Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Опит за... Разказ в "друга" насока.
Публикувано на: 26 Ное 2004 19:22

От време си мисля за един, така да се каже мой опит в научната тематика или де да знам и аз.. Но все пак е опит. :) От началото ще звучи малко наивно, поне за мен, но нататък е много по-добър сюжета. За сега съм написал нещо, като.. И аз не знам какво е, но да го кажем биографични бележки, данни, без които не може... :) Съжалявам, че продълженията няма да са много дълги, но не ми остава почти никакво време, дори и за форума... Но обещавам, че няма да го спирам, поне не и до десетина - петнайсет части... Ето ви "нещо като начало". :|

...

1910. 1950. 1990…
2030.
България…

Краят на 2005.

По гръцка национална телевизия:
- Жителите на остров Крит засилват странното си недоволство от Гърция. Все още доводите им са твърде неясни, но става дума за нещо като отделена общност.
По македонските новини звучи:
- В градовете Охрид и Битоля са настъпили негативни отношения, които са породени главно от ромското присъствие в горепосочените градове. Ако не се вземат мерки това може да доведе до размирици и бунтове в цяла Южна Македония.

Същата година на другата страна на земното кълбо - Русия, Япония. Руски новини:
- Наскоро породеният конфликт между Русия и Япония припламва с нови искри. Японската власт настоява за част от полуостров Камчатка по незнайни за Руското правителство причини. Ако японците продължават да са толкова упорити може да се стигне и до крайни мерки от страна на Русия. Не са никак ясни мотивите за тази настойчивост.

По друг Руски канал, същото време:
- Говори се, а и вече е наполовина потвърдено, че Туркменистан и Узбекистан преговарят за договор, който ще промени коренно съдбата им, а и на страните-съседки, а именно за обща държава-Федерация.

p.s. И отново да си кажа - сега е ужасно безинтересно и постно, но просто без тез "бележки" не може. Не си мислете, че само за такива "тъпички" неща ще става дума нататък. Просто това е основата, която е нещо като начало на породилите се събития, които далеч не са дребни... И обещавам, че няма да знаеш за какво ще става въпрос в следващите части, докато четеш дадена част, абе ще има обрати... Още една-две части ще са в този си вид, но после ще започне истинския разказ. И следващите части ще са доста по-дълги, за да поберат "инфото", което е необходимо за "Увод".

p.s.2 И може "някой ден, някъде там" да редактирам малко първата част, защото сега я писах много набързо, колкото да не си забравя мисълта, така да се каже. :? Хайде, дерзайте! :wink:

ЕДИТ:
Забравих - може да има МНОГО политически неточности, но просто не съм толкова "запознат". Вие ме поправяйте, където объркам "крачката", по отношение на тези политически сведения... :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Ное 2004 21:49

Еми добре щом искаш да те поправяме ще деиствам. Значи ако има политичека партия която да е изключително проруска то това едва ли ще бъде партия от десницата. Още по-малко наследница на Костоварската политическа организация. Вярно е че Костов е убит, но все пак една партия не е само лидара си, тя е идеите, преоритетите и най-вече електората (привърженици) си, а синия електорат е много кариталистически американско настроен. Плюс това ако не греша Сендов е от бсп, избери някой друг, ама не ги знам кои са с Костов, гледай някой парламентарен контрол или някоя панорама и ще се образоваш.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Ное 2004 22:09

Ами добре. :) Ама т'ва име аз съвсем си го измислих, честно... Хайде само да не гледате имена и подобни факти, защото просто съм инвалид в тази област. Хел, партията си е сменила насоката предвид обстоятелствата, а и по-късно ще се разбере наистина какво е станало... Засега не мога повече да говоря за това. :wink:

Бтв сега ми се дописа нещо, та може би утре ще има нова част! :wink: Но може би към вечерта, защото съм зает през деня... Тъкмо ще допиша "увода", да го нарека, и ще пристъпя към същинския разказ.. :arrow:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Ное 2004 22:24

Mоже да има МНОГО политически неточности, но просто не съм толкова "запознат". Вие ме поправяйте, където объркам "крачката", по отношение на тези политически сведения... Smile
...............................
Ма чак пък толкоз. Направо изтрий всичко:) Няма логика в повечетоо описани неща и сумати грешки! Извинявай ама не струва :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Ное 2004 22:56

Ех, още една добра идея с лошо изпълнение. Пич, вземи го, прочети го, вземи няколко исторически книжки и го оправи! След това го пусни тук. И така с всяка "редакция" ще става все по-добро.
Иначе като идея ми хареса. Само определи неточностите и ... готово! :live:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Ное 2004 15:14

И аз като Изгрев предпочитам да изчакам да видя дали ще има някакво развитие във следващата част . За сега обаче имам малко негативно мнение - което се надявам да се промени във следващата част !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Ное 2004 18:07

Абе май ще е по-добре да го отпиша това с "партията на Костов" и т.н., защото просто съвсем ще го объркам с таз' политика... Считайте го за изключено.. А с развитие на "историята" ще видите, че съвсем не става дума за това, което очаквате, ако добре разбирам какво точно чакате... :wink: Сега ще се опитам да напиша следващата част, можете да я очаквате! (С нетърпение, или без...) Тя отново ще е подобие на тази, а може би след нея ще започне разказът! :P

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Ное 2004 22:39

Този път взе, че стана малко претупано набързо, но важното е, че идеята, сюжетът са изяснени (Изяснени, в смисъл измислени вече).. :) А пък време за Едит ще има и по-късно. Следващата част започва разказа. Между другото мисля, че се разбрахме без тези неща за партията на Костов и подобните. Ей сега ще ги махна от първата част, да не се обърквате! :wink:
Ето я новата част:

2008 Година, 1 Декември.
Празници. България празнува празник пред Коледа, по-тържествен и от самата нея. Приемане на Република България в Европейския Съюз. Всеки българин, всеки гражданин на България е във неистов възторг. А Коледа, този светъл празник минава спокойно, без много шум и еуфория. Деца плачат умилно от радост на 1 Декември, а след двадесет и три дена са нещастни заради малкото количество подаръци…

2009 Година.
На остров Сицилия е открито ново полезно изкопаемо или така изглежда поне на пръв поглед. Още всичко се пази в строгосекретна тайна. Очакват се новини относно откритието.
В България се ражда момче, именувано Иван Николаевич Петров, с баща от руски произход и майка - българка.

2010 Година.
Ромите в България са 1/3 от населението й. Българите са 1/3. Българите в чужбина са повече по брой от тези в родината. От 2008 насам към България се насочват множество дребни турски производители и фирми. Турците в България наброяват около 1/4 от населението й. Положението е трагично.
Остров Крит се е отцепил и се е обявил като държава - Монархия неофициално. Гърци от остров Крит се изселват в "истинска" Гърция, а други от Гърция - на остров Крит. Това предизвиква финансов срив. Правителството е сменяно три пъти от 2005 насам.
От Македония не са чувани никакви по-заинтригуващи новини от 2005 година. Изглежда всички размирици там са потушени. Но странно защо от гореспоменатата година насам Македония не е участвала в никакви световни инициативи, свързани с политиката, дори не е предявявала никакви спорове и искания спрямо България по отношение на език, територия. Но сега столицата е сменена. Вече не се намира в Скопие, а в Охрид.
Конфликтът между Русия и Япония вече взема по-агресивен обрат. Но наместо Япония да предприеме първи открити военни действия, Русия вече няколко пъти атакува по вода и въздух крайбрежната ивица на северния бряг на остров Хокайдо, "Предупредително", твърдят Руснаци. Америка, колкото и да е особено, взема страната на Русия. Китай остава в неутрална позиция относно конфликтът, но Канада негласно застава зад Япония. Ако прерастне до открито стълкнование не е сигурно до какви висини може да достигне това спречкване, за Потърпевшите страни, както и за целият свят.
Туркменистан и Узбекистан не сключват договор, но отношенията им остават повече от мирни.
Всички страни от цяла Азия са "на нокти" поради конфликта между Русия и Япония. Всяка държава гледа да стои на страна в неутралитет, но изглежда от породилите се обстоятелства, скоро това няма да е възможно.
Азия, град Кайро. В началото на годината ужасно земетресение погроми тази земя. Цифрата на жертвите надвишава тази на загиналите в инцидента с "Близнаците", а щетите са на стойност от седемцифрена сума. Земетресението обхана цял Кайро и района около него.

Всичко около операцията на остров Сицилия все още е в неизвестност. Носи се слух, че Италия чака подходящият момент да разкрие с какво точно имат работа учените на остров Сицилия. Америка е все по-настоятелна проектът да се разгласи публично. Има слухове, че всъщност изкопаемото е нов вид минерал.

2015 Година.
Светът е на прага на трета световна война.
България е в гражданска война. Хората се бунтуват срещу ромите и турците в страната, но властта не е с тях, не е със сънародниците си. Обикновенните български граждани настояват ромите, и в частност турците, да се изселят и предприемат множество агресивни мерки. Става точно обратното - по-голямата част от жителите от български произход са принудени да се крият и са подлагани на унижения, а по нов закон, който българин нагруби или посегне на ром ще бъде наказван със строго наказание, с цел да се намали агресията и да "бъдем по-човечни, да бъдем европейци", каквато идея пропагандира властта. Тя, с малко изключения, е съставена изцяло от българи, но в случая по същия начин можем да кажем, че населението, с малко изключения, е съставено изцяло от чужди националности. Българите са принудени да емигрират в съседна Македония. Положението е парадоксално, но на българската част от населението на България не е оставен никакъв избор.
Остров Крит официално е признат за държава. Гърция е в траур, но е безсилна в конкретният случай, а Великите Сили не толерират военните действия спрямо новата Монархия Крит.
Отношенията между Русия и Япония не са се изменили към по-добро, но за сметка на това не се е стигало и до сериозни военни действия. По-всяка вероятност в близко бъдеще може да се стигне до нещо подобно, ако нещата се развиват по този начин.
Оказва се, че земетресението в Кайро през 2010 година е имало и положителна страна. То е разкрило руините на цял изгубен, древен град, което предизвиква еуфория в геоложките среди. Кайро впечатляващо бързо възстановява понесените щети, а останките на този град, макар и здраво разтърсени от земетресението, предизвикват геолози и всякакви учени от цял свят да го посетят. Има твърдения, че това е изгубената Атлантида, но изглежда, това са само необосновани надежди на авантюристи.
Американци създават станции за продължителен живот на чужди планети. За сега пробни прототипи са прикрепени към Луната и се тестват. Дължината им е внушителна - приблизително цял километър, а на височина са сравнително ниски - от два до три метра. Очаква се скоро новите "закрепени кораби", както са наричани сега, да се размножат и модифицират, след като се отстранят нестабилностите, но замасово приложение не се мисли в близкото бъдеще.

p.s. Също и жанрът е изяснен (или трябва да каже неизяснен?). Ще бъде смесица от научна фантастика, малко фентъзи, трилър и екшън (то последно въобще май не е жанр, ама...). Знам, че сега звучи, сякаш така си говоря просто, но след време ще разберете за какво "така си говоря". :P Надявам се...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Ное 2004 22:51

Е, с преминаването от "политическа прогноза" към научна фантастика(поне според мен), смятам, че изглади един солиден недостатък. Засега е добре. Продължавай!

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 03 Дек 2004 09:52

Няколко неточности:
Кайро е столицата на Египет и се намира не в Азия, а в Африка...

Друго - по този начин поднесена информацията, изглежда сякаш са данни от извадка от, да кажем, учебник или енциклопедия по история. Така че това "през 2009г. в България се ражда момче на име ... ", звучи просто глупаво. Сякаш този човек ще определя световната история. Ако е така - може би, макар че никъде не се споменава по толкова виден начин например "през ... г. се ражда Адолф Хитлер". Така че мисълта ми е, че някак стои не на място това.

От друга страна започва много интересно! Продължавай, на мен поне ми е доста интересно. Изглежда доста като "Зона 51", която е една от любимите ми книги. Продължавай!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Дек 2004 17:10

Представянето на информацията като във учебник по история е добър подход. Но езикът, който си използвал съвсем не е подходящ. Изрази като "в Македония не са чувани по-заинтригуващи новини", "но сега столицата е сменена", "но странно защо" и "ужасно заметресение погроми тази земя" не се вписват в историческа хроника.
Съветвам те или да изоставиш този начин за водене на разказа, или да внимаваш повече в подбора на думите.
Като цяло изглежда обещаващо, макар и малко претрупано откъм събития. Дано всичките да имат отношение към историята, а не да са просто за обем на написаното.

С интерес ще следя развитието на историята. Мисля, че може да се получи нещо наистина добро. Само да не го обърнеш на "Главният Герой Броди Из Изоставена Космическа Станция И Избива Мутанти"...

And build the strength they need to rule.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Дек 2004 19:41

Хех, този "стил на писане" беше само за началото... Следва разказа... А иначе всичко досега ще бъде свързано с историята... И "все пак" ще има "мутанти", просто не може без тях. :wink: Но далеч няма да е свързано изцяло с тях... Следващата част ще е като истински разказ, не с отделни факти.. Но разбира се трябва да ме "осени" музата. :P И времето също, но то е на второ място... Та това е от мен. Надявам се скоро да има нова част..

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 04 Дек 2004 21:32

Ами аз лично очаквам с нескрит интерес какво ще напишеш.
А иначе ако ти остане време, можеш да се опиташ да коригираш споменатите ти грешки. Дори може, правейки това, да те осени музата... :) Успех!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Дек 2004 21:39

Стилът е добър. Не е това, което ще прочетеш в исторически архив, а по-скоро популяризираната версия на медиите. Един вид вестник от бъдещето :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com