Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 14:36

Като гледам наскоро във форума се появиха всички, които писаха тук, така че да го довършваме...

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 17:32

Разбивам се от щастие само при мисълта, че е възможно да си жигосате заглавието на темата по протежение на гърба си... Ще бъде романтично.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 17:43

Лелей, какъв сарказъм, направо се съжалих, че съм се родил. Един дух ходи напред-назад из творческия и плюе писанията на всички. Чакай ве, не, не става дума за EviL, той плюе само слабите, но ето го невероятния Elohim, който явно си има някакъв личен проблем със света и се чуди точно как да му го върне. Първо ме издразни, когато се отличи с невероятния си сарказъм в темата на Хамелеона, но тогава си замълчах, защото не исках да пиша в тема, по която нямам какво да кажа(я, колко си приличаме), но това няма как да го пропусна(и то не защото аз съм един от тези, които пък може ида им скимне да си жигоса "I love Един Ден В Ада РПГ"). Така, какво щях да кажа... а, да, вече съм го казал. Е, има и още, но крехката ти душичка няма да го понесе, така де, мисля и за другите, не само за себе си.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 18:05

Не, мили мой, проблеми със света нямам. Проблеми с мъжете имам, особено тези като теб.

Мнение - пет ката. Плънка - липсва. Нещо в постовете ми напомня на Кока-Колата. Не са те предали думите, действително не са, защото ти си всемогъщия Часовой, пазещ темите. Творец, творец... Чудя се, защо всеки ден онези ми няколко редчета наситени с омраза към човечеството, които бях написал, докато бях напушен, се доказват, при това все по-категорично, при все, че казват, че света върви напред. Ще ти спестя истинския си ник, защото някои спомени ще вземат да изплуват.

Между другото, не познаваш похватите - това не е сарказъм, а ирония.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 18:11

Доста груба ирония Княз Воргот, ако си мислиш, че не знам кой си, жестоко се лъжеш, мили мой. И не, аз не съм Часовоя, който пази творчеството, аз съм просто един човек, на който днес му дойдоха прекалено много глупостите.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 18:16

Sentry написа:
Доста груба ирония Княз Воргот, ако си мислиш, че не знам кой си, жестоко се лъжеш, мили мой. И не, аз не съм Часовоя, който пази творчеството, аз съм просто един човек, на който днес му дойдоха прекалено много глупостите.

Перфектно знаеш, че не е необходимо да изливаш емоциите си върху първия срещнат, засегнал нещо, в което ти взимаш участие. Иронията, била тя нежна или груба, не променя същността си - тя винаги остава ирония. Сарказма е нещо коренно различно. Разликата е основно в аспектите - докато иронията убива бавно, сарказма убива бързо и болезнено. Самото й име идва от гръцки и значи 'къса месо'.

Бъди каквото пожелаеш, мой малки принце, бъди, само не изгубвай дирята, която си оставил, защото изгубиш ли я ти, изгубва я всеки.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 18:20

Честно казано, не аз съм този, който е изгубил дирята.

Цитат:
докато иронията убива бавно, сарказма убива бързо и болезнено

Сарказмът е груба ирония, това си написал и тук, ако се замислиш, а пък аз ти предлагам да оставим темата така, а ако искаш да ми отговориш нещо, да го направиш на ЛС, на никой не му е приятно да чете караници... с малки изключения.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 18:27

Sentry написа:
Честно казано, не аз съм този, който е изгубил дирята.

Цитат:
докато иронията убива бавно, сарказма убива бързо и болезнено

Сарказмът е груба ирония, това си написал и тук, ако се замислиш, а пък аз ти предлагам да оставим темата така, а ако искаш да ми отговориш нещо, да го направиш на ЛС, на никой не му е приятно да чете караници... с малки изключения.

Личните съобщения на са удобни, пък и ако във Форумът няма спорове, то къде... Все пак това е първоначалната идея на форума... Но добре, може и така да бъде оставена.
Сарказма не е груба ирония, защото просто е различен - поглдени, сарказма изобличава недостатъците и ги предлага направо, докато иронията действа по заобиколен път, често служейки си с антоними, оксиморони и друго противопоставящи похвати. Разликата е огромна. Пък и сарказма е тъп - всеки глупак може да го използва(даже ей това беше сарказъм, изобличаващ сарказма), докато иронията изисква умение.

За дирята, принце, аз само те предупреждавах, не съм казал, че си я загубил, а че си на път.

Някога Батман беше казал 'Нещата се променят' и съпоставяйки го с това, което е казал Айнщайн, а именно, че всичко е относително осъзнавам, колко беше прав този Брус Уейн.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 20:18

Мнения от сорта на това на княза просто не заслужават внимание. Ако нещо не се харесва на някого да си го каже направо, но ако няма такова нещо и целта е обикновенно заяждане... Има ли смисъл да му обръщаме внимание? Просто го оставете с манията му за величие. Нали знаете, ТЕ знаят най-добре какво можем ние, простосмъртните тъпи човечета, да им кажем?

Профил ICQ Skype

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юли 2005 22:35

Ех, вие малки простосмъртни човечета - обичам ви за това, че винаги можете да кажете това, което искам да чуя. Благодаря на силата, създала както вас така и мен. Благодаря й, че създава и малко по- умни глупци... И все пак, доставихте ми малко по- малко удоволствие от колкото очаквах.

Оксимороните, антонимите и другите елементи на речта на твореца - ако сте творци, не, ако сте обикновени хора, можещи да говорят, никога няма да можете да ги изоставите, защото те сами идавт в съзнанието ви...

Да ви впечатля... Ха.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 14:48

Князе, много неща каза, но така и не разбрах какво занася теб и твоя авторитет някакъв разказ и желанието на някаква групичка да пишат? За иронията и сарказма можеш да си сигурен, че нямам нужда от примери и етимология, не и тук.
Не мисля, честно казано, че е нужно да се опитваш да възпреш ентусиазма ни. Не смятам, че има нещо лошо в това да пробваме да пишем и тези от нас, които го могат - да доразвият своя талант, а другите - просто да се позабавляват. Не можеш да отречеш, че това, което сме създали, най-малкото не е някакъв прост боклук, подхвърлян от вятъра. Като идея и като развитие този проект е едно доста сносно фентъзи, отдалечаващо се леко от традиционната тема и съчетаващо писането с RPG-тата.

Какво лошо?

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 15:00

Никогда не съм поставил по съмнение уменията ви в писането, а и като цяло аз бях фен на това, до един момент, в който самото забавяне го уби.

Вече го мразя.

Ентусиазма ви, за който ти говориш, не съществува.

Какво ме засяга ли - в интерес на истината, нищо. Присмях се, от сърце, на това с каква любов говорите за нещо, вместо да покажете колко много значи този разказ за вас, като го продължите. Мързел, мързел...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 15:18

Празни думи, празни думи...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 20:24

Greven написа:
Никогда не съм поставил по съмнение уменията ви в писането, а и като цяло аз бях фен на това, до един момент, в който самото забавяне го уби.

Вече го мразя.

Какво ме засяга ли - в интерес на истината, нищо. Присмях се, от сърце, на това с каква любов говорите за нещо, вместо да покажете колко много значи този разказ за вас, като го продължите. Мързел, мързел...

Ама чакай, ти се присмя точно след мнението на MM13_666, с което той/тя съобщава, че продължаваме разказа... след като MM13_666 си направи труда пак да ни събере всичките и да ни организира. Не след моето мнение, в което казвах колко е важен за мен разказът и така нататък. А месеци след него.

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 21:37

Князе, няма смисъл от тези безсмислици...
--
Е, започваме ли отново?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 22:32

Саруман скучно ли ти стана ? Ако моето внимание търсиш спокоино можеш да ме призовеш в мирка и да покажеш таланта си в риториката . Тук виж обаче в никакъв случаи нямам желание да наблюдавам жалки напъни за привличане на интерес . До тук ти бе обърнато повече от заслуженото - редица изтъкнати "драскачи" споделиха че са те видяли . Относно ирония , сарказам и пр. мисля има нубове който не знаят тези думи можеш да се занесеш при тях - из между нас такива няма .

Относно разказа . Радвам се че се посъбрахме . Съжалявам че сега се появявам бях извън града и нямах достъп до комп ( какъв комп то телевизора ловеше само първи канал какво да ви кажа ) . Та сега ако ММ има желание може да поеме моите функции защото аз просто няма свободно време . Та имаме два варянта за писане . Старият тип - един ден един човек или последният който даже не бе използван . Решаваите и споделете с ММ . Аз лично за момента съм страничен наблюдател ( което не значи че няма си пусна часта на време ).

Отново - ахои ! Дано поне тоя път го завършим та да затворим тая глава от нашият живот :)

П.П. Вортекс нова метаморфоза . Доста по лицеприятна .

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Юли 2005 23:26

TT2 написа:
Greven написа:

Вече го мразя.

Ама чакай, ти се присмя точно след мнението на MM13_666, с което той/тя съобщава, че продължаваме разказа... след като MM13_666 си направи труда пак да ни събере всичките и да ни организира. Не след моето мнение, в което казвах колко е важен за мен разказът и така нататък. А месеци след него.

Аз отдавна се канех да се присмея, но просто уважавам всички пишещи и се въздържах. Но пък, понеже напоследък съм по 'невъздържан' реших да го кажа. Е...

Зло, Зло... писнало ми е да се заяждам с тебе... просто ми е вече до гуша... този път няма да се заяждам с теб, няма да те обиждам и даже ще си напусна, но след като те питам едно нещо, на което не изисквам отговор, а по-скоро да си помислиш - кога ще си извадиш бастуна от задника?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2005 10:28

Ми имам ли избор какво да ви правя? Ест че пак ще поема командването. Сега остава само да решим колко време да имаме за да постнем като максимума който отпускам е 3 дни. Трите наказания си остават, но поне сте на чисто след 'ваканцията'. Ако искате системата дет злото измисли пък си казвайте редовно или мързеливо ще пишете. За сега ще запазя реда от последния път и чакам включване от още няколко човека.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юли 2005 14:07

И аз съм на линия за писане. Само да си допиша разказа за Мечът, че тия дни съм работил по 10 часа и не ми остана време за нищо друго. Добре, че напуснах работа.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Юли 2005 08:09

Е, след като никой не изяви претенции, оставаме с правилата от миналото лято. Всеки има 24 часа от поста на онзи преди него за да пусне своя. Реда остава като от последния път, но започваме от гарда, за да се запази системата от спирането насам. Наказанията остават 3 по мойта система. Който е имал оплаквания.... Е, дадох ви достатъчно време и сами да си решите.

Реда:
1 Сентри
2 Hellwind
3 TheGuardian
4 Evil.
5 MM13_666
6 Бял Бродник
7 He@d_HuNteR
8 Sasuke
9 ТТ2

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по