В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Сериали 2021/2022
Публикувано на: 10 Юли 2023 22:23
Ооопааа
Нямам много спомен от игрите, щото съм ги играл като малък (3 и 4), но си спомням, че ми харесваха адски много и бяха доста фън. От този трейлър изглежда, че в сериала е било инвестирано бая, таа че съм оптимист
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Онлайн
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 14 Юли 2023 15:09
denik написа:
Silo се появи от нищото (поне за мен) и ме изкефи адски много, както и много други хора, дококото виждам.
The Bear - S01 - Жесток. Сигурно сте го коментирали вече, ама бахти нервата е тоя сериал. Нон-стоп става нещо, тук таме има моменти за глътка въздух и пак продължаваме. Препоръчвам 10/10
Публикувано на: 04 Авг 2023 22:47
Абе сериалът по Twisted Metal няма право да е толкова добър Комедия с много gore и лек романс. Шегите стават, историята е интересна и т.н. The last of us meets Mad max, но с хумор.
Нямам особени спомени (играл съм някоя от версиите на ps1), така че дори и без да знаеш референциите от игрите, пак много става сериалчето.
Poster boy-a на поредицата Sweet Tooth етсетсвено гп има в сериала и всъщност е доста завършен персонаж.
Абе гледайте го, яка забава е и е някво лекичко такова ненатоварващо. Единствено като лек минус е, че няма чааак толкова много битки с автомобилите, но пък когато има, са направени доста добре.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
Gipo
21 Мар 2002 19:51 Мнения: 10938 Местоположение: София
Публикувано на: 22 Авг 2023 23:13
Приключих сезон 4 на Jack Ryan. Доста доволен съм от сериалчето.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
AlShu
28 Юли 2001 17:23 Мнения: 4390 Местоположение: Sofia
Публикувано на: 04 Сеп 2023 08:45
One Piece - абсолютно същият подход, като при адаптацията на Cowboy Bebop, но за карикатурата, която е мангата, сякаш работи. Или просто не ми пука точно за творението на Ейчиро Ода. Един вид гледамо е. За хора незапознати със света на One Piece може да е объркващо (Примерно, не обясняват добре негативите на Дяволските плодове - морската вода не се отразява добре на потребителите им, а и потъват в нея, вместо да изплуват по естествен път. Още не обясняват, че сме един вид на друга планета). Още разностилието, анахронизмите и странни идеи, като тази с комуникационните охлюви може да отблъснат някого....но това си е, като в оригинала. Един вид Карибски пирати, но част от персонажите са облечени и се държат, като клоуни (това де, зли клоуни и в случая на Бъги съвсем буквално).
Персонажите не са абсолютни копия, но съдържат много от качествата на оригиналите и забавляват по техен си собствен начин. Малко не обясняват, защо Усоп е такъв лъжец, а Санджи е безличен (което е непростимо, защото ми е най-любимият персонаж в анимето). Най-близко до оригинала е Зоро (той дори се играе от японец), а най-много ми харесаха Бъги и Михоук.
Историята ми изглежда прекроена не особено добре. В анимето (което е относително близко до мангата) множество от действията и мотивациите идват значително по-естествено. Тук сюжетно само Гарп, Бъги, Незуми и Арлонг докарват някакъв смисъл, а останалото е някак форсирано. Но в общи черти се движат в очертанията на оригинала.
Продукцията ме кефи. Да, абсолютен панаир и Лас Вегас естетика, ма аз си падам по такъв кич, ако се връзва със странното съдържание.
Музиката ми хареса много (смятам да си я слушам често). Доста различна е от тази в анимето, но забавлява по свой собствен начин. Дори има препрати към старата музика - в кръчмата на Острова на вятърните мелници, в една от сцените може да се чуе Binks' Sake, е при първото отплуване на Мери и при отварянето на платното с логото на сламените пирати пускат музикалния мотив на We Are.
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
Gipo
Публикувано на: 26 Окт 2023 10:57
Изгледах The Continental. Това са 3 филма (по час и 20-30), които представят историята на Уинстън и хотела от Джон Уик. Много ми хареса. Имаше неща в стила на поредицата + още доста слоеве, които бяха напаснати добре. Мел Гибсън е както винаги топ. https://www.imdb.com/title/tt6486762/
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 27 Окт 2023 13:47
AlShu написа:
One Piece - абсолютно същият подход, като при адаптацията на Cowboy Bebop, но за карикатурата, която е мангата, сякаш работи. Или просто не ми пука точно за творението на Ейчиро Ода. Един вид гледамо е. За хора незапознати със света на One Piece може да е объркващо (Примерно, не обясняват добре негативите на Дяволските плодове - морската вода не се отразява добре на потребителите им, а и потъват в нея, вместо да изплуват по естествен път. Още не обясняват, че сме един вид на друга планета). Още разностилието, анахронизмите и странни идеи, като тази с комуникационните охлюви може да отблъснат някого....но това си е, като в оригинала. Един вид Карибски пирати, но част от персонажите са облечени и се държат, като клоуни (това де, зли клоуни и в случая на Бъги съвсем буквално).
Персонажите не са абсолютни копия, но съдържат много от качествата на оригиналите и забавляват по техен си собствен начин. Малко не обясняват, защо Усоп е такъв лъжец, а Санджи е безличен (което е непростимо, защото ми е най-любимият персонаж в анимето). Най-близко до оригинала е Зоро (той дори се играе от японец), а най-много ми харесаха Бъги и Михоук.
Историята ми изглежда прекроена не особено добре. В анимето (което е относително близко до мангата) множество от действията и мотивациите идват значително по-естествено. Тук сюжетно само Гарп, Бъги, Незуми и Арлонг докарват някакъв смисъл, а останалото е някак форсирано. Но в общи черти се движат в очертанията на оригинала.
Продукцията ме кефи. Да, абсолютен панаир и Лас Вегас естетика, ма аз си падам по такъв кич, ако се връзва със странното съдържание.
Музиката ми хареса много (смятам да си я слушам често). Доста различна е от тази в анимето, но забавлява по свой собствен начин. Дори има препрати към старата музика - в кръчмата на Острова на вятърните мелници, в една от сцените може да се чуе Binks' Sake, е при първото отплуване на Мери и при отварянето на платното с логото на сламените пирати пускат музикалния мотив на We Are.
Чудех се за сериала дали да го гледам, грабна ми най-вече Mihawk.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 09 Ное 2023 00:56
Наскоро намерих интересна находка, ако сериала вече е споменаван тук, се извинявам. От 2020г. е, но едва сега научих за него. Казва се "Brave New World" и е базиран на едноименния роман на Aldous Huxley от 1932г. Сериала е английски и е оригинална продукция на стрийминг услугата Peacock, за която не бях чувал, но се оказа че е следващата по популярност след всички които бях чувал до момента, HBO, NETFLIX, Amazon Prime и Apple TV.
Действието е базирано на романа и се развива предимно в утопичния NEW LONDON около 200г. след загиването на познатата ни цивилизация. New London, също като в книгата е съвършения град където съществуват генетично подбрани касти от хора (Алфа, Бета, Гама, Делта и Епсилон), като всеки си знае мястото от рождение. Няма бащи, майки, семейства, и моногамията е забранена. За разлика от оригинала, тук е намесен изкуствен интелект "Индра" която поддържа цялата система.
Извън New London обаче живеят "диваците", които са обикновени хорица опитващи се да оцелеят в пост-апокалиптичната пустош. Завръзката идва, когато един такъв "Дивак" попада в града.
Няма да издавам повече, сюжета е забавен, има романтика и изобщо всичко за любителите на добрата фантастика. Харесва ми че обратно на наблюдаваните съвременни тенденции (виж новия Black Mirror) , са подбрали предимно КРАСИВИ актьори, без излишно натрапване на Diversity-то и без твърде много "съвременни послания". Чак да не повярва човек, че сериала е излязъл 2020г.
Някои особености. Също като в книгата моногамията се счита за порок и жителите на New London редовно се отдават на масови оргии, които филма държи да ни покаже. Има и доста нормален секс, така че не е подходящо да го гледате с деца и вие си преценете дали е добра идея да го гледате с приятелка/жена и т.н.
Филма като цяло получава противоречиви реакции и в крайна сметка има само един сезон, което обаче за мен е повече от достатъчно, защото историята общо взето приключва сравнително изчерпателно. Основните критики идват от феновете на романа, защото филма само най-общо използва идеите и сетинга на книгата, но иначе историята е доста различна. Ако, подобно на мен, това не ви пречи, даже се радвам, че не е точно по книгата, тогава силно го препоръчвам.
Публикувано на: 30 Дек 2023 22:39
Тия дни: - приключихме Gen V - вярвам, че ще се хареса на всеки, който си е паднал по The Boys. Още от същото, просто персонажите са по-млади; - започнахме One Piece - не е супер зле, става, но как това нещо е получило втори сезон, а Cowboy Bebop не, е абсолютно неразбираемо за мен. CB беше толкова 10/10 откъм актьори и визуална реализация, че тия пикльовци в OP не стават и обувките да им чистят на първите Ама... нетфликс; - отделно съм на 5ти сезон на Parks & Recs в търсене на The Office(US) вайб. Има го донякъде, има страхотни персонажи, просто не до такава степен на култ (без Рон, той е култ отвсякъде )
Gipo
Публикувано на: 12 Яну 2024 01:03
В сезон 2 епизод 1 на Reacher
Spoiler for :
има толкова култов Easter Egg, че направо се разцепих от кеф
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 12 Яну 2024 19:16
Свързан с Terminator 2 може би?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Gipo
Публикувано на: 12 Яну 2024 20:23
Е да
Spoiler for :
Робърт Патрик (T1000) участва в сериала и казва нещо в стил "who tf is Sarah Connor"
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 17 Яну 2024 09:15
VALEN7INVS написа:
Гледахте ли Scavengers Reign
Невероятно (за момента поне) мини-сериал, от който бях погълнат за известно време. Едно от най-добрите сай-фай неща, които съм гледал в последно време
Мерси, тва ще го изгледам!
Моя бърз ъпдейт - - гледах Battlestar Galactica - доста ме изкефи, имаше малко криви моменти тук-там, но като цяло разбрах що хората му се кефят - последния сезон на Фарго е много добър (с лек привкус на уокнесс, ама не е много дразнещ) - последния сезон на For All Mankind беше по-добър от предния. Остава добър, но на няколко крачки под върха. Плюс, че бяха снимали в центъра на София - Сега изчаквам да се съберат няколко епизода от новия True Detective и да го почна (с моята стара любимка Джоди Фостър) - Чух, че сериала по Тед (оная мечка) бил с обиден старомоден хумор - само заради това ще му хвърля един поглед, макар и да не съм най-големия фен на Сет Макферлейн
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Онлайн
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 17 Яну 2024 18:02
Последното Фарго е може би най-доброто след първото, да не кажа и че са наравно. Имам бегли спомени, че точно Дидко ми го препоръча преди много години, вечна слава И това е въпреки и моето недоумение защо ненатрапчивия феминизъм и изумително добрите женски роли в сезона трябва да вървят вкупом с абсолютната липса на читав мъжки персонаж. Нямаше ли да е малко по-добре ако не показвахме всички мъже като неадекватни путьовци, с единственото изключение на главния злодей (обичам те Джон Хам), който абсолютно единствен демонстрира каквито и да е мъжки качества докато, ама разбира се, размазва жените си от бой. И все пак качеството на сезона е изключително високо и намирам сериала за един от най-любимите си.
Публикувано на: 20 Яну 2024 13:00
Тъжно. Вторите сезони на Локи и Рийчър са значително по-слаби от първите, според мен.
Till.Lindemann
Публикувано на: 21 Яну 2024 20:26
Дайте акъл за лек сериал тип Приятели/TBBT/Brooklin 99
И аз като Валката плащам абс вс възможни стрийм платформи, които имаме у нас, и честно казано, отвсякъде бълва контент, който честно казано, нямам време да преглеждам 1 по 1
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения