Автор |
Съобщение |
Kaiser Kar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Сеп 2004 10:47
Обичам тез животни!
А тази е прекалено голяма затова КЛИКНИ ТУК
___________________________________ Приятел
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Сеп 2004 17:52
Абе и вие сте едни ! Той човека много хубаво си го каза(но вие май не го проумяхте) - Какво удоволствие ви прави да нищите "творенията" на някакви лапета , които още сигурно не са учили и синтаксис ... ? Той не обижда пишещите във форума , а вас - тези които по цял ден кесите в него , пишете нон-стоп , опитвайки се да драснете във всяка тема поотделно и най-вече стоейки във творческия форум , чакайки някой 4-то класник да драсне някое "произведение" за да го разнищите тотално.Нали сте много умни ? Защо тогава се занимавате с тези , които очевидно не са на вашето умствено ниво ? После не обиждайте някой на КОМПЛЕКСАР
___________________________________ http://wkoz.net - rap shit 24/7
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Сеп 2004 20:16
slim_k написа: Абе и вие сте едни ! Той човека много хубаво си го каза(но вие май не го проумяхте) - Какво удоволствие ви прави да нищите "творенията" на някакви лапета , които още сигурно не са учили и синтаксис ... ? Той не обижда пишещите във форума , а вас - тези които по цял ден кесите в него , пишете нон-стоп , опитвайки се да драснете във всяка тема поотделно и най-вече стоейки във творческия форум , чакайки някой 4-то класник да драсне някое "произведение" за да го разнищите тотално.Нали сте много умни ? Защо тогава се занимавате с тези , които очевидно не са на вашето умствено ниво ? После не обиждайте някой на КОМПЛЕКСАР
Ей, Слим_К, с тебе много се уважавам/е ей! Сега обаче, без да те обиждам и т.н., ти казвам, че не си прав. Разбира се, че Blues Traveler е прав за едно - не трябва да нищим творенията, още повече когато те са написани от неопитни и още повече от невръстни творци. Но въпросът е друг - тук причината за тази ни реакция е, че творението е не просто "скапано изпълнение" (това като цяло, ако забелязваш, го споменаваме доста малко в критиката си), а че самата е тема е чисто и просто УЖАСНА! И още повече "добавката" на Фтпман, която беше също доста глупава и отвращаваща. Именно против този факт се противим ние, а не срещу самите качества на творбата. Негодуваме срещу самата тема на произведението, а не по неговата реализация.
Надявам се, че с това се изяснихме защо и как правим критиката си. Ако си забелязал, почти винаги, когато произведението е слабо, казваме нещо от сорта на "не беше кой знае какво, но продължавай с опитите и ще се получи добро".
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Сеп 2004 23:23
MetalGearRex написа: slim_k написа: Абе и вие сте едни ! Той човека много хубаво си го каза(но вие май не го проумяхте) - Какво удоволствие ви прави да нищите "творенията" на някакви лапета , които още сигурно не са учили и синтаксис ... ? Той не обижда пишещите във форума , а вас - тези които по цял ден кесите в него , пишете нон-стоп , опитвайки се да драснете във всяка тема поотделно и най-вече стоейки във творческия форум , чакайки някой 4-то класник да драсне някое "произведение" за да го разнищите тотално.Нали сте много умни ? Защо тогава се занимавате с тези , които очевидно не са на вашето умствено ниво ? После не обиждайте някой на КОМПЛЕКСАР Ей, Слим_К, с тебе много се уважавам/е ей! Сега обаче, без да те обиждам и т.н., ти казвам, че не си прав. Разбира се, че Blues Traveler е прав за едно - не трябва да нищим творенията, още повече когато те са написани от неопитни и още повече от невръстни творци. Но въпросът е друг - тук причината за тази ни реакция е, че творението е не просто "скапано изпълнение" (това като цяло, ако забелязваш, го споменаваме доста малко в критиката си), а че самата е тема е чисто и просто УЖАСНА! И още повече "добавката" на Фтпман, която беше също доста глупава и отвращаваща. Именно против този факт се противим ние, а не срещу самите качества на творбата. Негодуваме срещу самата тема на произведението, а не по неговата реализация. Надявам се, че с това се изяснихме защо и как правим критиката си. Ако си забелязал, почти винаги, когато произведението е слабо, казваме нещо от сорта на "не беше кой знае какво, но продължавай с опитите и ще се получи добро".
Добре де ! Ужасни са И това все пак не означава нищо ... Каква според теб е представата за "супер-яко-нещо" на един човек 4-5 клас - на мен лично ми беше трепането на охлюви - на тоя му е трепане на котки . Това напълно си влиза в контекста на спора, и не може да ви оправдае.И все пак спирам до тук ... Като се замисля втори път , нито искам да се карам с някого , нито да си хабя нервите , още по малко заради някъв дечко , дето ми блещи за умрели котки ...
ПС-Уважението ни е взаимно (все още надявам се)
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Сеп 2004 23:58
Ами виж, може би си прав, но все пак въпросът е дали това е правилно, че чак и творба за това да се създаде? Да не говорим, че това, че е малък, не го оневинява. До известна степен и ти си си чудовище, щом си трепал охлюви. Е, и аз, като избивам хлебарките вкъщи (макар и това да си е донякъде "самозащита" - все пак са вредни). Но..., нужно ли е чак да се възхваляват тези неща в писания и да са източник на гордост?
Не знам, може би наистина едно "не си прав" щеше да свърши работа. Или както повечето - да повръщам. Но нима когато смъмриш едно дете и му кажеш, че то е направило нещо лошо, то така лесно да разбира грешката си и да се поправи? Мне, не мисля...
|
|
|
|
|
slim_k
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Сеп 2004 14:33
MetalGearRex написа: Ами виж, може би си прав, но все пак въпросът е дали това е правилно, че чак и творба за това да се създаде? Да не говорим, че това, че е малък, не го оневинява. До известна степен и ти си си чудовище, щом си трепал охлюви. Е, и аз, като избивам хлебарките вкъщи (макар и това да си е донякъде "самозащита" - все пак са вредни). Но..., нужно ли е чак да се възхваляват тези неща в писания и да са източник на гордост? Не знам, може би наистина едно "не си прав" щеше да свърши работа. Или както повечето - да повръщам. Но нима когато смъмриш едно дете и му кажеш, че то е направило нещо лошо, то така лесно да разбира грешката си и да се поправи? Мне, не мисля...
Превъзпитанието гради човека ! ( Сенека )
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 26 Сеп 2004 22:34
Всъщност критиката ми беше изцяло насочена към начина на писане - демек дебилен ! Просто нямаше едно описание като хората , темата бе дебилна и нразвита , изразните средства се изчерпваха до "вътрешности" и това беше ! Нищо повече и нищо по-малко ! Додрафа ми се от нескопосаните драсканици , от идеята че си изхабих две минути от живота да чета това нещо .
Рекс не си прав за едно ! Не със всички постъпваме снисходително първият път ! Понякога не е достатачно просто да опиташ - понякога трябва и да се напънеш . И не рядко както сам знаеш оплюваме "здраво" . Ако автора згрее грешките си хубаво - ако не .. е тогава следва пренебрежението !
Абе звучи нафукано но не се сещам как да го кажа по заобиколно ( умора братче ) !
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
Blues Traveler
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2004 15:18
Имате късмет, че пишете по този начин само в псевдо-творческия форум на пц мания, където средната възраст на авторите е 13, а най-експлоатираните теми - фентъзи пепеляшки и джуджета, каручки и мечове на истината... Човек с широк кръгозор не би демонстрирал подобно отношение, а за един пишещ, дори и на аматьорско ниво, му трябва широк кръгозор, а не 12 годишни мишени, на които да си изкарва яда...
Темата на разказа въобще не е лоша, всъщност това е толкова субективно, а някои пишат така убедително, сякаш думите им представят социологичско проучване...
___________________________________ ...and I'm your new travel agent
|
|
|
|
|
EviL
|
|
Мнения: 893 Местоположение: Д'Драгонленд в крепоста Д'Драгонхарт !
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2004 15:39
Защитникът на низвергнатите !
Данеби като гледаш оплюваният да виждаш сбеси ???
___________________________________ Злото винаги ще е по-силно !
There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2004 18:24
Blues Traveler написа: Имате късмет, че пишете по този начин само в псевдо-творческия форум на PC Mania, където средната възраст на авторите е 13, а най-експлоатираните теми - фентъзи пепеляшки и джуджета, каручки и мечове на истината... Човек с широк кръгозор не би демонстрирал подобно отношение, а за един пишещ, дори и на аматьорско ниво, му трябва широк кръгозор, а не 12 годишни мишени, на които да си изкарва яда... Темата на разказа въобще не е лоша, всъщност това е толкова субективно, а някои пишат така убедително, сякаш думите им представят социологичско проучване...
Нещо лошо в това да проявиш фантазия и да напишеш нещо интересно? Което ако някой друг прочете и каже "страхотно. никога не бих се сетил за нещо подобно. радвам се, че го прочетох" това няма ли да е удовлетворение за теб или другият? А и какъв е този псевдо-форум? Всички форуми са псевдо, т.е. не са истински. Аз съм на 16, но се радвам, когато някой по-малък се опита да напише нещо смислено. Тогава той заслужава поне похвала, за опита, който по-късно може да подобри с времето.
|
|
|
Blues Traveler
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2004 19:12
EviL написа: Защитникът на низвергнатите !
Данеби като гледаш оплюваният да виждаш сбеси ???
Когато почнах да пиша в този форум нямаше кой да ме критикува (извинявам се за високопарния тон!), а и по-късно не се намериха разумни хора, които да ме обвинят в некадърност, липса на талант и т.н. Всъщност по-вероятно е вие (които критикувате злостно невръстните писачи във форума), да откривате собствените си недостатъци и проблеми в техните персони/произведения и затова реагирате по такъв траги-комичен начин...
Актив, няма нищо лошо в това да проявиш фантазия и да напишеш нещо интересно, а после да се чувстваш добре, когато някой ти напише, че се кефи на написаното... И аз се радвам, когато по-малките пишат, четат и т.н.
___________________________________ ...and I'm your new travel agent
|
|
|
|
|
MetalGearRex
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 27 Сеп 2004 22:31
Blues Traveler, поздравления, щом си писал толкова добре, че никой не се е намирал да ти отправи критика. Уви, тук само ще спомена, че за критика не е нужно само калпава творба (ако говорим разбира се за "отрицателна критика", щото то си има и положителна критика), а и достатъчно умни "критици" или псевдо-критици, както се изразяваш... Не знам, не се казвам нищо за теб, понеже не съм чел нищо от теб (макар и да ми се струва, че съм чел нещичко...), би ли дал линк към нещо твое?
Винаги съм смятал критиците за нереализирани автори... Но смятам, че ние тук сме малко по-различен род критици. Все пак, тук ние ги четем главно от и за удоволствие, а след това пишем личните си впечатления. Разбира се, че завиждаме, когато някой е написал нещо наистина добро. Че кой не го прави? Въпросът е, че трябва да има "нещо наистина добро"...
По-рано каза, че в този форум имало повече критици, отколкото творци. Кажи ми, къде творците са повече от критиците? Написването на едно произведение отнема много повече време и труд, отколкото да се прочете вече готовият продукт и да му се напише "псевдо-рецензия". Да не говорим, че за писането са нужни и вътрешна нагласа и т.н. още куп неща.
И все пак, кажи ми кое ти хареса в това произведение (защото "Темата на разказа въобще не е лоша" са твои думи)? Любопитно ми е каква е твоята гледна точка към написаното. А и все пак трябва да ни покажеш с какво не сме прави, нали така? Иначе си е чисто голословене...
И моля те, не се измъквай с "не искам да съм критик"!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|