Ми набяваш си 5-6 тестерски програми: Прайм95, Супер Пи и т.н. и клокваш (ако имаш захранване да го храниш и кулър разбирасе да го ладиш). Почне ли да те дропва от програмите, да се ресва, да прай мизерий- връщаш надолу честотата на професора. И така докато не разбереш на колко си стабилен. Иска се време и нерви, но това е начина.....D00MGuard написа:Мога ли да питам-до колко е наи-добре да си овърклокна AthlonXP 2500+ на 1.8ГХЗ(в момента ми е овърклокнът на 2ГХЗ)
Хардуер:Какво да си взема за тея пари?
-
The.Rampage.Rado
KusLink.com - скъси си... линка!
www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
Ами Радо ти каза горе долу кво да направиш.Все пак ако не си се занимавал сериозно с клокване досега,по-добре си намери някой който знае кво прави.Въпреки че изглежда лесно си има и тънкости.За тестърски програми не мога да ти кажа,но много внивай с качването на множителя.Туку виж изпушил процесора и то от съвсем малко увеличение.Все пак шансът да го изгориш ако имаш добър кулър е малък,но трябва да внимаваш.Предполагам все още не смяташ да експериментираш с напрежение и т.н.
Aми ако ще си зимаш Р4 - 3ГХц хубаво.Ма ти по-добре кажи с колко кинта разполагаш максимум щот то ако имаш кинти и един А64 можеш да си земеш,въпреки че е на 2-2.4ГХц е по-добър от Р4 в много отношения.klopatios написа:амм може ли да питам... примерно какви пари ще ми излезе PC с процесор pone 3 MHZ ,RAM pone 512, HARD pone 80 GB , videoto .. 256 mb i nqkoe dobro dano... za sounda nqmam griji.. i ostanalite neshta
Все пак темата се казва ,,Препоръчайте ми нещо за тея пари",а не ,,препоръчайте ми колко да дам за тея части."
Значи първо прочети написаното с оранжеви букви в първия пост.Сега го добавих.И второ,няма смисъл да бързаш с ъпгрейд на видеото.Конфигурациятата ти и трябва цялостен ъпгрейд(е ваще едва ли са такова мнение).Nexus написа:Аз още не съм си overclock-нал компа - PIII 800 MHz, 320 RAM 32MB VRAMспоред вас на колко мога да го подкарам(няма да рискувам сам, ще викна баща ми
) и колко ще ми излезе едно видео минимум 64 RAM(най-добре 128)?
P.S. Утре ще видя какво ми е дъното.
Не са на това мнение определено.А и не е наложително(все още).Все пак си мисля че един overclock няма да е съвсем излишенHUN73R™ написа:Значи първо прочети написаното с оранжеви букви в първия пост.Сега го добавих.И второ,няма смисъл да бързаш с ъпгрейд на видеото.Конфигурациятата ти и трябва цялостен ъпгрейд(е ваще едва ли са такова мнение).Nexus написа:Аз още не съм си overclock-нал компа - PIII 800 MHz, 320 RAM 32MB VRAMспоред вас на колко мога да го подкарам(няма да рискувам сам, ще викна баща ми
) и колко ще ми излезе едно видео минимум 64 RAM(най-добре 128)?
P.S. Утре ще видя какво ми е дъното.
-
Nikson
Първо ще отговоря на въпроса на Nexus.Казах ти дори и да искаш само видеокарта напиши с колко кинти разполагаш.За 60$ можеш да се обзаведеш с една ФХ5200 - не можем да говорим за производителност,но пък поддържа доста от новите ефекти и тука и е сълата.Но едва ли ще можеш да я ползваш пълноценно с конфигурацията си.
Сега Nickson ето ти нещо примерно за 700$:
За момента препоръчвам за дъно това - Gigabyte 8IPE1000 Pro 2,Intel 865PE,SB,SATA,8X,Raid $ 103 USD
CPU - INTEL P4 2.8 Ghz 1024k 800 Mhz $ 185 USD
RAM - A-DATA 512 $85
VGA - GF FX 5700Ultra 256DDR2 Ram - $200
160,0,Dmax,SerialATA, 7200, 8192k $121 USD (знам че тук ще има недоволни но за момента Макстор са най добрите SATA дискове,поне според мен).
694$ - ако някой има някакви по-добри предложения да казва.
Сега Nickson ето ти нещо примерно за 700$:
За момента препоръчвам за дъно това - Gigabyte 8IPE1000 Pro 2,Intel 865PE,SB,SATA,8X,Raid $ 103 USD
CPU - INTEL P4 2.8 Ghz 1024k 800 Mhz $ 185 USD
RAM - A-DATA 512 $85
VGA - GF FX 5700Ultra 256DDR2 Ram - $200
160,0,Dmax,SerialATA, 7200, 8192k $121 USD (знам че тук ще има недоволни но за момента Макстор са най добрите SATA дискове,поне според мен).
694$ - ако някой има някакви по-добри предложения да казва.
Недей така Макс.5700у с 256ДДР си е убийсвена карта и е доста по-различна от обикновеният 5700.Освен това ползва ДДР2 забележи и ако искаш ше потърся подробни характеристики,ама аз бих я ибрал пред 5900ХТ със 128ДДР и знам че тя ще се представи по-добре.5900 чиста е по скъпа,а и не е чак толкоз по-добра.Макс Пейн написа:Ловецо!Как ще набутваш човека!Каква 5700у те гони!Една 5900ХТ или чиста 5900 ако намери!Никакви 5700-ци това са пари на вятъра!
HUN73ER tva samo e primer - ti vav vsqko vtoro svoe mnenie prepora4va6 radeon 9600pro pred GeFrce 5700 ultra .tak li ei daj dda go uto4nim tva edin pat zavinagi?HUN73R™ написа:ХаХа поредният смешник който дори не е влизал в сайта на Гигабайт,щот не знае как се пише.Хахаха поредният страхливец не смеещ да се покаже.Anonymous написа:аххахахаххаххх!!!Гигабайт продавали орязани карти тогава защо моята 5900XT e 128ддр/256бит а ловецо?ти си голям ламер знае- ли тази работа били орязани хахахахахха!!!
Сега сериозно за ултра версията на 5700.Тя е към 180$ - все пак си говорим за една изключителна карта поддържаща DDR2 Ram.Прекалено е скъпа според мен.Радеон 9600Про - 140$ 128ДДР перфектно.
Офф,бе стига глупости бе айде прочети всеки мой втори пост първо пък после ми търси грешките!Bayern написа:HUN73ER tva samo e primer - ti vav vsqko vtoro svoe mnenie prepora4va6 radeon 9600pro pred GeFrce 5700 ultra .tak li ei daj dda go uto4nim tva edin pat zavinagi?
Аз препоръчвам Radeon9600Pro пред ЧИСТАТА 5700.Ултра вариантът е почти различна карта!
Айде който има въпроси да пита,ама и да чете предишните страници първо.
SORRY ложецо ,аз не съм от онези тъпи заядливци.не ти търся гре6ките.ти тук си най-полезния и без теб не знам ко 6те6е да прави тоя форум.мерси и 4е ми обясни!HUN73R™ написа:Офф,бе стига глупости бе айде прочети всеки мой втори пост първо пък после ми търси грешките!Bayern написа:HUN73ER tva samo e primer - ti vav vsqko vtoro svoe mnenie prepora4va6 radeon 9600pro pred GeFrce 5700 ultra .tak li ei daj dda go uto4nim tva edin pat zavinagi?
Аз препоръчвам Radeon9600Pro пред ЧИСТАТА 5700.Ултра вариантът е почти различна карта!Ама не!Все някой е тръгнал да ми търси грешките!
-
fubu
- Макс Пейн
- В момента играе: на сигурно...
- Обратна връзка:
Чакай да излезат дъна с 2 PCIe слота и вземи 2 ГФ 6800у в SLI вариант.Ако наистина имаш неограничени финанси, защото тези 2 карти струват общо 1200$ без да броим дъното, което ще е СКЪПО.Но пък това ти гарантира уникална производителност, с която ще къртиш поне 2 години.fubu написа:коя видеокарта е по добре да се взема Geforce 6800 като излезе или Radeon 9800 и м,у другото имам неограничени финанси
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
Все агенти сме!
Аз лично - поне 20!Макс Пейн написа:Чакай да излезат дъна с 2 PCIe слота и вземи 2 ГФ 6800у в SLI вариант.Ако наистина имаш неограничени финанси, защото тези 2 карти струват общо 1600$ без да броим дъното, което ще е СКЪПО.Но пък това ти гарантира уникална производителност, с която ще къртиш поне 2 години.fubu написа:коя видеокарта е по добре да се взема Geforce 6800 като излезе или Radeon 9800 и м,у другото имам неограничени финанси
П.П.- сори за флууда,ама ме фана лигнята нещо.