Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: ЛАРХАМАР 40 000 : АПОКАЛИПСИС !
Публикувано на: 03 Ное 2004 20:56

Така от време уно тук не е имало фантастика и аз реших да запълня тази ниша . Надали ще пиша често защото съм бая зает но вярвам ще го завърша . Та ето ви нещо за четене ! И не се сърдете но го писах по напрежение и е малко неизгладено !

WarHammer 40 000
Апокалипсис .

Мрачната планета .

09.10. 40 359 г. орбитата на Краф 8 .
Експедиционен флот “Алфа” .
Транспортен кръстосвач от клас торнадо - “Кирил Победоносец ”.
12:40ч. космическо време .

Двадесетина командоса от кралските звездни пехотинци седяха спокойно във трюма за депортация и разискваха последните новости от воената кампания .
- Разбрахте ли ? Превзели сме столицата на Крафт 10 - Таар ! Благодарение на йонните бомбардировки скапаните орки са го изоставили в панически бяг . Какви страхливци . – сподели един от войниците .
- Хехе това е нищо . Вчера докато минавах покрай офицерският стол чух двама от командването да си говорят за нови попълнения от свежо пушечно месо . Май ще си видим женичките ! – изхили се лукаво един въз дебел пехотинец .
- Да няма да е лошо . Само ако знае какво я чака моята като се върна ! Само да внимава че ако разбера че някой ми е топлил леглото двеста етажа ще и се видят малко – особено без джетпак ХАХАХАХ .
- А какво имаме да вършим за днес ? Ще отпращаме ли някой ? – запита един от войниците .
- Някакво конте . Майор от специалните част . – намеси се един от насядалите мъже .
- Какво е сгафил ? – попита с лек кикот един от пехотинците .
- Страх пред лицето на врага ! Дано го изпратят да се бие със Елдарите на източният фронт на тази прокълната планета . Заради такива скапаняци орките не ни оставят на мира ! – излая един изключително едър пехотинец .
- Хаха вярвам елдарите ще му се зарадват . Има ли още пушечно месо за изпращане по “пощата” ?
- Два сборни отряда от имперските гардове и някакъв бунтар .
- Два отряда ? Тия пък какво са направили ?
- Не ми пука . Не бих искал да съм на тяхно място .
- Що бе Елдарите може да те намерят за апетитно парче !
Из трюма се разнесе тежък смях който секна за секунди при видът на влизащите в залата ескорт със заточените . Пехотинците заеха мигновено местата си и отдадоха почит изпънати като струни . Процесията мина покрай тях в тихо мълчание . Черните униформи на ескортиращите правеха нещата още по погребални. Мрачните погледи на заточените не се отклоняваха от капсулите . “Капсулите” както ги наричаха всъщност не бяха нищо повече от издължени свери със топчесто дъно направени от волфрам и заредени със ограничено количество йони . По точно им прилягаше техният прякор – “Консервени кутии” . А в случай на засечка от страна на двигателя при приземяването “хората” от вътре могат да бъдат изкарани само със лазерна резачка .
Един от по висшите в ескорта заговори с тон достатъчно хладен да заледи вулкан .
- Вие бяхте признати за престъпление срещу Императора . Животът ви ще бъде пощаден благодарение добрата воля на императора . Допълнителни инструкции ще получите в капсулата . – с това сухата реч бе свършила и на изгнаниците не им оставаше друго освен да се напъхат в “консервената кутия “.

09.10. 40 359 г. някъде в откритият космос .
16:30ч. Космическо време .

В капсулата течеше тягостно мълчание . Всеки седнал на мястото си мрачно се вглеждаше в бъдещето си . Всички се чудеха на коя забравена от бога колония ще бъдат изпратени . Или още по лошото дали няма да ги пратят някъде на сигурна смърт . Един едър пехотинец се изправи от мястото си и закрачи към майора . Когато стигна до него просто рязко се извъртя и седна със доста голяма засилка на мястото до човека .
- Какво прави голяма клечка като теб при нас ! – ухили му се пехотинеца и показа зловещата си захапка от чисто бели и въз едри зъби .
Човекът се обърна с изтънчен маниер огледа огромният мъж до него и после със спокоен тон заговори .
- Ти трябва да си бил душата на компанията ! За пръв път се запознавам с такъв мъж ! А сега би ли ми казал по рождение ли си клоун или само се правиш на такъв .
Пехотинеца почервеня от яд а няколко венички се показаха на обгорялото му от слънце чело .
- Ей конте докато ти си висял в командването аз съм трепел орки на камари и ако не искаш да те впиша във личните си постижения не ме дразни повече .- след изплютият за секунди абзац пехотинеца показа огромната си лапа стисната в юмрук .
Майора се вгледа този път по задълбочено в човек и отново проговори .
- Интересно ! Ръст около два метра , телосложение отлично около деветдесет и пет кила , възраст трудна за определяне може би около тридесет съдейки по бялата коса . Тъмни очи – доста живи , агресивно поведение . Кажи ми войниче имаш данни да си от специалните части как така се случи да се возиш с нас към господ знае къде ?
- Попитай генерала с изкуственото чене ! – каза леко поуспокоено горилата и леко се захили .
- Какво имаш предвид ? – попита учудено майора .
- Ами така се случи че ... ами ..... да кажем просто че зъбите на един генерал бяха развалени и аз се погрижих да си ги смени ! – този път войникът се разсмя бурно – Ти може и да не си такова конте за каквото те мислех . Казвам се Жак – наричаха ме “Резачката” . Преди да мина към пехотата ... по точно преди да ме понижат заради едно друго чене бях пилот на бойни машини специализиран във боравене със хладни оръжия . Като те гледам и ти не си във лоша форма . Средно телосложение , висок около метър и осемдесет , черни очи май си правил повечко радиационни бани , черна коса . Не лошо даже и за красавец можеш да минеш !
- Името ми е Валтер , майор Валтер от специалните части , специалност тактически действия и оцеляване във вражески територии . – отговори майора .
- И какво сгафи ? Това не е ли медал за заслуги ? – Жак посочи малко метално чипче оцветено във зелено което висеше на яката на Валтер . – И защо не са ти го отнели ?
- Не се подчиних на заповед !
- Какво ? Каква заповед ? – изръмжа Жак .
- Най-общо казано самоубийствена заповед . Трябваше да щурмуваме една от укрепените позиции на орките ! Проблема бе в това че скапаните Елдари се появиха . Нали се сещаш ония дето се мислят за висши организми и изпепеляват всичко друго което мърда . А медала не посмяха да ми отнемат – прекалено много от моите момчета бяха в залата за разжалване !
- Мисля че с теб ще станем приятели ! – усмихна се пехотинеца .
- Скоро ще разберем . – отговори все тъй хладно майора .
Разговора приключи така рязко както бе започнал . Пехотинеца рязко стана и отиде на мястото си и се излегна . Валтер последва примера му след като не видя какво друго може да се прави в една “консерва” . Всъщност това наименование му харесваш .

Валтер се събуди след около два часа . Изправи се ловко и се раздвижи а тялото му изпука неколкократно . След кратко прозяване той окончателно прогони сънят от тялото си . Чак сега майора се замисли че дори не бе огледал “консервата” . Погледа му се плъзна по металните стени . “Нищо особено” рече си той на ум и продължи да разглежда . “ Стандартен корпус , монитор пряко свързан със захранването на капсулата , петдесетина места за сядане , нещо подобно на кенеф а и оръжейната – уви празна !” . Огледът с нищо не му помогна но той не бе и очаквал нещо друго . Реши да огледа другите си спътници като пропусна Жак . В гъста групичка се бяха скупчили тридесетината гвардейци . Странно се стори на Валтер че десетима от тях бяха с еднакви униформи което го навеждаше на мисълта че са от една част и не може да са сгафили заедно освен ако не са изключително тъпи . “ Но тогава защо са тук ? Тук нещо смърди и това не е кенефа !” .
- ВСИЧКИ ПО МЕСТАТА СИ !– изкрещяха високоговорителите в залата . Валтер неподготвен за изненадата се хвърли на пода в търсене на прикритие . Това определено му изигра лоша шега . Когато стана забеляза че Жак го гледа със грейнала физиономия!
- К’во зяпаш бе маймуно ! – изкрещя майора .
- Треперещият ти задник ! – отговори през сълзи пехотинеца – Така не съм се смял от както оня генерал почна да си плюе зъбите един по един . Явно и ти си просто човек !

- Тишина !!! - изгърмя отново гласът от микрофоните - Заемете местата си веднага .
Бавно всеки един във совалката зае мястото си . Големият монитор който Валтер бе видял преди малко грейна а на него се показа сухото лице на някакъв книжен плъх с майорски чин .
- Слава на императора . Нека спестим безсмислените коментари . Всички вие сте изменници но и добри войници. Всеки от вас е специалист в дадена насока а императора има нужда от такива войни за новата си военна кампания . Ще ви дадем възможност . Следвате безкомпромисно заповедите си от тук нататък или още сега можете да се избиете и да ни спестите патроните ! Решавайте .
Всички в капсулата се спогледаха и едновременно отговориха “ЖИВОТ” .
- Назначението ви е в елитните легионерски части под прякото командване на адмирал Ниила . Крайна точка на пътуването ви е Хеела Зироу . Там ще бъдете инструктирани допълнително . Слава на императора .
Монитора изключи така рязко както се бе включил . Веднага след това совалката започна да се тресе . Всички побързаха да заемат местата си . Беше започнало навлизането в орбитата на Хеела 0 . “ Знаех си че има нещо ! “ помисли си Валтер “ Хеела 0 от къде ми е познато това име ? Ах шибана консервена кутия , можеха поне седалките да омекотят а не да ги оставят по гола стомана !“. Летателният апарата започна да се тресе още по жестоко . Няколко нита изскочиха от местата си и се врязаха във монитора пръскайки го на стотици парчета .
- Нещо не е наред ! – изкрещя Жак – Прекалено бързо навлизаме в атмосферата !
- Усещам ! Това прогнило корито ще ни свали на земята под вид на палачинки !
- Скапаното висше командване може да отдели субсидии за нови танкове но не и за една нова шибана капсула ! – изкрещя Жак със изкривено от злоба лице .
В мрачното небе на Хеела 0 малка комета се насочи към земята и изчезна .

- ИДВАААААТТТТТ ! – крещеше пехотинец със тежка картечница сеейки патрони във сградите и хълмчетата пред него .
- Всички по местата , Рипърите в готовност ! – изкрещя Валтер .
Малката група пехотинци на брои не повече от двадесетима се бяха окопали във центъра на градът и всячески се опитваха да удържат прииждащите от всякъде орки . Пред окопите им имаше стотици зелени тела а все повече нови ги стелеха . Минометен взрив долетя от някъде . Една от порутените сгради в чиято вътрешност се бяха “заклещили” двама пехотинци рухна в облаци от прах и дим .
-Не оголвайте фланговете . Картечарите да се изтеглят веднага щом се стигне до ръкопашен бой . Внимавайте с “подскачащите” орки ! – Валтер сипеше заповед след заповед но знаеше че скоро нямаше да има какво да командва .
От всички улици пред пехотинците продължаваха да се стичат орки в пълно бойно снаряжение . Няколко снаряда покосиха още една полусрутена сграда което допълнително обезкуражи пехотинците в плитките окопи . Орките почти бяха стигнали предната линия на отбраната която беше и последна когато се чу мощният глас на майор Валтер .
- Огнепръскачки ОГЪН !!
Пискливият звук на плазмените огнепръскачи заглуши всичко . Два гигантски огнени езика плъзнаха по земята право към зелените зверове и ги обвиха в огнените си ласки . Тежката миризма на изгорена плът се разнесе навсякъде примесена със аромата на изгоряла плазма . Двамата тежки пехотинци с горелките започнаха бавно да се движат напред подкрепяни от трима пехотинци с тежки картечници . Орки започнаха да отстъпват неорганизирано и много от тях паднаха покосени от зенитен куршум в гърбът . И точно когато битката бе почти спечелена стържещият звук на празна горелка се вклини в мозъкът на Валтер “ Само не това ! Не сега “ . Мощта , остротата на контраатаката се бе загубила . Орките се обърнаха плавно а по лицата им се разтегна надменна усмивка . Измежду ордата им излезе огромен зелен войн с пура в устата малки жълто червени хищни очи . Погледът му се спря върху Валтер и го огледа внимателно след което зъбатата паст на звярът се разтвори зловещо за да могат несвързаните му думи да долетят свободно .
- Тъпи чавеци ..... ние войни силни . Размаже чавеци . Ние направени за да побеждава . Атакаааааааааааа !
Размахвайки всякакви хладни оръжия орки се спуснаха надолу по улицата където пехотинците се бяха укрепили . Измежду редиците им излязоха няколко огрета със странни съоръжения на гърбът и тежки плазмени автомати в лапи .
- Внимание “СКАЧАЩИ” ОРКИ ! – изпищяха в един глас двама пехотинци . Само след миг странните съоръжения изригнаха зловещ пламък и отпратиха телата на собствениците си право при пехотинците ! “ Започна се ! Това е краят ! “ помисли си Валтер и започна да издава команди .
- Картечарите назад , всички останали включете рипарите и в АТАКААААААА ! СЛАВА НА ИМПЕРАТОРААААААА ! – с тези думи майора включи верният си рипър и скочи в средата на орките . Започна кърваво меле . Сухият напукан бетон се напои с кръв . Няколко пехотинеца застанали гръб до гръб си пробиваха път през пълчищата зверове в опитите си да стигнат до своя майор но пътят им бе препречен от тежко брониран орк чиито ръце бяха заменени с моторни резачки . Войните се хвърлиха чевръсто срещу него . Няколко от ударите им погалиха тежката му броня а един успя да отреже малко от изключително едрият му рог но това само вбеси съществото . Роговицата на неговото жълто червено око се сви и стана като карфица . Оркът наведе глава напред и изпъна тялото си рязко напред . Макар и срязан рогът бе достатъчно дълъг и остър и се заби в пехотинеца в средата пронизвайки го изцяло и същевременно минавайки между другите двама той включи моторните си резачки в употреба . Двамата пехотинци стояха неподвижно във огненият ад около тях сякаш не бяха тук а някъде друга , някъде на спокойствие . Валтер скочи към тях и ги бутна на земята в опит да ги прикрие . Когато погледна за гърба си душата му замръзна . Ужасът на тази гледа го потресе . Телата на пехотинците от кръста надолу продължаваха да си стоят на местата . В този момент погледът на майора се замая и всичко потъна в мрак . Но той продължаваше да чува стенанията на умиращите си подчинени . Техните ужасни , предсмъртни викове раздираха сърцето му . Цялата му същност се молеше някой орк да го довърши . Виковете изведнъж станаха по отчетливи и сякаш зовяха името му .

09.10. 40 359 г планетата Хеела Зироу.
Час – неизвестен .
Местонахождение – неизвестно .

- Майор Валтер събудете е ! Майоре трябва да се съвземете ! ВАЛТЕР СНОБ ТАКЪВ ВДИГНИ СИ ЖАЛКИЯТ ЗАДНИК !
Съзнанието на Валтер бавно се върна в тялото му и той отвори очи . Над него се бе надвесил Жак и му говореше нещо но то бе толкова далечно че майорът просто махна с пръст в знак че не разбира .
- Не се прави на женичка де ! Катастрофата не беше толкова лоша ! – извика отново Жак !
- Катастрофа ? Каква катастрофа ? Къде сме ? – попита объркано майора припомняики си сънят с кървавата касапница .
- Хехе явно има защо да си в специалните части с тоя аналитичен ум ! – след тези думи Жак леко се ухили доволен от сарказма си . – Не помниш ли ? Совалката ако може да се нарече така това изгнило корито се размаза . В момента сме ........ сме ...... и аз не знам къде ! Както и да е важното е че сме живи което на фона че сме ЕДИНСТВЕНИТЕ оцелели не е лошо ! – каза леко иронично пехотинеца !
- Как така единствени оцелели ? Ами двата отряда с нас ! – попита още замаяно майора .
- Ами да кажем че надали ще съберем достатъчно части от тях да направим и един отряд . По невероятен късмет сме се оказали в правилната част на консервената кутия . А и малко преди да се разбием двигателя все пак се вклюи иначе и ние щяхме да бъдем кашообразни ! И моля те викай ми Резачката . – каза Жак и се зае да оглежда местността .

Едн дъ :)

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2004 21:30

Ах... наслада за четящия. Пък и правописа ти се е подобрил. Видях само няколко грешчици, което на фона на обичайното ти писане си е постижение.
Справяш се както винаги прекрасно. Пък и идеята си я бива!
Go Go Go Go! :live:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2004 22:15

Първо ора мерси за думите знаете че от вас те звучат много приятно . е разбирасе когато видите грешки и недомислици солете знаете че в тези случаи приемам критика ( само в тези да не се улеете :twisted: ).

Стелт даже съм ти благодарен ! Някой ден обещавам ще се науча да пиша !

А иначе ЛарХамар ( играта ) рулираааааа !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2004 22:15

Я човек на маняците! И то загрижен за правописа! Шса осъзнаети вие! Keep up the good work!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 03 Ное 2004 22:35

Ами .. да хареса ми отчасти , но като цяло съм със смесени чувства ... Просто можеш по добре - ето например "Кирил Велики" - много добър разказ , да не кажа най-добрият форумен кратък разказ , който съм чел ... Но виж - тук .. хмм . Историята и сюжета , като цяло са добри , това , което не ми хареса е баналността на диалозите , типа герои и от части битката - някои сякаш , са излезли от някой американски патриотичен филм , ала "Тънка червена линия" , или още по лошо от някой от безбройните холивудски екшъни ... Ако , да речем диалозите и като цяло , срещата на характери в тази капсула , бяха по различни ... Това , което искам да кажа е - историята е добра , а ти можеш да се справиш много по-добре със разказването и ...
Но , разбира се на фона на всички тези "бъзикни" , които са напълнили Творческия , един сериозен и интересен разказ е нещо , което задължително трябва да се прочете ...

Профил

Заглавие: Re: ЛАРХАМАР 40 000 : АПОКАЛИПСИС !
Публикувано на: 04 Ное 2004 00:06

Ами на ниво,както винаги.Но едно нещо не ми хареса.не знам дали следваш силно историята в играта,но битката с орките в спомените на майора някакси изглеждаше като в лигав американски екшън - стотици оркски трупове лежаха около тях,въпреки че те бяха само двадесет,оркът с пура заговори като пълен дебил "ние силни,смаже хора,ние велики..." - някакси това беше тъпичко,ако позволиш подобно определение и не ми хареса на фона на останалата обстановка.
Иначе атмосферата е доста добра и разказът има бъдеще(ако ти решиш де) особено,ако поддържаш праописа на такова задоволително ниво :wink:

П.П. -
EviL написа:
:)
- най-после емотиконка от Ивъл. :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 00:41

Най-после го прочетох и какво да кажа- много ме накефи, тия пехотинци се държат точно както е подобаващо за тях- те са леко открехнати за света, в сравнение с другите хора, но пък са типичните дебилни войници със силно чуство за дълг, подчинени на своя император както се и очаква. С нетърпение очаквам продължение и ми е адски интересно, дали ще уловиш и другите раси толкова добре.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 16:48

Хехе пак да кажа че се радвам че сте о харесали . Така тая част от към сюжет и воени деиствия е слаба по една причина - с нея вкарвам характерите в деиствието - истинското . Обещавам много обрати , подмолни деиствия , кръв в промишлени количества , раси липсващи в ограта . Сега отново спецялни благодарности на приятелчето Стелт който е главният виновник да нямам почти никакви грешки ( тенкс другарю комисар ).

Сега относно критиките - дам точни са .
1 Слим прав си че репликите са сухи и като от средностатистически малоумен американски екшан . Прав си и че героите са като излязли от матрица - нищо невиждано . Истината е обаче че това е и целта !
2 Битката наистина бе леко дебилна но просто не можех да се развихря все пак това беше само спомен .
Мерси за критиката ще се постарая в следващата част тези неща да липсва. Обаче имам огромен проблем . Постоянно преминавам от трето лице в първо и това много меша и загрозява нещата . Не знам как да го оправя това ( сега чета наново разказа на Стелт и гледам как той ги прави нещата ).

1 Ами хънтър забравил съм да спомена труповете на пехотинците - черна точка за мен .
2 Оркът наистина говори като дебил но тук вече не си прав . верно не съм оцелил точно тяхният говор но в играта те наистина говорят много странно ( което и кешещо ( "Да биг мек" " Ваагаа" и много още ( точна реплика )). Ще се постарая да оправя това макар по план орките повече да не се появяват ( опа издадох се ).
3 Иначе орките като цяло добре знаеш че побеждават не с качество а с количество не случаино имат 100 лимит ( макар подкрепленията да искат лимит ).
Иначе ще си взема поука .

Сентри прекрасно си уловил мнението ми за Пехотинците . Страшно фанатични и достатачно тъпи да не се интересуват от околният свят ! Могат да се машинират как си искаш !

Продължение започвам да пиша ( след като науча една тема де ).

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 04 Ное 2004 21:13

Такам с чуство на предател трябва да кажа че спирам да побликувам разказа . Причината е само една ! Имам невероятна идея за този разказ и искам да я реализирам максимално добре . И понеже за това трябва време и усилено писане мисля да последвам примера на Изгрев ( Деилона ) и да го посна когато съм готов и когато е завършено . Съжалявам че ви подведох .

Но пък ако забелязвате във творческият се появиха няколко добри разказа . Мисля че ще има какво да четете ( а и аз самият ).

Отново мерси за подкрепата ви - тя е важна за мен .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 09:18

Добре, но да не забравиш да го пуснеш! Може и да е късно, но по-добре от никога!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Ное 2004 11:12

Аз малко позакъснях с четенето на разказа, но вервам простено ми е.
Първото нещо което ми направи впечетление в разказа беше спора между Жак и "контето" Волтер.
Просто е много интересно да видиш как ЕвиЛ спори с... ЕвиЛ.
Това беше най-стойностния спор напоследък въс форума.
А сюжета, той не е за нобелова награда, даже за оскар не става, но не е паднал толкова ниско за да отнесе и моята всепомитаща критика. Найстина не се сещам за нещо конкретно което да ме е подразнило ,но е вярно че нещо липваше не знам к'во. Може би малко гениалност?
Но верваме на ЕвиЛ, че идеата му е достатъчно добра и ще помете статуетките...

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com