Склуптура на Тиранозавър Рекс набързо. (Снимки)

Вашите разкази и истории
Аватар
kiroman
Обратна връзка:

Мнение от kiroman »

Въпрос:
С какво е напръскана ръката :lol:
We are together since the first form, and for everything we do, we take responsibility together. We are The Brigade!
Xayzer
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Ето и първите кости (Костите са върху списания да съхнат)

Изображение

Това са за опашката и гръбнака

Изображение
Изображение

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6
Xayzer
Местоположение: Starship Enterprise_____ Професия: Starfleet Lieutenant Commander
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

[LP]kiRoman написа:Въпрос:
С какво е напръскана ръката :lol:

С брашно и тесто :D Снимката е направена по време на обработката на тестото, а не по време на ......... :wink:
Изображение

Не съм се покатерил на върха на ...аната хранителната верига за да ям ...ани моркови.

27B-6
Ледник

Мнение от Ледник »

Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? :) Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Mago de Oz написа:Откъде знаеш в каква форма да ги правиш, колко да са...? :) Иначе е супер. Чакам по-нататъшни новини.

Ами за количеството на костите гледам снимки на скелети и ги броя (колко за краката, колко за главата), освен гръбначните прешлени, тях ги правя по чувство. Формата също я гледам от снимки, но повече се "вдъхновявам" отколкото да копирам.
Изображение

27B-6
Nexus
Обратна връзка:

Мнение от Nexus »

Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания :D 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница :) :) супер става предполагам
Изображение
pwnd
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Първа снимка на главата. Имаите в предвид, че това е само горната челюст и защитната пластина отзад, без долната челюст и 3-те рога. За съжаление на снимката не се виждат всички детаили.

Изображение
Изображение

27B-6
Аватар
junglist*

Мнение от junglist* »

Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?! :)
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

The Nightmare написа:Евалата, супер става. А само да те питам, как по дяволите успяваш да ги оформиш така добре?! :)

Ами трябва да имаш пълна представа какво искаш да направиш. Трябва да имаш триизмерна картина на обекта в мозъка. От там нататък, всичко е до боравенето с пръстите. Щипваш от тук, натиснеш от там, извиваш, експериментираш и с търпение и малко късмет постигаш желания ефект.

Nexus написа:Гениално...аз никога не бих се справил дори пред мен да имаше едно от онези създания :D 10х мноого добро се е получило обяснението от предишната страница :) :) супер става предполагам

Не мисли че не би се справил, ами опитаи!
Изображение

27B-6
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Така, това е последната снимка за тази вечер. Този проект отне малко повече време, малко е по сложен и трябваше да посрещам гости:?

Това са всички кости, освен туловището, защитната пластина на главата и раменете. Утре след университета ще ги сглобявам. Като е готов, ще отворя тема в общия форум за да го покажа, да знаете :D

Изображение
Изображение

27B-6
Аватар
Phantom

Мнение от Phantom »

Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става?
В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии :twisted: )
"Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Phantom написа:Това си е изкуство! Лудница е, никога не би ми хрумнало. А здраво ли става?
В смисъл формулата брашно, вода, сол и силикон може ли да издържи на някакъв натиск(говоря за модове на кутии :twisted: )

Тестото от сол и вода е невероятно здраво за тесто, но след като изсъхне абсолютно, а за това са нужни няколко дни (За да може да се лепи, е небходим сам един час, но за да се изпари всичката влага отвътре в тестото са необходими няколко дни)
А ако го покриеш с тънък слои силикон (което аз не съм направил, използвам силикона само за слепяване на частите) ще създадеш едно гъвкаво покритие което ще направи тестото устоичиво на слаби удари. Много е важно да не се приляга слои от силикон преди тестото наистина да е изсъхнало (няколко дни), иначе влагата няма да може да се изпари отвътре, и тестото ще омекне. :cry:

Ако искаш да правиш модове на компа, ти препоръчвам първо да направиш някаква фигурка, да я изчакаш да изсъхне няколко дни и да се опиташ да я счупиш за да видиш колко е издържлива. Така ще имаш една хубава представа за тестото. Успех в бъдещи начинания! :D

Ето и една сутрешна снимка
Изображение
Изображение

27B-6
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Прогреса до сега

Опашката и гръбнака са слепени
Изображение

Главата е вече 100 процента готова

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

27B-6
Аватар
O6im

Мнение от O6im »

НАИСТИНА Е СТРАХОТНО :shock: :D :D !!!ГЛАВАТА ИЗГЛЕЖДА МНОГО ВНУЩИТЕЛНО!!!!!!!!!
ПРОДЪЛЖАВАЙ В СЪЩИЯ ДУХ :D
Живей заедно,умри сам.
Изображение
Изображение
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

Трицератопса е готов!

Изображение

Отворих отделна тема в Общия форум. http://www.pcmania.bg/phpbb/viewtopic.php?t=41150
Там има повече снимки и можете да го коментирате. Дано ви хареса и благодаря за подкрепата, без нея нямаше да започвам втория проект! :D
Изображение

27B-6
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

Е на т'ва му викам аз проект. Къв ти проект, то цяла инсталация направо! Моделите са просто възхитителни -адски изпипана работа. Продължавай в същия дух 8)

п.п. - Ако махнеш силикона от рецептата, тия динозаври ще станат чудни курабийки ^^
Аватар
Da' Sixth Assassin
Обратна връзка:

Мнение от Da' Sixth Assassin »

Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври ;) , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!
As time goes by, AN EYE FOR AN EYE, we in this toghether, son, your beef is mine!
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

LooseCannon написа:Пич трицератопсът ти е на светлинни години от тиранозавърът, като изглед и като качество на изработка, само че ти без гръден кош ли ги оставяш гирките динозаври ;) , опитаи се да спазваш и малко повече пропорциите и ще се получават доста по-добре иначе са супер, успех!

Ами би трябвало да е по-добър втория проект, а и това означава че се развивам :lol: А за гръдния кош ...
ами те си имат гръден кош ама много малък. Това беше едно от наи-трудните неща за правене, защото беше невъзможно да се прави ребро по ребро и за това целия гръден кош е едно цяло парче, а при работа с тесто не е препоръчително да се правът големи парчете защото съхнат страшно бавно и не са много стабилни. За това направих гръдните кошове колкото се може по-малки.
А както казах няколко поста по-назад, пропорциите не са били моя цел. Между другото ако трябваше да спазвам пропорции или Трицератопса щеше да е много малък или Тиранозавъра щеше да е толкова голям, че щях да изхабя цялата сол във вкъщи :D

П.П.
Реших че щом си постнал в двете теми и аз трябва да отговоря и в двете, нал тъи? :D
П.П.П.
Имаш една малка грешка в подписа. Трябва да е "ashamed" а не "ashame"
Изображение

27B-6
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност :PИ трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал ;)

Иначе едно браво и от мен :wink:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Xayzer
Обратна връзка:

Мнение от Xayzer »

AcTivE написа:Въпрос: Мирише ли гадно и има ли някаква трайност :PИ трони ли се? Съжалявам, ако някъде си го споменал в темата, просто не съм го забелязал ;)

Иначе едно браво и от мен :wink:

Мерси за бравото :D . А за тестото - първо - въобще не мирише лошо, всъщност не мирише на нищо, (освен ако докато го месиш не го парфюмираш с "шанел номер 5" :wink:) Второ - не се рони.Ама хич не се рони.
Трето- няма срой на годност. Корабът които показах по-горе е на 5-6 години, може и повече, а тестото по него е като камък. Всъщност колкото повече време престои толкова по-здраво става (Освен ако не живееш в Ню Иорк - 60-70 процента влажност може да му повлияат зле)

Мисля че трябва да разясня едно нещо, защото някои хора маи са в заблуда.
Значи силикона не е част от тестото, не се замесва в него. Силикона се използва за лепило.
Също така, трябва да спомена, за хората които мислят да правят нещо от тесто. След като замесите тестото и искате да започнете да правите склуптури, дръще тестото в леееко навлажнено пликче, иначе ще получе коричка и тогава наистина ще започне да се рони докато го обработвате.
Изображение

27B-6
Публикувай отговор