iddqd написа:
трябва ми програма която да скенира пц то ми за някви аддуери и троянци начи с нод32 съм и уиндоуския фаируал ама нещо някои ми е сменил паролата на пощата и я кажете как да си чиста пц то от боклуци
Мога да кажа само, че имам доста опит в тая сфера...
Много, много лош опит!
Всъщност една универсална програма няма!
Засега съм се спрял на 4 които също може да изпуснат нещо, но това само ако си някакъв спай параноик като мене
1.
Spyware Doctor - Много мощен софтуер развит в почти всички насоки от кейлогъри, червей и троянци та до вредни кукита...
2.
BPS Spyaware Remover - Макар да бях малко скептичен, но се оказа, че наистина върши доста работа също много мощен.
3.
Adaware или Ad-aware - Мисля ченяма човек който да не я е ползвал...Програма с международно признание на шведската фирма LAVA Soft!
4.
Spybot search and Destroy - Въпреки тъпото име програмата върши работа открива и други видове гадини. След тримесечна борба с неизвестна гад смених какъв ли не софт.И всички те ме убеждавах че компа бил чист, или пък това което намираха не оправяше проблемите..В крайна сметка (с много моя помощ разбира се) Спайбота най-накрая ми съобщи за нещо ново и нейзвесно
WEB- NEXUS...Всички други софтове които бях пробвал мълчаха...Е факт, че след три месеца най-накрая се избавих от тая гнус която ми късаше нервите...
Общо взето с тези 4-те няма да имате особени проблеми..Скан, веднъж месечно е достатъчен...Е зависи къде ходите и кво правите де...вие си знаете...
Симптомите на WEB NEXUS -ЧЕсто рестартиране на Windows Explorer (иконите ви изчезват и така натаък)...От време на време забиване на машината за кратък период (CPU 100%)...Заразения файл ми беше CTFMON.EXE ситемен и уж безобиден ..Махъл съм го много пъти но MS OFFICЕ пищеше, че му липсвали файлове ..ОТ премахването на файла забиването спираше, но не и рестартирането на WINDOWS EXPLORER...А най-гадното е че нито анти-вирус нито анти-спайуер го откриват...Играх си под safe mode и със дебнене и махане на регистри най-накрая една от програмите се обади именно SPY-BOT-a...Най-накрая имах стабилно доказателство че съм заразен а и вече знаех името на противника WEB NEXUS -тип Adware....От там нататък гууугъл и т.н