Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:14

Цитат:
Английска Филология... звучи добре. Но мен не ме бива с езиците, даже българския не мога да го оправя, че камо ли другите. Ако вляза обаче ще искам разрешение да си сложа барчето, което беше направил, в подписа :)

Ами аз малко по неволя съм добре с езиците. Роден съм в България, родителите ми са Българи, оттам знам Български. Започнах първи клас в Англо-Американското училище в София и учих там до 5-ти клас. Оттам знам Английски. Заради бизнеса на баща ми, съм живял няколко години в Сирия и Арабските Емирства, оттам знам Арабски. И последно, завърших средното си образование в Турция, и оттам знам Турски. Сега втората година в университета ще е задължително да се учи още един език. Мисля да взема френски...

Както казах, по неволя... И иначе не ми говори за математика, химия, физика. Това са за мене са фатални предмети. ФАТАЛНИ!

Иначе барчето е твое!

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:18

Хм, ами какво да ти кажа, по неволя си научил толкова много езици, по неволя си учил къде ли не, но пък се отплаща. На мен точно фаталните ти предмети са ми горе-долу добри, затова ще се опитвам да продължавам да се занимавам с тях.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:32

Xayzer каза:

Цитат:
.... оттам знам Български .... Оттам знам Английски .... оттам знам Арабски ... оттам знам Турски ...Мисля да взема френски...

:shock: :shock: :shock:

Оптвам се да кажа нещо но само това ми идва:

:shock: :shock: :shock:

_

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:35

Български,Английски,Немски,Руски и сега изучавам Френски :wink:

But I guess I dont fucking care any more...
I'm betrayed! This is the end of everything!

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:35

javagirl, между другото ти дължа извинение за онова гадно нападение в гръб.
Но човекът може, направил го е. Не се очудвам, един приятел знае Български, Руски, Английски, Немски и Испански, но определено знанията на Xayzer го надминават.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 21:44

Айде да се извиня и аз , както е тръгнало.

javagirl , Xayzer , каквото и да е казано , нека бъде забравено :).

Днес съм в добро настроение , та нещо не ми се флууди и не ми се обижда .Не мисля да го правя и занапред.
Обиждането де , не флууда ^_^

LedEINIQ !!!!!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 22:02

Цитат:
javagirl, между другото ти дължа извинение за онова гадно нападение в гръб.
Но човекът може, направил го е. Не се очудвам, един приятел знае Български, Руски, Английски, Немски и Испански, но определено знанията на Xayzer го надминават.

Няма нужда да се извиняваш всичко е забравено :D

Иначе този твои приятел въпреки че знае 5 езика, и аз мисля че Xayzer го превъзхожда.
Имахме един приятел в Училище чиито баща беше арабин от Саудитска Арабия. Та тои беше центъра на внимание благодарение на факта че знаеше арабски. Нямате си представа какъв сложен език е това.
Ще дам един пример.
Ние си имаме следните местоимения:

Аз
Ти
Тои
Тя
То
Ние
Вие
Те

На арабски си имат:

Аз
Ти (за мъж)
Ти (за жена)
Тои
Тя
То
Ние
Вие (за мъже)
Вие (за жени)
Те (За мъже)
Те (за жени)

Това е наи-простия пример. А имаите в предвид че като ще казвате нещо спрежението на всеки глагол се ръководи от това дали казваш "ти" в женски род или в мъжки.

А буквите им за мене са като извиващи се храсти. Освен това имат 4 състояния. Една буква се пише по 4 различни начина в зависимост от това дали е в началото, края или средата на думата или е в "свободно състояние", тоест без да е прикрепено към дума.

Абе въобще, да знаеш арабски е все едно да знаеш 3 езика (освен ако не ти е майчин, тогава е лесно)

Xayzer, поздравявам те. Може да е по неволя, но все пак ги знаеш тея езици. Това е истинско богатство.

Xayzer, аз знам няколко думи на Арабски, я да взема да те тествам :wink: . Преведи ми следните думи

Ана исми , Хабиби (наи-лесното :wink: ) Ахти (или ухти) Аби, ибн, саджара, лахам, хубез
Салам, Баб, шуббак, ид, тилфаз, сама, бахр, шамс,

Аиде стига ти толкова. Между другото, да знаеш нещо от Свещенната книга на Арабите - Корана?

Цитат:

Днес съм в добро настроение , та нещо не ми се флууди и не ми се обижда .Не мисля да го правя и занапред.

Забравено е! :D

_

Аватар
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 22:23

Цитат:

Нямаш проблем, забравено е! :D

Джавагърл, впечатлен съм от знанията ти по Арабски. За всичко си права, освен за това че Корана е Свещенната книга на Арабите. Тя е свещенната книга на мюсулманите. Араби има и християни и атеисти и т.н.
Има много неща които хората тук бъркат. Например някои хора мислят че Иран е арабска държава. Това не е истина. Иранците използват арабската азбука и са мюсулмани но не са араби. Същото нещо е и в Пакистан.
Някои хора смятат че Турчин и Арабин е едно и също нещо (поне донякъде). Едно време турците са писали на Арабски, били са Мюсулмани, но са си говорили на техния език (въпреки че е имало много общи думи). Сега вече те си пишат на латиница, и езика няма абсолютно нищо общо с арабския (освен някои наследени думи тук и там). Дори и турците не знаят че някои от тези думи са арабски. Например Турците много се гордеят и хвалят с техния специялитет Лахмуаджун. Веднъж един турчин страшно ме раздразни с това фукане пред едни англичани, че те били измислили Лахмуаджуна, че взех да го попитам "кажи ми тогава какво означава думата Лахмуаджун? Тои отговори че не знае. Тогава му обясних че това означава "месо и тесто" от арабски език, следователно това е арабско ястие. Млъкна веднъж завинаги

А сега превода:
Ана исми - аз се казвам, Хабиби - Любими, Ахти (или ухти) - сестра ми, Аби - баща ми, ибн - син (не цвета), саджара - дърво, лахам - месо, хубез - хляб
Салам - мир (като поздрав), Баб - врата, шуббак - прозорец (но не е книжовно), ид - ръка, тилфаз - телевизор, сама - небе, бахр - море, шамс - слънце.
Минах ли теста? :wink:

А иначе знам доста от корана. Училището в Сирия имаше задължителен час по религия. Аз имах право да не ходя, обаче беше екзотично и ново за мен, за това ходех.

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 22:30

10x Xayzer

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 22:34

Цитат:
Xayzer,айде и аз да се отчета,целия форум се изреди,имам и аз една молба-за барче на което да пише Magic;the Gathering Player или FIFA 06 Player,което прецениш от двете направи,ако въобще ти се занимава де :lol:
Благодаря ти предварително,въпроса с бирата не знам как ще го уточниме-като идваш към Бургас...

Нямаш проблем, ще ти направя и двете. А за бирата не се притесняваи - аз не пия алкохол, автора на темата (бг_талибан) се пошегува със заглавието :lol:

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 23:01

Sv3tlio, заповядаи, дано ти харесвт:

27B-6

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 23:10

Xayzer:

Цитат:
А сега превода:
Ана исми - аз се казвам, Хабиби - Любими, Ахти (или ухти) - сестра ми, Аби - баща ми, ибн - син (не цвета), саджара - дърво, лахам - месо, хубез - хляб
Салам - мир (като поздрав), Баб - врата, шуббак - прозорец (но не е книжовно), ид - ръка, тилфаз - телевизор, сама - небе, бахр - море, шамс - слънце.
Минах ли теста? :wink:

А иначе знам доста от корана. Училището в Сирия имаше задължителен час по религия. Аз имах право да не ходя, обаче беше екзотично и ново за мен, за това ходех.

Отличен (6) за превода :wink:

Иначе мога ли да те помоля за нещо много нетрадиционно. Щом знаеш неща от Корана, моля те би ли се записал как го четеш (ама на арабски и така както се чете литургия в църквата) и да постнеш тук линк към фаила? Винаги ми е било много интересно да го слушам това. А и бих искала да чуя какъв акцент имаш.

Моля те, моля те, моля те? Знам че е странно да те карам да правиш това, но ... моля те?

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 23:30

Цитат:
Иначе мога ли да те помоля за нещо много нетрадиционно. Щом знаеш неща от Корана, моля те би ли се записал как го четеш (ама на арабски и така както се чете литургия в църквата) и да постнеш тук линк към фаила? Винаги ми е било много интересно да го слушам това. А и бих искала да чуя какъв акцент имаш.

Моля те, моля те, моля те? Знам че е странно да те карам да правиш това, но ... моля те?

И на мен ще ми е интересно да го чуя това. Така че и аз се присламчвам към странното желание на Джава :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 23:41

Цитат:
Цитат:

И на мен ще ми е интересно да го чуя това. Така че и аз се присламчвам към странното желание на Джава :lol:

И аз и аз!

Pain leads to Awareness.
Awareness is Existence.
Existence is Life.
And Life is full of Pain.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Апр 2006 23:45

Абе наистина е малко странно това което искате, но ако има още интерес...
По принцип отбягвам да го правя това, все пак за един християнин би му било малко странно да рецитира нещо от друга религия. Но както казах, ако има повече интерес, не мога да откажа, такъв съм по природа :)

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2006 09:51

Цитат:
По принцип отбягвам да го правя това, все пак за един християнин би му било малко странно да рецитира нещо от друга религия. Но както казах, ако има повече интерес, не мога да откажа, такъв съм по природа :)

Приятелю,(надявам се, не възразяваш с/у определението, аз съм един от малкото хора, на които не си правил банер и си спечелил уважението им), аз съм православен християнин, и с удоволствие чета Ведите. Както може би знаеш, това представлява сборник(по-скоро сборници)с основните правила на хиндуизма, при това са директен превод от деванагари, т.е. не са адаптирани или по някакъв начин "побългарени".
Според мен един културен човек с разкрепостен ум е длъжен да познава световните религии, за да може от дистанцията на времето да прецени коя е най-"правата".
И последно, ако по някаква щастлива случайност се намърдам в Софийския догодина, и аз ще ти използвам банерчето :wink:

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2006 10:02

Все пак вярвам, че е хубаво и малко от чуждото да знаеш стига да не противоречи на убежденята ти(някои източни религии, като хиндуизъм или будизъм, които са пълни с мъдрост). Гледам, че тук сме много искащите да учат в Софийския, но както е тръгнало ще кандидатсвам в Американски Университет в Благоевград или "Югозападен Неофит Рилски". Искам да кандидатсвам в Софийския Право или Социология, но нашите ме отрязват. е това се казва независимост и потъпкване на личния избор в наши дни...

Но стига приказки извън темата, имам един въпрос към Xaizer за барчето - лъскавостта с кой ефект се псотига, защото с този, който мислех, че става не върши работа....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2006 10:29

Xayzer
С риск да се повторя(което няма как да не се повтори) мерси много бате, а порцияа картофки бяха много готини имаш едно черпене от мене. :wink: :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2006 11:17

Цитат:
Цитат:

Приятелю,(надявам се, не възразяваш с/у определението, аз съм един от малкото хора, на които не си правил банер и си спечелил уважението им), аз съм православен християнин, и с удоволствие чета Ведите. Както може би знаеш, това представлява сборник(по-скоро сборници)с основните правила на хиндуизма, при това са директен превод от деванагари, т.е. не са адаптирани или по някакъв начин "побългарени".
Според мен един културен човек с разкрепостен ум е длъжен да познава световните религии, за да може от дистанцията на времето да прецени коя е най-"правата".
И последно, ако по някаква щастлива случайност се намърдам в Софийския догодина, и аз ще ти използвам банерчето :wink:

Не възразявам срещу определението приятел, напротив с удоволствие го приемам :D
Обаче не си ме разбрал. Аз нямах предвид, че ми е странно да "чета" Корана, напротив. Корана и Библята имат толкова общо, че направо имаш чувството, че четеш второ издание на една и съща книга с някои промени. Това което имах в предвид е, че ми е странно когато "пея", или казвам на глас тези молитви, разбираш ли? (Както мюсулманите правят при молитвите си) А и джавагърл точно това иска от мене. Да се запиша как "пея" тези стихове от Корана на компа. (Без да искам да се хваля, учителя по религия ми каза че го чета като истински арабин)
Иначе съм чел и Тората, интересувал съм се и от Будизъм, и това което разбрах (и потвърдих за себе си) е че всички религии наистина произхождат от един и същи източник - Бог, Аллах, Йахова.
Иначе те чакам да идваш в Софийския, колега!
И ако искаш друго банерче преди това, имаш го на секундата :)

27B-6

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2006 11:28

Цитат:
Искам да кандидатсвам в Софийския Право или Социология, но нашите ме отрязват
Но стига приказки извън темата, имам един въпрос към Xaizer за барчето - лъскавостта с кой ефект се псотига, защото с този, който мислех, че става не върши работа....

Късмет с кандидатстването!
Иначе лъскавостта всъщност се постига много просто.
Не се изпозва ефект ами "Ellipse Tool". Това трябва да го избереш от "Tool" барчето. Пада се от дясната страна, деветото от горе надоли. Кликваш с десния бутон и от всичките форми избираш "Ellipse"
Сега с този "Ellipse" правиш една фигурка (трябва да е бяла) от горния десен ъгъл до долния ляв.
Сега с "Move tool" местиш фигурката нагоре, докато половината е извън самото барче. От "Layers" барчето намаляваш "Opacity" докато бялото стане полупрозрачно и получиш желания ефект :D

Цитат:
Xayzer
С риск да се повторя(което няма как да не се повтори) мерси много бате, а порцияа картофки бяха много готини имаш едно черпене от мене. :wink: :)

Тоест още едно :lol:
Шегувам се, радвам се че ти харесват.

27B-6

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com