Автор |
Съобщение |
greeny
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Яну 2005 13:42
MetalGearRex написа: greeny, прочетох разказа, спокойно... И да, сега прочетох битката още веднъж и отново съм на същото мнение. Добре, може би не съм се изразил правилно. В битката има динамика, понеже не е накъсвана и спирана... Но просто..., просто не интересна, липсва заинтригуващата вниманието динамичност, скорост, бързина... Всичко е непрекъснато, но това не означава, че е и динамично. Ето, ще ти обясня: Как е описана битката - започва с удар на единия, става еди-какво-си в няколко реда обяснения. Следва атака на другия, отново нещо се случва и отново няколко реда обяснения. И така е до края. Това определено придава пълнота и красота на битката, но убива бързината в нея. Направи си следния тест, изрежи всичките си описания и "като първолак" си направи битката - той удря, тя блокира, после-нататък-каквото-е, и виж колко обем ти излиза битката. После го сравни с този, на който си я разпрострял в същинския разказ. Ето това имам предвид. И не оставай с впечатлението, че разказа ти не ми е харесал! Не е така, просто както казах, в него не ме впечатлява битката, а спокойно мога да кажа, всичко останало!
Може би трябва да се целунат!
ПП
Нищо лично просто не се сдържах... Приемам критиките смирено. Но не мисля като теб! Това за мен е виждането за една епична битка... Примерно битката в разказа на Undead Girl не ми хареса... "Всеки с вкусовете си..." но по дяволите не мога да разбера какво намирате в разказа й. Нищо лично! (пак) еми трябва да се примиря аз не, че искам нещо...
Чудя се дали и другите споделят мнението на MetalGearRex!
___________________________________ Еволюцията е конспирация!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Яну 2005 00:05
greeny написа: MetalGearRex написа: И не оставай с впечатлението, че разказа ти не ми е харесал! Не е така, просто както казах, в него не ме впечатлява битката, а спокойно мога да кажа, всичко останало! Може би трябва да се целунат! ПП Нищо лично просто не се сдържах... Приемам критиките смирено. Но не мисля като теб! Това за мен е виждането за една епична битка... Примерно битката в разказа на Undead Girl не ми хареса... "Всеки с вкусовете си..." но по дяволите не мога да разбера какво намирате в разказа й. Нищо лично! (пак) еми трябва да се примиря аз не, че искам нещо... Чудя се дали и другите споделят мнението на MetalGearRex!
Хм, не мисля, че ако го направят, битката ще стане по-интересна. И greeny, не си мисли, че целувката е най-интересното за мен в битката. Определено правиш гадни намеци за моя разказ, но отново ти казвам, че това не е необходимо или пък гарантиращо качество. Лично според мен в моя разказ успях добре и много гладко да "преливам" от битка в романтична сцена, с което много се гордее и му се радвам. Но това не озачава, че това е критерия ми. Ето, вземи за пример разказа на същата тази Undead Girl от "Арена - трети кръг". Там присъства, бих казал, подозрително подобен момент, разиграл се между Тириел и Чума. Но лично според мен там тази сцена е много нескопосано направена, както и останалата част от битката. Определено бих казал, че новият и разказ е една голяма крачка назад и е по-слаб дори и от разказът на Бат Лошко, който също е постнат там. Така че не си мисли, че съм предубеден, още по-малко поради доста неприятната ти критика към разказа ми. Бях максимално обективен в оценяването си. Както виждаш и съм те поставил на трето място в класацията си.
Колкото до тукашния разказ на Undead Girl, бих казал, че впечатлява с нестандартноста си. Просто е по-различен от останалите, които в интерес на истината са доста поизтъркани вече. Съгласен съм, че описанието на битката не е толкова добре изпълнено, колкото например твоето - ти определено си описвал по-красиво и съответно по-добре. Но просто твоята битка не беше толкова интригуваща. Всичко се свеждаше до това, кой ще предпочете автора, т.е. ти, и кога ще халосат по главата губещия от битката, като това още доста от началото изглеждаше, че ще е Еланна. Сега вероятно ще кажеш, че в разказа на Undead Girl също беше ясно кой ще победи в двубоя. Но виж, там е доста по-разчупено, доста по-разнообразно и те държи в неведение как ще се осъществи победата на Тириел до последния момент. Това е, което прави битката и интересна.
А лично на мен желанието ми не е да споделят мнението ми или по-скоро желанието ми е да видя малко критика от другите. Досега като цяло май само аз съм давал по-обстойна и подробна критика за разказите. Е, и някои други се изказаха, включително и за моя разказ. Но просто, това е малко! Колкото повече критика четем за нашите произведения, толкова по-добри ще стават те. Затова призовавам всеки един от авторите, а надявам се и не малко от останалите читатели, да постнат своите виждания за разказите! Това ни трябва на нас!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
greeny
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Яну 2005 13:05
Аз разказвах битката спомената в "Легендата за Сиирдуум"... нямаше как да го разчупя... Ако беше прочел първо легендата, а после битката щеше да знаеш изхода на конфликта и може би нямаше да ти е интересно... Мисля, че малко поразчупих очевидният изход... със съмнителната смърт на Еланна и с изхода на битката и двамата изчезват, а армиите усещат кой е победил! Но те разбирам и съм съгласен в някои отношения с критиката ти.
ПП
Не мислиш ли, че изказването ти за собствения ти разказ не е твърде егоцентрично и надуто! По дяволите трябва да си най-критичен към собствените си творби... а не сам да ги прехвалваш!
___________________________________ Еволюцията е конспирация!
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Яну 2005 21:18
greeny написа: Не мислиш ли, че изказването ти за собствения ти разказ не е твърде егоцентрично и надуто! По дяволите трябва да си най-критичен към собствените си творби... а не сам да ги прехвалваш!
Опитах се да направя оценка на разказа си по същия начин, по който оценявах и вашите. Мисля, че успях, макар че го направих май по-подробно. И разбира се, все пак от гледната точка на самия автор. Ако го прочетеш още веднъж, ще видиш, че съм споменал и негативни неща. Ето ти ги още веднъж, вече само те:
Първо и основно стил! Не мога да разказвам нашироко и с много прилагателни. Не умея да плещя неща от сорта на "щитът му беше еди-какъв-си и еди-какъв-си, блестеше на силната слънчевата с ярко блещукане. Приличаше на еди-какво-си, което еди-какво-си и еди-какво-си и всяваше еди-какво-си сред еди-кои-си, като по този начин еди-какво-си". Както виждате, това са си два реда само описание на един единствен предмет! После почват останалите неща и т.н. Ами това не мога да го правя и описанията ми изглеждат доста постни и сухи, определено могат да се преработят и подобрят. Отново като слабост може да се разглежда и прекалената на моменти подробност, която може би дразни.
Слаба част са и героите, които явно просто не са ви харесали. Слаба част е и скрития смисъл, които съм се опитал да вложа - чувствата могат да променят човек за секунди! Това явно съм го замаскирал прекалено много и е останало неразбрано.
Не ви е харесало и че в едната битка героят ми е напълно "супермен" и строшава 19 пазачи без да го "църнат". Явно не в исе нрави и това... Много ви дразни и прекаленото "реване" на Стейси...
В общи линии е това. Както виждаш съм си намерил не малко грешки. И все пак, не мислиш ли, че щом съм го написал това, то то ми е харесало в една сравнително голяма степен? Грешките трябва вие да ми ги покажете!
Подканям още веднъж който може да направи една критика на разказите ни! Моля ви, важно е за мен/нас!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|