Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Да има ли ред в "действията"?
Анкетата свършва на 02 Май 2004 22:02

Да    67%  67%  [ 4 ]
 Не    33%  33%  [ 2 ]
Общо гласове : 6
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 17:03

Хммм... звучи като идея добро. Аз бих се самопредложил като DM... разбира се ако ме искате. Това го казвам защото имам опит с настолни ролеви игри и мисля че мога да се справя.
Има само две неща дето не ми харесват. 1во дънджън се пише dungeon. 2ро не мислите ли че ще бъде доста мудно?

Профил ICQ

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 17:05

Към второто - НЕ! :D Към пъвото - прав си, не бях се загледал (не че аз съм създателят на темата :)).

Та аз предлагам щом искаш ти да си Дънджъна. Лааааа искам да почвамеее... :lol:

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 18:00

Be znaeh si, че се пише така, ама пак го обърках! Сега ще го поправя, поне в заглавието! :D
Иначе ако искаш може да пробваме ти да си мастъра. Приготви си нещичко! :D
Добре става. Вече и мастър си намерихме (освен ако не стане някой друг).
п.п. Профет, нали няма да ни "сбиеш" със зеленчуци! :D

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 18:21

Хммм... след като и Рекс рече че мога да бъда ДМ... да го карам поред на номерата:
1. Имам готово приключение
2. Досега не съм играл Адвансед Дънджънс&Драгънс, и затова имам един въпрос към Рекс:
2.1. Твоя герой нещо като Дуорвен Дифендър ли е?
3. Екс, абе някак си героя ти е уникално силен в сравнение с другите. Провери в речника си думата баланс. Най-малкото човек с толкова голямо имение не би тръгнал сам на приключение, а би пратил личната си армия.
3.1. Драконови ботуши?!
3.2. Маговете се страхувагт от него?!
3.3. Надявам се, наистина хиперболата да е играла голяма роля в създаването на героя ти!
4. Хм, няма ли да е по-лесно да го играем туй в ИРЦ? Хем няма да спамваме толкоз', хем играта ще върви доста по-бързо

Профил ICQ

Аватар
Местоположение: location: У гъзЪ на геЙографията!;) function: "clean the street" master
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 18:59

Eeeeeeeee... Ако ще е в мирката НЕ МОГА! Отсега да се знае. Айде тука де! Просто не мога в мирк...

Human_Paun4o написа:
Ne sam rasist,obijdate me! :x Az daje sam protiv rasizma,mangalite,negrite i drugite podobni jUvotni!

;]

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 19:23

Пророче... прав си ;) ... :oops: :oops: не се замислих... абе направо копирах ей ся ще измисля по-уравновесен. Просто копирах (както се и вижда ;) ). Абе ще го оправя аз вобще не съм го чел след като го написах. :D щото беше късно а след това ме мързеше ихихиххи

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 20:46

ОК,съгласен съм Пророка да е мастъра!Да,също искам и играта да е в ИРЦ - по-удобно е.
А,да,също да питам на партита ли ще сме разделени?

Профил

Аватар
В момента играе: Medieval 2: Total War
Заглавие:
Публикувано на: 29 Апр 2004 21:50

И така... преправения ми герой (Пророче, пак казвам, прав си, просто не сезамислих че не е подходящ за историята ;) :D :oops: )
Име: Lethys
Клас: Sorcerer/Cleric (признавам, взех идеята за раздвоения герой от Пазача ;) :oops: надявам се не се сърди?)
Раса: Half-elf (полу-елф ;) )
И така... висок и слаб, дори прекалено слаб, тъй като трябва да поддържа духовното си равновесие, за да може да бъде Лечител (Cleric). Отначало обучаван като магьосник и развил магическите си способности само в перфектното боравене с Илюзиите и горе долу boost-ващите магии (засилващи сила, зрение, памет... абе всичко, вие се сещате ;) ). В илюзиите е много добър (които включват разните му там да става невидим и бла бла бла... ). Та така де, на нашия човек никога не му е харесвало да бъде магьосник, така че тайно започва да се обучава за Лечител - неговата страст. Развива умението до перфектна степен, като не може да изцерява само окончателната смърт. Предполагам ако се очаква да се познават нашите герои, се старае да намери начин да изцери ... героя на Мат, Тор ли ще се казва?... да го направи отново изцяло човек. Като всеки чародеец е много слаб физически освен ако не си лепне некой boost ;) Умее да говори с хората, да ги убеждава (persuasion), но не е много изобретателен и е доста отвеян, често витае из облаците и е доста вглъбен в собствените си мисли, но когато си съсредоточи вниманието върху някакъв проблем, не го оставя, докато не го разнищи докрай.

Ако ви трябва още баланс - само кажете :) Но мисля че това е добре :)

The jingle is complete

Fading gently,
Jingling through

Nothing else can jingle

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 08:22

Ами да, ще се казва Ийл'Тор... Обаче моя герой не иска да бъде изцелен, разбираш ли, той ще загуби всичките си качества, ако това стане... :)

Human_Paun4o написа:

;]

Профил Skype

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 11:24

О-о-о, D&D on-line... Има много такива опити (в чат, във форуми) тъй че едва ли ще е много трудно ако играчите са разбрани и ДМ-то - добър.
Prophet, доверяваме ти се...
И така:
Име: Ардуил
Раса: Аасимар (полу-селестиял - които са играли D&D Форготтен Реалмс се сещат за какво говоря)
Цласа: Psychic Warrior (така... това е class от Psionic's Handbook - наполовина боец, наполовина псион [психични способности - като jedi] - общо взето балансира мажду битки с меч и пси-способности)
Уклон: Chaotic Good
Описание: Висок 1,90м.; силен и красив (18 Str, 18 Cha - точно като реалния ми герой...!) средно интелигентен (12 Int) и достатъчно мъдър (15 Wis), както и достатъчно пъргав (16 Dex). Дълга, платинено руса коса, зелени очи. Нормален цвят на кожата.
Оръжие и броня: Long Sword; Scale Mail
Причина за приключенстване: Търси наследството на мъртвия си баща - Planetar Angel, магически меч, скрит някъде в континента (Фейрун?!)
:arrow: :arrow: :arrow:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 13:18

Ееее, аз си мислех, само комън раси... нищо. Фирзен, уелкъм то дъ клъб. :) До колко това ще е Д&Д он-лайн.. силно се съмнявам да се получи. По-скоро фрий-форм игра..

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 14:57

Значи да доизясня какво имах предвид:
5 АД&Д го посочих само като основа, иначе предлагам да бъде по-куест ориентирано, щото и без друго само битки ще бъде тъпо. Затова и няма смисъл от точки. Предлагам ако ще вкараме нещо като точки, това да са само левели и то Мастъра да решава кога ще сме качили левъл (например сме изпълнили някакъв подкуест) и с това да си имзисляме малко по-яки способности и умения. Предлагам да е така?
Така, нататък:
1 Профет, много добре, че имаш готово приключение, но няколко общи въпроса за него: Колко ще е дълго (приблизително)? Как точно си си го приготвил? Например моята идея за Мастъра е да си има няколко идеи за напите действия и като изберем някой от вариантите, да си следва него. Надявам се и че няма да е нещо невъзможно или разбираемо само от теб?
2 Моя герой си е такъв, какъвто го описах, не знам какво точно е този Дефендър. И аз мисля да постна малко повечко за него.
3 За героя на Екс няма да говоря - разбрахме се вече, обаче искам да призова всички към по-умерени герои. Дори ще е най-готино, ако "започнем" от първо ниво, а с времето да "ставаме" по-добри. Не че другите са им много велики героите, но просто като бележка.
4 За мИРК не съм навит и аз. Не го ползвам това и не ме кефи. А и не мисля, че ще е по-добре. Идеята е мастъра,и след това ние, да пишем малки разказчета, в които се описва какво става и какви ще са нашите действия. А не Профета да пише, че сме срещнали крадец и първия, който свари, да драсне, че го е заклал с меча си! Освен това нали няма да го изиграем на веднъж (предполагам), та трябва да си го има написано. Не мисля, че ще стане голям флууд, а и на кой му пука, нали ще е само в тази тема и то за 7 членове на форума. А и това си е някакво творчество все пак, особено от страна на Мастъра! Ако стане хубаво дори ще е интересно за четене (за което пък аз предлагам да си "открием" нова тема, когато ще започваме и в нея да пишем само окончателните действия и събития, а тук да обсъждаме, както самото приключение, така и ходовете на партито)! Разбрахте ли какво имам предвид? Според мен ще бъде по-забавно така. Но ако искате давайте мнения, все пак няма да си го играя сам! :D За мудноста също не съм съгласен - няма да мислим какво ще правим по цял ден на действие. Набързичко си решаваме, а ако ще са нужни задружни усилия, тогава ще се уговаряме (в тази тема ли искате или на ЛС? Аз предлагам и на двете, т.е. ако има действие от страна на 2-3 ползваме ЛС, а ако ще е цялото парти - в темата?)
6 На въпроса на Пазача - викам да не се цепим на партита. Едно от около 6 човека стига. Може обаче да се "поразделяме" на по-малки части за моменти и куестове и други...

Какво ще кажете?
И още нещо. Вече сме 6 човека (Рийвър нещо не се вясвал, но си има място, все още, щото искам да сме заедно всички, когато играем). Та да чакаме ли още кандидати и т.н. Аз викам да има възможност (може би след решение на записаните) да се включи още някой. Поне докато започнем.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 15:58

Това, че не съм поствал, не значи, че не чета темата редовно. Според мен няма да
е зле, ако не сме отначало едно парти, а сме разпръснати и по-късно се срещнем, отначало по двама, по трима, а после и всички, като разказвача измисля такива изпитания, че да не са лесни, дори и за 6те героя взети заедно. От начало може да се срещаме по някой крадец, някой гоблин, а по късно те ще стават или орди слаби същества или няколко много силни.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 16:48

Бих искал и аз да се включа :P
Съжалявам за това че го правя в последния момент но нямах интернет :cry: до сега
П.П.Примера ти Рекс за скелетите много ме разтрои щото тъй ми умря героя ми ( и на Саруман ) отрязаха ни главите на Ендивал .
П.П.П.Фирзен ти да не си играл Temple of Elemental Evil случайно :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 17:04

Ами явно тук ще се играе! :D Ми може нова тема да направим, не знам, по принцип съм съгласен. Значи мен ми е все едно дали ще сме едно парти отначалото, няма значение.
Сега относно поста на Фирзен (а и на др. хора, които мислят да го правим като Д&Д или нещо от тоя род) - айде мойто момче да си го напишеш "човешки", а не така както е в ролевата игра, а? Това го настоявам, не го моля... Аз не мисля да правим нещо като тези игри (тоест само идеята от там), а да е смислена история, приключение, не с показатели и такива ГЛУПОСТИ. А и честно аз и грам не разбирам от тея неща... :) Та айде казвайте кога ще почваме и героя на Фирзен ще го приема само при условие, че си оправи "статистиката" на описание, с човешки думи... Не че аз съм автора на темата, ма или така ще стане, или да се маха (или аз ше се махам), просто съм твърдо против "този тип" описание... Примерно да видим какво е написал на "клас" (а и без такива глупости като класа, уклон и пр.) - "псъчиц Варрьор", добре момче кой ше ти го разбере това бе (поне хубаво, че си го обяснил), айде по-"човешки" (за кой ли път казвам тази дума, в този пост:)) изрази... Айде пийс...

Human_Paun4o написа:

;]

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 17:24

Аз в ролята си на водещ искам да:
1. Помоля Фирзен, каквото има неясно да го обясни на играчите.
2. Да кажа на Максимус "Прав ти път", и без това има желаещ за твоето място... не ни плаши с напускане! Никой не те вързал тука... показателите Фирзен мисля ги е сложил за да обясни на тези които играят Д&Д, за какво горе долу става въпрос, надали ще ги използва. Единственото нещо, което не ми хареса е това че е Аасимар... айде, моля те помисли да си смениш расата, защото Аасимарите са доста силни!
П.П. Пускам този пост не за да се заяждам с някой, а за да се избегне конфликт м/у играчите!

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 17:32

Преди писах ама аиде пак :
1.Раса:Човек
2.Име:Харумакс
3.Клас:Магьосник
Описание:
Мъж,на около 30 години.Облечен в черна тога,смръщен и рядко говорещ.Той е черен магьосник и използва проклятия.Може също така да призовава низши същества(НЕ ЖИВОТНИ).Има заклинания,които причиняват физическа щета,други-психическа.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 18:00

Значи съм на мнението на Мат, щото наистина и аз исках да бъде ориентирано към решаването на разни трудни ситуации, а не битки с безчет същества (Рийвър, не съм искал да те обидя! Обаче ако очакваш точно това да знаеш, че няма да го бъде!). Затова и не искам точки Фирзен! И аз съм играл малко АД&Д, ама ако исках такова нещо, щях да си играя "Долината"! Не изисквам да си променяш поста, щото Мат, си пише добре, макар и наистина това с Аасимара да е малко якичко, ама може и така. Профет, ти пък трябва да се съобразяваш най-вече с играчите!
За партито ми се иска да сме си заедно, макар че ако "се събираме" ще имаме време да се "поопознаем" като стилове на игра/писане. Но пък това ще създаде допълнителни трудности за Мастъра.
Хамелеоне, приет си! :D

Сега още малко за моя герой:
Име: Неизвестно... Наречен "Слайсър'н'Дайсър Трети" (ще поясня после)
Раса: Северно джудже (расата, която обитава най-северните части на Ледените планини, до края на Познатата земя)
Клас: Варварин/боец
Тази раса джуджета е малко по-едра от обикновените джуджета, но все пак ниска в сравнение с хората или елфите. Самият той е голям (за джудже), здравеняк, с изключителна физика и издръжливост. Има голяма русо-кафява брада и коса. Носи лъщящо синьо-сребърни доспехи и Голям меч (Грейт Соорд), рядко използва щит. Шлем със забрало, но почти винаги не го сваля. Всичко това не е вълшебно. Интересното при него е, че е от много откъснато племе джуджета, живеещо много високо в Ледените планини. Племето е съставено предимно от варвари-бойци и е изключителна рядкост да се срещне магьосник сред тях, при това винаги не особено даровит. Лично той е от рода на най-славния войн на племето! Това е дядо му и героя ми носи неговото име. За този велик герой, макар и слабо познат сред по-цивилизованите райони, се знае, че е бил такъв майстор на меча, че веднъж така се случило, че само за около 80 дни изклал над 1000 същества! Имал е още многобройни приключения и подвизи, но както казах, е слабо познат извън района на Планините и най-вече извън съсловията на джуджетата. Бащата на героя ми също се казва така, но още докато моя фаворит е бил много малък е тръгнал да търси подвизи и още не се знае нищо за него, освен няколко все още малки нещица. По обичая на рода, всеки мъж има правото да тръгне да търси подвизи и слава, едва след като е оставил наследник на рода. Затова моя герой си има вече един син, но го е оставил още като кърмаче. Земите на рода (малки, ограничени само в района на селото) са управлявани от жена му с помоща на слугите и близките родове. Тогава на приключенската сцена идва моят герой, който обаче все още е пълен новак в занаята на приключенец. Умее да върти меча, но само толкова, нищо особено. Разчита предимно на голямата си физическа сила и някои техники, предадени му от бойните учители на племето. Не малко интелигентен, за разлика от повечето си съплеменници, но не и гений. Използва този си интелект главно в битките, където той е от изключителна важност (обратното твърдение е основна грешка на множество от бойците), но понякога има проблясъци и в други области. Не особено приятен на вид (не само защото е джудже, а и заради страшния си вид) и не много разговорлив, освен когато е на градус! Търси си компания, с която да постигне славата на предшествениците си, по-точно на дядо си. Веселяк и много добър пияч (като всички джуджета), но поради суровоста на племето му, понякога не се държи така. Най-интересното при тези джуджета е, че ако научиш името им, Истинското, имаш пълната власт над него. Затова това е най-съкровената им тайна. Засега никой не го знае или поне не се е възползвал от тази съмнителна власт...

Това беше!
За Вселената - не искам да е тази на някоя друга игра, филм или нещо друго! Наша си собствена, като във всяко средностатистическо фентъзи. Да речем да е: огретата да имат две глави (като в Уор-а), троловете да мрат само от огън (като във Форготън...), а орките да се "правят" от дървета (като във Властелина)... Предполагам ме разбрахте какво имам предвид. Всъщност Мастъра би трябвало да го измисли...
Сега нещо МНОГО ВАЖНО! Трябва да си уговорим един час да сме във форума всички и да започнем. Предлагам да е утре, но съм зает до към 9-10 часа следобед. Така че трябва да е след този час. Да кажем към 10-10,5 ? Аз сега излизам, а вие се разберете за часа. Искам да се съберем и да поиграем минимум 2-3 часа. Да видим как е, а след това ще видим какво ще правим. Става ли?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 18:04

Рекс, да трябва да се съобразявам с играчите, но не са тези, които следва да поставят условия. Особенно, когато нямат право..

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 30 Апр 2004 18:11

The_prophet написа:
Рекс, да трябва да се съобразявам с играчите, но не са тези, които следва да поставят условия. Особенно, когато нямат право..

Да ме извиняваш ама не мислиш ли че ВСИЧКИ имаме еднакви права ???

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com