Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Технологията, Науката, Пътя на Земята, и няколко спомена...
Публикувано на: 25 Май 2005 02:44

Ах, Творческия форум в целия си блясък....
...Го няма вече...

Тази тема не е тук за да накара някой да си каже "Уау Туо колко е интелегентен :)" Това са просто част от мойте бележки които пиша на себе си понякога... Тези извадки са на тема технологията и материалното.
Тази тема в момента по себе си е завършено произведение, но ако някой има нещо да каже, е заповядал. Ако имате нещо конкретно да кажете моля кажете го а ако не, тази тема ще потъне много по-бързо ако си прехапете езика и не ми кажете колко съм глупав...

Но нека да ви върна назад към една дискусия която никога не свърши...

Погледни ме...
Виждаш ли ме... ?
Да... ?
Сигурен ли си... ?
Ами ако не ме виждаш ?
Замислял ли си се че може би не ме виждаш...
Помниш ли ме ?
А тези спомени конкретни ли са ?
Защо забравяш някой неща... ?
Малко Хаотично Зададените въпроси имат смисъл... въпреки че не звучат така...

Според вас нещата в този свят конкретни ли са ? Физиката конкретна ли е ? А математиката ?
Казваш че 1 кило стомана тежи колкото едно кило мед, ама сигурен ли си ?
днес гравитацията дърпа надолу, и вчера така и за милиони години така...
Ама откаде знаеш че и утре ще дърпа надолу ? Ми не знаеш мен...

Колко сме велики ние земните можеме да обясниме всичко... да бе... глупости... дори не знаеме какво има в вселената... колко сме видяли ? Нищо не сме видяли... НЕ ЗНАЕМ дали има извънземни... е как ше не знаем... ми ей така... просто не знаем...

Вярвате ли в бог ? Няма значение, но тои каде е ? Открихме ли го ? Не ! Открихме ли Кармата ? Не ! нищо не сме открили...

Как започна света от един атом и сега има сичко тва ? Няма да го обяснат с наука... Няма и да го обяснят със бог или извънземни или каквото и да е... Всеки ще си има теориите и никой няма да вярва на ближния си...

Ние живеем в система която работи по правила който ние не знаем... Затова когато изпусна нещо винаги внимавам да не падне нагоре или настрани... щото никой не може да ми докаже че секи път ще падне надолу... Не може, защото не може и да ми докаже много други неща...

Живейте си свободно, защото може би вие не съществувате а сте само фигменти от енергия които са там за да ми е интересно на мен... или аз и всички други сме фигменти от енергия и сме само тук за да ви е кеф на вас... кой знае може би всичко е паралелно... мове би четете този пост, може би не, може би ще помните че сте прочели този пост може би не...

Не се връзвайте на учените и всичките им глупости, защото това не важно...
Материалните неща са само купища атоми...
Много интересно а ? Да бе нали уж ги разбираме...

Правете нещо което ви кара да чувсвате, напушете се, смейте се, обичайте някой, сбийте се с някой... Оставете емоцийте си да живеят преди някой учен да ги сложи всички на мястото си, и да ги обясни, защото тогава няма да са интересни...

гледайте морето през прозореца преди да е дошло времето когато в Гуугъл само ще трябва да напишеш "море", при което холограма на морето ще освети стаята ти...

Намерете си Приятелка и й покажете колко я обичате, преди да е дошло времето в което просто ще можете да си клонирате една и да й програмирате характера...

померишете едно цвете, преди да решим че цветята са прекалено безмислени...

Технологията и науката ще ни контролират някой ден...
И този някой ден идва... идва бързо...
Баба ми на нашта възраст не знела какво е ток... аз се дразна като ми лаги нета...
А моите внуци ? Те какво ще прават ? А техните... Пфффф....

Ние Хората сме жадни за наука, и няма да се спрем докато не опропастим всичко...

Оня ден загубих много пари, но факта че са просто зелени аромчета прави нещата много по-лесни...

пак ще го кажа, бъдете щастливи, и не фокусирайте живота си около материалното !

Та такива неща си пиша на себе си... после ги чета и не ги схващам...

Drum'n'Bass Addict
http://www.hmsu.org

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Май 2005 11:29

Констатации, констатации, слаб правопис, поучения в стил внука на Папата и накрая излиза, че това са бележките ти, в които през по-голямата част от текста се обръщаш към себе си в 2-ро лице, множествено число... С въпроси като - "Казваш че 1 кило стомана тежи колкото едно кило мед, ама сигурен ли си ?" и "днес гравитацията дърпа надолу, и вчера така и за милиони години така...
Ама откаде знаеш че и утре ще дърпа надолу ? " не пораждаш у мен никакво съмнение относно интелигентността ти :lol: :roll: Иначе за да не бъда толкова мрачен, съгласен съм че трябва да живеем повече със сърцата си, да чувсТ!ваме, но когато го кажеш по начина, по който ти си го написал (внука на папата го остави, ти като Халил Джубран си писал направо:)) е досадно, плоско... Все пак поздравления :lol: :lol:

шол мъст гол он

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Май 2005 17:11

:live:

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие: Re: Технологията, Науката, Пътя на Земята, и няколко спомена
Публикувано на: 26 Май 2005 17:22

Макар че като цяло написаното ми хареса, понеже беше смислено, ще кажа, че не бе чак толкова оригинално. И все пак беше сравнително добре написано. Всъщност това, което най-много ми хареса, е:
TheUnknownOne написа:
Гледайте морето през прозореца преди да е дошло времето когато в Гуугъл само ще трябва да напишеш "море", при което холограма на морето ще освети стаята ти...

Намерете си Приятелка и й покажете колко я обичате, преди да е дошло времето в което просто ще можете да си клонирате една и да й програмирате характера...

померишете едно цвете, преди да решим че цветята са прекалено безмислени...

Смислено казано, определено...

Колкото до поста на Мани - и аз не мисля, че ако един човек досега не е осъзнал тези неща сам, то и чрез този пост няма да ги разбере. А от друга страна те не са от голяма полза пък на човек, който вече знае това. Така че в крайна сметка излиза, че основната му цел - призивът да живеем тук и сега, за емоциите, чувствата и истинските усещания, се оказва, че е безсмислен. И все пак може би имаме нужда от такива "писаници" от време на време, та да не забравяме накъде сме се запътили и какво ще открием там.

Като цяло на мен ми хареса! Браво! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2005 02:06

Да, добрите думи могат да бъдат казани без задръжки. Оригиналността е малко интересна тема. Според мен или имате в предвид, че има твърде много оригинални разкзчета => това не е оригинално или не знам какво имате в предвид. Е вярно си е, че може би има жанр размисли и страсти (иронията е минимална) но все пак е много класи над фентъзи простотийте на умнеещите тийнчета от скъпия ни форум. Имаше моменти които наистина бяха не чак хубави, някой питания прилежащи по - скоро на двойка дремещи купонджий(в края на купонджийството за вечерта), но за сметка на тях някой от изреченията звучаха приятно добре. И така е то, опити и грешки, оригиналност понякога кьопава, но друг път нацелила вътрешните части на мишената.
Май поста ми не беше много topic-ов но пък такива постове мога да пиша аз...

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2005 13:03

Мне, по-скоро имаме предвид, че идеята, заложена в темата, не е нещо нечувано и т.н. досега. Просто искам/е да кажем, че това, което ТУО се опитва да ни каже е известно на поне по-голямата част от мислещите юзъри във форума. А иначе, че "има много такива теми" не е вярно, всъщност дори може би това е първата.
Бе, такива ми ти работи. И да, определено темата е много по-добра от една друга, с която в момента се "конкурира"! Но интересно дали някой от многото писали в "другата" тема, ще се сети да прочете и тази, която несъмнено е много класи над нея?!
За съжаление - едва ли... :(

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2005 18:27

Ах, Темата ми....

Честно казано, мислех че много плюване ще падне, но явно критиците са прочели какво написах ;)

10х Нео, за интереса към темата, и за свежите мнения...

Хитмане.... :bowdown: :mexican:

Също така и на Найтуиш, за градивната критика...

Мани, Както казах не пиша това произведение за да смая някой, а просто за да вида дали има други хора които мислат като мен....

Тези неща са по-задълбочени от всекидневното ти Дъра-Бъра, и защото толкова рядко говора за тях, затова цялото парче излезе малко по-странно...

Когато пиша за абстрактни мисли, не пиша в форма която бих представил на някой да чете, зашото това са си моите бележки, и не планувам някой да ги чете...

В трето лице са защото винаги пиша сякаш ако утре умра, света може да се научи на нещо от моите бележки :)

А ако някой наистина чете, ето нещо малко от оня ден...
(няма да променя нищо, и затова отново ще е на нивото на другия откъс)

----------------------

Погледнете всичко наоколо,
Ха, нищо особенно а ?
Да ама не,
Тоя свят в който живеем можеше да е и мноооого по-зле...
Можеше да не се родим Хора а да речем кожни клетки...
и да живеем между други 4-5 кожни клетки за 2-3 дена, и да умрем...

Но някой винаги ще се оплаче....
колко му е зле,
колко му е депресирано
особенно децата наши дни, и под децата имам предвид тези момченца които сами си го прават... Виждал съм хора да се влюбват в някой който няма никакъв интерес към тях, и от ден на ден, сами да карат чувствата си да ескалират докато не ги обзме една гадна депресия от която може да се излезне само с помощ...

Аз влезнах в една депресия, но се преборих с помощта на един приятел,
но вие имате ли приятел ?
имате ли някой който ви познава толкова добре че да може да ви подаде ръка и да се опита да ви изегли ?
Имате ли го тоя приятел...

В този свят сме предпазени от физическите неща....
Застраховка-Живот, ДЗИ, Светофари, Табелки "Вредни за здравето" на Цигарите, Колани в колите, Въздушни Възглавници, кво ли не...
Но никой не ти дава застраховка за любов, никой не ти дава табелка на коката, никой не слага анти-депресарски колан, никой не ти избира семейството и не го проверява за това дали са ОК....

Физически наранен съм бил и психически също, и мисла че и двете са кофти, но общо взето...

Колкото и да искате може да измисляте предпазни мерки и закони за да пазите хората си, но в краина сметка, единствения начин по който ние ще сме сички щастливи, е ако почнем да си помагаме взаимно без задръжки и колкото се може повече, защото, Ако имаш Рак на белия дроб, да, тряят ти лекарства, но ако имаш разбито сърце, тряя ти приятел...

---------------------------

А за вас от форума - Аз ще следвам този принцип, и ще се опитам да бъда добър приятел, и се надявам и вие да направите същото

Drum'n'Bass Addict

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 13:14

TUO браво човече. Както винаги много добре. Вярно, много неща са констатации но верни такива. Някои дори прекалено верни. Просто няма как да не се съглася с теб. За някой неща даже повече от колкото ми се иска... :live: :?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 16:40

Не мога да кажа нищо повече от това, че творческия се крепи на хора като TUO
Аз например знам, че не ми се отдава особено да пиша и не го правя, а само си седя и чета хубавите теми! Покемоне - вземи пример от мен!! А, да и ТUO, :bowdown:

Arisches Blut soll nicht untergehn! :|

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 30 Май 2005 16:58

Браво ТУО. Много доре казано. Някой неща ме накараха да се замисля. ;)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 10:51

Ривене, Брадко, Ти си знаиш ман... ЛСме

Хитмане, В царството на ТУО има отредено за тебе място :D

А щом мога и Дистърбд да накарам да се замисли, тогава е ясно че проблеми няя ;)

Благодаря на всички за вниманието им към темата ми...
Защото виждам отзиви, мисла да постна още една извадка...

Енджой...

-------------------

Ограничеността е чума...
Как може да има хора които градят мнения по въпроси без никаква експертиза ???
Непрекъснато виждам хора които говорат и говорат по дадена тема цитирайки и рецитирайки нещата които те са чули от някой, или нещата които обществото ги е научило без дори и да се замислят че мнението на човека отсреща също може би заслужава да бъде изслушано...

Не мога да спора с такива хора...
Те според мен са коне с капаци, защото аз съм човек стриктно вярващ че човек би трябвало да опита нещо за себе си преди да гради мнение за него...

Празните приказки и социалните митове не ме интересуват...
Преди да говора, аз лично, винаги се опитвам да имам поне някакво знание/опит, по темата която бива дискутирана.
Когато човек говори с опит и знание зад себе си, то тогава дискусията достига интересни заключения и промени на мнения...

А какъв човек би помогнал на другите ? Този който говори обективно.

За пример ще използвам Марихуаната... Много хора я употребяват, но те не са дори и близо до номера на тези които не ползват. Това многочислие на неползващите е довело до много социални митове за марихуаната... Много Хора твърдят че тя е стъпалото към по-силните харкотици, много твърдат че не е...
Различни хора са ми казвали че един конус е вреден точно колкото 1,2,5,20, или 100 цигари...

От каде иде това разминаване на отговорите ?
Защо като попитам колко е 2+2, всеки ще каже 4, но когато стане въпрос например за марихуаната, всеки знае квото знае ?
Защото хората говорат по инерция... чули са някой да каже нещо и сега го повтарят как го помнат...
Ето откаде идват различните мнения и откаде идват всичките статистики които хората представят без да са точно сигурни...

Не сте ли чували някой да ви каже... "Абе, ти знаеше ли че... там... 12... аве цифра... 70% от.... (някаква си статистика)" и да си кажете "да бе..." Е до това води наводнението с информация... Спам

Затова аз ще се опитам да не говора кадето не ми е мястото защото не искам да изграда имидж на типа който се обажда в всяка тема и има мнение по всеки въпрос...

На истинския мъж му тежи думата защото думата му винаги е Железна и подкрепена с факти...

------------------

А за Форума... Затова не ме виждате по Специялизирания... Щото не съм специялизирал... Няям експертиза, не ми е там мястото (а даже не съм зле с повечето неща...)

П.П.
Както виждате тематиката на бележките ми е малко разнообразна, но това е без значение, защото въпросните бележки се състоят от интересни житейски уроци които уча всеки ден...

П.П.П.
Ако Интереса към темата все още е жив, покажете ми, защото не смятам да пиша ако никой не чете :wink:

Drum'n'Bass Addict

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 14:26

Естетвено, че темата е хитова, дори се изкушавам да направя подръжение, но няма да стъпвам в патентованата ти територия и да те имитирам:)
Ако това ще доведе до безкрайност на писанията ти ще правя пост след всеки твой.
Успехи !

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 21:07

Определено има интерес към темата ;) Аз рядко се замислям за такива неща, прав си ;) Но все пак се замислих : "Абе не е ли прав ТУО?". Е отговора е "Да". ;) Продължавай! :wink:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Май 2005 21:34

Хелуинде,
Бих бил трогнат ако и ти напишеш нещо тук, защото тази тема не е само моя, аз просто я създадох...
Всеки има житейски уроци, и ако иска да ги сподели, тази тема е мястото...

довечера ще пусна още нещо най-вероятно ;)

Drum'n'Bass Addict

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2005 13:33

Всеки човек сам стига до свойте истини! Според мен няма един единствен универсален модел, но всеки изказва мнението си и смятам, че във форума мястото е тук! Мисля си да направя едно малко постче за това, за което се замислих наскоро!

Има хиляди, дори мильони организации и организациики, занимаващи се с неща като това да има мир по целия свят, да се опазва околната среда и т.н., абе сещате се за какво говоря! Дали обаче всичко това е нужно, дали хората могат да избягат от своята собствена същност ... аз си мисля, че не! Тук идва една ирония - та нима самите ние не сме създадени от тази природа, която сега така осърдно унищожаваме! Трябва да бъде разбрано едно нещо - такова животно като световен мир не е имало, няма, няма и да има! Нима всеки като малък не си мечтае, че един ден ще завладее света? Безмислени са опитите да се "продиктува" свнетовен мир ... поне до момента, в който настане часът на победата, часът в който една единствена нация се е оказала най-силна и контролира целият познат свят! Тогава ще настане момента, когато няма да има войни, просто защото всичко ще е едно цяло! "Ако искаш мир - приготви се за война!"

Arisches Blut soll nicht untergehn! :|

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2005 21:54

Виждал си хората ли?
Виждал си лицата им ли?
Виждал си ги голи?
И мислиш, че си видял много за хората?
Хората не виждат...
Ти не виждаш, чуваш ли - Не!
Всеки ден говориш, всяка минута...
Но казваш ли нещо?
Живееш в клетките на правила, и се мислиш за нормален, доволно ти е... аз те мисля за глупачка. Толкова много уверена, толкова говореща, не чуваща, сляпа. Ти си в правилата... ти си в правилния поток, ти си в улея които влачи в бездната на обречените. Целия свят е обречен. Едно голямо гнездо, на мравки пчелички и лчстовички и жени и мъже. Всичките са еднакви ...

---

:) Харесва ми да говоря несвързано... :)
... и все пак не чак толкова неточно

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юни 2005 09:16

Мда...
Много тежък ден бе днес...
И ми навя много депресарски мисли...

Нека намера нещо малко по-мрачно...

-----------

Какво е омразата ?

Омразата според мен е начина по който ние показваме на себе си чертите които не харесваме и не искаме да развием... Чрез начина по който третираме хората притежаващи чертите които мразиме, ние казваме на себе си чче тези черти не са нещо което искаме да развиеме... (грешки в този процес според мен създават Хипократите)

На първично ниво, само че, омразата произхожда от Хипократството, защото за да мразим нещо истинки, то ние трябва да сме запознати с него от ъгъла на този притежаващ въпросната негативна ( в очите ни) черта...

Когато направим нещо злобно/гадно то тогава едва можем напълно да проумеем изцяло как работи системата на това действие, и само тогава, когато то бъде направено на нас можем да го намразим толкова силно защото сме били на другия край на тоягата и знаем как се чувства човека който ни е погодил въпросния номер...

Та така да се каже... Омразата е начина по който ние вредим на себе си (защото да мразиш не е полезно) за всичките лоши неша които сме направили... Ето ви го системата работи поне на това ниво... :)

Drum'n'Bass Addict

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: aoe3
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2005 12:30

Ошо, Христос, Шри Сатия Сай Баба и всички други мъдреци (не съм сигурен че така се пише) пасти да ядат (на други не мога да се сетя имената).
Човек, ти създаваш нова вяра ... имаш ... едва ли не посредници!
Направо съм шокиран ... толкова млад да усъзнаеш толкова много неща и да пишеш така .
Какво да кажа ... това, което си правил до сега не е било напразно, продължавай във същия дух!

ЕДИТ :
Жалко че не можеш да видиш това! Където и да си в момента, форума винаги ще се сеща за тебе и ще те подкрепя. Дано по скоро се измъкнеш от това блато, ТУО.
Ние сме с тебе!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2005 18:00

Ти направи първата стъпка. Не спирай. Карай напред.

И, понеже ми се вижда интересна идея, ще добавя нещо
"На пръв поглед нищо не се промени.
Само една сова остана на пътеката, разперена в неудобна поза - тя искаше да погледне върха на дървото, откъдето беше паднала след гърмежа и нещата от живота й изглеждаха съвсем другояче, но не успя и това, защото мухите още преди залез слънце изпиха очите й"

едит: Тръгна по пътя, затова мисля, че няма нужда от забележките ми. Ще се срещнем отново.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com