Сори за закъснението,но вечерта бях с температура и въобще не ми се пишеше.Аре ей сега го пиша.А и още нещо!В по ранните епизоди(там дето са писали само хай и леголас)пише че Иво живее на 7-ия етаж,а Коста на третия.Нищо карай
След като изрита зубъра от квартирата,Иво остана в Йо за малко и я накара най-честно(и отново)да му се закълне че повече няма да взима никакви амфети.После звънна на шефа й и след като половин час му мрънкаше,го убеди да я върне на работа(беше трудно тъй като часът беше към 1.00 и го събудиха).Йо му "позакърпи"раните,с квито средства имаше(Иво доста се наслади на нежните и докосвания) и после Иво си тръгна предусещайки посрещането в къщи.Звънна на вратата.Часът беше два.Отвори баща му:
-Иванеее.Поболяхме се от притеснение с майка ти!Звъняхме на полицията да те търси иии...Ей ама ти да не си се наранил!Какво е станало?
-Едно куче ме нахапа.
-Бързо към поликлиниката да ти бият ваксина срещу бяс и тетанус!-каза майка му която седеше досега зад баща му.
Докато пътуваха с колата към поликлиниката,баща му поиска обяснение:
-Казвай защо излезе без предупреждение!
-Ама вие нямаше да ме пуснете ако бях предупредил!
-Казвай чуваш ли!
Иван реши да не ги лъже и им разказа за проблемите на приятелката му с наркотиците,като подчерта накрая че ако не ги спре,пак ще им каже.
-Добре може би наказанието ти ще е по меко.-каза майка му когато вече слизаха пред поликлиниката-Няма да ходиш по купони следващия един месец и освен това ще ти дръпнем кабела за Интернета за същото време.
Иван не роптаеше.За такова провинение наказанието си беше нищожно.
Медицинската сестра се изсмя като видя некъдърните опити на Йо и закърпи Иван бързо и чисто.Биха му инжекцийте и Иван можеше да пропусне даскало поне утре.
В други ден,като тръгна на даскало се притесняваше дали Йо не е взимала още амфети.Като я видя обаче,тя си изглеждаше нормално,бистър поглед и никакви сенки под очите.Тя доста се зарадва като го видя и после по целия път към даскало си говориха за някакво кафе което Йо бе намерила близо до даскало и как щели да го посетят след даскало.Като стигнаха Коста и Цвети ги посрещнаха усмихнати.Съобщиха им за купон утре около полунощ в Пешо.Йо се зарадва,но Иво посърна и им обясни за забраната си.
-Йо ти все пак ще дойдеш ли?-попита Цвети
-Мило имаш ли нещо против?-обърна се Йо към Иво
-Не забавлявай се!-каза Иво-Ще има и други купони за мен.
В следващите часове Иво се умисли и му хрумна една идея.След края на третия час,Иво отиде в една по усамотена пейка в двора и набра номера на дилъра от който обикновенно си купуваше трева.
-Ало браточка,Иван е.
-Как е ве?Нещо трябва ли ти?
-Някакви амфетки имаш ли?
-Имам малко Лидол.За тебе ли са?
-Не.За едно момиче.Колко кинта ще ми искаш за две таблетки?
-Еми като за редовен клиент 2 кинта.
-Оки.Можеш ли да ми ги донесеш в даскало?
-Да само че някъде на по усамотено.
-Добре аре след четиресет и пет минути ще те чакам пред даскало.
След като свърши следващия час Иво изтича пред даскало и там вече го чакаше дилъра.Размениха стоката и парите и Иво влезе в час.В следващото междучасие повика Коста да си "поговорят".Излязоха на същата пейка:
-Брато искам на тоя купон да се опиташ да ги дадеш на Йо!- и му подаде пликчето.
-Тя нали уж ги отказала.Какво целиш?
-Да я проверя!Отказа се някак си прекалено спонтанно!
-Защо точно аз?Накарай Цвети или Ицо.
-Аре моля те за приятелска услуга!Ще ти я върна обещавам ти.
-Е добре аре.Ами ако ми се разсърди?
-Аз ще се оправя.Нямай грижа.
-Това значи ли че мога да кажа че ти си ми ги дал?
-НЕ!В никакъв случай!Разбра ли?В никакъв случай не и казвай че съм ти ги дал аз.
-А това пък защо?-попита Коста озадачен
-Тя иска да си вярваме,но аз искам да съм сигурен че ги е отказала.Ясно?
-Да-изсумтя Коста
Деня мина и замина.Както и следващия.На Иво му беше доста скучно без нет.Вечерта на купона за Иво бе още по скучна,като си мислеше как приятелите му се забавляват.Въпреки това очакваше по някое време през ноща Коста да му звънне на мобилния.Към един часът и това стана:
-Ало брато звъня ти от кенефа.Чуваш ли ме?-говореше Коста
-Да доста ясно при това.Казвай кво стана.
-Не ги поиска и ми се расърди.Лошото е че и Цвети ми се разсърди и не знам кво да правя!Вкара ме в доста голям шит!Разчитам на теб още утре да оправиш нещата.
И затвори...
Иван заспа замислен кво да прави с деликатното положение...