Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Как реагирахме на трагедията в Сърбия - ученически разказ
Публикувано на: 13 Апр 2004 16:44

Училището отегчено разтваряше огромната си уста и приемаше стотици ученици. На първи етаж висеше плакат с ликовете на десетте загинали деца.
Един ученик спря учуден поглед на детските личица, които го гледаха от снимките. И за миг едно от тях се обърна към сърцето му и сякаш не детето, а себе си съзря как се бори в последните си минути с яростната река. А тя - разбудена от внезапната среща с рейса - сякаш искаше да накаже невъзпитания автобус като го погълне в тъмната си паст. Вътре, борейки се за последна глътка живот беше той - същия ученик. Хладната вода сякаш прегръщаше всички, желаеше да влезе в дрехите, съзнанието и белите им дроб.
Тя беше обсебваща и целият ужас от нейната настоятелност остана в зениците на ученика, гледащ тъжните снимки.
"К'во става бе, копеле? Хайде с мен на купон довечера!" Тази приятелска реплика го върна към действителността и той бодро закрачи след приятеля си.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2004 16:50

Mога да кажа едно- :crying: :cry: :crying: :crying: :cry: :crying:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2004 17:42

Емиии......... Просто нямам думи. Пред такава трагедия човек е безсилен. :(

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2004 21:31

Поклон пред паметта на децата!
Твърде млади си отидоха. Не го заслужаваха. От сега нататък, каквото и да се каже, каквото и да се направи, не ще ги върнем. Можем само да им отдадем дължимото уважение.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие:
Публикувано на: 13 Апр 2004 22:09

Поклон ....

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 14 Апр 2004 00:44

Но каква беше причината?Че българия си е село,този автобус не потъва толкуз лесно,но дъртите учителки,не стига че едвам се влачат,видяхме че и багажа си спасявали,оживели са 14 възрастни,от които само 2ма са тръгнали да спасяват,а какво са направили учениците,седяли са отзад(зад дъртите учители),,и са ги чакали да излезнат,докато са виждали как смъртта наближава,а наще учители и саковете мъкнат,на тва му се вика селяния.Учениците които са се спасили са помогнали повече от тъпо гледаштите дърти даскали,на които не им е стискало да слезнат там и да са полезни,но за чантата си не са забравили.Така ще умрат,така ще умрат много хора още,но как може да се предотврати това,неможе,каквито сме такива,но простотията не ходи по гората.Поклон....и мир на праха им.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Апр 2004 13:44

Undeadgirl написа:
Поклон пред паметта на децата!
Твърде млади си отидоха. Не го заслужаваха. От сега нататък, каквото и да се каже, каквото и да се направи, не ще ги върнем. Можем само да им отдадем дължимото уважение.

И аз съм на същото мнение!!!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Апр 2004 20:36

И ние сега ще ходим на зел.училище обаче пътя е по-прав...до Циговчарк де

Поклон...

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Апр 2004 16:59

Жестокост , трагедия , ужасно , смразяващо кръвта , застрашаващо собствения ни живот , живота на близките ни , а всички сме пас.... :( :roll: :cry:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: Как реагирахме на трагедията в Сърбия - ученически разка
Публикувано на: 16 Апр 2004 18:26

PowerPuff_Girl написа:
Училището отегчено разтваряше огромната си уста и приемаше стотици ученици. На първи етаж висеше плакат с ликовете на десетте загинали деца.
Един ученик спря учуден поглед на детските личица, които го гледаха от снимките. И за миг едно от тях се обърна към сърцето му и сякаш не детето, а себе си съзря как се бори в последните си минути с яростната река. А тя - разбудена от внезапната среща с рейса - сякаш искаше да накаже невъзпитания автобус като го погълне в тъмната си паст. Вътре, борейки се за последна глътка живот беше той - същия ученик. Хладната вода сякаш прегръщаше всички, желаеше да влезе в дрехите, съзнанието и белите им дроб.
Тя беше обсебваща и целият ужас от нейната настоятелност остана в зениците на ученика, гледащ тъжните снимки.
"К'во става бе, копеле? Хайде с мен на купон довечера!" Тази приятелска реплика го върна към действителността и той бодро закрачи след приятеля си.

Разказчето заслужава шестица. Прекрасно е. Нямам думи. Кажи на учителката си, че настоявам да ти пише поне една добра забележка в бележника. (например - гениален миниразказ или нещо опдобно)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Апр 2004 08:05

The Grim Reaper написа:
Но каква беше причината?Че българия си е село,този автобус не потъва толкуз лесно,но дъртите учителки,не стига че едвам се влачат,видяхме че и багажа си спасявали,оживели са 14 възрастни,от които само 2ма са тръгнали да спасяват,а какво са направили учениците,седяли са отзад(зад дъртите учители),,и са ги чакали да излезнат,докато са виждали как смъртта наближава,а наще учители и саковете мъкнат,на тва му се вика селяния.Учениците които са се спасили са помогнали повече от тъпо гледаштите дърти даскали,на които не им е стискало да слезнат там и да са полезни,но за чантата си не са забравили.Така ще умрат,така ще умрат много хора още,но как може да се предотврати това,неможе,каквито сме такива,но простотията не ходи по гората.Поклон....и мир на праха им.

Пасивността винаги ме е ужасявала, защото винаги ме е подтискала. Само че в този случай резултатът не е подтискане, а смърт.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Апр 2004 20:18

Смъртта идва за всички ни. Всеки миг ни приближава към нея. Можем единствено да прекараме времето, което ни остава по най-добрия възможен начин. Освен това, интересно, какво ли дебне отвъд?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 20 Апр 2004 22:15

AshamanBG написа:
Освен това, интересно, какво ли дебне отвъд?

Интересно е ,но не и като не си разбрал какво има тук.Те умряха млади и не поради течения и т.н. ,а заради несъобразителност,безгрижието и лъжите на учителите.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 21 Апр 2004 15:45

Или може би заради оня заспал к****н нари4ащ се шофьор :x

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Апр 2004 18:05

AshamanBG написа:
Смъртта идва за всички ни. Всеки миг ни приближава към нея. Можем единствено да прекараме времето, което ни остава по най-добрия възможен начин. Освен това, интересно, какво ли дебне отвъд?

Интересно е, ама аз не съм толкова любопитна! Има още толкова неща, които искам да видя, усетя, преживея, така че в края на жизнения си цикъл да бъда една интересна бабичка със съвременни (за 2050 г, когато ще бъда бабичка) възгледи. Искам всяко едно събитие да остави диря в душата ми, така че да се развивам, само да се развивам

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Апр 2004 18:12

Traun написа:
AshamanBG написа:
Освен това, интересно, какво ли дебне отвъд?

Интересно е ,но не и като не си разбрал какво има тук.Те умряха млади и не поради течения и т.н. ,а заради несъобразителност,безгрижието и лъжите на учителите.

Аз вярвам, че всеки човек със собственото си развитие допринася за развитието на своето общество. В българското общество има много големи аномалии, а резултатите от тях са трагични, като този например. Надявам се, че тези аномалии, взимайки толкова жертви ще доведат до някакво раздвижване, промяна

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 21 Апр 2004 21:55

Не ме разбирайте погрешно. Аз говорех за себе си, освен това напоследък негативизма ми става второ име. Но мен ме издразни поведението на възрастните. И в частност на учителите. Вината е предимно тяхна, поне според мен. Шофьорът е допуснал грешка - ужасна, да, но все пак... Ако възрастните не бяха се грижили за себе си, ако бяха помогнали, ако... Но, уви, няма ако. Но да не ги забравяме.
Виждал съм старци да умират на преклонна възраст с отчаяние и горчивина. Но съм виждал и деца, които са донесли толкова обич и радост, че скръбта от смъртта им се смекчава от осъзнаването, че краткия им живот е дал много на останалите

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Апр 2004 18:56

AshamanBG написа:
Не ме разбирайте погрешно. Аз говорех за себе си, освен това напоследък негативизма ми става второ име. Но мен ме издразни поведението на възрастните. И в частност на учителите. Вината е предимно тяхна, поне според мен. Шофьорът е допуснал грешка - ужасна, да, но все пак... Ако възрастните не бяха се грижили за себе си, ако бяха помогнали, ако... Но, уви, няма ако. Но да не ги забравяме.
Виждал съм старци да умират на преклонна възраст с отчаяние и горчивина. Но съм виждал и деца, които са донесли толкова обич и радост, че скръбта от смъртта им се смекчава от осъзнаването, че краткия им живот е дал много на останалите

Второто ти име е Негативизъм? Недей го казва!!!Еvil ще те съди за авторски права!!! :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Апр 2004 19:42

PowerPuff_Girl написа:
Второто ти име е Негативизъм? Недей го казва!!!Еvil ще те съди за авторски права!!! :lol:

Хаха! :lol: Той май само с това ще се прехранва (Майонет (Е) :wink: ). Все пак, това не трябваше да го казваш!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost