Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2004 00:04

Глава трета
ЗНАЙКО РЕШАВА ПРОБЛЕМА СИ
Знайко имаше един проблем,които никои неможеше да реши - понеже чете много книги цялата стая беше пълна с книги на масата,под масата ,на леглото,под леглото,всичко беше пълно с книги.Той бе прочел в една книга план за строежа на шкаф,но страничката беше скъсана от малък спор между Незнайко и Парцаливко,затова Знайко бе принуден да измисли сам плана за строежа.
Той взе моливче и почна да разсъждава:
- Щом ще държа книги те нетрябва да падат затова ще е вертикално за да не заема и място,но аз имам много книги и трябва да го направя и с вратички - думата вратички не бе позната на никое дребосъче понеже нямаха врати на къщите а гумени вратички,но тези гумени вратички нестават за книги,книгите са тежки,ще натежат на гумата и ще паднат.Първо Знайко измисли врата и когато Нит и Чук я направиха неможеха да я мърдат затова трябваше да сложат нещо с което вратичката да е подвижна... След дълги размишления Знайко се сети да използват гумения сок,защото се разтяга.Вратички вече имаша шкафа,но седеше грозен и нащърбен,въпрвки всичко Нит и Чук се потрудиха здраво.Някарая дойде и Палитро за да нарисува разни картинки и да е красив,Знайко много искаше флейта да бъде нарисувана - по ще му отива на стаята.Затова поканиха Гусльо със своята флейта.Така шкафа бе готов,всички от Градът на цветята искаха шкаф дори и да нямаха книги ,затова на Палитро,Нит и Чук им се отвори голяма работа.Бързанко,Може,Дано,Шишко,Сиропов и дори Незнайко помагаха на тримата,само Мърморко седеше настрани и както винаги мърмореше нещо и не бе доволен.Вече Знайко не търсеше книги из цялата къща,а те бяха подредени в шкаф и така винаги знаеше къде е книгата която търси...

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2004 00:06

Хахах абе много забавни ги правиш ей! :) Много ме кефят, само така адаш!! :D :D Само една забележа... стават все по-кратки и по-кратки!! Не е хубаво това ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Май 2004 00:10

Само това ще е кратко,предвиждам голяма бу... опа отпленах са... този пат ще е голямо,е можеби ще е утре де.Пак ще има ново произведение и едно дет много ма кефи за Шишко (хехе)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 16:54

Глава четвърта
НОВА ТЕХНИКА
Знайко бе чел в една книга за превозните средства и имаше мечта да има автомобили,влакчета и др. из Града на цветята.Така животът на дребосъчетата да стане по-лек.Знайко извика Нит и Чик,обясни им какво трябва да направят и почна направата на автомобилът.Използваха много гумен сок.Движеше се като сипваш газирана вода и го смажеш със сироп.Шишко по цял ден се возеше и пиеше газирана вода и сироп,затова трябваше да направят още автомобили.След като сфършиха започнаха да строят влакче със гуми,но за него трябваше само сироп.Влакчето пътуваше из целия град,много дребосъчета се качваха на него.
След време имаше проблем че някои искаха да минат от другата страна на реката,но трябваха да заобикалят,първо решиха да построят мост,но неможаха.Един ден Знайко прочете за лодката и извика работниците.Лодката пак бе от гумен сок,но за формата трудно я направиха - постоянно поддържаха сока.
Автомобилите помогнаха на дребосъчетата най-много през лятото когато всички плодове бяха узрели.Дребосъчетата сваляха плодът внимателно и го слагаха в автомобила.На всеки автомобил можеха да се носят по една круша,ябълка или три сливи.
Оновяването на града приключи с така наречените "потративни къщички".Те бяха едно малко бутонче - натискаш бутончето и се появява къща,на къщата натискаш друго ботонче и се показва врата,а на следващото прозорче,а отвътре се появяваха шкафчета,кухня,баня.В банята имаше само едно бутонче,но от него излизаха чешма и вана с душ.В кухната се появяха малка чешма,маса и столчета.А в шкафчетата нямаше бутончета.През тези месеци Градът на цветята стана нов град и се наричаше Механизираният град,но много от дребосъчетата му казваха Новият град на цветята поради идеята да се правят шоколади от втвърден сироп пълни с цели ягоди ( да не става реклама :) ) Само доктор Хапчев и болничният персонял не бяха доволни защото не направиха обновяване на лечебните методи,но и този проблем бе решен от Знайко.След като направиха "изтисквачка на билки" с нейна помощ когато и сложиш някоя полезна билка тя се превръщаше в сладко сиропче което бе много полезно и вече нямаше болни,но както винаги имаха проблем с Шишко понеже той се преструваше на болен за да пие билков сок,но го озхитриха като добавиха пелин и Шишко се отказа и да го докосне.
Малко ли е или е достатъчно голямо разказчето :?:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 17:47

Достатъчно дълго е, не се бой ;) Само че... малко объркано беше това... незнам защо така го чувствам но... изгуби се малко магията на цялата идея... пиши ги Само когато Наистина ти дойде музата ;) :) Иначе няма смисъл.

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 17:51

Неска не ми е до муза ама видях че темата е назад и ...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 17:58

Е няма значение. Стига да е там. Не очаквай че при положение че всички вече са постнали, някой ще вдига темата обратно горе. От друга страна не си мисли че това че е слязла, означава че не я чакаме. Моята тема за Последния воин също е нейде долу, но нещо не ми идва да пиша и за това чакам... ;) Не бой се бря човек :) определено ще очакваме и другите разказчета, които си ни подготвил ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 18:07

Хе-хе, тигърчо (защото, както виждам "тигре" е зает :lol: ), какво като темата ти е долу в "лайната"? Щом не ти е дошла музата не пиши! Само си проваляш разказа, мене слушай! Ето, примерно от моя разказ никой не се интересува, а аз нещо викам ли? (е, май го правя, ма все пак съм написал сума ти уордовски стр., а никой не ми го оценява... :( Е, кажи ми - как да пиша още, тогава? Но това е друг въпрос) Но исках да ти кажа - няма смисъл да пишеш нова част, само за да си вдигнеш разказа, и без друго след време пак ще слезе долу, изместен от хилядите боклуци, заляли този форум...

Сега, за разказа - честно да ти кажа тоя тип разкази, ама въобще не ми харесват, затова не мога да дам мнение... Просто ми се струва малко "детски", но може би умишлено си го направил така?

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 18:13

Мат, това е идеята на разказчетата бря!! :) :) ;) Ти следи ли ги вобще отначало? Там споменахме че идеята е взета от една книжка "Приключенията на Незнайко" (ако не си я чел... си пропуснал МНОООГОООО :) ;) ). И просто в тази книга стила е такъв, написан за деца. За деца. ДЕЦА ( ;) ). Хора на малко години ( ;) ). Та затова де ;) Освен това както виждаш на хората им харесва ;) Твоя разказ... ама ти пишеш ли го още? :roll: Ъъъ ууупппссс... :P
Но иначе съветите които си дал са верни ;)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 18:15

Ето, за това говорех... При моя разказ главите са доста големи, не за сметка на качеството, но ВЪПРЕКИ ТОВА пак остава незабелязан... Какъв е проблема, просто ми кажете...

p.s. Но да не спамваме повече таз' тема...

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 19:29

На мен часта ми хареса.Продължавай "тигре"(тигърчо ще му вика Свежата,хаха :D )

Профил

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие:
Публикувано на: 01 Юни 2004 23:44

Книгите за Незнайко са три:
Двете, които споменахте и "Незнайко отива на луната"
Тия книжки сам ги чел по три пати без тая за луната щото я бях взел от библиотеката. Ама идеята ми беше интересна докато бях малък. После чара й се загуби.
Иначе твоето разказче е добро.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Юни 2004 06:12

qko kvo

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Юни 2004 10:21

Аз искам да напиша,разказ!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Апр 2005 20:57

Одавна не съм писал и ми дойде една страхотна идея ,която осмислям.Искам да проверя дали има някой ,който ще чете и му е интересно какво ще се случи :D
Да не се объркате,аз съм Sweety или познат още като The White Tiger и The Dolphin,само дето си забравих паролата и си направих нов акаунт

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2005 18:12

Не упреквайте момичето/момчето , че е преписало... най-вероятно е искало да ни впечетли с добрия ''си'' разказ. Жеста заслужава похвала. :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2005 18:14

PEPINO написа:
Не упреквайте момичето/момчето , че е преписало... най-вероятно е искало да ни впечетли с добрия ''си'' разказ. Жеста заслужава похвала. :wink:

Май не си прочел всички постове,а...поне на 1-та страница прочети постовете !!!Заото аз съм това момче и казах,че само началото е едно и също,купи си кницката,ако не ми вярваш :!:

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 12 Апр 2005 18:17

ми аз говоря за първата част бе

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: