Преди засегнах темата книги-игри (май бях първи де - айде малко слава да натрупаме) и имаше много отзиви, даже преди седмица получих мейл от някой, който се беше развълнувал. Че така,
Искате ли да направим един МАЩАБЕН проект за книга-игра?
Книга-игра, която да се изиграе за не по-малко от месец? Средновековно РПГ, с над 20 характеристики на героя и много новости. Неповтарящи се епизоди с общ брой 10 000 или повече? И зад всеки такъв да има най-малко 3-4 избора, което ще рече, че играчът направо ще се "загуби" из книгата и че играта ще има най-малко 200 финала за завършек? Свежи новости като парични валути, нови езици(трябва да се измислят), много куестове? Проследавяне на живота на едно момче - като дете, оформящо характер, като младеж-занаятчия, като мъж - търговец, рицар, магьосник (и още поне 20 професии), като възрастен и т.н.
Примерно, като за начало момчето започва в селото и израства, както и да е. Трябва да започне работа (която в последствие ще подобри характеристиките му и банковата му сметка

. Все пак не може да стане изведнъж магьосник или благородник, ако иска играчът, а ще трябва да избере да бъде пастир, кръчмар, отец, учител и т.н. тоест професии съобразени според селото. Дадох този пример, за да отчетем, че може да се добави "изкачването в йерархията". Друго нещо ще е времето. Предлагам то да тече реално (пр. всеки ден от играчът да има до 50 хода или по един два куеста и да почива събота или неделя. Това е по-реално, но е много ангажиращо). Другият вариант е на всеки няколко епизода да тече по ден, но играчът да направи да кажем десет игрални дни за един реален ден за него. Но време 100% трябва да се въведе, било то и по трети начин. Да кажем, че всеки може да участва в написването, но първо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да определим системата и правилата. Аз съм чел доста книги игри, но понякога зацепвам - става прекалено сложно. Ако има някой ветеран, да подскаже за някоя система. Другото, което трябва да решим е дали играта ще бъде линейна, или пък със стратегическа карта или пък с нещо друго. Дневникът на героя с характеристиките аз вече съм го направил. Е, ако прочетохте всичко това, не мислите ли да се включите в проекта? Колкото повече, толкова по-добре. Примерно след средата (ако стигнем до там де) на играта на всеки ще е възложено да напише опрелен "път" в играта. Сложно е, но се надявам да ме разберете. Най-важното е, да не се отказваме. По петнайсет минути да се занимаваме с това на ден, пак е добре. Някои като мен може да са с ограничен лан до 150МБ, така че ще моля в темата да не се постват излишни неща, както и мнения с по-малко от пет-шест изречения. Ето и изискванията, на които трябва да отговаря чле... опа... мембъра, за да се включи в дискусията.
1. Да има опит в книгите-игри
2. Да е пробрал да пише
3. Да има свежи идеи и да има добро оригинално/колективно мислене
4. Да е сериозен и да вярва, че проекта има бъдеще
5. Да знае български

Ами това е. Отдолу ще публикувам прототип на дневник. Кажете какво мислите и дали сте готови да участвате. Но искам да уточня - засега ще коментираме само правилата и системата. Аре-е..
.Сила и ръкопашен бой (СР)
Умение, ловкост и бързина (УЛБ)
Познание и мъдрост (ПМ)
Обаяние и симпатичност (ОС)
Стрелба и точност (СТ)
Владеене на оръжие, поправка (ВП)
Издържливост и здраве (ИЗ)
Лечителство и природознание (ЛП)
Репутация и ексцентричност (РЕ)
Математика, финанси и търговия (МФТ)
Езици и изкуства (ЕИ)
Ораторство, дипломатичност и убедителност (ОДУ)
Смелост, дързост, воля и вяра (СДВВ)
Духовна енергия и памет (ДП)
Наука, тенически способности и изобретателност (НТИ)
Водачество, тактика и ориентация (ВТО)
Години:
Живот:
Опит:
Пари:
Пс./Физ. Кондикция:
Инвентар:
Здраве:
Кодове:
Важни бележки:
Приятели/спътници: