Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Heroes of Might and Magic: Olden Era
Публикувано на: 23 Авг 2024 15:31

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Heroes of Might and Magic: Olden Era
Публикувано на: 25 Авг 2024 22:02

На немски е, но има субтитри на английски с доста информация и повече gameplay footage

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Авг 2024 23:44

da sa ebat,

art-a izglejda kato detska vmirisana fekaliq i cqlata igra kato izsilen barz "cash grab", na OGRMONIQ grab nostalgiq ot 3-kata.

Po-skoro bih igral "Heroes 5" (ili daje 6) pak, otkolkoto tva laino. Tam pone kvoto dev team-a e naprail, ima soul - kato se po4ne ot muzika, sound effecti, do konistentna viziq i char, atmosfera tn.

p.s: mislq nqma nujda da spomenavam, 4e 3-kata mi stoi instalirana na vseki edin device, orignal + WoG moda. I zanapred 6e e tva polojenieto.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2024 06:09

И аз съм пас. Изглежда, че са се опитали да комбинират 3-ката и 5-цата, но не им се е получило много - поне според мен.

3-тата част изглежда много добре дори днес, защото арт стилът е като от книга с приказки. Колкото и време да мине, винаги ще изглежда добре. Но това напълно се губи с полу-3D шита, който са направили тук. Напомня ми на мобилна игра.

Колкото и някои фенове да не харесват 5-тата част, имам много топли спомени как я играх с един от най-добрите ми приятели (заедно с Worms, Heroes 3 и какво ли още не), така че определено имам слабо място за Heroes 5.

Един от любимите ми аспекти на 5-цата бяха 3D градовете - летящият замък на Tower-a, красивото езеро на елфите, вулканът на Inferno-то... Не знам колко време съм изгубил в това да гледам градовете от всеки един възможен ъгъл.

Но в тази игра не виждам нищо такова. Градовете са плоски и изглеждат все едно са скалъпени за един следобед в Blender. Отново са се опитали да наподобят вида на Heroes 3 и отново дори не са близко.

Да, градовете в 3-ката са семпли, но отново се връщаме на арт стила. Фактът, че градовете са сравнително прости фокусира вниманието върху приказната естетика и това още повече те пренася в света на Heroes. А и начинът, по който е нарисуван артът, наистина ти дава чувство за дълбочина и за това, че гледаш място, което наистина би могло да съществува.

Тук ефектът е даже обратен. Тъй като са се опитали да направят Heroes 5 в 2D, фокусират вниманието в това колко постно и изкуствено изглежда всичко. Отново се връщам на Heroes 3 - всяка една сграда се връзва по стилистика със сградите около нея. Тук изглежда все едно са взели нек'ви рандъм asset-и от магазина на Unity и са ги метнали, колкото да отбият номера.

Както и да е, очевидно играта не е за мен. Ако не друго, поне ме вдъхнови да си инсталирам пак 3-ката :D

Профил WWW

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 09 Сеп 2024 21:12

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения