Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Книга игра
Публикувано на: 27 Ное 2004 22:38

Засега мога да ви покажа само правилата.Ако се сетите за нещо можете да помогнете.
Правила:
Твоят герой се нарича Заркан и е вампир.Първоначални оръжия са малък меч,арбалет и очила(с които не виждаш кръстовете).Светът е подземното царство Дуумър.От магазини ще можеш да си
копуваш свитъци с магии,оръжия,здраве и мана.Пари печелиш от двубой с други същества от
царството.При двубой ти трябва да си избереш оръжие,магия и стратегия.При пет победи героят ти дига левъл.
Когато направите 60 левъл ще можете да си вземете животно асистент.Врагове ще са различни
раси същества и всички си имат слаби места.Някои които имат по-висок левъл и ако не успеете да ги
победите-губите.
Оръжията:
Първоначални.къс меч-2 демидж
-2защита
арбалет-4 демидж
-2 защита

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 09:58

Ще ви пусна засега каквото съм написал:

1.
Здравейте,аз съм Заркан.Реших да тръгна към Тихия хълм.Там е пълно с опасности,но във всеки случай
е по-добре от Градът на мрака.-иди на 26.
2.
След като реших да си почина трябва да се настаня някъде.Понеже нямам пари за някоя уютна стаичка
в някое хотелче ще се задоволя и с гората...На сутринта...Е не беше пълно удобство спането в гората,
но сега съм свеж.Сега реших да тръгна да търся орка,защото ако го победя ще всема парите,които ми трябват за ново оръжие.След дълго търсене го намерих от другата страна на един хълм.
-да се бия с него-иди на 43
-отново да се откажа-иди на 33
6.
И с тази екипировка ще се оправя.Предпочитам да си поспя добре и да хапна обилна вечеря.-иди на 74
9.
След около половин час път стигнахме до една гигантска порта вдлъбната в скала.Там никой
външен не е стъпвал или ако е не се е върнал.Пред портата пазят трима въоръжени до зъби
вампири и над нея бе пълно със елфи стрелци.Човекът промълви нещо на единия от вампирите
пазачи,което сигурно бе парола.Вампирите се дръпнаха а елфите освободиха лъковете.Портата
се отвори невероятна гледка.Мястото вътре бе огромно.В един сектор имаше елфи,които
стрелят по мишени,в друг-върколаци,които се бият по междуси.-иди на 61.
12.
Нападнах го с меча.Той беше доста добре брониран.Удрях го с меча само в бронята.Доста от атаките
му спирах но с една той ме изненада и ми нанесе страшен удар с бухалката си.-иди на 33
14.
На сутринта се събудих от силните крясаци на Кимсън.Аз се облякох,взех си оръжията и излязох от
спалните.Пред вратата ме чакаше Лимбис.
-Добро утро-каза той-Готов ли си за тренировката?
-Да,само да знаех каква ще е?
-Следвай ме.-каза Лимбис-но първо си остави оръжията.
Направих това,което ми каза той и гопоследвах.Може да съм отскоро тук,но за него него научих,че не си пада много по приказките.Той излезе от сградата и тръгна из гората.След около 2минути аз не се
въздържах и попитах:
-Далече ли е?
-Ние пристигнахме-каза той и като заобиколихме гъстата преграда от дървета,през които нищо не
се вижда се откри доста обширна гледка.-иди на 88
17.
Реших да му повярвам и тръгнах с него.Такава война знаех че ще има,но се направих на незнещ
за да видя какво ще ми отговори.иди на 9.
21.
-С лък-отговорих аз
-Грешен отговор.По-полезен ще ти арбалета.Лъка е за елфите.-върни се на 88.
26.
Тихия хълм е на два дни път...След два дни...Вече съм там уморен и
изтощен.Нещо се вижда в мрака на горските дървета .Това е 1-ви левъл орк.Какво да правя:
-да го предизвикам да се бием-иди на 52
-да си почина и да се бия на другия ден-иди на 2
28.
Този човек ми е направил клопка нападнах го.Но изведнъж от гората излязоха три върколака и ме
нападнаха.-иди на 33.
30.
Прицелих се около 10 см над средата,задъхах се и натиснах спусъка.Стрелата прелетя и се заби точно до средата.
-Браво-поздрави ме Лимбис-добро начало.-иди на 112
33.
Ти умря.ИГРАТА СВЪРШИ
38.
След тази победа отново имам пари.Засега не съм решил какво да правя с тях,но има време.В мъглите на студената гора видях някой да се приближава.Не можех да се бия но извадих меча си в
случай,че той ме нападне.Това беше просто човек.Той ми каза:
-Спокойно не искам да се бия.Видях те как победи ездача и имам предложение за теб.
-Какво искаш-отговорих аз ядосано защото аз като всеки вампир мразех хората.
-Имам една академия,където подготвяме бойци.Видях че имаш умения и реших да те попитам.
-За какво ни подготвяте?-попитах аз.
-За войната.
-Каква война?
-Войната със заргоните.Ако не си подготвен няма да успееш.Нашествието е скоро.Засега съм подготвил 30 вампира,50 върколака,20 ездача и 40 елфа стрелци.
-ще го нападна като си мисля че това е клопка-иди на 28
-ще му повярвам и ще тръгна с него-иди на 17.
41.
Реших да се прицеля 10 см под средата.Стрелата прелетя и се заби в пръстта под мишената.Здраво я
бях оплескъл,но в такъв момент нямаш много време да мислиш.Кимсън бе суров и ми каза:
-Тази грешка не искам да я допускаш,защото ако беше на някой хълм с арбалета и отдо;у се биеха твои
приятели а те се целеше в някой враг можеше да уцелиш не него а някой твой съочастник.
Аз се съгласих с Лимбис и преминахме нататък-иди 112.
43.
Реших да се бия с него.Така като го гледам е добре брониран и е доста надалече.Но има и слабо място.Има открита част от тялото му около врата му.
-ще използвам меча-иди на 12
-ще използвам арбалета-иди на 70
-ще го нападна като си мисля че това е клопка-иди на 28
-ще му повярвам и ще тръгна с него-иди на 17.
52.
Прекълено съм уморен и губя битката-иди на 33.
57.
Реших да си купя нов меч и отново да спя в гората.Вярно че тази нощ пак няма да ми е удобно но пък
утре ще сека с по-добро оръжие-иди на 69
61.
От сектора на вампирите към мен тръгна един човек.Той дойде до мене и страника,който ме доведе
от гората тук ми каза:
-Нека ти се представим.Аз се казвам полковник Кимсън и съм началника тук а това ще бъде
учителят Лимбис.-от тук продължи Лимбис
-Здравей,днес прдполагам си уморен,затова сега ще ти връча екипировката,а от утре почваме
тренировките.Ела след мен.
Лимбис тръгна а аз го последвах.След като минахме през всички сектори влязохме в една средно
голяма стая пълна с оръжия и броня.
-Първо ще започнем с оръжията.-каза Лимбис-Махай го тоя меч,че не мога да го гледам.Вземи този.-
Той ми даде невероятен диамантен меч горе-долу тежичък но все пак е изключително издражлив.
-Сега към арбалета.Този е старичък модел.-той отвори един шкаф където беше пълно с арбаалети
и лъкове и извади един голям арбалет с оптика и калъф пълен с всякакви видове стрели.Имаше
обикновенни,огнени,отровни и др...-Този ще ти върши по-добра работа.Така да преминем към
бронята.-Той ми показа един шкаф и каза-Броня сам ще си избереш.Почивай тази нощ,защото утре
започват тренировките.-каза той и напусна стята(нова по-добра екипировка.Героят ти е вече 4ти
левъл) .След като си взех екипировката напуснах стаята и помолих Кимсън да ме упъти към спалните.-иди на 77
64.
След като победих орка имам 100 злато.
-с тях ще си купя ново оръжие или броня-иди на 57
-с тях ще се настаня в някое уютно хотелче-иди на 6
69.
На сутринта се събудих от странен звук.Набързо се облякох взех си меча и арбалета и излязох
навънка.Поогледах се и видях до едно дърво да стои ездач.Предизвиках го да се бием.Той не отказа.
Бихме се дълго време.Новият ми меч вършеше добра работа.Беше по-дълъг и по-удобен.По едно
време с един много силен удар ездача се опита да ми строши меча но не успя.В този момент аз бързо
си извадих една стрела и с нея го намуших в крака.Той се обездвижи и клекна.С меча замахнах и му отрязах главата.-иди на 38
74.
...На сутринта...Е след хубав сън е хубав сън е добре да се разходя из гората...Излязох аз навънка и тръгнах на някъде.Изведнъж чух някакъв шум зад себе си...Кой е там?...извиках аз и се обърнах.Там
видях ездач.Той ме нападна бихме се дълго докао в един момент със силен удар той ми отряса меча.
Бях безпомощен.-иди на 33.
77.
Кимсън ме заведе в спалните и ме остави.За мое учудване нямаше спални а имаше една спалня.
Гигантска зала с различни сектори за всеки.Във всеки сектор имаше гардероб,легло и поставка за оръжията.Не беше кой знае колко комфортно но все пак не беше и като в гората.Аз легнах на
леглото и заспах.-иди на 14
82.
Прицелих се точно в средата,поех си дъх и натиснах спусъка.Стрелата излетя и се заби на около десетина
под средата.Лимбис въздъхна и каза:
-Нищо,не се притеснявай-неочаквано,но запази спокойствие-Ще те науча и да стреляш.-иди на 112.
88.
Виждаха се доста елфи с лъкове,които целят мишените.Имаше и вампири,но те бяха малцинство.
Лимбис взе един арбалет и един лък.
-С какво искаш да стреляш?-попита ме той.
Ттябваше да реша сам.
-с лък-иди на 21
-с арбалет-иди на 101
101.
-С арбалет-отговорих аз.
-Защо-попита Лимбис.
-Ами,не знам.Може би,защото вчера ми даде арбалет.
Лимбис се усмихна и тръгна към мишените.Този път не беше нужно да ми казва,че да тръгна след него.
Той мй даде арбалета и ми каза:
-Първо ще стреляш по мишена на 50м.Къде според теб трябва да се прицелиш за да уцелиш средата.Не забравяй че стрелата не се движи по прав път.
"Тука се изисква мислене"-си рекох аз.
-10 см над средата-иди на 30
-точно в средата-иди на 82
-10 см под средата-иди на 41

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 10:03

Не е зле.Обаче се нуждае от подобрения.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 12:26

От МНОГО подобрения. И от свяста история и от хиляди други работи. Е, все пак може и да потръгне. Продължавай :live:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 12:52

ще я подобря и скоро ще пусна продължение

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 14:40

ХЪХХхъъхъъхъ...
Не искам да те отчайвам а само да те насъча. Първо явно си чел книги игри, но защо времето на разказване е такова"кво да направя" а не "кво ще направиш" във втория вариянт читаеля усеща приключението много по-реално и близко. Но това би било един малък проблем. В сравнение с брутално тъпите епизоди. Не знам дали си способен, но опитай. Опитай да ги направиш малко по-дълги и смислени щото за сега ми прилича на комедия. Тва със отдалече видя един орк и си казах а да го сцепа ли от бой, аре не ще поспя и на утророто той пак ще ме чака беше много смешно, но ако целта на творението ти е не да ни разсмива а да е няква фантастика по-добре се стегни. Проблема не е в това дали можеш или неможеш да пишеш, това ще се развива и променя, никой не се е родил научен. Просто средоточи повече воля и сериозност, обмисли вариянтите, одължи епизодуюите пък да видим. И най-важното дай си сметка имаш ли силата и волята да започнеш нещо толкова дълго, относно помощ от други в писането бих бил скиптичен. Аре пиши си, и
по-сериозно.

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 14:54

niks@n написа:
ще я подобря и скоро ще пусна продължение

Един съвет. Понеже виждам, че пишеш в минало време, премини от първо лице към трето, ще звучи по-добре (вместо АЗ - ТОЙ).
Примерно:
"Аз извадих оръжието и замахнах" го направи "Той извади оръжието и замахна".
Друг вариант е да смениш времената и да говориш във второ лице.
"Аз извадих оръжието и замахнах" го направи "Ти вадиш оръжието и замахваш".

Това е моят съвет. Иначе - пиши, няма лошо :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Ное 2004 23:31

Пишете още критики де.Старая се да пиша доста експедетивно,но
като ми давате съвети ще става по-бързо.Може би след седмица
и нещо ще излезе официалната първа част.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Ное 2004 00:12

обновявам я постоянно така че ако я играете гледайте докъде сте стигнали и продължавайте.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Ное 2004 20:38

ВАЖНО
Искам да ви попитам дали искате да продължа да пускам части
от книгата в форума или да я пусна като стане готова(след около
няколко дена).като стане готова има предвид първата част

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Ное 2004 21:09