Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: [Урок по Физика] Писмото на един зидар
Публикувано на: 04 Ное 2004 19:49

По професия съм зидар. В деня на инцидента работех сам на покрива на една новострояща се шестетажна сграда. Когато приключ их работата си, установих, че са ми останали излишни тухли, които, както след това се оказа, са тежали около 230 килограма. За да не ги пренасям на ръце до долу, аз реших да ги спусна до земята във варел, като използвам макарата, прикрепена към стената на строящата се сграда.
Слязох долу, застопорих въжето, качих се обратно на покрива и сложих тухлите във варела. След това отново слязох долу и отвързах въжето, придържайки го леко, така че тухлите да бъдат спуснати бавно. В доклада за инцидента съм указал, че моето собствено тегло е 60 килограма. Поради изненадата си, че изхвърчах от земята така внезапно, забравих да пусна въжето. Не е необходимо да казвам, че продължих да се изкачвам по стената на сградата с висока скорост. Някъде към третия етаж пресрещнах варела, който в този момент се придвижваше надолу към земята със също толкова впечатляваща бързина. Това може да обясни фрактурата на черепа, а също и незначителните охлузвания и счупената ключица.
Продължих бързото си изкачване, като скоростта му бе съвсем леко намалена след сблъсъка ми с варела, и не спрях преди пръстите на дясната ми ръка да се врежат в макарата. За щастие по това време вече се бях окопитил и се държах здраво за въжето, вместо да се поддам изцяло на болката. Горе-долу по същото в време очевидно варелът бе стигнал до земята и при удара в нея дъното му се откачи. В този момент, вече освободен от тежестта на тухлите, останали на земята, варелът е тежал около 25 килограма. Отново ви приканвам да обърнете внимание на данните за моето собствено тегло. Както можете да си представите, сега аз започнах бързо да слизам надолу по стената на сградата. Към третия етаж отново се срещнах с варела, който този път се изкачваше нагоре. Това ми донесе фрактури на двата глезена, избити зъби и няколко разкъсни рани по краката и долната част на тялото ми.
Тук късметът започна леко да ми изневерява. Срещата ми с варела все пак ме забави достатъчно, за да намали нараняванията ми при падането върху купчината тухли и за щастие последствията бяха само няколко пукнати гръбначни прешлена. Съжалявам, че трябва да докладвам и това, но докато си лежах върху купчината тухли, изпитващ голяма болка и без да мога да мръдна, изглежда пак изгубих присъствие на духа и съм пуснал въжето, и единственото, което можех да правя, бе да лежа там и да гледам как празният варел започна отново пътешествието си надолу към земята и в края на краищата се стовари върху мене. Това обяснява и двата счупени крака.
Надявам се, че тези отговори ще задоволят интереса ви.

:lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 20:05

Хаахахааххахаахахахахаха
Това беше уникално... :lol: :lol: :lol: :lol:
Нямам просто какво повече да кажа.. блахахахахахахах :lol: :lol: :lol:
Сега ако на екранизацията го изиграе Джим Кери, просто... :D

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 20:11

Старо, но добро :) Аз съм го гледал даже на клип - брутално е :) Мерси, че ми припомни тези серийки клипчета. Ето нещо и от мен (с Бени Хил клипче)

Бени Хил, облечен като пастор, тича към някаква тълпа. Тя гледа нагоре някакъв от четвъртия етаж се готви да скача и е стъпал на парапета. Бени Хил се провиква:
- Недей скача бе! Жена ти те обича!
- Не съм женен - вика онзи и вече нервно се надвесва.
- Недей скача бе! Виж какъв хубав апартамент имаш!
- Това не е моя апартамент! Аз съм тук на квартира!
- Недей скача бе! В неделя играят нашите Арсенал срещу Манчестър!
- Ама... аз съм за Манчестър.
- Скачай тогава!

:wink:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 23:06

offtopic Къде ги има качени тея клипчета

Тва кефи :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 23:51

Ми аз мисля че ако всичкия фън беше като този това няма да вреди на форума(творческия). Казва ми се на всеки тия, който смятатат да пускат фън да се "консултира" с тази тема. Ма всъщнаот кво гоеоря с "тия", може би напиращия в мене сън ме кара да изпадам в състояния на лудост и ме хвърля в тежки мигове на разговорите с "тия". Сигурно...

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 09:09

Мале... това е убийствено! В буквалния смисъл :wink: :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 12:29

Разказчето е оригинално, въпреки че, Nenor, едва ли си го писал ти. Текстът е издържан в един особен стил - ясно си личи, че това е някаква форма на официален документ, където липсата на емоции е задължително. Именно това затъпява хумора в идеята, но, според мен, написаното е много над средното ниво.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 12:35

На мен изобщо не ми беше смешно! Не знам този тип хумор не ми харесва!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 16:49

Всъщност е много смешно но човек просто не трабва да си представя за секунда, че е на мястото на главния герой :angrycomp:

......това губи целия хумор.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 17:23

Случайността на събитията: забвна, но като знам, че пича не може да ходи, сигурно яде със сламка и може да не се оправи напълно...! Не ми е смешно!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 18:20

Недей го приеме прекалено навътре, greeny, че и на мен ще ми тежи на съвестта.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2004 17:44

По MythBusters даваха точно това-дали е възможно да стане точно така, както ти го описа. От там ли го взе а :) ???

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Ное 2004 18:07

Това беше пуснато преди мнооого време в общия форум... А и преди това имаше една тема, в която беше споменато..

Иначе, че млати нема спор! :lol: Хубаво е пак да го попрочете човек...

Но и аз не знам за никакви клипчета, ако някой може да даде работещ линк за тях ще съм му много благодарен, пък и много други хорица! :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Ное 2004 15:56

Ми да не съм го писал аз, един приятел ми го даде на мейла, явно го е видял в един от сайтовете споменати от вас :)

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Ное 2004 17:35

Fun та дрънка , няма спор ... :lol: :lol: :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: