Преименовано на Sci-Fi area :)
Какво разбираш под "качестово"?
1. Качество на копието? Вавилон 5, не го знам - гледал съм го по Про7 (БНТ пусна само 1-ви сезон), Галактиката част от епизодите е с добро качество, други не са с много хубаво но е поносимо (преводът на 2-3 епизода е пълен шит)
2. Колко са скъпи спецялните ефекти? Отбележи че Вавилон 5 е доста по-старо и ефектите на първи сезон не са особено впечатляващи, но по-натам стават наистина доста яки. Галактиката има много яки ефекти, но в някои серии (особено във втори сезон) се вижда как са заобикаляли скъпоструващите сцени, а тук-таме роботите бяха "залепени" върху кадрите с леко некъдърна компютърна анимация. Т.е. бюджета тук таме се е издънил (но това само някои конкретни серии).
3. "По-качествен сюжет". Е, такова животно нема. Или харесваш нещо или не. Мен примерно ме кефи, антиутопията и психологизма в Галактиката, отколкото Стартрек-рипоф оптимизма на Вавилон 5. През част от врмемето във Вавилон 5 се нищат някъкви напълно измислени политики (моя критерий за политически машинации между противникови лагери са Стартрек ДийпСпес 9 и анимето Гъндам Сийд, всичко под това ниво ми изглежда смешно), а част от сериите са римейк на стари нискобюджетни фантастики. Не че е лошо, като история, напротив много е гот. На мен обаче много повече ми допадат кризисните ситуации в които героите на Батълстар Галактика постоянно попадат и ме кефят перипетиите през които минават, за да се измъкнат.
Както виждаш - въпрос на вкус. Кое ти харесва повече? Отчаяни хора притиснати в ситуация в която няма добри-лоши и атмосфера е истинска параноя (и на зрителя не винаги е ясно, кое е истина и кое сайлонска лъжа и манипулация) -> Батълстар Галактика или историята на група военни поставени в безумна политическа ситуация, в която използването на сила или на дипломатически действия води до безкрайни усложнения -> Вавилон 5.
1. Качество на копието? Вавилон 5, не го знам - гледал съм го по Про7 (БНТ пусна само 1-ви сезон), Галактиката част от епизодите е с добро качество, други не са с много хубаво но е поносимо (преводът на 2-3 епизода е пълен шит)
2. Колко са скъпи спецялните ефекти? Отбележи че Вавилон 5 е доста по-старо и ефектите на първи сезон не са особено впечатляващи, но по-натам стават наистина доста яки. Галактиката има много яки ефекти, но в някои серии (особено във втори сезон) се вижда как са заобикаляли скъпоструващите сцени, а тук-таме роботите бяха "залепени" върху кадрите с леко некъдърна компютърна анимация. Т.е. бюджета тук таме се е издънил (но това само някои конкретни серии).
3. "По-качествен сюжет". Е, такова животно нема. Или харесваш нещо или не. Мен примерно ме кефи, антиутопията и психологизма в Галактиката, отколкото Стартрек-рипоф оптимизма на Вавилон 5. През част от врмемето във Вавилон 5 се нищат някъкви напълно измислени политики (моя критерий за политически машинации между противникови лагери са Стартрек ДийпСпес 9 и анимето Гъндам Сийд, всичко под това ниво ми изглежда смешно), а част от сериите са римейк на стари нискобюджетни фантастики. Не че е лошо, като история, напротив много е гот. На мен обаче много повече ми допадат кризисните ситуации в които героите на Батълстар Галактика постоянно попадат и ме кефят перипетиите през които минават, за да се измъкнат.
Както виждаш - въпрос на вкус. Кое ти харесва повече? Отчаяни хора притиснати в ситуация в която няма добри-лоши и атмосфера е истинска параноя (и на зрителя не винаги е ясно, кое е истина и кое сайлонска лъжа и манипулация) -> Батълстар Галактика или историята на група военни поставени в безумна политическа ситуация, в която използването на сила или на дипломатически действия води до безкрайни усложнения -> Вавилон 5.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
-
DennisEverything?
- Обратна връзка:
- Riven
- В момента играе: Много и все различни неща :)
- Обратна връзка:
Ново, много ново, супер ново
Ето изляха и първите серии на новите сезони на Stargate SG1 & Atlantis. В момента си ги тегля но очаквам МНОГО! Има ги в линкоса за желаещите, субтитри на познатото място и за 2-те серии. Също има ено ексклузивно превю на 10-тия сезон на SG1 предлагам да изгледате първо него, на английски е но сега го гледам ииии ми става интересно 
П.П.: Разгеле се появява пак любимият ми герой - шефчето
За кой става въпрос ще видите в превюто 
П.П.: Разгеле се появява пак любимият ми герой - шефчето
"Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций
"Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
"Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
-
Xayzer
- Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
- Обратна връзка:
Да, онзи ден изтеглих превюто и вчера изтеглих двете серии на СГ-1 и Атлантис от арената. За съжаление си стоят изтеглени, но неизгледани сериите, нещо ми се изгуби желанието за тях, не знам защо. Ще изчакам няколко седмици да се натрупат повечко серии и тогава ще ги почна.Riven написа:Ново, много ново, супер новоЕто изляха и първите серии на новите сезони на Stargate SG1 & Atlantis. В момента си ги тегля но очаквам МНОГО! Има ги в линкоса за желаещите, субтитри на познатото място и за 2-те серии. Също има ено ексклузивно превю на 10-тия сезон на SG1 предлагам да изгледате първо него, на английски е но сега го гледам ииии ми става интересно
П.П.: Разгеле се появява пак любимият ми герой - шефчетоЗа кой става въпрос ще видите в превюто
БТВ, остват ми 6 серии и ще съм изгледал Deep Space Nine. И него го изпапках набързо

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.
27B-6
Тук пише за някакъв спешъл - http://imdb.com/title/tt0991178/ става дума за историята на Пегас, преди да срещне Галактика.
Според уикипедия, 4-тия сезон ще се излъчва някъде през 2008-ма.
Според уикипедия, 4-тия сезон ще се излъчва някъде през 2008-ма.
Батълстар смърди след втората полувина на втори сезон...т.е. от мястото, в което продуцентите са решили да го правят хипер многосериен гигант с бюджет за микросериал...оригиналният "локум" не е бил предвиден за такова дълго разтягане и затова всичко звучи толкова измислено и евтино...
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- В момента играе: A dance with rogues
- Обратна връзка:
4т сезон на сг:атлантис е започнал! Сега видях по няква случайност.
Ето гопърви епизод, другитепак ги има в замунда http://zamunda.net/details.php?id=101872
бтв, Картър вече е шефчето
Ето гопърви епизод, другитепак ги има в замунда http://zamunda.net/details.php?id=101872
бтв, Картър вече е шефчето
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Ей, пич, то вече полувин месец мина от началото...че и повече...къде блееш
Трета я дръпнах токущо...не знам кога ще я гледам...
Внимавайте за менте серии (някъкви промо-та), имат само диалог - без музика и спецялни звукови ефекти!
Дръпнах и някъква четвърта серия, ама в бачкането нямам звук и не мога да преченя, дали е "пълноценна"...
Другите нови неща са, че има преливане на герои от Старгейт (ще си останат в Атлантис) и че мацката дето играеше механик в Файърфлай/Серенити ще има по-централна роля (на мястото на д-р Бекет). Ще разкарат шефката на по-заден план (винаги съм смятал, че актрисата е некъдърна) и на нейно място ще сложат Саманта от Старгейт (неизбежен комедиен конфликт с Родни).
Трета я дръпнах токущо...не знам кога ще я гледам...
Внимавайте за менте серии (някъкви промо-та), имат само диалог - без музика и спецялни звукови ефекти!
Дръпнах и някъква четвърта серия, ама в бачкането нямам звук и не мога да преченя, дали е "пълноценна"...
Другите нови неща са, че има преливане на герои от Старгейт (ще си останат в Атлантис) и че мацката дето играеше механик в Файърфлай/Серенити ще има по-централна роля (на мястото на д-р Бекет). Ще разкарат шефката на по-заден план (винаги съм смятал, че актрисата е некъдърна) и на нейно място ще сложат Саманта от Старгейт (неизбежен комедиен конфликт с Родни).
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- Обратна връзка:
Очаквах ги януари месец
Предполагам, че 'шефката' ще стане некъв суперюнит на репликаторите след като я заловиха. Иначе Картър определено кефи повече от Уивър. Дано вкарат и Даниел Джаксън...
Иначе очаквам сезона да е хубав, особено интересна ще е войната на репликаторите с Wraith-овете.![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Иначе очаквам сезона да е хубав, особено интересна ще е войната на репликаторите с Wraith-овете.
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
- Tiny
- но с големо съ̀рце
- Обратна връзка:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate:_Continuum
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate:_The_Ark_of_Truth
Battlestar Galactica season 4 promo http://youtube.com/watch?v=VysVxz2_rQg
След 1 месец започва посленият 4ти сеозн на BSG...
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate:_The_Ark_of_Truth
Battlestar Galactica season 4 promo http://youtube.com/watch?v=VysVxz2_rQg
След 1 месец започва посленият 4ти сеозн на BSG...
- Cpl. D.Hicks
- В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
- Обратна връзка:
О да, това ще е супер яко! Да се е развила в нещо като Terran Dominion или UEDErebus написа:Бе в BSG очаквам да намерят Земята , при което тя да се е развила главоломно в Империя ,която след като види тея ламарини да ги Екстерминира и това да бъде края ... ще бъде красота ...
Код за потвърждение: Избери целия код
"History is written by the victors."
|
|
|