Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Началото е нищо без край ( за всички от творческия форум )!
Публикувано на: 15 Май 2004 20:52

От доста време наблюдавм с нарастващо притеснение какво става във творческата секция и сега вече направо ми се реве .
1. С регването на нов юзар се появяват пет шест новички лъснати теми с половин страничка писание което претендира да е нещо невиждано ( или поне новаторско ).
2. След известно време въпросните нови юзари изчерпват архива си от написани творения и зачезват неиде .
3. Често се появяват теми ( разкази ) с продължения но още по често въпросните разкази стигат до макс две продължения и бивът зарязани и не защото са били завършени .
4. ПОявата на нова и свежа идея бива многократно копирана , видоизменена и после зарязана .

Сега по точка четири ще дам малко повече инфо което няма да е етично ( и вероятно ще е надуто но .. ). Преди известно врме ми доиде на ум да направя едно РПГ в което да пишем няколко човека ( в последствие десет ) и да се забавляваме ( пък и не само ние ). Оказа се че с подходящите хора и добри правила нещата могат да се развия в много сериозен и хубав разказ ( РПГ ). Това не остана незабелязано от другите . Масово почнаха да се появяват теми носещи гордо заглавието " РПГ " който издържаха макс два до три дена преди да потънат в архива ( да не съм голословичен тамън шест неуспешни преброих ( имаше и изключения като това на MetalGearRex )). Не си мислете че пиша с цел да обидя накой напротив . Много ми е тежко колко несириозно се отнасят всички и как се опитват да минат по тънката лаисна вместо да измислят нещо свежо . Да лесно е да копираш но хората искат оригинално , новаторско за да се забавляват . Напънете се измислете нещо лично свое , то може да не е перфектно но ще бъде уценено спрямо усилията които сте вкарали в него . Не правете тема просто защото ви се е дописал малко . Правете тема когато сте твърдо решен да завършите започнатото . Една част от разказ с обещание за продължение не струва нищо - това е просто начало което може да грабне вниманието на другите но то не струва нищо без своя толкова ценен краи , развръзка , енд . Замислете се дали най-правилния подход е да започнете нещо без дори да сте го обмислили !

П.П. Искрено съжалявам ако обиждам някой не ми е било цел но ако се е убидил от написаното то значи си го е заслужил !

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 15 Май 2004 21:02

Много си прав.. Дори аз имам доста такива разказчета... Но с последния ми (участта) не мисля да го зарязвам. Само не ми харесва, че никой не постка мнението си, което не ме мотивира "особенно"... :)

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 15 Май 2004 21:22

Зло, благодаря, че оценяваш моето "нещо" като изключение, макар и засега да няма голямо развитие. Кофтито на моята идея е, че трябва да се съберем всичките едновременно, а това се оказва доста трудно.
Иначе за останалото съм много съгласен с теб.
Аз лично имам една идея за разказ (вече писах за него), но просто не ме свърта да пиша, щото просто е доста голямо и не знам откъде да започна и т.н. Сега съм решил да напиша нещо друго, доста кратичко (е, не много) и ще го напиша. Само чакам брат ми да се изнесе от компа за дълго време и да ме оставят на мира, че е малко доста... интимно (имайте предвид правилното значение на думата).
Мат, засега в разказа ти има само една част (или аз поне не съм забелязал повече), която вече коментирах в другата ти тема. Пиши бе човек!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Май 2004 21:28

EviL, с твоето РПГ всички се вдъхновихме. Следващата стъпка в развлекателното писане е да се направи отделен форум(не раздел) в който да има разделение на расите, йерархия във всяка раса, ефективни начини за водене на битка и много участници, при което ще се получи една нова вселена и в интерес на истината много ще прилича на MMORPG

Профил

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 15 Май 2004 21:28

Как една част бе??? Ти нещо май недовиждаш! :D Погледни новата тема, погледния я! След първия пост (т'ва са първите части, които съм писал в другата тема) има един друг, е, той е "новата част". Айде сега го чети, животно такова и си дай мнението! :lol: :lol: :lol:

А освен това в старата тема на разказа ми имаше 2 части! Айде виж, па после говори... И дай мнение! :D

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 03:23

Ами да.И аз направих РПГ и го зарязах както и Това за ТОзи МАЙК и ПОД ИГОТО и Още един.
Сега новия ми английския ще го продължа.Но просто толкова много се гордея със моята тема ТЕЕН ЙЕАРс.
Преди да се появи твоето РПГ беше най-голямата тема в творческия форум.Сега се опитвам да го продължа обаче нещо куца не е като преди.А пък и един от писателите май няма да пише защото е в твоето РПГ но както и да е.Уважавам ти РПГ,и много се радвам че е тук а не в някой друг форум.Абе кво се разприказвах.
Но много ме дразни че показва че много хора са ми видяли темата(новата) но само 4има са написали какво мислят и това ми придава чувството че никой не го харесва.
Наистина не знам защо никой вече не ми поства в темите-тъпи ли са?Знам ли?

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 11:03

Хора понякога една част не е достатачна за да хване окото на читателя . Всеки има някакви интереси и харесва точно определени неща . Понякога когато някой прочете първата част от разказ тя може да не му допадне но това може да се промени с развитието на творението . Когато постнете една част не е задължително да получите положителна оценка веднага . Стараите се пишете и рано или късно точните хора ще прочетат "нещото" и ще ви одадат заслуженото уважение .
Темата не е насочена да показва грешките ви ( ни ) тя е просто подсещане че най-важното е вие да изпитвате чуство на добре свършена работа .
Evra Von ТИИН ИАРСА е успешен макар аз да не харесвам много пародиите и да не го следя но ти пожелавам успех в понататшното му развитие .
Sentry чесно казано ако се захвана мога да го направя но този форум ще изисква много време и усилия ( а и не малко количество нерви ). Модератор съм на два форума и вече знам какъв зор е . Самата идя за този форум както казах е хубава но докато се съберат хора ( ако се съберат ) ще мине време пък може и дотогава да ни е писнало РПГ-то . И това не е моето РПГ това е нашето РПГ . Щеше да е мое ако го водех сам но тогава то нямаше да е нищо усобено . Точно защото сме що годе задружни точно за това се получи нещо толкова хубаво ( няма да лъжа гордея се с него ).

П.П. Пишете с чуство а не само за да направите тема в която двама трима юзари да ви кажат че сте добри .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 11:16

Най-жалкото е, че голяма част от "писателите" си пускат творенията, само за да чуят положително мнение и навярно да погъделичкат гордостта си...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 11:24

Дам Ранд това е една тъжна истина . Уви егото има нужда да бъде погаделичкано от време на време . Тъи като се замисля в първия си разказ и аз много се вълдушевявах от похвалите на другите .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 11:33

Аникой не може да отрече, че са му харесали похвалите и това е нормално. Хора сме все пак. Но чак това да е смисълът на цялото писане е глупаво...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 13:07

Ми аз 1 път на две години влизам в творческия! Чесно да ви кажа има много хубави разкази, но има и такива дето са много зле за жалост!
Аз лично едно време бях писал едно разказче но го зарязах ....
офтопик: Брех! А едно време помните ли кво беше със "Межуфорумни войни : Сагата на форумманяците" на другарят Manny_Calavera! Велики времена бяха :P

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 20:35

Сългласен съм с всичко,което EviL и Rand казаха.Искам да си призная,че парвият разказ,който постнах тук беше с цел да разбера какво мислят хората за творбата ми,защото аз лично никога не харесвам това ,което написвам.Благодаря много за критиката и отзивитв,дано да са били изкрени и искам да кажа,че няма да спра да пиша.Мечтата ми е да видя някой ден в някоя книжарница моя книга и няма да се откажа толкова лесно.Вече почти завърших първатата си книга и смятам да си търса издател,колкото и налудничаво да звучи,но съм твърди решен.
Още може да се каже,че съм нов ,но и на мен ми направи впечатление,че има много разкази тип "РПГ",но отдавна съм се абстрахирал от идеята да правя нещо такова,защото се изисква усилия и сериозно хора.Според мен трябва да се прави с близки,които знаят за какво става въпрос.Но това,все пак си е само мойто мниние

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 20:56

Е , недей така да ми разбиваш датската психика! :x :!:
:P :wink:
Какво да се прави...нещо взе да агонизира този раздел..Наистина не е това , което беше , когато посетих за пръв път форума. Помня , че съвсем случайно кликнах върху линк , който един приятел ми изписа щом го попитах какво прави. И от там без да гледам другите форуми , направо щракнах върху творческия. Прочетох 10тина теми и си помислих `нещо му липсва на тоя форум` и след 2 дни "Денят на един тийн беше готов" :) макар сега да го намирам за ужасна боза тогава много бях зарибена да мисля продължения хахах :P :) И така с доста хора се запознах , които и сега уважавам макар с някои да не си пишем вече..Чак 4 месеца след като посещавах форума реших да влезна в общия форум и така ...и така..
(Иии това без да флуудствам не мога ве :))
Наистина творческия взе да пропада , но все пък тук е `домът` на много творби и форумци. Като се замисля ..къде ще си пращам творенията моментално след като ми е дошла музата и съм ги написала? Къде Вайолет ще пише излиянията на чувствата си? Къде ще се правят ` разказите с хора от форума`? Ммм, къде?

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 16 Май 2004 20:59

Аз за жалост никога не съм участвал в сериозно РПГ :cry:
Е,нищо важното е да ти е кеф!

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 16:51

Ей, хами, аз щях да правя едно, ама ти и Екс изкръшкахте! :D И сега вече е само разказ, който аз си го пиша! Е зарад' т'ва не се реализират тези идеи! Трябва всеки, който иска да се включи да е сериозен и да знае, че няма да се откаже на първия ден! Но както и да е... Мисля че творческия напоследък малко се посъживи... Особенно след произведенията на др. Джакил (жалко че повечето хора не са им обърнали внимание... Вероятно защото са доста дълги, не знам... (бтв забелязъл съм, че поне 85% от форума пишат "незнам", абе т'ва к'во ви говори... На мен лично доста неща... Едно от които, че членовете не се замислят много, много за правописа, но той е не по-малко важен!))!

Между другото следващата част на "Участта" е почти готова! ДО вечерта я очаквайте! (казвам го тук, за да не правя излишен флууд)

Human_Paun4o написа:

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 17:09

[Td\/\/]SargeraS написа:
Ей, хами, аз щях да правя едно, ама ти и Екс изкръшкахте! :D И сега вече е само разказ, който аз си го пиша! Е зарад' т'ва не се реализират тези идеи! Трябва всеки, който иска да се включи да е сериозен и да знае, че няма да се откаже на първия ден!

А може ли един въпрос? Какво мислите, че правите вие с Екса и "Хами"? В онова, бих казал, МОЕ РПГ? А? Само флууд!
За съжаление се е видяло, че без мен нищо не можете да направите като хората... За съжаление...
И после защо страдал Творческия...
Днес щях да пиша един разказ, ама от четене на оня флууд (защото за мен е задължително да знам ВСИЧКО по темата, ПО ВСИЧКИ ТЕМИ, в които пиша) май ще се размине.
Знаете ли, Били-то ми каза, че чете само темата със същинското РПГ и не чете другата. Вярно, че тя е "разказа", но и в нея може да стане яко да се чете, за да се види как са решавали задачите играчите и какви "неизползвани" идеи са имали и т.н.
А вие... :x Направо ме е срам от вас... И после, Екс, защо Злото няма да има високо мнение за теб, а ще те смята за флуудър! Замисли се колко нещо казваш с 1000 поста тип "Йеее...!", "Ухаа", "Супер!" и възможно най-тъпото "To da windoooow"?
Виж, и аз съм писал текстове на песни от кеф по тях, ама това да го викаш през пост... И Мат, на тебе пък дори ти го пише в подписа... Тъпотия! Голяма!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 17:19

Ей! К'во ми пише в подписа? Т'ва "To da window" ли? Ами загледай се! А ако е т'ва за ламера... Ами би трябвало да го схванеш! Ами след този, твой пост, мисля да "напусна" "РПГ-то ти". Айде - АДИОС, играйте си сами, за да няма флууд!
Хубо, че си щял да пишеш разказ, еми аз к'во да направя? Да си го написал! Кой ти е виновен, че си чел "всичките тези глупости"? А, да - аз, "хами" и екс-а! Нали? Ами вече НЯМА да ме видиш в "твоята тема", щом така искаш! Айде, махам се! Няма да видиш повече "простотия" и "флууд" там! Само "ентелегентни" постчета, от твоя милост и компания!

Human_Paun4o написа:

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 17:31

Хъм най-вероятно не е добре да се намесвам в чужди спорове ( щото пак ще се наложи да се обяснявам и обосновавам на някого ама аре ) но просто последните два поста в темата ме хвърлиха в тъч .

[Td\/\/]SargeraS тъи кат гледам не си ама капка прав ше знаеш . Това че Рекс се опитва да ограничи флуда в темата си е нещо разбираемо . Никой не желае да чете "Чудесно" "мн си прав" " Дам" като оделни постове . Самата идея че толкова се обиди и "покурти" от една забележка не говори добре за теб . Чесно казано реализатора носи голяма отговорност не пред един и двама а пред всички . Той е длъжен да подържа някакво ниво на държание и без да ми се обиждаш не е зле да го слушаш - защото на него най-много му пука . Следователно реплики от сорта " Аз пък напук си тръгвам за да ти е кофти " са най-малкото неетични . Ако толкова ти се отказва от проекта можеш да кажеш " Съжалявам времето не ми стига и се отказвам " . И междо другото е неговата тема да те светна - от това прозилиза че трябва да имаш поне малко уважение към деситвията му и да му признаеш титлата създател ( защото той е това ).

П.П. Не знам точно как ще възприемете поста ми но се надявам да е положително .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 17:40

Ох, Боже, колко глупост има на тоя свят, Боже... Ама тя наистина ходи по хората, тъйче е разбираемо...
Мат, да си видял някъде да пиша да се махаш? МАЙ НЕ! Аз и не искам това, но ако продължавате с простотии от този сорт, може и да се наложи да се избира между ДВАМА НИ, защото ти си толкова равноправен, колкото и аз. Това че аз съм създал темата ме нагърбва с допълнитлната задача да следя какво точно вършите и да се грижа всичко да е в РАЗУМНИ граници, а понеже правим нещо "заедно", то това означава, че СЪМ ВИ равен. И ще "избирате", не защото не искам да си имам работа с вас, а защото е просто прекалено затормозяващо за МЕН. И аз сам ще се махна, за да не си късам нервите. И сега пък бих искал да кажа - "Моля ви, не ме карайте да правя и аз теми от сорта на "Да се махна ли от форума" (Висок, нищо лично!)"
Т.е. искам само да кажа - ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО ПРАВИТЕ!
Екс, прочети този пости и ти, внимателно!

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Май 2004 17:41

Признавам го. Не съм казал нищо против това. Но не ми хареса начина, по който ни съобщи "че сме флуудъри" (не тук, в др. тема), както и да е - "Съжалявам времето ми не ми стига и се отказвам", нали така беше?

Да. Знам, че не съм прав. Седнал съм.

П.С. Щях да зачета поста ти, ако беше "нормално" написан. Точка. Като се научиш да пишеш, обади ми се пак! (сега не го приемай като обида, просто се научи да пишеш!, защото просто твоето ниво е като на... Но ти си знаеш) Сега да не тръгнеш да ми разправяш, че с т'ва се оправдавал всеки... Не, просто не ми харесват твойте И НА ВСИЧКИ постове, които са лишени от "капчица" правопис! Умни неща казваш, но ги казвай по... Граматическия (ако мога така да се изразя) начин! И не ми се спори сега...

Human_Paun4o написа:

;]

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com