01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Научнопопулярната тема
Публикувано на: 12 Сеп 2020 10:12
По начало рядко се самоизтъквам, но започвам нова серия в която ще осведомявам хората за напредъка в усвояването на космоса. Може да ви се стори интересно:
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Фев 2021 22:27
За пръв път можем да гледаме на живо призимяване на марсоход. (22:45 или :55 бг време, ако не се лъжа)
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
denik
Дидко Бандитко
Публикувано на: 16 Май 2021 09:41
Малко Елон Мъск circlejerk тука, ама иначе е готино като историйка. Самоо че много силно ме съмява нещата да станат точно така :Д
п.с. Гипо ако чете това, 2/3 от нещата в това видео си ги има директно в играта Surviving Mars
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
The Arrow
22 Ное 2006 18:05 Мнения: 4480 Местоположение: София
Публикувано на: 20 Май 2021 20:42
Знам, че е фокс нюз и Тъкър Карлсон, ама е крайно време да обяват официално за съществуването на извънземните цивилизации.
___________________________________ тежки нокаути
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7904 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 20 Май 2021 23:58
Приятел, преди два дена се заканих да те запсувам, ма ся и аз съм объркан до ниво да не смея. Какви извънземни цивилизации, добре ли си? Я се вземай в ръце.
Ок, хванали са цаката на ядрения синтез, така че да произведат повече енергия от изразходената. Голямо научно постижение - с потенциал да е най-голямото от много време насам, което ще промени човечеството. Разбира се, ние най-вероятно няма да се радваме на безплатна енергия, но идните поколения могат и да й се порадват Ще отнеме десетилетия преди да подобрят модела и да го скейлнат за масово производство. А да не забравяме лобитата и политиката.... Но съм оптимист - това е супер сай фай
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Дек 2022 22:03
Мдам, лобита и зависимости най-вече.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Liberty
01 Окт 2005 20:03 Мнения: 6137 Местоположение: Sofia/Bulgaria/EU
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 21 Дек 2022 23:25
Имайки се предвид че "зелената енергия" се вижда че не работи, а искат да махат фосилните горива, в момента не мисля че ще има пречка от гледна точка на лобита и т.н. да се развие студения синтез. Но наистина няма да ни огрее поне следващите 10-20 години и ще трябва да се справяме с каквото имаме. Аз отдавна бях казал, че еволюцията на човешката енергетика е горива > ядрена енергия > студен синтез. На нито един етап от развитието няма да може да се оправим само със соларни панели и ветро-генератори. В момента влизат в гражданска експлоатация много от така наречените "мини" ядрени реактори. Технологията е заимствана от ядрените реактори разработени за подводници и самолетоносачи, но сега може да се приложи с цивилна цел. Счита се че този тип реактори са по-евтини и по-малко рискови в сравнение с традиционните.
Публикувано на: 31 Дек 2022 12:26
И аз съм фен на ядрената енергия, но света още се плаши от нов чернобил, а фукушима напомни на позабравилите. Германците много опърдяха кочана със затварянето на АЕЦ-ите си и върнаха цяла европа с няколко десетилетия назад.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения