Автор |
Съобщение |
MaHBe
|
|
|
|
Заглавие: Бермудския триъгълник и черните дупки, и т.н. Публикувано на: 24 Мар 2004 21:59
Това не е разказ, а сериозно обсъждане на нещата изброени в заглавието. В "как ще изглежда 4измерния свят" има доста за 4ерните дупки, но самата тема не е за това пък и стана много дълго. Тук бих желал да се обсъждат 2 неща, които са ми много интересни -> бермудския триъгълник и черните дупки. Нека аз започна с това, което знам.
1. Бермудският 3-ъгълник:
За съжаление знам много малко за този интересен феномен. Това, което знам е, че повечето (ако не и всички) кораби и самолети минавали през зоната наречена Бермудски 3-ъгълник изчезват безследно. Да, точно това е думата -> БЕЗСЛЕДНО. Много се интересувам да науча още, но уви малко информация има. За това и правя темата - всеки да казва какво мисли и своите теории какво става с корабите и самолетите.
Например има теория, че в бермудския триъгълник съществува нещо като силно магнитно поле изкривяващо от части пространството и затова корабите изчезват (например връщат се назад във времето или отиват напред). Това магнитно поле се оприличава с магнитното поле причинило потъването на Атлантида. Естествено, това са просто теории и като се замисли човек могат да се намерят доста несъответствия в тях. Просто дадох пример.
2. Черните дупки:
За това знам повече. Така, накратко: Всяка звезда може да завърши по два начина: Да стане бяло джудже или да избухне супернова (свръхнова, хипернова <- все едно и също). В първия случай след като звездата изразходи почти цялата си енергия тя се свива и постепенно изстива. Колкото по-голяма е звездата, толкова по-гореща трябва да е тя, за да компенсира гравитационното си привличане. Следователно по-големите и обемни звезди с по-голяма маса изхабяват горивото си по-бързо. Като се свива звездата, плътноста и се увеличава и материалните частици в нея трябва да се движат по-бързо за да компенсират нарастващата гравитация. Следователно има звезди, които ще се изстудят и ще си останат бели джуджета. Но се пак съществува граница на движението на материалните частици, а граница за гравитацията не съм чувал. Следователно една голяма и обемна звезда няма да успее да компенсира гравитацията си и ще продължи да се свива до.... безкрайност. Да, теоретично тя ще се свива до безкрайност. Това огъва време-пространството и от тук започват фантастичните романи Пак теоретично ако човек успее да влезе в черната дупка и да мине през "тунела" наречен wormhole (wormhole -> worm - червей hole- тунел, дупка) то той може за по-малко от секунда да измине разстояние от милиони, милиярди светлинни години. Във "как ще изглежда 4измерния свят" някой направи сравнение с лист хартия. Аз ще направя подобно сравнение. Представете си, че вселената и пространството е един лист хартия. Ако сложим едно желязно топче на листа (който, например държа с ръце хоризонтално), то листа ще се огъне и около желязното топче ще се образува малка падина. ако сложим стъклени топчета наблизо, те ще паднат при желязното топче защото са по-леки и падат в падината образувана от желязното топче. Но ако сложим например нещо доста по-тежко то ще образува по-голяма "падина" в листа и желязното и стъклените топчета ще отидат при него. Нещо подобно е черната дупка. Тя не къса листа (май...) а образува мноооооого голяма падина смаляваща се постепенно като фуния и привлича всичко около себе си. Толкова е силна гравитацията на черната дупка, че дори светлината (светлинните частици се смятат за най-бързите) не може да и избяга т.е. светлината се поглъща от черната дупка и това е причината тя да се нарича "черна". Ох... изморих се засега това... казвайте си мнения, предложения, теории и т.н..... аре бай:)
___________________________________ O, Elbereth!
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 13:52
Еми и аз знам горе-долу това! Само, че е почти сигурно, че няма никакви дупки на червеи, а ако има то те не са свързани с черните дупки. Черната дупка има толкова безобразно силна гравитация, че поглъща всичко около нея! Когато се превръща в черна дупка, гравитацията и, "смазва" всички вещества от които е изградена звездата и ги превръща в едно-единствено вещество. Същото нещо става и със нещата които "погълне". Така, че теорията за черната дупка в която се казва, че тя може да телепортира предмет/човек в времето и пространството според мен е грешна. Черната дупка постепенно се "затваря" и след като се завърши този процес тя спира да "засмуква" неща. Оформя се като отделна вселена! Ние не я виждаме и като си мислим, че вървим срещу нея всъщност вървим наляво/надясно от нея, без да го осъзнаваме. Тя не "разрешава" никой да се доближи до нея (ако мога така да се изразя).
___________________________________ ܚܤܠܝܜܐܟܚܬܗܠܜܢܡ Mors ultima linea rerum est Vulnerant omnes, ultima necat
|
|
|
|
|
MaHBe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 14:13
... Toва не го бях чувал... се пак аз показвам от астрофизическа гледна точка нещата. Ако ми обясниш как ще се "затвори" няма да пуска и т.н. ще сам ти много благодарен. Иначе да, дори само да се доглижиш до черна дупка, няма да останат атоми в тялото ти които да са свързани. Т.е. тя ще те разкъса, а не да те направи на едно в-во. Но не забравяй, че аз казах "теоретично" т.е. ако някой успее въпреки, че е почти невъзможно, той може да се намери на другия край на вселената милиони години преди Слънчевата с-ма да се е създала или пък милиони години след като Слънцето избухне (или там квото смята да прай :Р ) Бтв, можем да сме спокойни, защото само звезди със маса и големина почти 2пъти колкото слънцето стават черни дупки. Това се нарича границата на Кандрасханар или нещо такова. Т.е. ако слънцето реши да се смалява, ще стане червен гигант после бяло джудже, но няма да стане черна дупка.
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:01
Добре, значи представи си (става дума за черните дупки) една сфера в която има "дупка" (не можах да измисля по-добър пример) и точно през тази "дупка" става "засмукването". Тя бавно и постепенно се затваря и когато се затвори напълно вече (както се казва): няма нито "излизане" нито "влизане" от нея! Тя вече няма никакъв "допир" с нашата Вселена. Има и такава теория,че черната дупка се заформя като Вселена отделена от нашата. Ако в "незатворената" черна дупка "влезе" каквото и да било то става част от черната дупка.Ако не си разбрал, мога да ти дам и друг пример....А относно това със Слънцето въобще няма никакво (почти) значение дали то ще стане бяло джудже или черна дупка, защото както и да стане все планетата ни ще Изчезне! Казвам,че е все едно дали ще стане черна дупка ,или не защото както и да стане, преди това Слънцето ще "избухне" няколко пъти (супернови и т.н.) и тези "взривове" ще ни изпепелят. Няма да доживеем за да видим.
___________________________________ ܚܤܠܝܜܐܟܚܬܗܠܜܢܡ Mors ultima linea rerum est Vulnerant omnes, ultima necat
|
|
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:18
The Dark One написа: Добре, значи представи си (става дума за черните дупки) една сфера в която има "дупка" (не можах да измисля по-добър пример) и точно през тази "дупка" става "засмукването". Тя бавно и постепенно се затваря и когато се затвори напълно вече (както се казва): няма нито "излизане" нито "влизане" от нея! Тя вече няма никакъв "допир" с нашата Вселена. Има и такава теория,че черната дупка се заформя като Вселена отделена от нашата. Ако в "незатворената" черна дупка "влезе" каквото и да било то става част от черната дупка.Ако не си разбрал, мога да ти дам и друг пример....А относно това със Слънцето въобще няма никакво (почти) значение дали то ще стане бяло джудже или черна дупка, защото както и да стане все планетата ни ще Изчезне! Казвам,че е все едно дали ще стане черна дупка ,или не защото както и да стане, преди това Слънцето ще "избухне" няколко пъти (супернови и т.н.) и тези "взривове" ще ни изпепелят. Няма да доживеем за да видим.
Е чакай малко! Какви са тия затворени черни дупки! Доколкото знам когато една черна дупка достигне предела си на поглъщане на материята накрая и та избухва в супер нова.
___________________________________ دشت شما درد نکند
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:32
Хисарският поп написа: The Dark One написа: Добре, значи представи си (става дума за черните дупки) една сфера в която има "дупка" (не можах да измисля по-добър пример) и точно през тази "дупка" става "засмукването". Тя бавно и постепенно се затваря и когато се затвори напълно вече (както се казва): няма нито "излизане" нито "влизане" от нея! Тя вече няма никакъв "допир" с нашата Вселена. Има и такава теория,че черната дупка се заформя като Вселена отделена от нашата. Ако в "незатворената" черна дупка "влезе" каквото и да било то става част от черната дупка.Ако не си разбрал, мога да ти дам и друг пример....А относно това със Слънцето въобще няма никакво (почти) значение дали то ще стане бяло джудже или черна дупка, защото както и да стане все планетата ни ще Изчезне! Казвам,че е все едно дали ще стане черна дупка ,или не защото както и да стане, преди това Слънцето ще "избухне" няколко пъти (супернови и т.н.) и тези "взривове" ще ни изпепелят. Няма да доживеем за да видим. Е чакай малко! Какви са тия затворени черни дупки! Доколкото знам когато една черна дупка достигне предела си на поглъщане на материята накрая и та избухва в супер нова.
Не, една звезда избухва няколко пъти с останалия и газ, и след като го израсходва напълно почва да се свива! Една черна дупка просто няма с какво да избухне!
|
|
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:40
The Dark One написа: Хисарският поп написа: The Dark One написа: Добре, значи представи си (става дума за черните дупки) една сфера в която има "дупка" (не можах да измисля по-добър пример) и точно през тази "дупка" става "засмукването". Тя бавно и постепенно се затваря и когато се затвори напълно вече (както се казва): няма нито "излизане" нито "влизане" от нея! Тя вече няма никакъв "допир" с нашата Вселена. Има и такава теория,че черната дупка се заформя като Вселена отделена от нашата. Ако в "незатворената" черна дупка "влезе" каквото и да било то става част от черната дупка.Ако не си разбрал, мога да ти дам и друг пример....А относно това със Слънцето въобще няма никакво (почти) значение дали то ще стане бяло джудже или черна дупка, защото както и да стане все планетата ни ще Изчезне! Казвам,че е все едно дали ще стане черна дупка ,или не защото както и да стане, преди това Слънцето ще "избухне" няколко пъти (супернови и т.н.) и тези "взривове" ще ни изпепелят. Няма да доживеем за да видим. Е чакай малко! Какви са тия затворени черни дупки! Доколкото знам когато една черна дупка достигне предела си на поглъщане на материята накрая и та избухва в супер нова. Не, една звезда избухва няколко пъти с останалия и газ, и след като го израсходва напълно почва да се свива! Една черна дупка просто няма с какво да избухне!
Е как да няма! Нали черната дупка има ултра силна гравитация с която буквално смуква във себе си каквото има наоколо! В един момент масата на тази дупка става огромна и самата тя не може да я подържа (масата) а и плюс това неможе постоянно да поглъща! И според мен големия взрив се е получил точно от една такава огромна черна дупка!
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:43
Хисарският поп написа: The Dark One написа: Хисарският поп написа: The Dark One написа: Добре, значи представи си (става дума за черните дупки) една сфера в която има "дупка" (не можах да измисля по-добър пример) и точно през тази "дупка" става "засмукването". Тя бавно и постепенно се затваря и когато се затвори напълно вече (както се казва): няма нито "излизане" нито "влизане" от нея! Тя вече няма никакъв "допир" с нашата Вселена. Има и такава теория,че черната дупка се заформя като Вселена отделена от нашата. Ако в "незатворената" черна дупка "влезе" каквото и да било то става част от черната дупка.Ако не си разбрал, мога да ти дам и друг пример....А относно това със Слънцето въобще няма никакво (почти) значение дали то ще стане бяло джудже или черна дупка, защото както и да стане все планетата ни ще Изчезне! Казвам,че е все едно дали ще стане черна дупка ,или не защото както и да стане, преди това Слънцето ще "избухне" няколко пъти (супернови и т.н.) и тези "взривове" ще ни изпепелят. Няма да доживеем за да видим. Е чакай малко! Какви са тия затворени черни дупки! Доколкото знам когато една черна дупка достигне предела си на поглъщане на материята накрая и та избухва в супер нова. Не, една звезда избухва няколко пъти с останалия и газ, и след като го израсходва напълно почва да се свива! Една черна дупка просто няма с какво да избухне! Не знам, според мен ще си поглъща докато не се затвори. Е как да няма! Нали черната дупка има ултра силна гравитация с която буквално смуква във себе си каквото има наоколо! В един момент масата на тази дупка става огромна и самата тя не може да я подържа (масата) а и плюс това неможе постоянно да поглъща! И според мен големия взрив се е получил точно от една такава огромна черна дупка!
|
|
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:49
Абе ще отворя тука енциклопедията. че и аз съм по забравил как става Имам и двайсетина броя на списание "Наука и Техника", там е пълно с подобни теории!
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 15:56
Провери! Тамън ,ако намериш нещо интересно (примерно за Бермудския триъгълник и д.р.) поствай!
|
|
|
|
|
†Попѫтъ†
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 16:01
Мързи ме да го пиша
Траа намеря скенер и да сканирам направо материалите:)
Ма мноо съм мързел начи:)
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 16:43
За бермудския триъгълник знам 2 неща-
1) Има големи находища на метали и има смущения в магнитното поле, което обърква по-простите (стари) навигационни уреди, което обяснява изчезването на самолети с по-стари навигационни системи. Ако имат GPS не могат да се загубят - от предаване по Дискавъри го научих това).
2) Дъното е скалисто и на места има плитчини (за това обаче не съм много сигурен - просто съм го чувал) и липсват добри карти на дъното. Оттам и лодките потъват.
3) Третото е нещо, което чух преди няколко години и не съм много сигурен дали е истина (от вестник е ама не помня кой). На дъното в тази област имало много биологични организми и много гниещи. При гниенето се отделял метан и др.газове, които намаляли общата плътност на водата и корабите потъвали, заради това че нямат достатъчно голяма водоизместимост за тази "разредена" от газове вода. Така изместват вода с по-малко маса(или обем ако приемем че газът е на мехурчета ) и балансът се нарушава.
За черните дупки знам само едно: при смъртта на големи звезди, някои х1000 по-големи от нашето свветило заради голямата маса вместо експлозия се получава енплозия и при експлоадирането на повърхостните газове материята отвътре увеличава своята плътност и същевременно намаля обема си. Така, че може да се получи тяло с рамер на футболна топка с маса малко по-малка от тази на звездата, която е било. Така по закона за гравитацията новото тяло има много голяма маса и съответно много голяма гравитация. То привлича всяка материя включително и светлината, защото тя също е материя - това е доказано. Така на мястото около черната дупка се получава черна дупка задари погълнатата от тялото светлина. Смята се, че ако такава мине през Слънчевата система просто ще я погълне. По БТВ имаше една поредица на ББС и в един епизод беше анимирано как адна такава мината през Системата ни и изсмуква слънцето.
Всичко това е преразказано, а не преписано така че ако има някои термини, които не са съвсем точни моля за извинение.
За фантастичните неща свързани с черните дупки ето моето лично мнение:
1) За пропътуването в пространството - както знаете когато кометите минават покрай планети, достатъчно далече, за да не променят траекторията си централно към планетата, но да попаднат под нейното влияние те се ускоряват и разбира се все пак променят траекторията си. Мисля, че Вояджър или подобен проект използваше този принцип за да достигне и до Плутон с минимални разходи на енергия. Та мисълта ми е че може ако се уцели точното разстояние от центръра на Черната дупка, тя да не привлече тялото към себе си а да действа като ускорител. При такава гравитация нищо чудно да се достигнат огромни скорости, немислими за достигане от двигатели, поне на сегашното ниво на технологично развитие на планетата.
2) За пътуването във времето - бях чувал (но не вярвам), че при скорост по-голяма от тази на светлината могат да се получат пречупвания на времето и да се пренесеш на друго място спрямо времето, а не пространството. Но това второто не го вярвам изобщо!
Спирам, че поста стана исполински но какво да се каже - буден мозък с много знания и голяма уста
___________________________________ "Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 18:44
Това за Вояджър е вярно. Използваха гравитацията на Юпитер за да стигнат до някоя от последните планети в Слънчевата система. Но дали се е получило ,май не се знае. Според мен светлината се движи твърде бавно за да пътува през времето! Лошото е, че надали някой човек ще се реши да тръгне за Марс (нали знаете защо), а на повечето от другите планети въобще не може да се стъпи (пример: Юпитер, той е съставен газове). Не е важно дали ще постигнем скороста на светлината, или не защото тя е Твърде бавна! Например: Най близката звезда е на Повече от хиляди светлинни години! Човешкия живот е твърде кратък за да пътуваме надалеч, и ако е вярно, че най-бързата скорост е тази на светлината значи единствения начин за придвижване на по-големи разтояния е телепортирането (май се сещам как може да стане)! А между другото знаете ли, че в момента американците правят сонда която да стигне до един от спътниците на Юпитер (Европа). Очертава се да е готова през 2008 г. (май) и към нея да прикрепят нещо топло което да разтопи ледовете на Европа (тя е ледено тяло). Учените казват:"Където има вода, има и живот". Американците смятат да разтопят ледовете на Европа и според тях под ледовете има нещо като океан (само, че обвива целия спътник) и в него "гъмжи" от живот!
|
|
|
|
|
Phantom
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 19:52
Вояджър от септември-октомври 2003 год. е вече извън границите на Слънчевата система.
___________________________________ "Когато критиците говорят, дори и авторът мълчи."
by Phantom
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 20:48
Нека аз се включа малко:)
Така...За Вояджър знам,че беше минал близо до Нептун...След тва май продължи извън Слънчевата Система.
За черните дупки...The Dark One,ти казваш че те се затваряли.Ами... Невъзможно е.Такава силна гравитация...просто няма начин.
Някой каза,че черните дупки били черни. Те са СВЕТЛИ(е,донякъде)...Нали всмукват светлината бе!Светлината ги "огрява".
Някой също каза,че звездата избухвала няколко пъти...глупости.Звездата се уголемява.Минава през стадия или на Червен Гигант или на Син Гигант.Става свръхнова и ако звездата е имала достатъчна маса се превръща в черна дупка,ако не-става неутронна звезда.Надявам се,знаете че неутронът е най-плътната частица.
Сега за влизането в черна дупка...пак невъзможно.Ще те разкъса ма парчета...Това да не е торнадо,бе!Правете разликата.
Слънцето никога няма да бъде черна дупка,споко.То ще продължи да свети още няколко милиарда години(дотогава сигурно няма да съществува някой от всички нас ).През тва време земята ще продължи да има ледникови епохи и периоди на затопляне.След около пет милиарда години енергията от слънчевото ядро ще разшири външните му слоеве.Щом нашата звезда се издуе и стане по-гореща,всяка вода на Земята ше заври и ще се изпари.Формите на живот ще се задушат от топлината.Щом Слънцето се превърне в гигантска червена земя,звмята ще бъде изпепелена,а атмосферата-унищожена.Няколко милиона години по-късно външния слой на слънцето ще погълне земята,а марс най-вероятно ще оцелее.След стадия на червен гигант който продължава около 100 милиярда години слънцето ще остане без ядрено гориво,ще се свие и ще стане бяло джудже.Демек,даже няма да има зрив.
Стига толкоз че се преуморих от мислене.....ше поиграя малко NwN:)
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 21:31
От къде знаеш, че са светли (говоря за черните дупки)? ? Ние не можем да ги видим, защото човешкото око вижда като светлината се отрази от нещо и отразената светлина отиде в окото! (или ако нещо излъчва директна светлина, пример: монитора,телевизора и т.н.) А черните дупки засмукват светлината и за това не ги виждаме. Ако има същество на което не му трябва светлина за да вижда, то то ще ги види. Ти казваш, че като всмуквали светлината тя ги огрявала . Приеми ,че светлината изчезва след като бъде всмукана!
И от къде знаеш, че е невъзможно да се затварят? Гравитацията не им пречи! В това за избухването на звездата не съм сигурен. Май в началото ставаше малък взрив който предизвиква хиперновата.
И ти си противоречиш как като черната дупка има толкова силна гравитация ще те разкъса на парчета ( )!!? Тя те смазва,ти буквално изчезваш! Има много начини Слънцето да ни изтреби! Но най вероятно сами ще се унищожим с тези уръжия за масово поразяване, изсичания на гори,замърсяване на атносферата,пробиването на озонови дупки и т.н.! Имаше една "теория", че малко преди да свърши
"горивото" на Слънцето вече ще сме "прикачили" към Земята гигантси двигатели с които буквално да преместим планетата от Слънчевата система, но като се замисля:
1-во: Няма къде да ги сложим! Цялата планета е населена!
2-ро: Трябва да пробием огромни дупки в Земята за да "напъхаме" там двигателите!
3-то: Ако ги пробием ще изригне магма и ще ни залее!
4-то: Когато двигателите се запалят ще стане такова глобално земетресения, че....!
Въобще тази теория куца! Хайде "ред" е на Хисарския Поп!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 21:43
Много интересна тема, момчета, но мисля че вече казахте всичко, за което се сещам ако си спомня още нещо по темата, ще ви кажа.
А сега нещо по повод дали е черна черната дупка:
Всички тела отразяват светлина в някаква степен. Както знаем, светлината е съставена от седем цвята. Тоест, има вещества, които поглъщат едни цветове, и отблъскват други. Смесицата от отразените цветове всъщност представлява цветът на предмета, който гледаме. Но ако тези дупки поглъщат светлината, то тя не може да се отрази от тях и на теория те не могат да бъдат забелязани (докато не паднеш в тях )
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 21:46
Lord of Darkness написа: Много интересна тема, момчета, но мисля че вече казахте всичко, за което се сещам ако си спомня още нещо по темата, ще ви кажа. А сега нещо по повод дали е черна черната дупка: Всички тела отразяват светлина в някаква степен. Както знаем, светлината е съставена от седем цвята. Тоест, има вещества, които поглъщат едни цветове, и отблъскват други. Смесицата от отразените цветове всъщност представлява цветът на предмета, който гледаме. Но ако тези дупки поглъщат светлината, то тя не може да се отрази от тях и на теория те не могат да бъдат забелязани (докато не паднеш в тях )
И аз това казах! Не можем да разберем черни ли са,бели ли са. Само някакъв друг организъм на когото не му е нужна светлина може да ги види.
|
|
|
|
|
MaHBe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 21:55
Така... значи слънцето не може да избухне няколко пъти... човече замисли се... ако слънцето избухне ще помете цялата слънчева с-ма. т.е. то ще избухне, но не няколко пъти. А преди това ще мине доооста време и не се знае ще имали въобще живот на Земята тогава. И точно това е странното при черната дупка! Тя не е сфера! Реално тя е дупка в пространството, дупка в листа. Иначе идеята да се мине на безопасно разстояние от такава дупка за да се използва като ускорител е хитра, но трудно приложима. Защото черната дупка може да погълне цели планети, а неотронната звезда е нещо като част от фазата на една звезда ставаща черна дупка. Май така беше. Открити са неотронни звезди и пулсари и затова се смята, че и черните дупки съществуват. Не помня кой каза, че черните дупки са светли но дълбоко греши! Нещо за нас е светло, т.е. ние го виждаме само ако светлината стигне до нас. Дори един тъмен негър излъчва светлина или по-скоро отразява светлина... Но светлината влиза в черната дупка и не стига до нас, за това и ние не я виждаме. Охххх имам мнооого да кажа още, но сега не мога трябва да излизам с кучето и да гледам фарскейп... аре бай
А.. и П.П. Препоръчителна литература : "Вселената в орехова черупка" и "Теория на всичко'' на Стивън Хокинг - експерт по черните дупки
|
|
|
|
|
The Dark One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 25 Мар 2004 21:59
Това за сферата беше само пример. А от една страна някои от вас (както и ти) повтарят моите думи...Да бе, вярно след няколко минути почва Фарскейп, айде чао и от мен.....
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|