Автор |
Съобщение |
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2005 18:48
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2005 20:15
аз понеже ми се играе ше търсим друг разказвач,или може аз да съм а като ми дойде реда да замества някой друг.иначе кво мислите за системата?не съм правил умения щото е по-добре да има повече мащаб,квото искаш да направиш ше ти зависи от точките.
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2005 22:53
Системата... ами честно да ти кажа не си казал кое за какво точно ще се използва. Да, дал си описание, но дори не си обяснил по какъв точно начин ще се води действието/играта и за какво всъщност ще се използват уменията - например ако ти са ниски "куките" какво, ще паднеш зад борда при опит за атака на абордаж? Или пък ако ти е добър "боя", ще трепеш хиляда души сам? И как стоят нещата с огнестрелните оръжия? И те ли влизат в показателя "бой"? "Красноречието" какво ще определя? Възможности за отговор? Които ще ти дава разказвача или някой ще преценя дали героя ти не е прекалено вързан в езика за да изнесе подобна велика реч? И откъде накъде пък от умеията на капитана (а героите такива ли ще бъдат?) зависят пораженията, нанесени на кораба му? Как ще се преплитат героите на различните играчи? Всичките ще са на един кораб (в един отбор) или ще си се плацикат в морето всеки на собствен кораб и отвреме на време ще си мерят пиш... ъъ.. шпагите, коя е по-дългата? В първия случай как ще стане точното оценяване на щетите като има повече от един герои? Ами предмети и т.н. как ще се взимат? Ще има ли левел-система и какво ще дават различните нива? Честно казано много напосоки ги хвърляш тия неща.
Колкото до различните националности - французина е пълен нещастник! Има едно "+"-че по-малко, а дори и само като погледнеш показателите, той има 2 и 3 плюса на показател (т.е. явно играе ролята на "балансирания герой"), докато всички останали има само по един показател с 1, което само по себе си прави французина доста неравностоен, защото не го бива в нищо като цяло, а превъзхожда останалите само в една област. По-добре направи системата всички с равен сбор точки, или направи някои с наистина напомпан един показател (5 "+"-а!) и общо по-малко точки (примерно 10) и друг герой средна работа във всичко (т.е. слабакът, како казва Сум Дзъ ).
Общо взето нещо идеята не ме грабва особено. Ще играете по система, а за момента такава май няма. Като добавим и явно "огромния" интерес и порядъчната "несериозност" на посетителите на този форум, просто ви гарантирам, че много трудно ще се получи нещо, а още по-малко вероятно нещо, което наистина ще ви достави удоволствие.
А, и друго много важно нещо! Как точно ще се осъществява играта? По ред и всеки описва какво прави героя му и действието се развива в глобален план (като това на Злия) или се събирате всички едновременно във форума и играете всички в една група? От сега ви гарантирам, че вторият вариант е практически неосъществим.
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Scar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Ное 2005 23:16
MetalGearRex написа: Системата... ами честно да ти кажа не си казал кое за какво точно ще се използва. Да, дал си описание, но дори не си обяснил по какъв точно начин ще се води действието/играта и за какво всъщност ще се използват уменията - например ако ти са ниски "куките" какво, ще паднеш зад борда при опит за атака на абордаж? Или пък ако ти е добър "боя", ще трепеш хиляда души сам? И как стоят нещата с огнестрелните оръжия? И те ли влизат в показателя "бой"? "Красноречието" какво ще определя? Възможности за отговор? Които ще ти дава разказвача или някой ще преценя дали героя ти не е прекалено вързан в езика за да изнесе подобна велика реч? И откъде накъде пък от умеията на капитана (а героите такива ли ще бъдат?) зависят пораженията, нанесени на кораба му? Как ще се преплитат героите на различните играчи? Всичките ще са на един кораб (в един отбор) или ще си се плацикат в морето всеки на собствен кораб и отвреме на време ще си мерят пиш... ъъ.. шпагите, коя е по-дългата? В първия случай как ще стане точното оценяване на щетите като има повече от един герои? Ами предмети и т.н. как ще се взимат? Ще има ли левел-система и какво ще дават различните нива? Честно казано много напосоки ги хвърляш тия неща. Колкото до различните националности - французина е пълен нещастник! Има едно "+"-че по-малко, а дори и само като погледнеш показателите, той има 2 и 3 плюса на показател (т.е. явно играе ролята на "балансирания герой"), докато всички останали има само по един показател с 1, което само по себе си прави французина доста неравностоен, защото не го бива в нищо като цяло, а превъзхожда останалите само в една област. По-добре направи системата всички с равен сбор точки, или направи някои с наистина напомпан един показател (5 "+"-а!) и общо по-малко точки (примерно 10) и друг герой средна работа във всичко (т.е. слабакът, како казва Сум Дзъ ). Общо взето нещо идеята не ме грабва особено. Ще играете по система, а за момента такава май няма. Като добавим и явно "огромния" интерес и порядъчната "несериозност" на посетителите на този форум, просто ви гарантирам, че много трудно ще се получи нещо, а още по-малко вероятно нещо, което наистина ще ви достави удоволствие. А, и друго много важно нещо! Как точно ще се осъществява играта? По ред и всеки описва какво прави героя му и действието се развива в глобален план (като това на Злия) или се събирате всички едновременно във форума и играете всички в една група? От сега ви гарантирам, че вторият вариант е практически неосъществим.
добре понеже съм голем пич
ако не ме мързи ще направа форум на форумер ком и ще играеме в него
А готик тряя ми каже идеите за РПГТО
Едит:
Ето форума
Значи нищо не съм направил почти(все пак беше за 10-15 минути но се регнете и там ще можем да играем)
Утре след даскало ще напраа и категориите РПГ СТРАТЕГИИ ФЕНТЪЗИ и ще напраа някои неща за форума.А ето и линка
http://lastwish.15.forumer.com/
___________________________________ I will stone you,stone you
Wrap my arms around you
I will stone you,stone you
My little halo
a.k.a SoaP
|
|
|
|
|
Gallean
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 09:56
Бреееей.... РПГ форум, пореден номер n-ти
Уау, да почнали да ти изцитирвам поне 10-на форума като твоя? Що мислиш, че твоя е с нещо по-различен от фругите, хиляди, такива
___________________________________ Почитател на Баве!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 12:54
Съгласен съм с бога, има доста форуми за РПГ-та, като съвсем малко от тях не са се провалили напълно. А пък честно казано не знам и един форум, който е централизиран върху само едно РПГ, което не се е провалил.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 12:54
MetalGearRex написа: Системата... ами честно да ти кажа не си казал кое за какво точно ще се използва. Да, дал си описание, но дори не си обяснил по какъв точно начин ще се води действието/играта и за какво всъщност ще се използват уменията - например ако ти са ниски "куките" какво, ще паднеш зад борда при опит за атака на абордаж? Или пък ако ти е добър "боя", ще трепеш хиляда души сам? И как стоят нещата с огнестрелните оръжия? И те ли влизат в показателя "бой"? "Красноречието" какво ще определя? Възможности за отговор? Които ще ти дава разказвача или някой ще преценя дали героя ти не е прекалено вързан в езика за да изнесе подобна велика реч? И откъде накъде пък от умеията на капитана (а героите такива ли ще бъдат?) зависят пораженията, нанесени на кораба му? Как ще се преплитат героите на различните играчи? Всичките ще са на един кораб (в един отбор) или ще си се плацикат в морето всеки на собствен кораб и отвреме на време ще си мерят пиш... ъъ.. шпагите, коя е по-дългата? В първия случай как ще стане точното оценяване на щетите като има повече от един герои? Ами предмети и т.н. как ще се взимат? Ще има ли левел-система и какво ще дават различните нива? Честно казано много напосоки ги хвърляш тия неща. Колкото до различните националности - французина е пълен нещастник! Има едно "+"-че по-малко, а дори и само като погледнеш показателите, той има 2 и 3 плюса на показател (т.е. явно играе ролята на "балансирания герой"), докато всички останали има само по един показател с 1, което само по себе си прави французина доста неравностоен, защото не го бива в нищо като цяло, а превъзхожда останалите само в една област. По-добре направи системата всички с равен сбор точки, или направи някои с наистина напомпан един показател (5 "+"-а!) и общо по-малко точки (примерно 10) и друг герой средна работа във всичко (т.е. слабакът, како казва Сум Дзъ ). Общо взето нещо идеята не ме грабва особено. Ще играете по система, а за момента такава май няма. Като добавим и явно "огромния" интерес и порядъчната "несериозност" на посетителите на този форум, просто ви гарантирам, че много трудно ще се получи нещо, а още по-малко вероятно нещо, което наистина ще ви достави удоволствие. А, и друго много важно нещо! Как точно ще се осъществява играта? По ред и всеки описва какво прави героя му и действието се развива в глобален план (като това на Злия) или се събирате всички едновременно във форума и играете всички в една група? От сега ви гарантирам, че вторият вариант е практически неосъществим.
рекс,аз писах че приемам предложения.за французина-редактирах го,както и датчаните,а за първия-не бях забелязал че е с плюсче по-тъп от другите...куки-не,няма да падаш зад борда,а показват от колко далеч можеш да скочиш в кораба на врага,а ако някой каже"няма пък скачам веднага на абордаж"-еми да,пада при акулите...друго-да кажем искаш да вържеш някой добре,така че да не се отвърже-еми възела търпи с десет минути повече за всяко плюсче.ако скочи(падне) героя от някъде и иска да хвърли въже към някой клон че да не падне в пропастта под него-еми ако е достатъчне добре разположен клона и има плюсчета в куки,позволяващи му да развърти ласото... пък ако няма въже-духва..боя-ами не,битките ще са с до трима човека едновременно,а за бойната система-ето го вечния проблем със шанса.гласуване-"кой да бие?Готик или Рекс?е Рекс много ясно..."не знам,има програми със зарове ама не в нета.а ако има не съм чувал за тях просто-нека да заповядат.
"това умения определя и сръчността на пирата с оръжия "не би трябвало да пише сръчност,ше го оправя-умението с оръжия,следователно да,и огнестрелните се включват."красноречие" няма.а чара- от него зависи дали ще е убедителен,дали ще се изразява добре,дали може да надъха другарите срещу противника...героите няма да са капитани, или поне няма да започват като такива.
играта ще се играе на ходове(редове)и всеки ще описва какво прави.
позволено е да се премести едно плюсче някъде,но само едно и не може да се превишава 4.
за народностите-може да предложите какво да променим в тях като искам да играят ролите на:
французи-не толкова добри в боя,но най-добрите в самата ролева игра.
англичани-да са добри в плаването,да са най-добрите капитани.
датчани-балансираните персонажи
испанци-добри в боя.
ако нещо друго имаш да питаш давай.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 14:42
Ок кажете някой саит плс и ще влаза
|
|
|
|
|
Scar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 16:50
Gallean написа: Бреееей.... РПГ форум, пореден номер n-ти Уау, да почнали да ти изцитирвам поне 10-на форума като твоя? Що мислиш, че твоя е с нещо по-различен от фругите, хиляди, такива
И СЯ КЪВ ТИ БЕшЕ ПРОБЛЕМА ВЕ КОПЕЛЕ
АЗ ПРОСТО НАПРАИХ НАДВЕ НАТРИ МЯСТО КЪДЕТО ДА ИГРАЕМЕ
___________________________________ I will stone you,stone you
Wrap my arms around you
I will stone you,stone you
My little halo
a.k.a SoaP
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 17:01
Ак попкорн ще вляза
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 17:57
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:20
Hand of Horror написа:
брей,аз пък мислех,че няма да има интерес.да,HandOfHorror,ще играем RPG.ти ква нация си?
дотук сме:
аз
scooby
hand of horror
paradox
popcorn ти ше играеш ли?а ти,kate/ninilanth/lupino или там къвто ти е ника?аре във форума на popcorn.okay???
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:22
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:23
Hand of Horror написа:
къв е тоя арх вампир?във форума на popcorn ше играем.
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:24
ОК в форъма на попкорн
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:25
Апх вампира е супер вампир тои удра и се пълни с делено на 2 от демиджа които е нанесъл и мозе да ходи денем без проблем от слънцето
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 18:27
Аз ще чакам в форума на попкорн
|
|
|
|
|
Gallean
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 19:47
Popcorn написа: Gallean написа: Бреееей.... РПГ форум, пореден номер n-ти Уау, да почнали да ти изцитирвам поне 10-на форума като твоя? Що мислиш, че твоя е с нещо по-различен от фругите, хиляди, такива И СЯ КЪВ ТИ БЕшЕ ПРОБЛЕМА ВЕ КОПЕЛЕ АЗ ПРОСТО НАПРАИХ НАДВЕ НАТРИ МЯСТО КЪДЕТО ДА ИГРАЕМЕ
Проблема ми, КОПЕЛЕ ( ), е че такива кат теб има много, вместо да се разделяте на 10-форума, можете да проявите разум и да ползвате 1-2
http://umbra.hit.bg/lib/dark_list.htm -погледни това...
___________________________________ Почитател на Баве!
|
|
|
|
|
Rezo
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 20:35
Може да прозвучи малко като рекламна цел, но от три години в българското интернет пространство има един сайт ориентиран на тема ОНЛАЙН РОЛЕВИ ИГРИ. И той е оцелял. Повече от това - не знам къде
И има сериозни админи, модератори и прочее. Има подръжка, обяснения, взаимопомощ. Подкрепа и удоволствие.
И тоя форум, наред с още три, се води основен за хобито, наречено ролеви игри, в България.
И името на сайта е: http://www.sivosten.com
Добре би било да го посетите. Вместо да правите собствени форуми, разгледайте някъде другаде. За място с организация и сериозност.
Айде толкоз от мен по темата.
П.С.
Последно - ползвайте готова ролева игра. За да направиш ролева система, трябва да си добър математик. И да имаш широк опит в ролевите игри. А това
Цитат: Апх вампира е супер вампир тои удра и се пълни с делено на 2 от демиджа които е нанесъл и мозе да ходи денем без проблем от слънцето
Е нещо, несъвместимо с понятието ролеви игри и ролева система. Мързи ме да описвам защо точно, но помислете малко, задгърбете всички работи като Diablo, World of Warcraft, Ultima, MU online, Guild wars, Dungeon Siege... и помислете отново
___________________________________ Сивостен - ролевият уют!
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Ное 2005 21:10
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|