Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Вечери в таверна "Теракор"
Публикувано на: 06 Авг 2004 01:17

Таверна „Теракор”

Добре дошли в таверна „Теракор” – най- популярната и най-посещавана таверна отсам Великата Река. Тук ежедневно минават десетки чудаци от далечни страни, странстващи наемници, изследователи, обикновени крадци и всякакви пропаднали типове. Пивото е добро и евтино и мястото е предпочитано от всички за почивка от дълъг път или за среща със стар приятел.

„Налей още една, Тобът!” – провикна се Гламдорн, един от редовните посетители, родом от Северната Пустош, където според хората е по-студено, отколкото в елфски фризер от шаматово дърво.

Що се отнася до Тобът – той беше кръчмарят, държеше таверната заедно с жена си Агата и дъщеря си Илира. От доста години беше в бизнеса и като всеки добър кръчмар знаеше всякаква информация, която бе съгласен да „сподели” за определена сума. Жена му вече застаряваше, но бе все така сръчна и пъргава както в деня, в който отвориха „Теракор” преди двадесет и четири години.

Съдържателят наля халба бира на вечно жадния си клиент и си затананика една стара джуджешка песен. Таверната често бе посещавана от планинския род и Тобът бе имал честта да се забавлява с ритмите на веселяшките им песни.

В този момент на вратата се появи грамаден тъмен силует. При влизането в таверната, силуетът се превърна в огромен бял мъж със запасан меч и тежка броня. Той огледа кръчмата и даде знак на съществото зад него. В таверната набързо се шмугна един малък гном, облечен в синя магьосническа роба. Това беше неуспелия маг Рийли от Югозападната Част. За нея се говореше, че там можело да се въдят само гноми поради нечовешките жеги... А всички гноми се обучаваха в магьосническото или фокусническото изкуство, поради вродения им талант да боравят с магията. Което, обаче, не се отнасяше до Рийли... Него едва го научиха на най-простата магия за възпламеняване на показалеца на лявата му ръка.... и го изгониха за неприлично поведение. Беше се „заиграл” с една от асистентките на професора по „низша магия и магиознание”( споменах ли, че Рийли беше красавец сред гномите). Биха му двадесет камшика и го изгониха от Югозападната Част.

- Здрасти, Тобът – каза Рийли – случайно да е минавал... ти.. знаеш кой...
- Ха-ха-ха – се чу грубият глас на съдържателя – спокойно Рийли, Страйк забягна към Дивото преди месец и половина и от тогава ни вест ни кост.
- Тогава... две бири. Това задължително трябва да се полее. Да пукне дано, изчадието елфско.
- Абе, Рийли – намеси се Гламдорн – какъв е тоя Страйк, майка му елфска! Най-обичам да троша малки елфски главици!!! Високомерни създания... Мислят се за ненам-си-к’фи!
- Дълга история...
- .. Хайде хайде – разкажи я! И без това имаме цяла вечер на разположение, както и неограничен запас от бира.
- Да – искаме да чуем историята – допълниха двамата наемника, седнали на бара.
- Е.. така да бъде... Може и да не ви се вярва, но всичко се случи точно така...

Така започва това.. разказче може би.. и МОЖЕ би ще продължи по някое време, в зависимост от реакциите, които предизвика у вас:). Оставих края отворен и мисля, че ще мога да сътворя едно продължение :) Е? Какво мислите по въпроса:)

http://s2.bitefight.org/c.php?uid=23271

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Авг 2004 02:22

Ще се нагърбя с "риска" на първия коментар.

Най-после и ти да пуснеш тема, време беше, а може би не, както и да е. Началото на "този иначе толкова симпатичен" разказ е доста кратко, но в общи линии става ясно, че е по жанр, фентъзи, не си падам много по такива разкази, но го прочетох и да си призная бих прочел и продължението.
Моето мнение, като пълен аматьор в света на творбите е, че разказът има потенциял да стане нещо интересно, очаквам в продължението да видим и какъв е основният проблем.
Наслука, разбираш ли *начи....

Едит: Riven приема се забелешката. :D

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Авг 2004 09:50

Добро е :live: Чакам разказа :D

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Заглавие:
Публикувано на: 06 Авг 2004 10:52

M-Tycoon една забележка към теб. Разказа не е фантастика а е фентъзи. Има разлика.
А за разказа. Хареса ми. Има голям потенциал в него, но мисля че трябва да наблегнеш на обема и малко по - плавното развитие на разказа, сиреч малко по - бавно когато се налага. Иначе е добър.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Авг 2004 13:03

Suxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие:
Публикувано на: 07 Авг 2004 14:01

Power_Fuck_Girls написа:
Suxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Аз не мисля така , разказа не е лош , поне аз така мисля има потенцял , ще ми е интересно да видя следваща част . А за този пич дето съм го цитирал , ако може да ми обясни какво означава никът му , ще му дам 5 лева , такъв тъп ник се среща доста рядко ...

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Авг 2004 16:09

Мдаа,не е лошо :) ,но и аз ще направя забележка към обема му,има и някои работи,които ме дразнят.
Цитат:
Северната Пустош, където според хората е по-студено, отколкото в елфски фризер от шаматово дърво

Не съм чувал за такова нещо преди :) ,и особено от дърво,също малко ме подразни ругаенето на Гламдорн
Цитат:
майка му елфска

интересно :) ,също така ми беше интересно колко е страхлив елфа,според мен това не е характерно за тях,както и колко ги мразят хората там,също ми се стори малко странно.Това ми бяха забележките,не се обиждай от тях,а почвай продължението,защото ми стана интересно :wink: .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Авг 2004 20:07

Засега разказа още не си е ''показал рогата'' .Иначе наистина действието се развива твърде бързо.Следващия път заложи повече на описанията и може да се получи по-добре.Явно нямаш много опит в писането ,така че като за начало е добре.Надявам се за продължението критиките да понамалеят,може би и времето те е словало ,но ако се потрудиш за следващата част може да бъде доста по-добре.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 11 Авг 2004 15:20

Хъм имам мнение но предполагам че ако отправя критика нещата ще бъдат неправилно изкарани като връщане на Морона . Нищо все пак ще пробвам - това си ми е в природата !
Минуси
- Банално начало четено стотици пъти в фентазито . Кръчма някъде си където всички раси се събиран необеспокоявани .
- Къси описания - недопостимо в случаи че има раси различни от хора . Нека видим автора как си представя създанията ( не е нужно да се използва матрица нали ? ).
- Кратко е ! Тамън да се зачета и то свърши .
- Диалозите - ма още какво да се стори ( тази точка не се зачита понеже е първи опит ).

Плюсове .
- За пръв път прочитам от много време гном да е от главните деистващи лица ( ако е такова не можах добре да разбера все пак е кратко ).
- Историята звучи интересно макар да не се разбира особено точно какво ще става ( кратко е ) .

Като за пръв път бива . Ако се постараеш и пишеш по длъшко ще стане добро !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Авг 2004 09:44

Tи да не се отчая нещо хаиде постваи следващите части да видим какво ще стане.Поне се пробваи ,попиши,че доста ти замря разказа от няколко дни.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Авг 2004 10:26

???????? ? :shock:
Как така трябва да си го видят точно определени хора.
Какво изкаш да ми кажеш с тва.Дори не знам и какво да си мисла камоли да имам някъкво понятие какво изкаш да кажеш.Да не би да криехте темата от EviL и тои кото се появи да каже едно нормално и смислено мнение в което си нямаше никаква агресия вие да решихте ,че темата и съдбата и са обезглавени само с присъствиетоп на един толкова мразен и проклинян от вас човек.Е сигурно не е така ама това е единственото което можах да си помисля и ...
А оставаше и още едно след като си го помисля-да напиша един напълно тъп пост ,чиито смисъл сигурно не сте разбрали(пък и какво му има да се разбира)

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com