Бе аз съм, ама като се каже врата и ми идват на ум само стандартните врати на шкафчета, на гардероби, между стаи или входни врати. На времето имаше един виж "Какво можеш да направиш с една тухла?" Отговорът е "Да заблъскам по главата тоя дето ми зададе въпроса"
Единственото нестандартно нещо, което ми дойде за врата е такава, която може да се измъква на релси и така се отваря, но това не е нищо ново. Всичко, което се сетя е вече използвано, освен... А ха, такова нещо няма никъде. Значи представете си нещо като... чекмедже в стената, в което да може да се побере един човек. Т.Е. вместо входна врата имаме входно чекмедже в дебела стена. На глед е като обикновенна врана, но когато я отключим и я дръпнем излиза малко помещение, в което да влезем. Това нещо ще е по-безопасно от обикновенната врата, защото когато се издърпа до някакво ниво входното чекмедже, щтраква втори заключващ механизъм(прост, като на вратите без брави за натискане от външната страна). Той ще се освобождава чрез друг ключ. Всъщност сега имаме чекмедже, при отварянето, на което се изправяме пред врата. Но тази врата не може да се отвори, докато чекмеджето не се затвори. Това ще става с електромотори(грижим се за природата), които се задействат чрез код и затварят чермеджето. Така имаме тройна защита срещу нежелано проникване. За удобство на потребителя ще може някои от защитите да се махата по желание.
Ето общата схема на това как ще изглежда съоръжението.
..... __
___|
.________
___| |________
....__|- метал(предполагаемо стомана)
Ще се правите, че не виждате точките, нали