Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Отвъд видимото-измеренията на човешката душа
Публикувано на: 05 Фев 2005 22:05

...

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 05 Фев 2005 22:37

Join много ми харесаха нещата, които си написал но може би малко повече мини разказчетата ти. Не само щото съм фен повече на прозата а и де да знам в стиховете ти има рима, но нещо не ми въздействат. Та за това. Ще чакам нещо ново от теб. :D

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2005 00:09

Изключително е добро човече!Думите ги поставяш на място като вятъра си играе с арфа.Стилати ми допадна и затова съм впечатлен .Почини си пробвай пак пред белия лист и ако се получи значи имаш талант(метод на френски писател от 18 век).

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2005 00:26

Благодаря за хубавите думи, скланям глава и коляно прегъвам пред онези ценители на човешките усилия...За мен е истинска чест и удоволствие да даря приятни емоции, на тези, които знаят как да ги получат!
Нови произведения ...ръката ми бълва всекидневно и силно се боя, че нямам време да ги качвам всичките...Но ще се помоля вдъхвонението да не ме напуска и моите редове изпълнени с мисли изляни от душата, да продължават да Ви се харесват...И все пак имам нещичко заделено...но ще го постна...да кажем след известно време...Боя се да не подплаша крехката публика на Творческия форум с...да кажем твърде дълги и често струващи се на нетърпеливите читатели- досадни произведения...
Отново благодаря за вниманието!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2005 02:40

Join написа:
Благодаря за хубавите думи, скланям глава и коляно прегъвам пред онези ценители на човешките усилия...За мен е истинска чест и удоволствие да даря приятни емоции, на тези, които знаят как да ги получат!
Нови произведения ...ръката ми бълва всекидневно и силно се боя, че нямам време да ги качвам всичките...Но ще се помоля вдъхвонението да не ме напуска и моите редове изпълнени с мисли изляни от душата, да продължават да Ви се харесват...И все пак имам нещичко заделено...но ще го постна...да кажем след известно време...Боя се да не подплаша крехката публика на Творческия форум с...да кажем твърде дълги и често струващи се на нетърпеливите читатели- досадни произведения...
Отново благодаря за вниманието!

Баси,как искам и аз като тебе да мога така да се изразявам....... :oops: :notfair:

:live:

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 06 Фев 2005 15:55

:cry: <--- Щастие... :wink:

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 18 Фев 2005 15:08

...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 18 Фев 2005 15:15

Всички са супер, страшно ми харесат

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 18 Фев 2005 22:15

...

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 06 Мар 2005 02:10

Джоин, какво да ти кажа братле... Мисля, че не съм достатъчно компетентен да направя дори и съвсем бледо подобие на анализ или критика на такъв род творчество... Едно такова, "отвеяно", излязло отнякъде, ненасочено наникъде и едновременно с това въздействащо, въздействащо силно, но индивидуално на всеки, в зависимост от това как той сам го разбира и приема. Темата... такава май няма! Просто всичко е писано по вдъхновение, вероятно от някакво събитие или нещо такова, но просто всичко е така различно и разнесено, че първоначалният замисъл, струва ми се, е изчезнал или поне избледнял. И все пак те кара да се замислиш за някои неща, за света, за живота, за смъртта. А това несъмнено е добро, защото не можеш и нямаш правото да натрапваш едно свое разбиране за нещата на другия, но в твоя случак всичко е така написано, че дава пълна свобода на читателя да възприема и рисува картините собственоръчно в съзнанието си. Определено едно ГОЛЯМО браво!
И все пак отново ще кажа - не може един такъв простоват и праволинеен ум като например моя да разбере напълно, камо ли да създаде нещо такова. Това може да е дело само на едно съзнание, което разбира света по напълно уникален свой начин, но освен това е надарен и с "дар слово" за да успее така красиво и добре да навърже всички тези думи. Сякаш всяка една от тях е точно на мястото си, с някакво предназначение, някакъв смисъл, някаква стойност... И всичко така хубаво се подрежда в една красива феерия от думи, която те кара да четеш и четеш, постепенно отнасяйки се в нарисувания и предложен ти от автора свят. И все пак, това е светът, който ти си си представил.
Не, не знам, просто не мога да го коментирам. Не бих казал "останах без думи", по-скоро останах без мисли по отношение на написаното...
Поздравления още веднъж! :)

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2005 18:42

...

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2005 21:03

Join какво мога да кажа за творчеството освен суперлативи. Всичко което си написал макар и без ясна цел, при повечето, са как да кажа наистина много добри. Явно ти се отдава това, което правиш така че продължавай. Само един съвет, ако можеш да си оправиш пунктоацията (ужасна е) ще си перфектен. Иначе всичко останало е .... :live:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2005 21:16

Мрежата е за да се хване рибата.
Хване ли се рибата - мрежата се забравя.
Целта на думите е да уловят смисъла.
Уловен ли е смисълът - думите се забравят.
Къде да намеря човек забравил думите,
та с него да си поговоря !

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2005 21:25

Ами Riven, благодаря за думите...Пипнах пунктоацията тук- там...Надявам се да е по- добре.AshamanBG-Реещ се орел...Вятърът е господар на силата..

PAK GREDA

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Мар 2005 16:25

Текстчетата за планината и пролетта като че ли пак бяха просто написани, без някакъв специален замисъл, по вдъхновение... Което обаче не ги прави по-малко красиви и приятни за четене де... Само да спомена, че Пролетта не е "моята любима" - имам алергия и от всичките тия цветове, разнасящи се из въздуха, направо не спира да ми тече носа и очите да ми се разтичат... :evil: :lol:
Колкото до "Обикновенния ден", тук вече ясно се усеща вложеният смисъл. И както винаги си прав, драги ми приятелю, хората са точно такива, каквито ги описа... Уви малко са тези, които са истински хора и които са истински стойнностни за този свят. Преобладаващата част са хора без цел в живота, без способности, без мисъл, без човечност... но уви, колкото и ние тук да си приказваме за това, никой от тези хора няма да разбере, още по-малко да приеме, че той е един от хората, описани в текста ти. И както сам каза, можем само да се молим, че никога някой такъв човек няма "да стигне небесата"...

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 16 Апр 2005 20:17

GREDA

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Апр 2005 01:16

Какво да кажа приятелю Join, какво да кажа?
Тук вече всякакъв вложен смисъл (в повечето от стихчетата, не във всичките) ми се губи. Просто явно не съм с достатъчно добре развито символно мислене, за да разбера за какво говориш. Но пък за едно съм сигурен - страшно красиво е! Или поне аз го намирам за такова. Ако си го пуснеш с някаква бавна музичка, но която има ритъм, четенето става изключително лесно и плавно, всичко започва да тече толкова леко и ефирно... Думите започват някак да се губят, всичко се смесва в една красива последователност от ритмични звуци и от думите остават само технтие значения, които се навързват едно след друго без да ти оставят време да разсъждаваш над тях. А и не трябва! Ако го направиш целият ефект ще се загуби и ще останат просто едни голи рими, без смисъл, без красота... Просто това е написано за да му се наслаждаваш, докато го четеш, не да го наблюдаваш под лупа и после да го оценяваш. Ако не сте го прочели, както аз ви казах, съветвам ви да го направите! :)

И все пак...
Join написа:
Изход
Машинално се обръщам и те поглеждам в очите,
А в тях вече няма нищо, бездушни са останали горките.

Прогорени от болка и омраза,
Сеем поквара и пръскаме зараза.

Хулим и виним душите
И отричаме сълзите.

Те проява са на слабост, а чувствата са за глупците.
И изплъзва се така онази сладост и истинската радост от мечтите.

Но казваш: “Сам ми е добре!
Не ми са нужни хора, а нозе!

Ще обхождам аз с тях света
И ще съграждам съвестта!”

Но лъжеш мен и лъжеш себе си дори,
И не искаш да приемеш, че от истината винаги боли.

Сам погубил свойта младост,
Крадеш от другите, де няма вялост.

Любовта отричаш,
Но защо на омразата се ти обричаш?

...

... надявам се, че ТИ самия, скъпи ми Join, разбираш какво сам си написал! Каква истина разкрива тази върволица от думи. Какво сам се опитваш да кажеш. Разбираш ли го, замисляш ли се над него, съгласяваш ли се с него? Надявам се, че да! Защото, макар...
Join написа:
...

Не ще ли бъде най- добре,
Да се отдадеш на сладка дрямка, за да починат морните нозе?

От съня, по- прекрасен няма.
Той лекува всяка човешка драма.

И цери и вдъхновява
Там, де има вяра.

Тогава негов спътник ти бъди
И на раменете му света обиколи!

..., не можеш вечно да "сънуваш"! Какво ще остане от живота ти в такъв случай? Ще е имал ли смисъл той? Ще си е струвал ли?
Струва ми се, че ти трябва да се позамислиш над тези неща. А на теб?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Апр 2005 06:47

Аз разбирам...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Апр 2005 20:28

Колкото повече говоря, толкова по-малко разбирам. Накрая единственото смислено нещо, което ще мога да кажа ще бъде нищо.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Апр 2005 16:46

Ти не ме разбра...
Никой и няма да ме разбере...
Освен Той...

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle