Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Яну 2005 13:42

MetalGearRex написа:
greeny, прочетох разказа, спокойно... И да, сега прочетох битката още веднъж и отново съм на същото мнение.
Добре, може би не съм се изразил правилно. В битката има динамика, понеже не е накъсвана и спирана... Но просто..., просто не интересна, липсва заинтригуващата вниманието динамичност, скорост, бързина... Всичко е непрекъснато, но това не означава, че е и динамично. Ето, ще ти обясня:
Как е описана битката - започва с удар на единия, става еди-какво-си в няколко реда обяснения. Следва атака на другия, отново нещо се случва и отново няколко реда обяснения. И така е до края. Това определено придава пълнота и красота на битката, но убива бързината в нея. Направи си следния тест, изрежи всичките си описания и "като първолак" си направи битката - той удря, тя блокира, после-нататък-каквото-е, и виж колко обем ти излиза битката. После го сравни с този, на който си я разпрострял в същинския разказ. Ето това имам предвид.

И не оставай с впечатлението, че разказа ти не ми е харесал! Не е така, просто както казах, в него не ме впечатлява битката, а спокойно мога да кажа, всичко останало! :wink: :D

Може би трябва да се целунат! :wink:

ПП
Нищо лично просто не се сдържах... Приемам критиките смирено. Но не мисля като теб! Това за мен е виждането за една епична битка... Примерно битката в разказа на Undead Girl не ми хареса... "Всеки с вкусовете си..." но по дяволите не мога да разбера какво намирате в разказа й. Нищо лично! (пак) еми трябва да се примиря аз не, че искам нещо...
Чудя се дали и другите споделят мнението на MetalGearRex!

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 00:05

greeny написа:
MetalGearRex написа:
И не оставай с впечатлението, че разказа ти не ми е харесал! Не е така, просто както казах, в него не ме впечатлява битката, а спокойно мога да кажа, всичко останало! :wink: :D

Може би трябва да се целунат! :wink:

ПП
Нищо лично просто не се сдържах... Приемам критиките смирено. Но не мисля като теб! Това за мен е виждането за една епична битка... Примерно битката в разказа на Undead Girl не ми хареса... "Всеки с вкусовете си..." но по дяволите не мога да разбера какво намирате в разказа й. Нищо лично! (пак) еми трябва да се примиря аз не, че искам нещо...
Чудя се дали и другите споделят мнението на MetalGearRex!

Хм, не мисля, че ако го направят, битката ще стане по-интересна. И greeny, не си мисли, че целувката е най-интересното за мен в битката. Определено правиш гадни намеци за моя разказ, но отново ти казвам, че това не е необходимо или пък гарантиращо качество. Лично според мен в моя разказ успях добре и много гладко да "преливам" от битка в романтична сцена, с което много се гордее и му се радвам. Но това не озачава, че това е критерия ми. Ето, вземи за пример разказа на същата тази Undead Girl от "Арена - трети кръг". Там присъства, бих казал, подозрително подобен момент, разиграл се между Тириел и Чума. Но лично според мен там тази сцена е много нескопосано направена, както и останалата част от битката. Определено бих казал, че новият и разказ е една голяма крачка назад и е по-слаб дори и от разказът на Бат Лошко, който също е постнат там. Така че не си мисли, че съм предубеден, още по-малко поради доста неприятната ти критика към разказа ми. Бях максимално обективен в оценяването си. Както виждаш и съм те поставил на трето място в класацията си.
Колкото до тукашния разказ на Undead Girl, бих казал, че впечатлява с нестандартноста си. Просто е по-различен от останалите, които в интерес на истината са доста поизтъркани вече. Съгласен съм, че описанието на битката не е толкова добре изпълнено, колкото например твоето - ти определено си описвал по-красиво и съответно по-добре. Но просто твоята битка не беше толкова интригуваща. Всичко се свеждаше до това, кой ще предпочете автора, т.е. ти, и кога ще халосат по главата губещия от битката, като това още доста от началото изглеждаше, че ще е Еланна. Сега вероятно ще кажеш, че в разказа на Undead Girl също беше ясно кой ще победи в двубоя. Но виж, там е доста по-разчупено, доста по-разнообразно и те държи в неведение как ще се осъществи победата на Тириел до последния момент. Това е, което прави битката и интересна.
А лично на мен желанието ми не е да споделят мнението ми или по-скоро желанието ми е да видя малко критика от другите. Досега като цяло май само аз съм давал по-обстойна и подробна критика за разказите. Е, и някои други се изказаха, включително и за моя разказ. Но просто, това е малко! Колкото повече критика четем за нашите произведения, толкова по-добри ще стават те. Затова призовавам всеки един от авторите, а надявам се и не малко от останалите читатели, да постнат своите виждания за разказите! Това ни трябва на нас!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 13:05

Аз разказвах битката спомената в "Легендата за Сиирдуум"... нямаше как да го разчупя... Ако беше прочел първо легендата, а после битката щеше да знаеш изхода на конфликта и може би нямаше да ти е интересно... Мисля, че малко поразчупих очевидният изход... със съмнителната смърт на Еланна и с изхода на битката и двамата изчезват, а армиите усещат кой е победил! Но те разбирам и съм съгласен в някои отношения с критиката ти.

ПП
Не мислиш ли, че изказването ти за собствения ти разказ не е твърде егоцентрично и надуто! По дяволите трябва да си най-критичен към собствените си творби... а не сам да ги прехвалваш!

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 21 Яну 2005 21:18

greeny написа:
Не мислиш ли, че изказването ти за собствения ти разказ не е твърде егоцентрично и надуто! По дяволите трябва да си най-критичен към собствените си творби... а не сам да ги прехвалваш!

Опитах се да направя оценка на разказа си по същия начин, по който оценявах и вашите. Мисля, че успях, макар че го направих май по-подробно. И разбира се, все пак от гледната точка на самия автор. Ако го прочетеш още веднъж, ще видиш, че съм споменал и негативни неща. Ето ти ги още веднъж, вече само те:
Първо и основно стил! Не мога да разказвам нашироко и с много прилагателни. Не умея да плещя неща от сорта на "щитът му беше еди-какъв-си и еди-какъв-си, блестеше на силната слънчевата с ярко блещукане. Приличаше на еди-какво-си, което еди-какво-си и еди-какво-си и всяваше еди-какво-си сред еди-кои-си, като по този начин еди-какво-си". Както виждате, това са си два реда само описание на един единствен предмет! После почват останалите неща и т.н. Ами това не мога да го правя и описанията ми изглеждат доста постни и сухи, определено могат да се преработят и подобрят. Отново като слабост може да се разглежда и прекалената на моменти подробност, която може би дразни.
Слаба част са и героите, които явно просто не са ви харесали. Слаба част е и скрития смисъл, които съм се опитал да вложа - чувствата могат да променят човек за секунди! Това явно съм го замаскирал прекалено много и е останало неразбрано.
Не ви е харесало и че в едната битка героят ми е напълно "супермен" и строшава 19 пазачи без да го "църнат". Явно не в исе нрави и това... Много ви дразни и прекаленото "реване" на Стейси...
В общи линии е това. Както виждаш съм си намерил не малко грешки. И все пак, не мислиш ли, че щом съм го написал това, то то ми е харесало в една сравнително голяма степен? Грешките трябва вие да ми ги покажете! :D

Подканям още веднъж който може да направи една критика на разказите ни! Моля ви, важно е за мен/нас!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com