Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Мото Мания
Публикувано на: 09 Дек 2021 03:58

Подходих бюджетно с ремонта на колата и май сгреших. Намерих някакъв батка с импровизиран сервиз. Оставам колата при него и 2 дена не ми се обажда. Накрая му звъня и от начина по който ми говореше разбирам че хич не се е занимавал. После ми каза че трябва сам да си намеря отнякъде броня и фар и да му ги нося :D Май на коледа ше ми се наложи да си припомня магията на БДЖ-то.

Профил

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Публикувано на: 17 Дек 2021 22:56

Камерата на кръговото пред телевизионната кула са я възстановили.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Дек 2021 18:11

Значи мочмета, ако ви се наложи да правите щети по купето на колата си, не отивайте при ония майстори от овча купел 2 при които отидох аз :D

За две седмици свършиха някаква работа, която можех да си направя сам пред блока. Нещата които казах да направят не направиха, "за да ми спестятят пари :D " Капакът отпред има един пръст луфт, она ми вика "ще слегне" Взе едно някакъв от скечовете на Тутуртка или на Китодар.

Всичко излезе 700 лв, май да бях отишъл в Монстър Гараж

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Дек 2021 18:58

За тия покрай Викторията/Фантазията ли става въпрос?

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Дек 2021 19:15

Имаше един хотел Александрия ако не се лъжа, и нагоре по улицата до тоя хотел.

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Дек 2021 14:04

Ужасна история и аз съм се напатил от майстори, понеже покрай моята работа поддържам 3 коли (моята и още две). С последния сервиз изкарах няколко години и уж бях доволен, но последната година и половина много се отпуснаха и почнаха да си вършат работата през пръсти. Едната кола се наложи преди няколко седмици да я бракуваме, просто защото инвестицията вече надхвърляше цената на същата кола втора употреба в добро състояние. А беше предотвратимо, ако бяха вложили малко старание и компетентност навреме.

В новия сервиз си закарах първо моята кола, с основен проблем че не работеше парното. Наложи се да ми сменят радиаторчето (което е в таблото не основния радиатор на двигателя). За целта се разглобява цялото табло.

Като резултат в момента парното грее страхотно. Обаче главните ми опасения се сбъднаха и пластмасите на таблото не бяха върнати качествено в оригиналното им състояние. Сега на места са откачени и тракат, запалката ми не се отваря като хората, цялостно интериора на колата, който преди си беше отличен, сега изглежда доста по амортизиран.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Дек 2021 18:12

Аз затова съм си казал - За хубава и нова кола ще си правя сметките когато имам къща с обурудван гараж. Тая алфа ще я търкалям докато се разпадне и ще ми пука за нея дотолкова да може да върши работа. Мразя да съм зависим от разни майстори и специалисти и ако проблемите не са много сериозни искам сам да си ги решавам. Не говоря само за колите.
Не ги разбирам тия хора от панелните квартали (като мен в момента) как така масово са ОК с този лайфстайл :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Дек 2021 23:25

Не е много по темата, но пак да продължа за неволите си с майстори, този път у дома. Онзи ден ми протече парното вкъщи. По-конкретно не самия радиатор, а връзката между радиатора и долната тръба. Номера е че радиатора е сравнително нов, но дупките му не съвпадат точно с оригиналните тръби на блока та е наставяно с едни еластични пластмасови тръби (с алуминиева сърцевина). Та едната такава тръбичка се беше спукала и тече, не може да се спре. Обадих се първо на аварийната служба на Топлофикация София и им обясних ПОДРОБНО в какво се състои проблема. Изпратиха авариен екип, който дойде в рамките на час, което чак мен ме изненада. Двамата тюфлеци дето се появиха обаче само го погледнаха и заявиха, че това не могат да го оправят и да си търся частен майстор. При което аз ги попитах добре де, нали обясних на вашия колега по телефона ТОЧНО за какво става дума, как така не можете?
"Ми той си е помислил че е по-малък теча. Ние ремонти НЕ правим".

После звънях на 3-4 майстора. Няколко не можеха да се заемат, което е разбираемо. По-лошото е че първия дето се съгласи беше някакъв сопол, дето ме караше в течение на половин час да му пращам снимки по вайбър на повредата и накрая заяви, че това изобщо не се правело така и че той не можел да го оправи. :D

Накрая намерих едно момче дето звучеше по телефона що-годе адекватно. Дойде след около час и половина защото преди това имаше друг адрес. Оправи всичко сравнително бързо и останах много доволен. Ама докато се стигне до този момент еби му майката.

Причините да не си сменя сам тръбата бяха две. Първо трябваше да се източи абонатната станция на целия блок (и после да се напълни обратно), нещо в което аз не се чувствам достатъчно квалифициран. И второ нещата така са направени, че за да смениш тази тръба трябва да смениш и вентила, а това е малко по-сложно, най-малкото че трябва да го търся, не се продават във всяка железария.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Дек 2021 23:30

Оф, много се радвам, че не съм на тец :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Дек 2021 01:32

Честно казано самото парно не е толкова лошо. Не излиза много скъпо, топло ти е и това беше първа повреда от 15 години насам. По-скоро смисъла беше, че трудно се намират майстори дори за нещо елементарно.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Дек 2021 21:04

Сестра ми си купила Honda Civic 1.8 140 коня от 2007-ма, защото и харесала как изжлежда :D . Това като се появи на пазара тогава си беше космически кораб, сега толкова години по-късно още изглежда по-модерна от някои нови модели. Доста приятно возило, направо си е кеф даже само да седиш пред волана. Понеже сестрата наскоро си изкара книжката я е страх да я кара, използва мене за шофьор... още не знам дали това ме кефи или не :)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 23 Дек 2021 10:39

Вчера слагах нови зимни гуми и тн, но ми направи впечатление като свалих летните, които са на 1 година (под 10к километра), че от вътрешната страна откъм дълбокото на джантата, са започнали да се изтриват много бързо. Преди пак имах подобен проблем, но тогава се оказа, че беше нужен реглаж. Сега уж всичко е ок, но пак ми ги изяжда и се вбесявам....

Почва да ми писва честно... вчера дадох 500 лв за гуми на кола, която струва не повече от 1к... догодина ще направя всичко възможно да я сменя с по-нова, щото като ще хвърлям пари в бездънна яма, поне да си струва повече

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Дек 2021 19:04

Проблемът със задната дясна врата се върна, тоя път покани и задната лява врата да се включи.
Ако температурата е около 0, задната дясна врата не може да се отключи и отвори а вече и задната лява врата не може да се заключи с централното, но с палчето отвътре може.

Писна ми от глупости, планирал съм близо 4 цифрена сума за предната ос че нещо започна да скърца и тропа, а сега и тия тъпотии.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2022 15:21

Ок пичове, като продължение на поста ми по-горе, май събрах топки и си направих сметката за нова стара кола:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=mtbcvw

Image

Пак двувратка, италианка, използва шаси и двигател на Фокус МК2 (което е си е доста добре, предвид че са доста здрави тази генерация), багажникът е по-малък от сегашния ми, а отзад събира само двама души вместо трима... но така или иначе е достатъчно. Това лято пътувах с кола с подобен на големина багажник и се събраха все палатки и прочее :lol:

Та мисля да отскоча до Пловдив да я видя и да го измисля

едит: Реално погледнато, Фокус МК2 е същата кола, но по-практична и може би маааалко по-евтина за обслужване, но съм влюбен в дизайна на това Волво, а и при Волвотата поне знаеш, че сигурността е на високо ниво

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2022 16:26

Gen.Toast написа:
Проблемът със задната дясна врата се върна, тоя път покани и задната лява врата да се включи.
Ако температурата е около 0, задната дясна врата не може да се отключи и отвори а вече и задната лява врата не може да се заключи с централното, но с палчето отвътре може.

При мен е същия проблема с централното - почва да работи някъде април-май докъм ноември :lol: Шансът да заработи зимата е да шофирам 2 часа нон-стоп и да съм затоплил хубаво колата отвътре

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Яну 2022 18:46

Един приятел има Volvo S40 с тоя двигател и е доволен от него, ама е само на 120к километра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Яну 2022 10:43

След катастрофалният гаф на EQS където колата ти казва че няма нищо интересно под капака и не трябва да се гледа тъй като може да се нараниш (даже и с чистачките, императоре внимавай), от Мерцедес не спират иновациите и демонстрираха интериорът на EQXX.

Image

Дали след ~10 години ще гледаме на това както сега гледаме на колите с грамофон?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 06 Яну 2022 15:46

Кое му е катастрофалния гаф, маслото ли ше ѝ следиш на тая електричка под капака? Нямаш много работа по чарковете на електромобил, затова повечето производители изнасят машинарията по осите и правят багажници под капаците, и имаш същите напътствия за разглабяне на автомобила - не ти е позволено ако не си квалифициран, най-малкото щото е доста по-опасно и непредвидимо от кола с ДВГ. А и колко пъти си чувал собственик на кола за 200k да си рови у алтернатора сам?
При все че способността да отвориш капака е непокътната, единствено пръчката за подпиране на капака я няма. Тия съобщения са легални disclaimer-и, има ги под път и над път. Просто изглежда тъпо, голема драма.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 06 Яну 2022 17:28

Катастрофалният гаф тука е айфонизацията на колата, под капака е климатичната система, демек филтри, компресори и нищо друго, огромното пространство е прахосано вместо оползотворено за багаж или голяма резервна гума (нещо което почти изчезна от новите коли и никой не може да даде разумно обяснение защо).
Това че е скъпа колата не значи абсолютно нищо, това ще се филтрира надолу по ценовата стълба и ще се появи по евтините коли.
И не разбирам кое е по-опасното, потенциалът за самонараняване с ДВГ е по-голям, ама досега не е имало кола от тоя клас който идва със съобщението "НЕ ТИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА ОТВАРЯШ КАПАКА, ТЪПЧО!".

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 06 Яну 2022 18:21

Gen.Toast написа:
И не разбирам кое е по-опасното, потенциалът за самонараняване с ДВГ е по-голям, ама досега не е имало кола от тоя клас който идва със съобщението "НЕ ТИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА ОТВАРЯШ КАПАКА, ТЪПЧО!".

Първото ти твърдение е откровено невярно, но няма да седна ти обяснявам, избора дали да отвориш да попрочетеш или да лееш алармистки глупости из форума ще си го правиш сам. :lol:
Всяка една кола във всеки един клас идва със непозволени за отваряне компоненти, пробвай да поискаш гаранционна поправка на елемент, който си ръчкал - това означава съобщението "not permitted", не е като да имаш забрана или риск от санкция, но имаш липса на правна възможност да съдиш производителя че си си заклещил пишката в рамото на чистачките. В случая на електромобила нито имаш ти какво да следиш под капака, нито бай Генчо кварталния може да ти ремонтира какво да е, та колко да е айфонизация, не са капсуловали купето и отказали да дадат квалификация на трети лица, махнали са пръчката и са написали да не пипаш, голем чеп. Мен лично ме дразни тоя disclaimer spam, ама да рева какъв катастрофален гаф бил, аре малко.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com