Ами ето какво е според мен:
Живота е най - ценното нещо което ни е дадено. Докато го изживяваме трябва да се опитваме да го правим пълноценно. Да направим нещо смислено с него. Смисълът на живота е да преживяваме. Да преживяваме любов и щастие. Мъка, загуба, самота... Целта на живота е да ни направи по - добри, по - силни, по - уверени в себе си, като ни поставя на пътя най - различни изпитания. През целият си живот човек трябва да повярва в себе си, във възможностите си да допринесе нещо, дори миниатюрно, което ще помогне на хората след него. Точно заради това не мога да разбера самоубийците. ВСЕКИ или почти всеки си е мислил за самоубийство някога през живота си. Дори и аз съм минал от там. НО! ТОВА НЕ Е РЕШЕНИЕ! Защо не бих го направил? - ще попитате вие. Въпреки трудностите в живота, които съпъстват не само мен, но и всички други хора, аз искам да живея. Да! Трудно е. Но точно това е целта. Освен това има още толкова неща, които си заслужават да бъдат изживяни. Има още толкова неща, които трябва и искам да направя. За това си заслужава. Заслужава си да преодолееш трудностите за да можеш един ден да кажеш не само на себе си, но и на децата си : "Аз живях добре! Аз живях пълноценно! Аз обичах и бях обичан! Ако отново имах възможност да живея, отново бих изживял живота си по същият начин."
П.П. : Дано да ти помогне това. С етиката не съм имал проблеми в даскалото. Поне не и преди години.