се ровиш из настройките...там имаше възможност освен неподвижна картинка, да сложиш анимиран gif или avi...ма трябва (както вече казах) mapping-а е походящ, както и да направиш промените в правилният пласт от матеряла (примерно да не се опиташ да го набуташ, като изображението, което се ползва за отражението в този обект) има и още много други съображения все свързани с познаването на това как функционират материалите...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения