Автор |
Съобщение |
KNSpirit
|
|
Мнения: 603 Местоположение: Kingdom of Heaven; Метростанция "Интерпред"
В момента играе: На борсата!
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 20:19
Значи 6 дена примерно, " и на 7-мия ден дойде просвещението " А проблема е че ме е страх да не се изчерпат идеите набързо и после да западне всичко. Може би някакво оредяване да правим на определени периоди... Другото което ще правя е,победителя от всеки 'цикъл' да го наречем, с неговия разказ ще бъдат изнесени в 1-я пост. Да се види кой е добрия писател всяка седмица. Наградите са морални де,но все пак е за фън. Само че аз да питам как ще определяме победителя???
___________________________________ Tip: Never surrender
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 20:36
Прекалено много дрънкане прекалено малко деиствие .
Demented ще бъде чест да прочета нещо ново от теб .
Мисля че е време да се даде темата пък правилата да се измислят на крак . Така или иначе автора на темата има от седем до четиринадесет дена да ги изкъдри - това не пречи ние да започваме да обмисляме ( докато още има интерес ). Аз лично ако днес не прочета за какво иде реч съмнявам се утре да си направя тоя труд .
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
HELLwINd
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 21:14
Верно можеш да си пуснеш съзнанието малко и да измисллиш нещо било то тривиално било оригинално. Ивъл е много прав, аз ще изчакам и до утре и до другиден(пък той бил търпелив човек ) но нямам търпение да започна защото серевноваването с приятели и познати, с хора на които съм завиждал за дарбата е истинско удовлолствие и искам да забия поне един от тях в земята
___________________________________ http://www.dynsolgb.com http://www.metalnivrati.bg
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 22:52
KNSpirit написа: Значи 6 дена примерно, " и на 7-мия ден дойде просвещението " А проблема е че ме е страх да не се изчерпат идеите набързо и после да западне всичко. Може би някакво оредяване да правим на определени периоди... Другото което ще правя е,победителя от всеки 'цикъл' да го наречем, с неговия разказ ще бъдат изнесени в 1-я пост. Да се види кой е добрия писател всяка седмица. Наградите са морални де,но все пак е за фън. Само че аз да питам как ще определяме победителя???
Вече предложих два варианта за оценяване, могат да се измислят и други... Кой ще предпочетеМ - едни ще са за един, други за втори, трети пък ще си измислят нещо коренно различно. Ти си автора на темата, твоя е идеята - решавай, точка по въпроса и давай да се прави нещо, а не само да се цикли на "системата" - практиката е доказала, че ако едно нещо не се прави на крилата на първоначалното вдъхновение то запада. Същото се отнася и за определяне на срока на всеки "кръг" (нещо много почват да си приличат нещата с Арена на Мистрал, само че мисля, че неговата система не беше лоша, така че няма проблем и тук да се ползва). Аз лично съм за две седмици - по-голям период, през който може да се измисли нещо по-добро, а и освен това някои хора може и цяла седмица да нямат възможност да пишат (например ще ги оформят по половината предмети в даскало...). Според мен две седмици е правилния изббор (щом въобще сме решили, че ограничението ще е времево). Както и да е, казвам,да решаваш ТИ и да се почва "екшъна"!
А иначе идеи... Идеи винаги ще има, въпросът е по-скоро дали ще се харесат на достатъчно хора. За това например може след задаването на дадена тема (т.е. заглавие и край) да има ден-два, през които хората, които смятат да пишат, да постнат, че ще го направят. И Ако се съберат достатъчно хора (3-5 например) да се почва писането, пък вече и който иска друг да се включва. Ако няма - сменя се "темата". Това може и да отпадне де, има си и своите минуси (още повече се забавят нещата).
Абе, както е казал великия Елвис - a little less conversation, a little more action!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Юни 2005 23:24
Стига формалности и ненужно говорене. Айде почвайте го това състезание, че да четем:) Как било оценяването, колко дни и т.н? Какво ви пука-важно е да се пише и да се харесва нали така?
___________________________________ "Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
|
|
|
|
|
Warrior_Prophet
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 08:43
Много би ми се искало и аз да се включа, ако може разбира се. Виждам, че сте доста хора, но все пак много ми се иска пак да пиша в Творческия
П.П. Хубу де, туй като е със състезателна насоченост, кой ще оценява разказите?
___________________________________ Back in Black!
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 08:44
Защо пък темата да зависи от юзърите?
Нали говорихме, че идеята е на KNSpirit и той си определя всичко. В такъв случай който не му изнася - да не пише, има друг кръг
Обаче не мисля, че сериозните ще се откажат - все пак това е предизвикателство - да пишеш в жанр, в който не си добър...
___________________________________ Ahhh, she looked into your jingles, And saw what laid beneath, Don't try to save yourself, The jingle is complete
Fading gently, Jingling through
Nothing else can jingle
|
|
|
|
|
Tsafy
|
|
Мнения: 6 Местоположение: World of Warcraft (keate server) Level: ?? Раса: Human Клас: Mage Guild: Azeroth Defence
|
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 11:41
Warrior_Prophet - това ти ли си б пророко ?!? Ако си ти то мога да изряза задоволство от завръщането ти . Бях отписал появяването ти тук .
|
|
|
|
|
KNSpirit
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 13:07
Поставих началото на шампионата. Дано темата ви хареса и нека магията,наречена творчество не ви изоставя по пътя към победите!!! Go Go Go! след 14 дена поствайте завършените си разкази! Спорсменска игра,нека всичко бъде честно! Успех на всички!!!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 13:34
ОК, значи почваме да пишем! Който иска де...
Само две неща да кажа/попитам:
1. Според мен ще е по-добре да сложиш име на "Меча", ще стане по "барното" един вид...
2. Напиши кой ден е т'ва "след 14 дни", т.е. точна дата, на която да се постват. И също така може и един час да сложиш, след който да става това. Ако сметнеш за нужно де...
А иначе предполагам обсъжданията по системата за оценяване продължават или и за това ще е "рече и отсече" от твоя страна? Най-добре второто де...
|
|
|
|
|
KNSpirit
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 13:42
MetalGearRex написа: ОК, значи почваме да пишем! Който иска де... Само две неща да кажа/попитам: 1. Според мен ще е по-добре да сложиш име на "Меча", ще стане по "барното" един вид... 2. Напиши кой ден е т'ва "след 14 дни", т.е. точна дата, на която да се постват. И също така може и един час да сложиш, след който да става това. Ако сметнеш за нужно де... А иначе предполагам обсъжданията по системата за оценяване продължават или и за това ще е "рече и отсече" от твоя страна? Най-добре второто де...
По т. 1 - малко кофти ще стане,получава се ограничение. А целя пълна свобода.
По т. 2 - след 14 дена е 1 юли,след 12.00 на обяд се приемат разказите.
Пак по т.2. - А тука в темата ще се доуточни оценяването но мисля че в постовете юзърите ще пишат чии разказ най-им харесва и ще броя гласовете. Нищо скрито-покрито. Само забравих да спомена че победителя от предната седмица няма право да пише в следващата (щото той измисля темата и може да сложи нещо.дето му е на сърце много )
Всякакви обсъждания - тук!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 13:54
Всеки един юзър - един глас, така ли? Ем, щом си казал, така да бъде... Тук обаче идва следващото питане - какъв ще е срокът за гласуване? Може би ще е нужна цяла седмица, все пак хората ще имат да четат доста разкази май, имайки предвид колко души се изказаха, че имат намерение да пробват да пишат. Тук предлагам и да сложиш едно приблизително ограничение на размера на разказите... 20к или 30к знака мисля, че е подходящо. Все пак който е чел Арена 2 кръг вероятно се сеща за един мой разказ, който беше 56к знака и май малко хора го прочетоха... Колко знака е текста се проверява лесно: пишеш си във текстов файл. Сейвваш и проверяваш големината му - един знак е 1В, 1000 знака - 1КВ приблизително. И все пак може би няма да е удачно да се слага ограничение, може пък и на някого фантазията му да се развие много... По-скоро имам предвид тези 30к знака да са нещо "ориентировъчен максимум".
|
|
|
|
|
KNSpirit
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 13:59
Абе размер. Ся всичко опира до стил. Не мисля да слагам ограничение. Е над 100 000 (ъъъъм, ако съм те разбрал правилно 100к знака) е малко нагло така де... Но ако има - добре дошло. А юзър - глас,да. Само че без нуубове,примерно само хора с над 100 гласа ще гласуват,иначе гледай какво става... А за срока за гласуване - примерно още 3 дена допълнително. За 3 дена ще изчета целия творчески,така че... Смятам за нормално така 14/3
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 14:07
ОК, както кажеш ти. Без ограничения в размера и т.н. Един юзър (с над 100 мнения) - един глас, ако е постнато в срока между 2-ри и 4-ти Юли, включително.
Тук искам да призова и към още нещо:
1. Аз лично смятам да си направя класация на всичките разкази, не само да определя най-добрия. Мисля, че това ще даде по-пълна информация кои разкази наистина са ми харесали.
2. Нека всеки, който може (и иска де, насила нищо не става) да направи поне някаква критика (ако може и по-обстойна) за разказите, ако може и за всичките. В крайна сметка, освен да се забавляваме, авторите имат за цел и да си "очукат" стила и т.н., което най-лесно се постига чрез четене на това, което се е харесало и това, което не е. Т.е. всяка една критика би била наистина полезна за един автор.
|
|
|
|
|
Head_HunteR
|
|
В момента играе: Fallout: New Vegas
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 15:16
KNSpirit написа: Ся всичко опира до стил.
Дано наистина не го мислиш. Я си представи, че някой измисли супер оригинален сюжет, но стилът му не е от най-силните. Затова пък друг някой е написал възможно най-баналния сюжет, но със много добър стил. Лично аз бих предпочел силния сюжет.
Очаквах малко повече свобода. Сегашния завършек предполага, че ще се пише фентъзи. Не се оплаквам, но наистина краят можеше да дава малко повече свобода.
Айде успех на всички. И нека музата бъде с вас
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 15:43
Все пак...
1.Темата не е ли малко банална? "Мечът" ... Е пък аз щях да се пробвам да пиша некъв екшън в настоящето, но с тоя меч ми объркахте плановете. И задължително ли е да има хепи енд или точно определен край?
2.А и как ще разберем, ако някой (дори и да е неволно) копира някоя книга (а точно на тази тема пък има изобилие от литература), която да кажем не е толкова разпространена?
3.Толкова ли е важно да има победител, че толкова се тормозите с това оценяване? По-добре да бяхте направили някакви по-ограничени "рамки" на писане, все пак мога и да пиша нещо хумористично... но как ще се приеме да кажем като другите стоварят някакви сериозни разкази... No chance, разбираш
4.Не би трябвало да има ограничения в обема, все пак това са 14 дни и някой за толкова надали ще напише роман. И представете си стигнете до средата и ви свърши лимита? Не знам, помислете си...
Мерси, че ми изтърпяхте мрънкането. Но все пак трябва да уточним тези работи, сега му е времето...
П.С. Радвам се, че бързо се организирахте
|
|
|
KNSpirit
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 16:34
AcTivE написа: Все пак... 1.Темата не е ли малко банална? "Мечът" ... Е пък аз щях да се пробвам да пиша некъв екшън в настоящето, но с тоя меч ми объркахте плановете. И задължително ли е да има хепи енд или точно определен край? 2.А и как ще разберем, ако някой (дори и да е неволно) копира някоя книга (а точно на тази тема пък има изобилие от литература), която да кажем не е толкова разпространена? 3.Толкова ли е важно да има победител, че толкова се тормозите с това оценяване? По-добре да бяхте направили някакви по-ограничени "рамки" на писане, все пак мога и да пиша нещо хумористично... но как ще се приеме да кажем като другите стоварят някакви сериозни разкази... No chance, разбираш 4.Не би трябвало да има ограничения в обема, все пак това са 14 дни и някой за толкова надали ще напише роман. И представете си стигнете до средата и ви свърши лимита? Не знам, помислете си... Мерси, че ми изтърпяхте мрънкането. Но все пак трябва да уточним тези работи, сега му е времето... П.С. Радвам се, че бързо се организирахте
Аммм... значи поред мойто мнение:
1. Банална или не - Мечът си ми звучи добре. Като станеш победител лепвай каквото теб те кефи надявам се тонът да не е агресивен,напротив,даже дружелюбен се стремя да бъда (Мастър Йода словоред )
2. Ами то е до лична идея. Сега нали е за творчество,не копиране. Само за двама-трима от тоя целия творчески форум не мога да твърдя че няма да ползват свои мисли. Все пак доблестни хора сме всички..
3. Ми то ако е късо,но съдържателно и смислено е равно на по-дълго и увъртяно.Поне аз така мисля. А за победител - то е толкова общо това победител. Просто се вижда кой най-добре може да се нагласи към съответният завършек. А и като си победител - не значи че само някой определен юзър ще печели всеки път. Всеки има различна силна област
4. Казах си го - обем няма ограничен...
5. За организацията - старая се
|
|
|
|
|
EviL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 20:39
Ами чесно да си кажа както съм го замислил ще е вскичко друго но не и късо . Иначе края е толкова неясен че човек всичко може да напише като жанр и то да се вмести . Само дето спомена че и начало ще пускаш ! Е вече недеи да пускаш щото съм написал две страници и не мисля отново да пиша .
П.П. Може да се наложи да го пусна утре вместо след седмица . Ако така стане ще го пратя на ЛС .
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Юни 2005 20:43
Със тоя край може да се пише доооста.Все пак - какво представлява меча, какво е мястото му, защо го няма.И освен това ще трябва да се вплете и действие.Ще видим, ще видим...
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|