Автор |
Съобщение |
Cpl. D.Hicks
|
|
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 18:58
EviL написа: "Халфата мега издънката" .
Това ще се направя, че не съм го чул
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 19:25
Няма защо да се правиш че не си чул това е истината за двоиката спрямо единицата . Наместо градация - деградация . Но си прав не е добре да натрисам моето лично мнение такаче се извинявам .
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
Napster
|
|
В момента играе: Pro Evolution Soccer 2009
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 20:01
EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недорузумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" .
От една страна съм съгласен с теб . Даже се радвам , че има хора като теб , които си изразяват мнението свободно. Така , на темата . Наистина когато подкарах 4ката бях много изненадан , че се бяха променили много неща .
1 Вече не си в разрушен град , където играеш с надеждата да оцелееш въобще . Това беше една от най-добрите страни на играта . Вече го няма чувството за разруха , няма го и чувството на обреченост . Това според мен е една много голяма грешка на Capcom .
2 Няма зомбита . Чудих се с какви опоненти ще се бия ? Много труден въпрос . Даже първоначално си мислех , че ще се бия с извънземни . Прозвуча ми някак странно . Резидънт Ивъл и извънземни ? Веднага отхвърлих тази безумна идея . Честно казано докато не прочетох статия за играта , си нямах абсолютно никаква идея за опонентите . Когато разбрах , че ще бъдат трансилвански селяндури . Бях шокиран . Зомбита да бъдат заменени от някакви селяни .
3 В играта вече не става въпрос на оцеляване .
Извод : единственото нещо , което по което тази част от Resident Evil си прилича е героят - Leon S. Kennedy
Но като цяло играта си заслужава , ако не я гледате като част от Resident Evil .
|
|
|
|
|
Cpl. D.Hicks
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 20:04
EviL написа: Няма защо да се правиш че не си чул това е истината за двоиката спрямо единицата . Наместо градация - деградация . Но си прав не е добре да натрисам моето лично мнение такаче се извинявам .
Не, не съм казал да не си казваш мнението. Просто явно сме от двете "страни на барикадата"
ЕДИТ:
в 4ката няма зомбита??? Е не, Капком ме разочароват
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 20:18
napster написа: EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недорузумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" .
Да това наистина е жалко все още помня подскоците от дивана докато играех първата част на тогава модерния плейстейшън явно поредицата вече няма да е сървайвъл хорър ся ше преиграя първите 3 за да си припомня колко хубава бе играта
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 21:16
според мен тази игра няма да има каво да покаже на пц геимърите се пак пс2 порт игрите вече доста остаряха като енджин и като геим плеи постояно се портват разни игри по добре да играете нещо по модерно с по як енджин и така нататака
|
|
|
|
|
Driver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Юли 2006 21:21
EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недорузумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" .
Не може да кажиш, че RE4 има тъпа графика и че не е интересна, щото изобщо това не е вярно.Иначе съм съгласен с това, което мислиш за предишните части.Лично според мене най-добрата част е двойката,но RE4 мога да ти кажа, че е страшно интересна,понеже съм я играл малко на PS2, въпреки, че има малко общо с предидишните RE.Ти почни да я играеш пък веднага ще си промениш мнението.
|
|
|
|
|
Cpl. D.Hicks
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 00:55
iddqd написа: според мен тази игра няма да има каво да покаже на пц геимърите се пак пс2 порт игрите вече доста остаряха като енджин и като геим плеи постояно се портват разни игри по добре да играете нещо по модерно с по як енджин и така нататака
А иначе, едва ли не обожествяваше Devil May Cry 3 в темата за нея, въпреки че и тя е конзолент порт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 10:59
iddqd написа: според мен тази игра няма да има каво да покаже на пц геимърите се пак пс2 порт игрите вече доста остаряха като енджин и като геим плеи постояно се портват разни игри по добре да играете нещо по модерно с по як енджин и така нататака
Пич кое според тебе е по важно графика или геймплей
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
|
|
|
|
|
Napster
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 11:16
Разбира се че геймплея е по-важен
|
|
|
|
|
Раскольников
|
|
Мнения: 667 Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 12:52
napster написа: EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недоразумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" . От една страна съм съгласен с теб . Даже се радвам , че има хора като теб , които си изразяват мнението свободно. Така , на темата . Наистина когато подкарах 4ката бях много изненадан , че се бяха променили много неща . 1 Вече не си в разрушен град , където играеш с надеждата да оцелееш въобще . Това беше една от най-добрите страни на играта . Вече го няма чувството за разруха , няма го и чувството на обреченост . Това според мен е една много голяма грешка на Capcom . 2 Няма зомбита . Чудих се с какви опоненти ще се бия ? Много труден въпрос . Даже първоначално си мислех , че ще се бия с извънземни . Прозвуча ми някак странно . Резидънт Ивъл и извънземни ? Веднага отхвърлих тази безумна идея . Честно казано докато не прочетох статия за играта , си нямах абсолютно никаква идея за опонентите . Когато разбрах , че ще бъдат трансилвански селяндури . Бях шокиран . Зомбита да бъдат заменени от някакви селяни . 3 В играта вече не става въпрос на оцеляване . Извод : единственото нещо , което по което тази част от Resident Evil си прилича е героят - Leon S. Kennedy Но като цяло играта си заслужава , ако не я гледате като част от Resident Evil .
Ааа удивителни и непредвидими са пътищата на предпочитанията и настроенията човешки...Особено когато базата за сравнение се градира на основата не на детайлно познаване на всички обекти на съответното а само на бегло познаване на единия(при това на детайли говорещи за изключително ниско ниво на разбиране на идеите и принципите на дадената гейм вселена)...
Не бих могъл да си позволя да твърдя че имам достатъчно голям опит и познания що се отнася до така несправедливо критикувания от вас,тотално прекъснал връзките със своя род в името на личното благо на създателите си "блуден син" на поредицата.
И все пак смея да твърдя че съм в голяма степен по-добре информира от горните 2 индивида макар и опита ми с тази конкретна част да се гради на едва може би 3те най-блажени часа в кариерата ми на horror играч(макар и не най-плашещите и подтискащи...тази функция е изцяло подчинена на една друга не по-малко известна поредица) при това с едва 12-15 кадъра в секунда(ниската цифра на съответните при кадъра даден от Металиста се обосновава с факта че в момента в които е взета процесора бе подложен на странично натоварване)...
Преди да започна с аргументационната си част бих желал да уточня ч единствената цел на този пост е да разобличи една изключително аматьорска проява на псевдо-компетентност от страна на индивида napster и да успея да окажа поне минорно влияние върху преценката и възгледите на дълбоко уважавания от мен EviL за играта,както и да разбуля съмненията и притесненията относно достойнствата на съответната,както и правото и да заема гордо своето място на създадения от безмерно страдание,кръв и сивкавия прах на стрити алчност и глупост рубин в трънливата корона на умиращия на ръждивия кръст на комерсиализма жанр....
Както бе изтъкнато от множество потребители преди мен Resident Evil като поредица се гради на 3 основополагащи обвързани с емоцията у играча състояния и усещания инспирирани в създадения от човека тартар на плътта и забравата наречен Racoon City:
-Разруха
-Самота
-Страх
Както и присъствието естествено на безкрайните орди от ходещи мъртъвци,явяващи се явно доказателство и критика на създателите към сляпото консумиращото,вечно стремящо се да задоволи собствените си нужди за да продължи жалкото си извинение за живот,отдавна изгубил и превърнал в бледа сянка на самия себе си човешко поведение,сега свело се до празната гниеща под натиска на времето и покварата маска на някогашните им тела сега нищо повече от инструмент на създадената от хората инкарнация на собствената им низост и глупост(да визирам G,T, Progenator и Veronica вирусите както и техните мутации)...
В 4ртата поредна част,както самите създатели на тази гениална гавра със съзнанието,социалното общество,ценностната система на играча, и разбиранията на повечето гейм-естети за "игрово изживяване",съответния модел е привидно изцяло загърбен в името на една далеч по-"Смилаема" и понятна за масите концепция,разчитаща на по-голям интензитет при битките и може би в концепцията си дори тотално отричаща досегашните заглавия,само принизявайки се до нивото на елементарен макар и доста различен от стандартите екшън от 3то лице...
Повечето от почитателите на поредицата,точно както и вас сега походиха с огромно недоверие и критика към тези радикални промени,отричайки съответното заглавие и заклеймявайки създателите като "убийци на всичко което е RE", болшинството от тях дори недокоснати се преди да изкажат своя "правдив гняв" до съответното...Интригуващ бе обаче момента настъпил след излизането на съответното заглавие за GC а в последствие и за PS2..В разстояние 5 дни след премиерата на играта в отдел връзки с обществеността на Capcom постъпват над 3000 извинителни писма от същите тези фенове сипещи хвалебствия по всички възможни места из мрежата за съответното...
Аз самия не съм си позволявал да изпадам в такива крайни състояния на критицизъм или одобрение и си позволих само тихо и спокойно да попивам всичко случващо се на екрана пред мен в тих възторг и преклонения пред гения на създателите й успели не прост да запазят концпецията,макар и в нова рамка..дори в ново измерение да да изведат съответните фундаменти на едно ново..далеч по-величествено в своята мрачна красота ниво на ужас и параноя у играча,досега достигани лично за мен само от едно заглавие,пак излязло изпод пръстите на сякаш оформящите като черна глина есенцията на собствените ми кошмари гейм дизайнери от острова на изгрева в лицето на Silent Hill 2...
Простете дребното ми отклонение но мисля че бе необходимо за да покажа колко...типична е ситуацията в която се намират болшинството от вас по тоношение на мислите и вижданията си за новата част от поредицата....
А сега по същество:
Разруха....Да..наистина няма ги умиращите сред пламъците на страха и забравата заключили зад стрените си толкова изгубени души,гледащи през ослепелите си стъклени очи сгради бавно потъващи в мрака на покварата,няма ги извисяващите се до катранеото сякаш никога невидяно слънце небе черни като адски езици пипала на дима от бушуващия сякаш за да изгради допълнително в съзнанието ви картината за създаден от хората ад пожар....Няма ги празните болнични стаи с разпилени по пода стъкла,отразили в безличните си огледала уловените под препукващата като последна искра на разума в борещото се с проклетата чума съзнание,безкрайни мигове на агония на до преди малко гърчещия се в демоничния ритъм на страданието пациент сега преоткриващ света през очите на сляпото робство на инстинкта,покрило очите му с бездънната мечна белота на празнотата.....Няма ги стотиците слепи марионетки на инстинкта копнеещи единствено за комфорта на разкъсваното между пропуканите от жегата на пламъците и дехидратацията,докато кръвта във вените им бавно се превръща в течната смърт,погълнала самите тях устни месо на тези които до преди ден-два са наричали с имената на чувствата....
Не...няма ги...Има само тишина...Подтискаща безкрайна тишина оцветена в кафявата палитра на умиращата,изпиваща с последни сили живота от отровената с виното на човешката низост земя,за да се прероди след мигове самата тя разкривено и изгубено сред продукта на собствения си гняв огледало на някогашното си величие...Няма разруха...Има забрава....няма ги срутените циметонви покриви превърнали се в надгробни плочи за бродещите из собствените си ковчези без надежда за спасение тела...Има ги порутените дървени покриви прогнили от мухал и влага,бавно рушащи се като ненужен спомен за някогашна човечност сега принизена просто до нивото на празна маска прикриваща лудостта и глада...Няма зомбита наистина..Зомбитата не палят огньове,не използват сечива,не отглеждат животни и най-важното...не мислят!Не те карат да изпитваш неземен ужас от мисълта че вратата преди свещено убежище и гарантирано спасение на кошмара на "онова отвън" сега не е нищо повече от поредната илюзия на мъчещия се да отселее разум,губеща своята спасителна красота в мига в който осъзнаеш че "онова отвън" може я отвори,и дори да я залостиш рано или късно ще поддаде на напъните на извиканите с възможно най-човешкия глас негови събратя...Няма я дори утешителната надежда че ти си нещо повече от тях..Че ти мислиш..Че ти имаш цел!И те имат цел...Да може да е просто спомен за някогашното им "аз" успял за момент да се откъсне от прокобната хватка на разяждащото съзнанието им зараза но я имат...а са повече!И там..чувайки как поредния грозен вик раздира умиращото небе и с как раздиращия тишината звук оповестява че поредната врата,поредния храм на твоята пада под напора на нечовеците, когато осъзнаеш че в този ад на забравата единствената останала утеха е псоелдния пълнител в пистолета ти...Ето тогава осъзнаваш че по-страшни от мъртвите могат да са единствено живите...Но не..няма и живи..Само черупки...спомени...маски на новия..по-савършенния хищник в неговия вечен лов за протеини и белтъчини...Не...няма хора...Хората не спят в покрити с гниеща плът постели,хората не оставят умрелите да се сливат с прахта на времето по улиците и най-важното...хората не убиват децата си само за да принесат телата им в дар на своята "царица" а после да използват изсъхналите заситналите във вечната молитва за пощада и смърт ръце за да задържат пламъка на огъня в камината,в жалък опит да поддържат поредната илюзия за своята човечност....
И страха..раздиращите адски ветрове на параноичното съмнение и страх че само в миг ти би могъл да се присъединиш към редиците им,или дори вече да си обхванат от същата заразна лудост и омраза като тях а дори да не го знаеш....Ето това...Това е Resident Evil 4....
Самота...не...Не си сам...Има и други...Сигурен си....(Нека само спомена присъствието и основополагащата роля за сюжета на 2 ключови за поредицата фигури Aida Wong(RE 2) и Albert Wesker(не мисля че е нужно да споменавам в кои точно части се появява поради простата причина че всеки уважаващ себе си почитател е запознат с неговата роля))
Разруха,твои единствен спътник сред мрачните ти брождения из умиращия град сега вече е само блед спомен пред кошмарния мащаб на причинения от самата копнееща за отмъщение природа вечен покой на бавно поглъщащата и стриваща в пепел и прах всичко забрава и смърт....
И страха..Отново..Различен..Но винаги там...
___________________________________ Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight I see the bright and hollow sky Over the city's ripped backsides
I look to you How you carry on When all hope is gone Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 14:52
Раскольников написа: napster написа: EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недоразумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" . От една страна съм съгласен с теб . Даже се радвам , че има хора като теб , които си изразяват мнението свободно. Така , на темата . Наистина когато подкарах 4ката бях много изненадан , че се бяха променили много неща . 1 Вече не си в разрушен град , където играеш с надеждата да оцелееш въобще . Това беше една от най-добрите страни на играта . Вече го няма чувството за разруха , няма го и чувството на обреченост . Това според мен е една много голяма грешка на Capcom . 2 Няма зомбита . Чудих се с какви опоненти ще се бия ? Много труден въпрос . Даже първоначално си мислех , че ще се бия с извънземни . Прозвуча ми някак странно . Резидънт Ивъл и извънземни ? Веднага отхвърлих тази безумна идея . Честно казано докато не прочетох статия за играта , си нямах абсолютно никаква идея за опонентите . Когато разбрах , че ще бъдат трансилвански селяндури . Бях шокиран . Зомбита да бъдат заменени от някакви селяни . 3 В играта вече не става въпрос на оцеляване . Извод : единственото нещо , което по което тази част от Resident Evil си прилича е героят - Leon S. Kennedy Но като цяло играта си заслужава , ако не я гледате като част от Resident Evil . Ааа удивителни и непредвидими са пътищата на предпочитанията и настроенията човешки...Особено когато базата за сравнение се градира на основата не на детайлно познаване на всички обекти на съответното а само на бегло познаване на единия(при това на детайли говорещи за изключително ниско ниво на разбиране на идеите и принципите на дадената гейм вселена)... Не бих могъл да си позволя да твърдя че имам достатъчно голям опит и познания що се отнася до така несправедливо критикувания от вас,тотално прекъснал връзките със своя род в името на личното благо на създателите си "блуден син" на поредицата. И все пак смея да твърдя че съм в голяма степен по-добре информира от горните 2 индивида макар и опита ми с тази конкретна част да се гради на едва може би 3те най-блажени часа в кариерата ми на horror играч(макар и не най-плашещите и подтискащи...тази функция е изцяло подчинена на една друга не по-малко известна поредица) при това с едва 12-15 кадъра в секунда(ниската цифра на съответните при кадъра даден от Металиста се обосновава с факта че в момента в които е взета процесора бе подложен на странично натоварване)... Преди да започна с аргументационната си част бих желал да уточня ч единствената цел на този пост е да разобличи една изключително аматьорска проява на псевдо-компетентност от страна на индивида napster и да успея да окажа поне минорно влияние върху преценката и възгледите на дълбоко уважавания от мен EviL за играта,както и да разбуля съмненията и притесненията относно достойнствата на съответната,както и правото и да заема гордо своето място на създадения от безмерно страдание,кръв и сивкавия прах на стрити алчност и глупост рубин в трънливата корона на умиращия на ръждивия кръст на комерсиализма жанр.... Както бе изтъкнато от множество потребители преди мен Resident Evil като поредица се гради на 3 основополагащи обвързани с емоцията у играча състояния и усещания инспирирани в създадения от човека тартар на плътта и забравата наречен Racoon City: -Разруха -Самота -Страх Както и присъствието естествено на безкрайните орди от ходещи мъртъвци,явяващи се явно доказателство и критика на създателите към сляпото консумиращото,вечно стремящо се да задоволи собствените си нужди за да продължи жалкото си извинение за живот,отдавна изгубил и превърнал в бледа сянка на самия себе си човешко поведение,сега свело се до празната гниеща под натиска на времето и покварата маска на някогашните им тела сега нищо повече от инструмент на създадената от хората инкарнация на собствената им низост и глупост(да визирам G,T, Progenator и Veronica вирусите както и техните мутации)... В 4ртата поредна част,както самите създатели на тази гениална гавра със съзнанието,социалното общество,ценностната система на играча, и разбиранията на повечето гейм-естети за "игрово изживяване",съответния модел е привидно изцяло загърбен в името на една далеч по-"Смилаема" и понятна за масите концепция,разчитаща на по-голям интензитет при битките и може би в концепцията си дори тотално отричаща досегашните заглавия,само принизявайки се до нивото на елементарен макар и доста различен от стандартите екшън от 3то лице... Повечето от почитателите на поредицата,точно както и вас сега походиха с огромно недоверие и критика към тези радикални промени,отричайки съответното заглавие и заклеймявайки създателите като "убийци на всичко което е RE", болшинството от тях дори недокоснати се преди да изкажат своя "правдив гняв" до съответното...Интригуващ бе обаче момента настъпил след излизането на съответното заглавие за GC а в последствие и за PS2..В разстояние 5 дни след премиерата на играта в отдел връзки с обществеността на Capcom постъпват над 3000 извинителни писма от същите тези фенове сипещи хвалебствия по всички възможни места из мрежата за съответното... Аз самия не съм си позволявал да изпадам в такива крайни състояния на критицизъм или одобрение и си позволих само тихо и спокойно да попивам всичко случващо се на екрана пред мен в тих възторг и преклонения пред гения на създателите й успели не прост да запазят концпецията,макар и в нова рамка..дори в ново измерение да да изведат съответните фундаменти на едно ново..далеч по-величествено в своята мрачна красота ниво на ужас и параноя у играча,досега достигани лично за мен само от едно заглавие,пак излязло изпод пръстите на сякаш оформящите като черна глина есенцията на собствените ми кошмари гейм дизайнери от острова на изгрева в лицето на Silent Hill 2... Простете дребното ми отклонение но мисля че бе необходимо за да покажа колко...типична е ситуацията в която се намират болшинството от вас по тоношение на мислите и вижданията си за новата част от поредицата.... А сега по същество: Разруха....Да..наистина няма ги умиращите сред пламъците на страха и забравата заключили зад стрените си толкова изгубени души,гледащи през ослепелите си стъклени очи сгради бавно потъващи в мрака на покварата,няма ги извисяващите се до катранеото сякаш никога невидяно слънце небе черни като адски езици пипала на дима от бушуващия сякаш за да изгради допълнително в съзнанието ви картината за създаден от хората ад пожар....Няма ги празните болнични стаи с разпилени по пода стъкла,отразили в безличните си огледала уловените под препукващата като последна искра на разума в борещото се с проклетата чума съзнание,безкрайни мигове на агония на до преди малко гърчещия се в демоничния ритъм на страданието пациент сега преоткриващ света през очите на сляпото робство на инстинкта,покрило очите му с бездънната мечна белота на празнотата.....Няма ги стотиците слепи марионетки на инстинкта копнеещи единствено за комфорта на разкъсваното между пропуканите от жегата на пламъците и дехидратацията,докато кръвта във вените им бавно се превръща в течната смърт,погълнала самите тях устни месо на тези които до преди ден-два са наричали с имената на чувствата.... Не...няма ги...Има само тишина...Подтискаща безкрайна тишина оцветена в кафявата палитра на умиращата,изпиваща с последни сили живота от отровената с виното на човешката низост земя,за да се прероди след мигове самата тя разкривено и изгубено сред продукта на собствения си гняв огледало на някогашното си величие...Няма разруха...Има забрава....няма ги срутените циметонви покриви превърнали се в надгробни плочи за бродещите из собствените си ковчези без надежда за спасение тела...Има ги порутените дървени покриви прогнили от мухал и влага,бавно рушащи се като ненужен спомен за някогашна човечност сега принизена просто до нивото на празна маска прикриваща лудостта и глада...Няма зомбита наистина..Зомбитата не палят огньове,не използват сечива,не отглеждат животни и най-важното...не мислят!Не те карат да изпитваш неземен ужас от мисълта че вратата преди свещено убежище и гарантирано спасение на кошмара на "онова отвън" сега не е нищо повече от поредната илюзия на мъчещия се да отселее разум,губеща своята спасителна красота в мига в който осъзнаеш че "онова отвън" може я отвори,и дори да я залостиш рано или късно ще поддаде на напъните на извиканите с възможно най-човешкия глас негови събратя...Няма я дори утешителната надежда че ти си нещо повече от тях..Че ти мислиш..Че ти имаш цел!И те имат цел...Да може да е просто спомен за някогашното им "аз" успял за момент да се откъсне от прокобната хватка на разяждащото съзнанието им зараза но я имат...а са повече!И там..чувайки как поредния грозен вик раздира умиращото небе и с как раздиращия тишината звук оповестява че поредната врата,поредния храм на твоята пада под напора на нечовеците, когато осъзнаеш че в този ад на забравата единствената останала утеха е псоелдния пълнител в пистолета ти...Ето тогава осъзнаваш че по-страшни от мъртвите могат да са единствено живите...Но не..няма и живи..Само черупки...спомени...маски на новия..по-савършенния хищник в неговия вечен лов за протеини и белтъчини...Не...няма хора...Хората не спят в покрити с гниеща плът постели,хората не оставят умрелите да се сливат с прахта на времето по улиците и най-важното...хората не убиват децата си само за да принесат телата им в дар на своята "царица" а после да използват изсъхналите заситналите във вечната молитва за пощада и смърт ръце за да задържат пламъка на огъня в камината,в жалък опит да поддържат поредната илюзия за своята човечност.... И страха..раздиращите адски ветрове на параноичното съмнение и страх че само в миг ти би могъл да се присъединиш към редиците им,или дори вече да си обхванат от същата заразна лудост и омраза като тях а дори да не го знаеш....Ето това...Това е Resident Evil 4.... Самота...не...Не си сам...Има и други...Сигурен си....(Нека само спомена присъствието и основополагащата роля за сюжета на 2 ключови за поредицата фигури Aida Wong(RE 2) и Albert Wesker(не мисля че е нужно да споменавам в кои точно части се появява поради простата причина че всеки уважаващ себе си почитател е запознат с неговата роля)) Разруха,твои единствен спътник сред мрачните ти брождения из умиращия град сега вече е само блед спомен пред кошмарния мащаб на причинения от самата копнееща за отмъщение природа вечен покой на бавно поглъщащата и стриваща в пепел и прах всичко забрава и смърт.... И страха..Отново..Различен..Но винаги там...
Изумен съм ако е това което казваш играта ще е най добрата от поредицата
|
|
|
|
|
Napster
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 28 Юли 2006 22:15
Раскольников написа: napster написа: EviL написа: Няма зомбита ? Чудесно .... ще чакам да излезе петицата . Не наистина тия хора вярват ли си че Резидент Ивъла е чудесна графика , големи чудовища и селяни с триони ? Ако наистина си мислят че това е което хардкор феновете търсят жестоко са се заблудили . Няма да джиткам такова недоразумение като четворката предпочитам да преигравам единицата и двоиката докато припадна защото Резидент Ивъла е страх , самота , ЗОМБИТА , разруха . Нищо от това не видях във четворката такаче аре нема нужда . Ако толкова много ми се искаше здрава графика , калпав сюжет и безумни кричъри щях да развъртя някой от мега смотаните хитове "Дуум чукаси " "Куеик не знам си коя част " и "Халфата мега издънката" . От една страна съм съгласен с теб . Даже се радвам , че има хора като теб , които си изразяват мнението свободно. Така , на темата . Наистина когато подкарах 4ката бях много изненадан , че се бяха променили много неща . 1 Вече не си в разрушен град , където играеш с надеждата да оцелееш въобще . Това беше една от най-добрите страни на играта . Вече го няма чувството за разруха , няма го и чувството на обреченост . Това според мен е една много голяма грешка на Capcom . 2 Няма зомбита . Чудих се с какви опоненти ще се бия ? Много труден въпрос . Даже първоначално си мислех , че ще се бия с извънземни . Прозвуча ми някак странно . Резидънт Ивъл и извънземни ? Веднага отхвърлих тази безумна идея . Честно казано докато не прочетох статия за играта , си нямах абсолютно никаква идея за опонентите . Когато разбрах , че ще бъдат трансилвански селяндури . Бях шокиран . Зомбита да бъдат заменени от някакви селяни . 3 В играта вече не става въпрос на оцеляване . Извод : единственото нещо , което по което тази част от Resident Evil си прилича е героят - Leon S. Kennedy Но като цяло играта си заслужава , ако не я гледате като част от Resident Evil . ..............
Пич , не си ме разбрал правилно . На мене много ми хареса 4ката , че дори ми стана и една от любимите игри евър . Все пак не случайно пуснах тази тема
Така , значи прав си . Има страх , разруха , и оцеляване . Но според мен не са в същата степен като в старите серии . Това е и един от проблемите за някои от нас . Аз някакси малко се разочаровах от някои от гореспоменатите проблеми . Но като стартирах играта разбрах , че не съм бил прав . Горното ми мнение беше на основите по-скоро на първите впечатления . Това за селяните го преодолях . Веднага щом видях оня с резачката в началото когато се барикадираш в къщата направо тогава разбрах , че не трябва да си имаш работа с "трансилвански" селяндури
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 29 Юли 2006 13:38
Значи играта я имам откато излезе за пс2 и искам да кажа че това е една от най яките игри които съм играл през живота си.Нямало зомбита,глупости ами тъпите селяни какви са ако не зомбита вярно заразени с някакъв странен вирус който ги прави далеч по умни от събратята им в последните игри но това прави играта по интересна.Плюс това не са само селяните има и монаси кучета някакви странни хвъркати насекоми едни същества наречени регенератори които се движат като друсани,въобще разнообразието в играта е голямо.Във конзолните гейм списания тази игра няма оценка по-малка от 9 аз лично си я обръщам от време на време просто не мога да се наситя да трепя тълпите селяни без да влагам лоша умисъл в тая дума.А и босовете са добре замислени макар че ако използваш РПГ-то няма да представляват никъкъв проблем.Играта не е много трудна разделя се на глави мисля че до 5 стигаха разделени на поднива,има и превозни средства като джета в последното ниво например.Въобще ако някой не е играл на играта няма право да дава оценки аз съм я играл многократно и заявявам че това е най-добрият Резидънт Евил,лична оценка 9,5.
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Юли 2006 19:11
Първо - gtdriver тъп си братле , чети първо после пиши .
Раскольников ( Екс ? Макар тоя стил на писане изобщо да не наподобява Екс освен ако Екс не е израстнал ) . Обичам мненията стил тапет винаги са ми били интересни . Особено обичам когато в тях има живец а думите са "облечени" и "живи" . Да предполагам си прав съдя сляпо . Единственото което имам са сухи доказателства , гола нформация посни шотове и няколко игрални треиларчета . Нямам цялата история , не съм видял всичко , не съм се докоснал от първо лице . И така сляп и глух отпрвих моята анатема . И все пак ...
Този път страхът има разсъдък интелект - но дали това го прави по ужасяващ ? Нима трезвата преценка е по смразяваща от сляпата умраза и дивият глад ? Безгласният , мъртъв поглед не е ли по потресаващ ? Раздърпаната униформа на мъртвото ченге някога служило на още по мъртвият сега град ? Той не може да отвори вртата ... но може да чака . Да чака с нечовешко търпение . Да чака своята дишаща , раздирана от страх вечеря ? Твоята крепост е твоят затвор защото знаеш че той е там - облечен във своите спомени дебнещ пред вратата лишен от мисъл , спомени . Има само тишина защото той не се нуждае от говор - той няма какво да каже . Нима пълният хаос не е вече така смразяващ ? Нима схлупените къщурки , плевните и спретнатите работилнички са по втрещяващи от гледката на магистралите осеяни с горящи коли здраво вплели "пръсти" във някогашните си собственици . Нима апокалипсиса изпъстрен от пламаци и кръв е бледо подобие на горският мрачен ад ? Не знам . Факт е че думите ти събудиха любопитството в мен . Предполагам нищо друго не ми остава освен да изиграя наследника на сагата . Но силно се надявам че няма да попадна на един Хироус 4 .....
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2006 00:10
Добре бе EVIL ,не я играй като излезе за компютър колкото и да ти казват че е добра играта ти напук им отвръщай че тъпа.Преигравй си старите части докато не ти се изтърка диска и си спомняй за добрите стари времена.А хората ще си джиткат играта и ти като невереятно умен индивид ще се чудиш защо се занимават с подобна тъпотия.Сега ако ми кажеш че и фифа е добра игра си ми напълно ясен какъв изкуствен интелект си.
|
|
|
|
|
Driver
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2006 08:50
EviL написа: Първо - gtdriver тъп си братле , чети първо после пиши .
Раскольников ( Екс ? Макар тоя стил на писане изобщо да не наподобява Екс освен ако Екс не е израстнал ) . Обичам мненията стил тапет винаги са ми били интересни . Особено обичам когато в тях има живец а думите са "облечени" и "живи" . Да предполагам си прав съдя сляпо . Единственото което имам са сухи доказателства , гола нформация посни шотове и няколко игрални треиларчета . Нямам цялата история , не съм видял всичко , не съм се докоснал от първо лице . И така сляп и глух отпрвих моята анатема . И все пак ...
Този път страхът има разсъдък интелект - но дали това го прави по ужасяващ ? Нима трезвата преценка е по смразяваща от сляпата умраза и дивият глад ? Безгласният , мъртъв поглед не е ли по потресаващ ? Раздърпаната униформа на мъртвото ченге някога служило на още по мъртвият сега град ? Той не може да отвори вртата ... но може да чака . Да чака с нечовешко търпение . Да чака своята дишаща , раздирана от страх вечеря ? Твоята крепост е твоят затвор защото знаеш че той е там - облечен във своите спомени дебнещ пред вратата лишен от мисъл , спомени . Има само тишина защото той не се нуждае от говор - той няма какво да каже . Нима пълният хаос не е вече така смразяващ ? Нима схлупените къщурки , плевните и спретнатите работилнички са по втрещяващи от гледката на магистралите осеяни с горящи коли здраво вплели "пръсти" във някогашните си собственици . Нима апокалипсиса изпъстрен от пламаци и кръв е бледо подобие на горският мрачен ад ? Не знам . Факт е че думите ти събудиха любопитството в мен . Предполагам нищо друго не ми остава освен да изиграя наследника на сагата . Но силно се надявам че няма да попадна на един Хироус 4 .....
Е па кат са праиш на много умен игрей си барби и кен.Е**л сам та.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2006 14:08
Играта ще е страшна в буквалния смисъл. Чакам я с нетърпение.
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2006 15:42
san4opansa тъп си батка чети преди да пишеш .
gtdriver жалък консуматор . Заради вам подобните на мен ми се налага да играя игри с егн-не малко по тлъсто от вашите собствени . Заради вас консуматорите гейм индустрията се превръща все повече и повече във производител на сапун - различен аромат , различен цвят и все пак сапун . Ти жалки ми приятелю ще налапаш поредното лаино само защото има лъскъв вид и с облизване ще викаш за още . Това е твоята натура - натурата на консуматора и нищо и никога няма да те промени . Роден да бъде роб - тежка присъда наистина .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 31 Юли 2006 16:43
Ти наистина си тъп,убеден си че играта е тъпа преди да си я играл.Такива индивиди рядко се срещат, ако искаш я играй ще пропуснеш една от най-добрите игри на гейм индустрията.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|