Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Гадно но все пак това е реалноста
Публикувано на: 09 Юни 2004 15:38

Един кратък разказ,който показва какво се случва с повечето хора в тази държава
На 21.06.1978година се роди едно съвсем нормално момче.Но не в болница като нормалните деца
ами в една маза поради това че родителите му нямат пари.Но за бебе това не е проблем,нека да видим обаче какво
се случи с него когато порасна малко:
НА 14 ГОДИНИ
Вече казахме че родителитему са много бедни,тои ходеше с дрехи подарени му
от добрите саседи.Искарваше пари като проси по варненските улици.Когато успяваше да
получи поне 50 стотинки и се върнеше радостен,майка му копуваше нещо но само за нея.
Той беше свикнал да си ляга гладен но това не беше най-лошото,баща му се прибираше
пиян всяка вечер и пребиваше маика му почти до смърт.
НА 18 ГОДИНИ
Но терора не спираше до там.Тои порасна и започна да излиза
навън не само да проси но и да си копува наркотици и да краде пари от малките деца.
По-големите постоянно го замеряха с камани и му крещяха "УРУД!".А когато се пребираше в къщи
и бащаму го пребиваше от бой.Един ден след като той се прибра вкъщи завари баща си
отново пиян а до него майкаму на земята цялата в кръв и синини.При тази картина той избяга
навън и преби един старец и му взе всичките пари отиде при кварталния дилър.Купи 6 дози кокаин
би си 3 и побесня.Взе един по-дебел клон прибра се в къщи но там нямаше никои.
Бащаму се върна към 23:30 отново много пиян. Момчето стана взе клона и започна да удря
баща си по главата,в корема общо взето по цялото тял докато пияния мъж не падна на земята
тогава той започна да го рита докато не го умъртви.Влезе в неговата стая изкара малкото останали
пари отиде отново при дилара си и си купи още кока.И се прибра.Изведнъж
се почувства странно помисли си,че това е от наркотичния глад при което си би и
послдните дози тогава му се доспа много.Легна на пода и повече не се сабуди.

Край :!:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юни 2004 16:39

Аре ве пускаите някакви коментари били те добри или лоши поне зада анам макаде да се насоча ако не ви хареса.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Юни 2004 22:02

Абе гадно е,ако наистина се е случило,както твърдиш.Единственото за което ще ти направя забележка е че точно през комунизма(когато казваш че е родено детето) не е имало чак толкова бедни хора(освен мангалите ама те и дискриминирани са били).Сега да не ме помислите за комунист,но бедността не е била сред лошите му черти.
Иначе,поне на мен,разказа ми направи много особено впечатление.Винаги,когато чета нещо такова,има някакви страшни описания на душевните преживявания на героя.Тук ги няма и сякаш точно това засили впечатлението ми.Тове експресивно разказване,най-малкото помага на автора да покаже историята като наистина случила се(все едно слушах Валя Ахчиева в "Открито").

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 10:07

Умопомрачително.
Направо си царят на късият разказ в стил Трейнспотинг.

http://www.manga-kun.com
http://www.Captain-Tsubasa.hit.bg
"The Great Man Is He That Does Not Lose His Child's Heart"

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Гадно но все пак това е реалноста
Публикувано на: 10 Юни 2004 11:18

grisom написа:
Един кратък разказ,който показва какво се случва с повечето хора в тази държава
На 21.06.1978година се роди едно съвсем нормално момче.Но не в болница като нормалните деца
ами в една маза поради това че родителите му нямат пари.Но за бебе това не е проблем,

Ти си луд. Ти си напълно откачен. Ти знаеш ли за какво време говориш? Време в което няма здравна каса и доктори които искат пари за да родиш дете. Ти нещо не си много в час. И да са нямали пари никой доктор е нямало да откаже да приеме жената в болница. Може да са били комунисти и всякакви, но деца по мазетата не са се раждали. Иначе за след това може, после говориш за 92 година, тогава да, ама извинявай почваш "разказа", малко като фантастика.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 14:55

Точно датата на раждането не съм я мислил много дълго. Просто първото число което ми доиде на ум :oops:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 15:33

grisom написа:
Точно датата на раждането не съм я мислил много дълго. Просто първото число което ми доиде на ум :oops:

Така като гледам и останалото не е мислено грам.Лично на мен не ми хареса разказа в нито един аспект.Въпрос на вкус може би...аз не намерих нищо в него.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 15:41

Част от разказа е истински защото някои части взех от една статия от един вестник.Другата част си е измислица. приемам всякаква критика Просто искам да знам какви грешки пропускам и ако ще пускам пак тема тук да съм ги изчистил.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 21:53

Пич,както ти казах,на мен разказа ми харесва,както и стилът ти.Въпросът е че правописа и дребните неточности го правят непригледен.Старай се да ги избягваш в бъдеще :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 22:16

тва ако е истина е баси гадното леле :( ужас кво стана бе лелеле

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 22:20

Ще ви кажа кое е истина:само това,че момчето е убило баща си и че е умряло потозо начин като си е мислил че му се спи от наркотичния глад другото го сътвори въображението ми

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 22:24

Бях си писнал песента 'Синя Прашка' ама като прочетох заглавието на темата я спрях за да мога да вника по-надалбоко в замисъла на темата . Че животът е гаден , гаден е сигурно има и други още по-лоши истори които се случват но за разлика от този разказ те са истински . Разбирам че понякога животът наистина е много кофти , но не виждам смисъл да си разваляме настроението сега с тази история която не е истинска . Сигрино всички хора в този форум осъзнават че живота е кофти , затова всички трябва да се опитаме да бъдем по-добри хора , за да превърнем света в едно по-добро място за живот .....

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Юни 2004 22:29

NoName написа:
Бях си писнал песента 'Синя Прашка' ама като прочетох заглавието на темата я спрях за да мога да вника по-надалбоко в замисъла на темата . Че животът е гаден , гаден е сигурно има и други още по-лоши истори които се случват но за разлика от този разказ те са истински . Разбирам че понякога животът наистина е много кофти , но не виждам смисъл да си разваляме настроението сега с тази история която не е истинска . Сигрино всички хора в този форум осъзнават че живота е кофти , затова всички трябва да се опитаме да бъдем по-добри хора , за да превърнем света в едно по-добро място за живот .....

Много си прав и сме на едно мнение по този въпрос.Но тази тема съм посветил на един приятел които вече е зависим и превръща живота на родителите си в ад сега ще го пращат в комуна беше ми много кофти за него и реших да напиша една тема свързана с наркоманията и се пръкна това.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 15:01

Хм, пич, идеята не беше зле, защото изразяваше грозотата на бита на някои хора и тяхната нищета и мизерия... Но самия разказ не беше добре написан - много правописни грешки! Самото повествование не е добро - кратко и неуточнено. Но пък както каза Слима, това си е стил и може би така е по-добре, защото показва обикновеноста на ситуацията, а пък така се внушава на читателя, че събитията, ако не са реални, то поне са напълно възможни.
Като цяло нищо особено, но пък и не го оценявам като боклук, а на едно прилично ниво, поне в сравнение с доста от нещата писани тук.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 15:51

Замисъла е страхотен. :) И тъжен..и реален.. :roll: Но страшно много си сбил всичко...Цялата история..Но пък може да се каже `кратко и сладко` :)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 16:01

fresh написа:
`кратко и сладко` :)

Не мисля, че точната дума е "сладко", по-скоро "горчиво".

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 16:44

много е добро но колкото е добро толкова е и психарско.Но все пак в някои аспекти реалния свят е то4но такъв
П.С-абе кво му се дразните на правописа бе.Мене не ми направи впе4етления ама вие.Щом сте го разбрали зна4и правописа нне такъв проблем.Еи тва ме дразни - хората да не обръщат внимание на съдържанието а на правописа

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 17:02

Преди известно време във вестник Труд мисля (не съм сигурен точно в кои вестник) имаше една статия "Историята на един наркоман" беше на 2те страници и беше доста описателно... Онова вече беше реална история и повярваите ми доста се доближаваше до това...

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Юни 2004 19:29

fresh написа:
Замисъла е страхотен. :) И тъжен..и реален.. :roll: Но страшно много си сбил всичко...Цялата история..Но пък може да се каже `кратко и сладко` :)

Кратко е защото като написахг онова за властелина на пръстените дето бе6е цял роман никои не му обърна внимание :(

Профил WWW

Аватар
Заглавие: po temata
Публикувано на: 12 Юни 2004 20:22

http://hkkk.fi/~laari/lodger/ilove.html :) edin klip koyto iska da vidi

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: