Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Fallout: New Vegas
Заглавие: RPG (за тези, които не успяха да се запишат в това на EviL)
Публикувано на: 01 Апр 2004 00:19

Доста добра идея от страна на EviL е неговото RPG, но до колкото разбрах има поне още четирима(без мен), които искат да участват, но беойката вече е запълнена. и понеже и на мене ми се участваше, реших аз да си направя едно RPG. В него могат да участват и тези, които участват в това на EviL, но тези, които не са се записали в неговото са с предимство.

А ето ги и правилата.

Създаване на герой:
1. Избирате си име.
2. Избирате си клас на героя. Класовете са:
а) Archer. Начални характеристики: сила:20; умение:25; живот: 55; мана:20; късмет: 15;
б) Barbarian. Начални характеристики сила:35; умение 15; живот: 65; мана:10; късмет: 5
в) Battle mage. Начални характеристики сила:10; умение:15; живот 55; мана 45; късмет: 10
г) Crusader. Начални характеристики: сила: 25; умение: 20; живот 60; мана 15; късмет: 10
д) Druid. Начални характеристики: сила:20; умение: 20; живот 50; мана 30; късмет 10
е) Thief. Начални характеристики: сила:15; умение 30; живот 45; мана 20; късмет 20
3. Избирате си раса, която дава бонуси на героя ви:
а) Елф: умение +5; късмет +5;
б) Демон: сила +5; живот +5;
в) Лич: мана +5; късмет +5;
г) Вампир: живот +5; умение +5;
д) Вещица: умение +5; мана + 5;
е) Елементал: сила + 5; мана +5;
ж) Паднал ангел(изгонен от рая) : живот +5; късмет +5;
з) Spawn (мисля че се изговаря Споон): сила +5; умение +5;

Забележка за уменията: Силата определя щетите, които правите. Умението определя дали ще уцелите или не, както и дали ще блокирате дадена атака. Живота опрделя колко щети можете да понесете. Маната определя какви магии ще можете да правите(по-нататък ще дам списък със магиите, които могат да се изучат). Късметът определя какви предмети ще намерите от убитата гадина. Също така при битка късметът се разделя на 3 и се прибавя към умението, повишавайки шанса да се нанесе удар.

4. Избирате 5 умения на героите, които ще развивате, когато получавате опит след битки.(уменията ще бъдат описани в следващия пост ако има интерес.

Развитие на действието:
Значи смятам да направя карта на света, в който се развива действието. Вие ще си смъкнете тази карта и когато дойде ваш ред да пишете, просто едитвате картата със пейнт и очертавате с права черта от точката, от която сте започнали до точката, в която свършва действието в разказа ви. На картата ще има няколко точки, от които можете да започнете вашето приключение. Един обект на картата може да бъде посетен от всички играчи, но не може да бъде посетен от един играч два пъти. Всеки обект ще бъде населен от няколко гадини и вие ще можете да избирате с коя да се биете(можете да се биете само с една). След боя, в зависимост от късмета ви, ще пада някакъв предмет, определян от мен(иначе ще се навъдят много чийтнати предмети :lol: )

Битки:
Смятам да има доста битки. Почти на всеки обект, на който ще попаднете ще има битки с гадини и различни чудовища. На картата ще има специални места за двубои между героите ви. Правилата при битка ще обясня по-нататък при наличие на интерес към темата от ваша страна.

Ами засега е това. Искам първо да вися дали има желаещи и ако има тогава ще създам картата и правилата за битки и т.н.
Ако има желаещи да пишат. Засега смятам общия брой на участниците да е 8.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 00:58

Ако няма много навитаци(има свободни места) аз съм вътре. Ако стане ще си кажа име на героя, клас, раса и умения.

П.П. Как ви звучи Вампир, Кръстоносец, а?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 11:01

Ей Reaver ако си нямаш много работа искаш ли да участваш в създаването. Просто сега правя картата на приключението, но нямам идея как да кръстя половината места и градове, а пък за тебе знам че си изиграл доста фентъзита и може би ще можеш да ми помогнеш да измисля имена на градовете.

Ако си съгласен кажи и ще ти пратя картата на ЛС

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 17:40

И аз съм навит. Звучи обещаващо макар че има малко нелогични работи в показателите.
П.П. Хед-Хънтър вярвам че знаеш, че дори да имаш бойна система, чрез която да се извършват битките и действията на героите(в което силно се съмнявам), съответните битки ще се извършват на рундове. Т.е. всеки трябва да е нон-стоп в форумите за да не се точи битката до безкрай, което е неудобно. А и за да е истинско РПГ(Ракия Пловдивска Гроздова :)) трябва да се извършват хвърляния със зарове. Он-лайн това става доста трудно.
П.П.П. Според мен изобщо трябва да премахнеш показателите. Битките да стават по друг начин.....

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 18:50

Така, първо малко разяснения в расите и класовете.
Archer не могат да бъдат вещицата и елементала
Barbarrian не могат да бъдат елфът и вещицата
Battle mage не могат да бъдат елфът и падналия ангел
Crusader не могат да бъдат вампира, споонът, демонът, вещицата и личът
druid не могат да бъдат личът, вещицата, елементала и споонът
thief могат да бъдат всички без елементала

Сега за бойната система. Аз ги създадох тия характеристики специално заради дуелите, но наистина колкото и да мислих без зарове не става, а това е много трудно. Но не ми идва на ум никаква друга система за дуели. Да вземем системата на ЕviL например. До колкото се сещам тя е с гласуване. Обаче аз съм почти сигурен, че ако трябва да се бия със EviL ще загубя, тъй като повечето биха гласували за него. Така че трябва да се измисли нещо друго за бойна система.
Между другото картата е готова. Искам да ви попитам мога ли да я кача направо от моя компютър във някой пост или задължително трябва да я качвам във free server и от там да я поствам. Ако трябва да я качвам на сайт ще ви помоля да направите това вместо мене щото цял ден се опитвам да я кача по разни фрий сървъри, но все нещо се прецаква и не мога. Reaver aко не си много ограничен в трафикя, ще те помоля да направиш това.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 19:47

Системата с гласуванията аз я измислих(не цялата разбира се) така че всичките и недостатъци са от мен. Злото направи някои промени в нея и сега имаме това. Някои от идеите ми не бяха удобрени.

И още нещо: сега героя ми ще е паднал ангел кръстоносец. Въобще тоя клас с почти нищо не се връзва.

Система за битки мога да изработя, но няма да е перфектна, както и която и да била. Ако си съгласен ще ти я пратя в ЛС до утре за удобремие

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 23:34

hi iskам и аз да у4аствам искам да бъда

BARBERIAN VAMPIR
xaxa

i are daite kartata

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 23:37

nadqvam se da stane mnoo qko taka 4e imeto 6te mi e

както си е моето рожденно
а именно ДЕМИС moje i na angliiski DEMIS mai na angliiski e po dobre

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 23:52

Оффф значи оставяйте го тоя клас кръстоносец. Все едно не съществува. Характеристиките съзо отпадат. еиднственото, коеот остава е картата. Бойна система ще се опитам да измисля. Само дето не разбрах мога ли да кача картата директно от моя комп или трябва да я качвам на сайт.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Апр 2004 23:57

na4i samo race ako e taka pak barberian
pak za kartata ne sam v 4as s tiq raboti
ama REAVER sigorno 6te pomogne

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 00:43

Не можеш от твоя компютър. Трябва да я качиш на сайт, но ми я прати на пощата неархивирана. Имам една идейка, която може и да проработи.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 00:46

i kva e tq

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 00:50

знам 4е пи6а много глупости ама ква ти идейката пък сеге се у4а да пи6а на бг[/url][/quote][/u]

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 00:52

и накрая на преди6ния си пост съм писал некви простотии така 4е не обръщайте внимание

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 01:22

Идеята е да видя къде се съхранява картинката и после да пусна линка тук

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 08:53

абе хора що не си потърсите некви виртуални зарчета бе знает ли колко рпг-та са онлайн и естествено си имат зарове.
п.с казвам го това защото според мен ако не вкарате елемента на късмета във вашата система с битки то май май нищо няма да излезе :(

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 09:11

То ако става въпрос може и с истински. Въпросът е дали играчите ще са честни при казването на резултата.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 13:05

Bog Initate написа:
абе хора що не си потърсите некви виртуални зарчета бе знает ли колко рпг-та са онлайн и естествено си имат зарове.
п.с казвам го това защото според мен ако не вкарате елемента на късмета във вашата система с битки то май май нищо няма да излезе :(

Хъ-хъ...Сигурно можеш и линкче да дадеш...И малко да обясниш.Тва да не е нещо от сорта Д&Д онлайн или нещо такоа???За първи път чувам онлайн зарове.....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 14:15

Reaver написа:
То ако става въпрос може и с истински. Въпросът е дали играчите ще са честни при казването на резултата.

Хм.. не е това въпроса. Въпроса е дали тоя дето води играта ще е честен. Въпроса е в доверието м/у него и играчите. Щото ако един прекрасен миг Хед-Хънтъра хвърли лош зар в твоя полза(разбирай гада с/у който се бие прави Critical Hit) и супер-мега-дупер героя ти Пешо умре, веднага ще се нахвърлиш на Хед-Хънтър че е чийтил. Знам го от личен опит.
Най-доброто он-лайн такова нещо, което може да направим е по Irc, щото там има ботове метачи на зарове.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Апр 2004 15:16

Ох, тоя проект взе да става твърде сериозен. Гардиън ти смяташ ли да се включваш. Просто иска да се съберат желаещи и от там нататък да действам сериозно по проекта. Щото ако сме само 2-3 няма никакъв смисъл. Картата ще я побликуваме, дано да събуди интерес.
Демис ще те помоля само ако ще пишеш някакви неща, дори и простотии да са, пиши ги в един пост, а не в три последователни.

Реавер това с пощата няма да стане според мене, защото нали иска юзърнейм и парола.
Ае моля ви някой ако има повечко трафик и е регистриран в някой фрий сървър, да качи картата там защото иначе няма да можем да я побликуваме. Картата е някъде мегабайт голяма, така че не се изисква много време и трафик. Аз щях да го направя, но в който и сайт да се опитам да си направя мой, все има някакви грешки и тем подобни простотии.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com