Колкото и да е странно, тримата обиколиха всички лекари в града, но никъде не успяха да намерят някой, който да се осмели да се изправи пред проблема на Ам-Гъл. Основната пречка беше, че щом си свалеше гащите за преглед, малкият олигофрен налиташе на хората, за да... хъм, за да си упражни животинския порив върху тях. Накрая се прибраха на тавана на Фродо и се замислиха...
- Абе, малък перверзник такъв. - каза Гандалф с мъдро изражение. - Защо ти трябваше да яздиш медицинската сестра бе?
Ам-гъл погледна с виновно изражение и си замълча.
- Знаете ли...- каза Фродо. - Може би от тревата ще му стане. Сигурно това е лекарството!
Ганди и Ам-гъл го зяпнаха учудено.
- Ами това е! - викна гордо Ам-гъл и погледна между краката си. - Да се напушим, безценно, да се напушим и ти ще се съживиш! О, да, безценно!
Петнайсет минути по-късно от тавана вече се носеха странни звуци, а Фродо и Ам-гъл се наливаха обилно с водка. По някое време на Гандалф му прилоша и той каза на двамата:
- Ауе аз отивам да драйфам уе...
И се заклатушка по стълбите към кенефа. Влезе в малката стаичка, наведе се над тоалетната и започна да си повръща червата. Когато усети, че вече се чувства не толкова зле, реши да пусне и една вода - ей така, нали кенефа все пак си е за това.
Но когато започна да пикае, си нямаше и представа че ще чуе странен тенекиен глас:
- Абе гледай къде се облекчаваш бе!
Той сведе поглед надолу и видя лако извънземно, със злени антенки и три очи, да го гледа от тоалетната чиния.
- О... бъф. - каза Гандалф в неуспешен опит да си раздвижи езика и да каже нещо горе-долу смислено.
- Ама айде стига бе!
- Ъ?
- Стига си ме препикавал бе!
- А... ясно.
Магьосникът закопча ципа на панталоните си и пак зяпна извънземното.
- Ама ти какво животно си?
- Аз съм представител на марсианския спасителен отряд, дошъл тук да дири нашия изгубен предводител. Мисията е от първостепенна важност и затоваааааа.......
Извънземният потъна нейде в канализацията когато Гандалф пусна водата.