Зъл, разбирам/разбрах за какво си написал това. Аз също имам такива състояния, макар да не ги преодолявам с точно писане. Но всеки с методите си. Както казвам, едната от двете причини един автор да твори си е точно "заради него самия", да покаже и изкара нещо от себе си, било то за да се отърси от него или за да го покаже и на другите.
Смисъла му, мисля, го схванах. Доста наподобява на една моя идея, сцена, в която лирическия герой прави подобна равносметка за себе си и това, което му е отредено. Но понеже тази, точно "сцена", е част от една моя идея и фантазия, която развивам и обогатявам от около 5-6 години, та чак съм я развил до много по-различна от първоначалното "вдъхновение", че и даже съм забравил вече голяма част от приключенията в нея, и разбираш, не мога просто да "изсера" това, самостоятелно, защото първо ще е напълно незавършено (все пак тази сцена е Краят на историята (поне Краят, до който съм стигнал сега)) и второ защото никой няма да го схване. Все пак тази идея, както казах, съм я развивал от 5-6 години и е много богата на елементи и т.н., че сигурно може да се направи по-пълна история от една доста дебела книга. И едва ли някога ще бъде реализирана и просто завинаги ще си остане само в главата ми...
Та за твоето творение идеше реч. Смисълът е вмъкнат между редовете и трябва да можеш поне малко да разсъждаваш с подобна на твоята психика и поглед над света, за да го разбереш. Разбира се, все пак ти си го писал, всичко е пречупено през твоя си възглед за нещата от живота.
Поздравления за написаното, макар че то не е писано за да получава добри отзиви, а за "освободи" твоята душа. Но все пак... И легни се наспи най-накрая!
п.п.
HELLwINd написа:
Няма как да не кажа нещо
, но и няма как да кажа нещо смислено и нужно, още повече
корективно. Ако има продължение много въпроси ще получат отговор и т.н.
Надявам се да има...
Ще ми обясниш ли какво означава тази дума, щот, макар и сравнително доста богат, речника ми не я познава? Да не би да идва от "кърект" от английски? Ами първо не е хубаво да използвате думи чуждици, второ вярната форма на български ще е "коректно", трето, все пак ще означава "правилно, справедливо", а не това което искаш да кажеш и най-вече четвърто, защо просто не използва българската думичка "вярно"?
п.п.п. Не целя да се заяждам, просто "изтъквам" този факт - ползвайте повечко българския език, ще видите, че е много богат и красив!