Автор |
Съобщение |
nlight
|
|
|
|
Заглавие: Точно в един, малко от Мартин Карбовски Публикувано на: 16 Мар 2006 17:42
Много обичам хората, които казват – казах ли ви аз?
Само преди няколко месеца в това студио точно в един ви казах какво ще се случи с принудителното сменяне на номерата на колите. И то се случва. По "Г.М Димитров" опашката от автомобили стига вече до 4-ти километър и запушва източната аорта на града. Българите, като много предвидливи хора се сетиха да сменят номерата си последните две седмици от срока, въпреки че преди това са имали няколко години да го направят.
Не стана ясно колко задължително е и колко на всяка цена това трябваше да стане, дали ЕС го искаше на всяка цена или наши чиновници искаха да изкарат пари от смяната на табелите. Знаем само, че хиляди цели човекодни се изгубиха заради чакането. Милиони нервни клетки умряха заради бутаницата. Стотици хора не се гордеят със страната си.
И тук идва – казах ли ви аз? Вие, които се редите в момента на опашка трябва да знаете, че се оказах прав – срокът ще бъде удължен. Държавата играе номера на шофьорите, защото шофьорите играят номера на държавата. Откакто Мерсия Макдермот е казала, че българите вършат всичко в последния момент българите се надпреварват да доказват колко права е била тя.Животът на обикновения българин минава в чакане и псувни. И за това не е виновна само държавата. Бедната и окрадена държава е само половината от причината. Другата половина се крие в българския номер – ще направя нещо само, ако ме накарат насила. Българският номер е непреодолим – ако никой не те ръга с остена няма да си мръднеш и пръста.
Остените ще стават все повече и повече. Държавата ще става все по-изискваща от своите граждани. Докато гражданите, които досега не са вярвали, че трябва да имат държава закъсняват с техните изисквания към държавата. Не е толкова сложно.
В момента на една опашка псуват и слушат радио. Ако не сте доволни от организацията на смяната на номерата поискайте оставката на шефа на КАТ и на вътрешния министър. Научете се да се борите за правата си, ако сте прави. Няма кой да свърши тази работа. Или си признайте, че сами се забавихте със смяната на номерата или вместо да псувате, искайте оставки.
Вие не сте просто номера на хора и коли, предполага се, че сте граждани.
..
Приветствам убийството на българин. Българин беше убит от зловещо безпощадната ръка на закона в Съединените щати, защото е опрял ножица в шията на касиерка на бензиностанция.
И ще ви кажа защо ви казвам това. Защото убийците няма националност, хората престъпили закона са еднакво опасни, независимо дали са ескимоси или абисинци.И най-вече приветствам работата на една почти фашистка полиция в щатите, защото нямаме такава у нас. Знаете ли какво още нямаме у нас? Нямаме правосъдие.
Помните ли Елеонора Николова? Не я помните. Елеонора Николова беше убита преди пет години от случаен куршум на "Патриарх Евтимий" – умря на 16 години от нищо. Има шанс нейният убиец Калин Кьосев поради законодателни игри и адвокатски номера да се измъкне с глоба от 500 до 1000 лева. Дори да се измъкне с четирите години затвор, той пак ще бъде победител като част от играта на едно нелепо несправедливо правосъдие над малкия човек. Това се случва всеки ден у нас. Елеонора е мъртва. Кьосев е невинен. Убиецът е неизвестен. Крещящо гадно нещо е правосъдието у нас.
Привествам убийството на който и да е объркан човек, решил да пие и да кара кола. И ще ви кажа защо казвам това. Освен че полицаят Калин Кьосев ще отърве затвора за убийството на Елеонора Николова имам и друг случай за вас. Осъденият за двойно убийство при катастрофа Димитър Михайлов отново блъска пешеходец – няколко години по-късно. През 1998 г. пияният Михайлов блъска такси и убива на място двама човека. Преди няколко месеца, отново пиян – с два промила в кръвта, Михайлов отново блъска човек - Ивайло Иванов от Петърч.
Привествам действията на всяка полиция, която застрелва обирджии на бензиностанции и лавки – защото обирджиите на бензиностанции не са нацията. Нацията е момичето на касата на бензиностанцията. Нацията е застрашена, вие сте нацията и знаете това много добре.
Повръща ми се от това, което правят правораздавателните органи – това което се случва с Елеонора и безименното семейство от Петърч. Повръща ми се и от това, че престъпниците, дори и в затвора да са – пак са неконтролирани и безнаказани. Да ви разкажа ли историята от рождения ден на Янко Лудия в Софийски затвор, който снимал на телефона си как Недко Цигулката от трети отряд пее "Доко-доко", ползвайки члена на друг затворник за микрофон. Но вие не искате да слушате такива истории. Не искате да ги слушате до момента, в който не станете жертви на Недко Цигулката и Калин Кьосев.
Безнаказани са – Недко Цигулката, Янко Лудия, Калин Кьосев, Димитър Михайлов. А в САЩ наказаха изперкал наш сънародник със смърт. Предполагам, че след като ме слушате по това българско радио вие вече сте избрали в коя страна да живеете. Не съм сигурен само дали това е моята страна.
Елеонора Николова ще се върти в гроба си неотмъстена и неполучила справедливост. За това сте виновни и вие – вие го позволявате.
___________________________________ I have more faith in my plumber than I do in the eternal being. Plumbers do a good job. They keep the shit flowing.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Мар 2006 17:54
Отново само истина ... истината боли.
|
|
|
|
|
AshamanBG
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Мар 2006 18:29
кое радио?
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Мар 2006 22:31
И аз така...само говоря
___________________________________ "Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Мар 2006 13:21
Много мразя хора, които натякват как "ние" сме виновни за всичко. НИЕ като всеки един човек в тази държава. Преди две седмици и нещо една моя съученичка от 11 клас "доказа" чрез есе, че НИЕ, стоящите в тази зала, сме убили Яворов. Кажи ми, как НИЕ сме виновни за това, което политиците правят и което става в съда? Как интелигентното малцинство може да направи нещо, когато тъпото мнозинство го спира? От написаното от Карбовски нищо няма да излезе. Защото за да свърши нещо мнозинството трябва да го бутат, а малцинството трябва да го водят, но това есе не прави нито едно от двете. А НИЕ не можем да направим нищо и не сме направили нищо.
___________________________________ Click!
|
|
|
|
|
Stiiv Olstin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Мар 2006 20:15
Нем , не ние сме виновни за всичко.Всичко е виновно за всичко.Само че ние сме част от всичко.Следователно всеки от нас може да направи така ,че да не се случват такива неща.Да ,всеки.Но не всеки поотделно.А всеки , заедно с всички други.Иначе този някой ще да е капка в морето от несправедливост , застанал да се бори срещу цунами.Няма нужда от такива.Има нужда от единност , подкрепа , самоконтрол и вяра.И всеки има нужда от нея.Абсолютно всеки.И не , не е вярно ,че всичко зависи от тези горе.Всичко зависи от нас и от тези горе.Защото ние правим тези , които са горе , да отидат горе.Както и да е.Това никога няма да стане , ние никога няма да бъдем Всичко.Всичко ще си остане разпокъсано.
___________________________________ Stiv 6te vi pomete ...............OTNOVO!
LedEINIQ !!!!!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Не "ние" разбира се! Публикувано на: 19 Мар 2006 08:09
Винаги съм се дразнел от онези журналисти, които за щяло и нещяло използват думичката "българинът". "Българинът" това, "българинът"- онова... Кой българин? Ужасно е, когато те поставят в един кюп с Таки, Къро и пр.!
Затова древните са казали: "Omni determinatio negatio est!" Тоест, всяко обобщение е погрешно.
Няма в правото такова понятие- колективна вина. Всеки сам отговаря за действията си! И няма "ние", няма "българинът"!
Обаче! Тук става дума за нещо друго- за липсата на правосъдие и власт в тази "държава". Това е нещо страшно! Безвластието, липсата на правосъдие, липсата на справедливост. Всъщност, липсата на държавност. Ще спра дотук, защото не съм компетенен и не мога да продължавам. Аз само констатирам един факт. Нека онези, които са по- компетентни от мен, да си блъскат главите над този проблем, защото в края на краищата всичките ние- истински и потенциални жертви, им плащаме не само заплати, ами и "Мерцедесите", къщите, софрите, любовниците и пр.
Мисля обаче, че от кучешки лай времето не се разваля. Вижте какво правят онези, които на времето разрушиха Бастилията и по този начин освободиха и цивилизоваха цяла Европа. Не е ли крайно време да вземем пример от тях?!
___________________________________ **************************
Апостол Апостолов
http://www.SuperAstro.net
http://Pisaneto.Wordpress.com
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|