-Само не разбрах за какво сме тука,Киро.-каза възмутено Дризт.-Пак някоя твоя прищявка или какво?
-Приятелю Дризт,по следите съм на опасен вампир а вие просто ме придружавате.Нищо повече.А и без това ти нямаше къде да отидеш.
Другият елф го погледна изпод вежди и въздъхна тежко:
-Е,прав си.Пък кой знае,току виж нещо интересно стане докато сме на това пътуване.
Изведнъж вратата изхвърча от пантите си и се стовари с грохот върху една от масите.Ханджията подскочи,засуети се за секунда и се скри зад тезгяха уплашено.През прага пристъпиха около десетина войни с извезана кървава луна на гърдите.Всички извадиха мечовете си като един и се нахвърлиха без причина към групата.Тримата спътници се разгънаха във ветрило и на свой ред се врязаха в противниците си.Дризт извади мълниеносно отнякъде къса брадва и порази един от враговете си в хълбока с опасен ъглов удар.Качулатият войн протегна ръце напред и след секунда в китките му се появи блед двурък меч с неясни йероглифи.Боецът мълчаливо скочи напред и отнесе двама от нападателите си с един замах,въпреки че бяха заели защитна поза.Силата му беше огромна.Киро също не оставаше по-назад.Беше застанал в центъра на противниковия кръг и още изваждайки двата си меча посече тримата пред себе си.Приклекна доземи разперил оръжията си в противоположни посоки и внезапно скочи на метър над земята,нещо невъзможно за нормален войн,след което направи кълбо и падайки на земята отсече главата на един неориентирал се нападател.Ритна стола до себе си и той се разби в гърдите на един,който умря след миг,когато Дризт го повали с брадвата си.Последните трима умряха като на шега от жестока дъга на качулатия и тримата спътници можеха да отдъхнат.Битката беше кратка,но изненадваща и вещаеше много въпроси.
-Какво беше това в името на Боговете?-изръмжа Дризт.-Киро,имам натрапчивото чувство че не беше изненадан от атаката.Имаш ли нещо да ни казваш?
-И да и не.-промълви ловецът на вампири,който не откъсваше поглед от небето,което се виждаше от зейналата дупка на мястото на вратата.-Но не тук.-тримата излязоха бързо и се сляха с мъглата,още преди ханджията да излезе от тезгяха.
Сори за закъснението и дано ви е харесало.Next-Карантаз и останалите.Доближаваме се до началото на истинската история