Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Големият Заговор срещу българите
Публикувано на: 06 Окт 2003 15:40

(Цитати са взети от книгата на Хр. Маджаров "Големият заговор срещу българите")

"...През 1976г. аз (става въпрос за гореспоменатия автор) протестирах срещу мълчанието на археолозите за великата цивилизация по нашите земи по времето на първите египетски фараони, но ми бе казано да си гледам моите университетски специалности. Когато през 1992 писах, че българите, предвождани от Аспарух не идват, а се завръщат тук сред свои, имаше негативна реакция от ортодоксалната ни историография. Днес тази реакция отслабва и ще дойде врме, когато тезата ми ще се потвърди. НО ИСТИНАТА Е ТАКАВА И ПРДИ ДА СЕ ДОКАЖЕ!
На въпроса ми защо не се разкриват тракийските храмове получих отговор от ректора на шумнския униврситет, че не бивало да се правят нови археологически разкопки, защото... не сме можели да ги опазим! Дали по тази логика да не вземем да позарием някои вече открити храмове?
-Не може тогава да е имало развита цивилизация, защото това е епохата на неолита. - казва съветския учен Е. Черних. Това е традиционната схема на научно мислене, която робува на наивната концепция за непрестанната човешка еволюция и игнорира многократните възходи и падения на древни култури и цивилизации. Затова се скриват всички факти, противоречщи на тази схема. Ако пък се поднесат НЕДВУСМИСЛЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за съществуване на по-развита цивилизация през палеолита, учените ги поставятв специална ниша - т. нар. "загадки на древността".
По този "научен" подход цялото велико българско минало ще мине към "загадките". Защото, противно на насажданото в нас малодушие и нихилизъм, българите са били голям, древен и цивилизован народ с развита култура и собствена писменост ОТПРЕДИ НОВАТА ЕРА. Те са открили хелиоцентричната система и са създали униклен календар, за който са нужни поне 7-вековни наблюдения. Българския род Дуло е управлявал велики империи край Китайската стена, край днешен Пенджаб; тази на Атила; Велика България на Кубрат; империята Дулоба на брат му Шамбат, разпростряла се на половин Европа... Носели са космополитна култура, притежавали са уникални архитектурни и технически похвати - построили са над 300 града; създали са северния морски път и Копринения път; дали са имена на реки, планини, градове по целия свят; били са първите металурзи и още...
(...) - Какво крият могилите на Сборяново, пещерите на Яйлата, какво търсеха 40(!) британски археолози в Дуранкулак?
- Какво "изследва" подводницата на ВМС на САЩ по нашето крайбрежие? Смея да твърдя, че д-р Балард не търси примитивни наколни жилища, нито митичния Ноев ковчег. Може нашите управници да превиват гръбнак, за да ги приемат в Европа, но това не значи, че тук живеят аборигени. Откривателят на Титаник няма да хвърли половин милион долара, за да търси изгнили площадки, подпрени с дървени колове.Важна е цивилизацията отпреди 7000 години, оставила край Варна най-старото обработено злато в света; важни са пирамидите, открити във водите до Крим. Морето скоро ще разкрие своите тайни...
(...)Летописите, митовете и свещените писания говорят за златни векове на славно минало, последвани от ужасни катаклизми.
Когато пък нашите учени в продължение на две десетилетия (20 години!) отказват архиви от Министерството на културата в Иран и Монголия, отказват архиви, касаещи древната ни история, аз говоря за организиран Заговор срещу България в услуга на чужди доктрини..."

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Окт 2003 20:02

Интересна теза изказва автора на това нещо. Като нищо малко доказаталства и току-виж съм се съгласил. Може и да е прав човека, но кой знае дали пък това не е някаква форма на македонизъм(приписване на някакви заслуги на БГ, които не са истински). Не ми се вярва да разберем.

in ihrem Blute steckt ein Speer,
blutet leise in das Meer

The Rivalry - онлайн портал и списание за гейминг

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 07 Окт 2003 11:19

TT2 написа:
Интересна теза изказва автора на това нещо. Като нищо малко доказаталства и току-виж съм се съгласил. Може и да е прав човека, но кой знае дали пък това не е някаква форма на македонизъм(приписване на някакви заслуги на БГ, които не са истински). Не ми се вярва да разберем.

Ми кво да ти кажа, книгата е бая дългичка, че да я препиша цялата, ама на който му харесва може да я намери и да види за какво става въпрос. А сега следват и доказателствата, които (би трябвало) да те убедят.

Заглавие:
Публикувано на: 07 Окт 2003 12:10

Само да кажа, че тоя гост бях аз, ама без да съм се логнал.
Така, сега продължаваме:

"...Ето три лъжливи постановки, целящи унищожение на собствената ни гордост и родолюбие:
-Западният модел ни представя като незначително тюркско племе, свързало се със "славянския племенен съюз" и някаква неясна "тракийска общност".
-Руският модел: "Южните славяни - българи - се отделили, но трябва да се приобщят към своята земя-майка - Русия"!
-Чехът Томашек извежда името ни от "булг" (боклук, престъпник), а не от "бълг" (светли, силни, сияйни). Проф. Младенов преписва първото тълкуване, като в последствие то е прието и от БАН!
Така нашата история е оформена от руско-славянската идеология, трнсформирана после към руско-комунистическата. В резултат руският интернационализъм доминира и заглушава българското родолюбие. Така истината за величието и културната значимост на старите българи е принизена, изопачена или отхвърлена. Прекършва се достойнството на българина и вярата му в народните идеали."

"...До ден днешен нашата история започва в учебниците от VІ-VІІ век, т.е. от 681 година. И ако някой заяви, че кан Аспарух не идва, а се завръща по нашите земи, че тук и преди него е имало България, твърдението му ще бъде отречено категорично. Големият Заговор срещу България старателно е унищожил или скрил източниците, които разпростаняват тази истина. За да не бъда голословенили обвинен в пристрастие, ще посоча няколко иточника, които все още съществуват:
1. В "Именник на българските ханове" Аспарух е едва пети по ред български владетел на Дунавска България. Що за история! Има ли национална история, която започва от петия си владетел? По света няма, но у нас явно има!
2. В хрониката на архиепископ Йоан от Никиу се гвори, че в началото на VІ век Мизия се казвала България.
3. Отец Паисий, поп Йовчо и йеросхимонах Спиридон говорят за една паметна битка при Одрин през 378г., в която хуни* и българи са разбили 80 000 византийска армия. На гроба на победителя кан Алип-би е издигнат монумент със знака на рода Дуло - символ на българската царска власт. Това говори за наличие на силна българска войска и държава на Балканите близо 300г. преди Аспарух.
4. На картата на Иероним от ІVв. Мизия е означена като България.
5. Отец Спиридон успява да докаже, че т.нар. "масагети" всъщност са българи. Знае се, че масагетите (тоест българите) са дошли тук в 986г. пр. Хр. (...)"

Бележка - в книгата са изброени над 10 доказателства, но реших да не преписвам всички.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*авторът недвусмислено заявява и доказва, че българите и хуните имат общ корен. Например хунският вожд Атила е баща на българският кан Ирник.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 07 Окт 2003 22:40

Хмм.. почвам да му вярвам на тоя човек, тези доказателства ми изглеждат доста силни. Ако намериш време, напиши и другите.

blutet leise in das Meer

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 08 Окт 2003 12:47

Ама да знаеш, ча аз ползвам само цитати, та не всички доказателства са тук.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Окт 2003 23:38

бтв в учебника по история за 8ми клас се споменава че България е спомената още през 400г сл.Хр от анонимен римски философ ...съдете сами
П.С. Не сам 8ми клас[/img]

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 09 Окт 2003 14:39

Е, аз пък съм 8 клас, ама в Първа Испанска и там не учим история :notfair:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"...Кога са покръстени българите?

Както д-р Ценов, така и отец Спиридон смятат, че българите са стари християни, кръстени лично от апостол Павел. Преследванто евреите, заедно с ученика си Тимотея, след Троя той се отправил към нашите градове Филипи и Солун. С това българите се оказват първите християни в Европа, поради което отец Спиридон ги нарича "чада апостолски"(...)
... Оказва се, че българите са били кръщавани неколкократно преди мнимото покръстване на цар Борис ІІІ:
- В 619 г. кан Орган (чичо на кан Кубрат), с цялото си обкръжение приема християнството в града на Константин.
- 11 годишен Кубрат изучава Библията в Константинопол.
- През 682 г. кан Илипвер прави ново кръщение в Кавказ.
- Аспарух е също християнин, което се доказва от разкопките на гроба му във Вознесенска.
- Кан Тервел също е покръствал в християнство според Паисий.
- Намерен е оловен печат с надпис "Богородице, помагай на Тервел"
- Дори на златния медальон на кан Омуртаг се виждат корона и кръст.
- В 24 колонен надпис той (Омуртаг) възхвалява кан Крум в текст, осеян с кръстове. Такива доказателства могат да бъдат открити и при други ханове - Маламир, Пресиян и др.
В българската империя винаги е царяла толерантност между няколко религии. Българските държавници са се борели срещу Византия чрез християнството, а не срещу самото християнство(...)

Най-древните български летописи
Според "Джагфар Тарихъ" (сборник с най - старите български летописи) българите са създали първата световна държава Идел 15 000 години пр. Хр. Тя била конфедерация от седем племена, в кято се говорели няклко арийски и алтайски дилекта. Нейни наследници са древните Шумерска, Индийска, Критска, Микенска, Троянска, Етруска, Хунска, Дунавска, Киевска, Воложка, Хзарска и Унгарска държава. Това звучи помпозно за незапознатите, на които години наред е втълпявано, че българите са били шепа полудиви племена.
През средните векове само в две държави се запазва българското име - Дунавска и Воложка България (при река Волга). Историите и на двете днес са изопачени от техните врагове и асимилатори. Паметниците на тяхната култура, цъфтящите им градове са изравнени със земята; свободолюбивият дух на народа е унищожаван с геноцид и многовеквно робство, а културата - с огън...
Всичко, свързано с териториите Воложките българи е потопено в мълчание. В официалните справочници се говори за късната заселеност на тяхната земя, за примитивността на местната култура и са скорошното им изчезване от историческата сцена. Това са скалъпени политически сценарии, с които истината не бива да се съобразява...

Следващ откъс от тема - "Кой сече бългрските корени?"

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Окт 2003 19:47

Мхммм... интересни неща пише този Маджаров, пускай и другия да чета.:)

blutet leise in das Meer

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Окт 2003 11:02

Т`ва за Волжка България и аз съм го чел някъде. Бе интересни неща, ама дали са вярни...

Давай нататък!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Окт 2003 11:23

Предварително искам да се извиня за объркването, но днес няма да говорим по темата "Кой сече българските корени", защото мисля, зе намерих по-интересна.

"...Славянски ли е "най-българският празник"?

(...) Като се установи народната принадлежност на светите братя, създали българската азбука, ще се разбере недвусмислено и кой е техният език, за който поемат мисията на живота си. За да осуетят това, антибългарските учени ги наричат или славяни, или гърци, или гръкославяни, или македонци, но никога българи. Всички тези мнения не се базират на някакви византийски или гръцки исторически извори, а са резултат единствено от политическо доктринерство. Използвайки факта, че баща им е висш византийски служител, а те самите - граждани на висшето общество, Кирил и Методий дори са обявени в нашата преса за ... "византийски шпиони" с мисия да приобщят славянските нроди към християнската вяра. Друг е въпросът, че по това време (средата на ІХ век) не са останали славяни за покръстване.
Рожденните имена носят неподправена информация за произхода на светите братя. Чисто българските им имена са Църхо и Страхота. Производни на тях са Церко и Страхил, които и до днес се използват в някои части на България.Името Църхо е трудно са произнасяне от византийците. Във византийския двор той приема латинското име Константин, а брат му носи гръцкото Методий. Това са имена, приети при покръстване. Само 50 дни преди смъртта си Константин се кръщава с монашеското име Кирил.
На запад се пазят много свидетелства за тези имена. Например чешките хусисти, наследници на българските богомили, приемат делото на братята като свещена мисия и отбелязват 9 Март (покатолическия календар) за "Ден на св. св. Църхо и Страхота".
В "Кратко житие на Кирил" техният пръв ученик и духовен наследник, Климент, пише: "Родното място на преподобния отец Кирил е град Солун. По род и рождение е българин".
За непредубедения читател тези факти са достатъчни. Но споровете продължват и показват трайна тенденция да се фалшифицира историческата истина и да се затрие колосалният ни културен принос в световната истоия. Заова ще посоча още няколко доказателства: (...)"

Бележка на Lord of Darkness: Тук за съжаление ще спра, за да може да останете заинтригувани (надявам се това да ви е заинтерсувало) и да си купите книгата. Не й правя реклама, просто казвам, че е нещо задължително за всеки истински българин.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Окт 2003 12:09

Айде бе, хора, казвайте си мнението! Аз за вас го пиша тва! :P

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 10 Окт 2003 17:37

Наскоро получих писмо от Manny_Calavera, озаглавено "Заговорът срещу българите - популизъм или истина". В него той изрази съмнението си (което може би имат и някои от вас) - истина ли е написаното от Христо Маджаров или той е най - обикновен популист?
За да успокоя по - недоверчивите се поразрових и открих местонахождението и заниманието на автора от 50-те години:
-50-те: изучава тракийските руини край Хасково;
-60-те: открива Варненски катакомби;
-70-те: живее на "Изгрева" - София в ашрама на учителя Беинса Дуно, където преоткрива истината за богомилите и Боян Мага;
-80-те: в Гьотеанум се запознава с теорията за Черноморските мистерии;
-90-те: обикаля духовно - културни центрове в Аризона и Калифорния, създава поредицата "България в световното обединение": "Космичен план отпреди 5500 години", "Български мистерии", "NEW AGE - създаване, аспекти и изява на новата култура", "Мелдиседек"

След това се завръща в Родината, изнася лекции, председателства ИД "Българска орда" и забелжете - автор е на над сто исторически труда за древните българи. Сами разбирате, че този човек е отдал живота си на разкриването на българската истина и може да бъде популист. Тъй че можете да вярвате на това, което пише. Спокойни ли сме вече?

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 13 Окт 2003 12:47

Смятам да посъбера още малко информация от книгите "Големият Заговор" и "Златна България", преди да продължа с писането по темата. Сега оставям всички, които знаят нещо интересно, да го кажат, все пак. Имате благословията ми. :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Окт 2003 08:50

Интересни теории. И аз съм чувал част от тях. Даже има и по-загубени, които твърдят, че сме произлезли от Юпитер мисля, че беше. И доколкото знам най-големите опити за унищожение на историята ни са точно след 9-ти Септември.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 14 Окт 2003 13:26

Българите да са произлезли от... Юпитер? Ами че тва е планета от газ, там не може да се живее. Виж, да сме марсианци е друго нещо. :)

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 07 Ное 2003 16:26

GIMLY написа:
Интересни теории. И аз съм чувал част от тях. Даже има и по-загубени, които твърдят, че сме произлезли от Юпитер мисля, че беше. И доколкото знам най-големите опити за унищожение на историята ни са точно след 9-ти Септември.

А освен това някой може ли да ми обясни защо в историческите книги прабългарите са били записани като езичници, след като те са си вярвали само в Тангра? Тука има някакви недомислици. Много са въпросите по нашата история, а и десетки от доказателствата са били унищожени.
Ще дам само малък пример. Много отдавна гледах един български филм за кан Аспарух. Не му помня името, май беше "Величието на хана", но беше много отдавна и не помня. Та в края на филма византиецът Велизарий написа за престоя си сред българите - тъй наречените "варвари". Той наистина бе останал впечатлен от нашите предци, затова в писанията му имаше само хубави думи за тях. И какво стана? Императора захвърли истината в огъня, твърдейки, че тя няма да помогне на империята. Така многократно на нас сега ни се налага да четем неща, написани от византийци и гърци... а вие си знаете те доколко "обичат" да ни хвалят...

Профил

Заглавие: Re: Големият Заговор срещу българите
Публикувано на: 07 Окт 2011 20:05

Има ли я някъде книгата за четене онлайн? Бихте ли ми дали някакъв линк? Заинтересува ме много, но живея в чужбина и няма как да си я купя.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2011 01:48

И аз ще се включва малко в темата :D

Някои неща са безмерна глупост и буквално са изсмукани от пръстите, но ще се опитам да внеса малко яснота по въпросите, които лежат върху някаква почва :

Прабългарите в действителност са били доста развит народ, много по-развит от славяните. За това свидетелстват каммения градеж, въоръжението и държавническата им традиция.

1. Каменният градеж го е имал още по земите на Кубратова България и впоследствие с овладяването на Мала Скития (днешна Тракия) са построени каменните градове Плиска и Дръстър. При славяните такова нещо няма, те общо взето са копаели дупки в земята и тук-таме се намирала по някоя сламена колиба.

2. Прабългарите били въоръжени с желязо. Toва от своя страна свидетелства, че те са могли да обработват рудите и металите, за разлика от славяните, чието въоръжение е било основно от копия и стрели.

3. Първата трайна политическа формация в Европейския Югоизток е именно Стара Велика България на хан Кубрат. Славяните от време на време създавт по някой военно-племенен съюз, който бързо се разпада.

Цитат:

1. В "Именник на българските ханове" Аспарух е едва пети по ред български владетел на Дунавска България. Що за история! Има ли национална история, която започва от петия си владетел? По света няма, но у нас явно има!

Абсолютна глупост. Първите двама от "Именника" са живяли съответно по 300 и 150 години, третият е бил някакъв наместник, а четвъртият е Курт (Кубрат), основал България на Кримския полуостров. Изворът, също така, съвсем ясно разграничава Дунавска и Стара Велика България :

Цитат:
Тези петима князе управляваха княжеството (може да се разбира князуваха, тоест управляваха) оттатък Дунава 515 години с остригани глави и след това дойде отсам Дунава Аспарух княз, както е и досега.

За покръстването сега. Хан Кубрат в действителност е бил приобщен към християнството, тъй като е прекарал около 20 години във византийския двор заедно със самия император Ираклий, който преди да наследи престола вероятно се превърнал в негов близък приятел.
Самият факт, че Кубрат е удостоен с титлата патриций ( давана само на християнски владетели ) е достатъчно доказателство за това, че той е бил християнин.

За Аспарух няма точни сведения, НО хан Тервел също на 100% е бил християнин, тъй като през 705 година той помага на сваления император Юстиниан II да възвърне престола си, и в знак на благодарност получава областта Загоре и титлата кесар (цар), а тази титла е била достъпна единствено за владетели-християни. Съвсем естествено от тук следва извода, че Тервел или е бил покръстен по време на церемонията в императорския дворец, или просто по принцип си е бил християнин.
Първият вариант се е наложил в науката, но той донякъде (според мен) е лишен от всякаква логика. Защо, аджеба, му е на Тервел, да потъпква езическата си религия пред собствения си народ, само заради една титла, била тя и изключително престижна ( всъщност е била АДСКИ престижна. В цялата история на ПБЦ единствено Тервел и Петър биват признати като "царе" от Византия (съответно кесар и василевс), всички останали държавници били титуливани като "архонт" (владетел) ). По скоро християнството е имало традиции още от времето на Кубрат, който при завръщането си на Кримския полуостров, вероятно е приобщил и останалите членове на рода Дуло. За широко разпространеното християнство на територията на Стара Велика България свидетелства и създадената Оногундурска епископия ( а хан Кубрат е бил начело точно на племето оногундури).

Тоест, да, по тази логика следва, че и останалите владетели от рода Дуло (Аспарух, Кормесий и Севар), вероятно също са били християни и България е била управлявана от християни още от своето създаване.

Все аркадаши сме...!

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 09 Окт 2011 12:35

Да, да, браво, ходиш на ЗИП по История и си мислиш, че много знаеш, радвам се за теб, сега izlez.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com